IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приемо-предавателен протокол при покупка на апартамент ново строителство

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ivanvasilev1970@abv.bg

Плащай за съществуващи неща , а не за такива които ще се направят после. Това се отнася и за покупка на зелено , съвсем нормално е да се предплаща част от работата която предстои да бъде свършена. Не е възможно например да се платят 10% и останалите да са на разрешение за ползване - 90% , това може да стане само ако строителя има финасовата възможност да финансира изграждането. Но ако той има 90% , защо просто да не построи и продаде ???? В такъв случай няма да има нужда от никакво предплащане - логично е.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Благодаря на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
        Айде недей, Баш майстора не е само тв герой. Сега следва случка от миналото лято - един софийски гъз - опа тарикат де , купува от една баба парцелче на първа линия - общ.Царево , намира един строител и му го дава на обезщетение - всичко ок , но след като му е увеличена с 50 см етажната височина на покривния етаж , и още куп други претенции зада приеме обекта- по специална дограма осигуряваща му излаз на по проект покрив , но реално оказала се прекрасна покривна тераса, накрая строителя отказва да му сложи желания от скъп гранитогрес по въпросната тераса иначе покрив - отказ от подписване на документите по акт 16 , дело ш съда с взаимни насрещни претенции и сега етажа е на посочената в проекта височина - 1,8м. и покрива си е просто покрив и никой няма врата към него Така че леко с капризите че има и стандарти и допустими отклонения и отмъстителни бачкери и тн.
        ННС или ти не си ме разбрал или аз не съм обяснил добре.Твоя пример няма нищо общо с моя пост. Като казвам да си "капризен", имам в предвид да си търсиш, това което е по проект и трябва да се свърши от строителя. Нали цената е определена въз основа на този проект. Не виждам с какво му пречиш , за да свърши това , което в същност по проект трябва да направи. И защо строителя (инвеститора )да се притеснява от моите изисквания , ако има намерение да спазва проекта? И още да допълня:ако хората, купуващи в бума на зелено спазваха този съвет за примерно10% до акт16 и след това останалите пари, нямаше да има толкова стърчащи недовършени сгради и измамени хора дето се чудят на кого да се оплакват сега. С две думи : риска трябва да се поема и от инвеститора на строежа, а не само от купувачите както беше преди. Затова и скоро няма да има следващ бум както им се иска на всички банки , инвеститори и строители, защото "овцете" се опариха. Ще трябва да чакат "агънцата" да пораснат.Айде!

Коментар

• ivanvasilev1970@abv.bg

Моