IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредно безобразие!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• леле мале.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
      Така от статиите става ясно, че общо взето нямаш право да решаваш какво да правиш със собствената си земя. Съгласен съм, че трябва да се обработва всяко парче земя, ноооо защо трябва да е по принуда.
      Поредната лобиска поправка, която ще работи за някой мастит земевладелец.
      Много тихо и без всякакви дебати минава тази поправка. Бях чул, че ако се обработва земята 3 или 5 години /не съм сигурен колко беше срока/ земята ти вече не е твоя.
      Нищо не се говори за това!

http://www.dnes.bg/business/2012/07/...ndatori.163805
      http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1478694

Как ги четете тия статии не знам???Какво ти става ясно?Много точно е казано,"Това се отнася само за имоти, които са ИЗОСТАВЕНИ от стопаните си"!
      Какъв си ти собственик на имот не потърсил го 10 години?Пак ще цитирам статията "Напротив - собствениците трябва да декларират терените си в поземлените комисии, само ако искат да ги обработват лично, или пък изрично не желаят те да бъдат използвани от друг. "
      Какво искаш повече,имаш избори много:
      1.Обработваш си сам земята/ако си виждал мотика примерно/ - или вадиш някой лев или поне си правиш зимнината;
      2.Обявяваш я за пустееща/поне докато няма данък за пустеещи земи,който е наложително да се приеме/ - няма лев,нито зимнина;
      3.Даваш я под аренда/стига с тези мастити земеделци,България не е само Добруджа/ - вадиш някой лев ,я за зимнина я за друго;
      4.НИЩО не правиш/`щот така те е кеф/ - 3,повтарям 3 годинки общината ти пази паричките;
      Е,това ако не е избор!И за това дето си чул,3-5 години и земята негова,няма такива филми!Има спестени пари за аренда!Но с тази поправка и това се от регулира!Вече общината прибира паричките за бели петна!
      Ай сега да почерпиш ,че ти изнесе лекция един НЕмастит земеделец!

p.s.Те точно сега това правя,аренди,договори,наеми и т.н.
      Никой не те цака баце,дишай
      Last edited by vaskop; 08.08.2012, 17:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
        И кой ти е отнел това право? Маркираш в декларацията, че не искаш да ти се дава земята и тя ще си буренясва.

Обаче за да пустее трябва и да даде 200-500лв да му забият колчетата /да я очертаят земята/ иначе няма да пустее. И рента няма да получава.
        Има ги и такива умници.

Коментар

И аз така се чудя на данъчните, чудя се на други що ми искат свидетелство за съдимост, що ми искат декларации, че нямам задължения към държавата, към общината....

Искат само от тези с пустеещи земи! Останалите, които са си дали земите под аренда, никой нищо не им иска!
          Да има плодородна земя и да стои пустееща.... Между другото жалко, че не им стига смелостта да въведат един данък за пустеещите земи. Връщането на земите създаде такъв батак, че още не можем да се оправим.
          Може би това е по-доброто решение. Не ми е проблем да подам тази декларация,притеснява ме евентуална послеваща промяна в тоя закон.
          Успех на всички!

Коментар

А що въобще трябва да декларирам нещо?!?
            И аз така се чудя на данъчните, чудя се на други що ми искат свидетелство за съдимост, що ми искат декларации, че нямам задължения към държавата, към общината....

Искат само от тези с пустеещи земи! Останалите, които са си дали земите под аренда, никой нищо не им иска!
            Да има плодородна земя и да стои пустееща.... Между другото жалко, че не им стига смелостта да въведат един данък за пустеещите земи. Връщането на земите създаде такъв батак, че още не можем да се оправим.

Коментар

Защо аз като собственик трябва да информирам някого, да подавам заявления, декларации и т.н. дали ще си ползвам имуществото, земята колата, къщата на село..................
              защото има хора които не се интересуват / нямат възможност да следят какво става с земята им (живеят например далече) някои идва и обработва земята и не плаща нищо
              така тези дето обработват и не плащат(ползватели) също изгарят

колкото повече хора подадат декларации, какво искат да правят / не правят с земята си толкова по-добре за пазара => участниците на пазара заявили интерес се увеличава и самият пазар става по-ефективен

п.с все пак декларацията е 2 страници, които може да подадеш по пощата, не е чак такова тегло
              логиката е същата като собственик на апартамент - защо трябва да ходиш на събранието на етажната собственост - ми ако искаш ходи, ако искаш недей
              ако искаш подавай, декларация ако искаш недей
              Last edited by ceneto; 31.07.2012, 12:19.
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

И кой ти е отнел това право? Маркираш в декларацията, че не искаш да ти се дава земята и тя ще си буренясва.
                А що въобще трябва да декларирам нещо?!?

Коментар

Моята декларация не я мисли! Казвам само, че всеки трябва сам да решава как да ползва или не собствеността си. Тоя закон след някоя и друга година може да се приложи и към втората ми къща,както някой каза по-долу!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнение
                    какви инвеститори в този форум...те умряха преди 4 години... останаха някакви специалисти ,които и четенето им е проблем..да не говорим за осмисляне на прочетеното...
                    ако го питаш главния в темата няма и един квадрат земя ...
                    Димке наистина какви инвеститори имаше тука чак не е за вярване.Някои дори си продадоха апартаментите за да си купуват акции други теглиха кредити.Ей това са инвеститори.Другото дето не сме правили такива подвизи сме баламурници.А какви инвеститори в имоти имаше ум да ти зайде.За 30 квадрата у Манастирските ливади с мазета пълни с вода даваха по 100000 евро които вземаха на кредит.Направо райски времена.Не мога да се меря с тях не съм чак толко умен и смел.Няма ги вече защото нямат пари за интернет.
                    Last edited by Бате Пешо; 31.07.2012, 10:05.

Коментар

polax, що не вземеш да прочетеш каква е правната рамка, а плещиш глупост след глупост? Средна цена за района, ще се натрупва на твое име в общината. Пускай една декларация и стига глупости.
                      И обясни как едно "заинтересовано лице" ще те потърси? Нали ако общината каже дори името и ЕГН-то ми на на това заинтересовано лице, ще я разкатая от дела? Или ще се обръща към полицията, защото някакъв си решил да ме търси и намира.
                      Моята декларация не я мисли! Казвам само, че всеки трябва сам да решава как да ползва или не собствеността си. Тоя закон след някоя и друга година може да се приложи и към втората ми къща,както някой каза по-долу!

Коментар

• polax, що не вземеш да прочетеш каква е правната рамка, а плещиш глупост след глупост? Средна цена за района, ще се натрупва на твое име в общината. Пускай една декларация и стига глупости.
                        И обясни как едно "заинтересовано лице" ще те потърси? Нали ако общината каже дори името и ЕГН-то ми на на това заинтересовано лице, ще я разкатая от дела? Или ще се обръща към полицията, защото някакъв си решил да ме търси и намира.

Коментар

Да ти отговоря щото аз пуснах темата и сигурно аз съм главния.
                          Закона си е обезпокоителен, само като видиш кои го пуска за обсъждане.
                          Защо аз като собственик трябва да информирам някого, да подавам заявления, декларации и т.н. дали ще си ползвам имуществото, земята колата, къщата на село..................
                          Не би ли трябвало заинтересованото лице да ме потърси и да предложи цена срещу, която да я обработва тази земя, или така е по лесно - баба Пена от село Горно Нанадолнище живееща в Софето има 20 декара 2ра категория не я е дала да я обработват по някаква причина, та местния арендатор заедно с кмета я вземат, а на бабето няква мижава рента, определена един Бог знае как.
                          Тези същите законотворци след някоя година могат да решат да прокарат поправка на този същия закон например 5 последователни години ползване служебно от арендатора на земята и тя става негова, щото той се грижи за нея или поради няква друга причина........................................и др.

.................................... още нещо.
                          Имам малко повече от един квадрат земя.

Коментар

какви инвеститори в този форум...те умряха преди 4 години... останаха някакви специалисти ,които и четенето им е проблем..да не говорим за осмисляне на прочетеното...
                            Да ти отговоря щото аз пуснах темата и сигурно аз съм главния.
                            Закона си е обезпокоителен, само като видиш кои го пуска за обсъждане.
                            Не би ли трябвало заинтересованото лице да ме потърси и да предложи цена срещу, която да я обработва тази земя, или така е по лесно - баба Пена от село Горно Нанадолнище живееща в Софето има 20 декара 2ра категория не я е дала да я обработват по някаква причина, та местния арендатор заедно с кмета я вземат, а на бабето няква мижава рента, определена един Бог знае как.
                            Тези същите законотворци след някоя година могат да решат да прокарат поправка на този същия закон например 5 последователни години ползване служебно от арендатора на земята и тя става негова, щото той се грижи за нея или поради няква друга причина........................................и др.

Коментар

• Земята в България може да даде постоянна работа на не повече от 53 418 човека http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...9&df=8&dflid=3
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Хахахахаха! Те сигурно щото са били много добри тези "инвеститори" от преди 4 години, за това ще да са фалирали!

Коментар

Working...
                                X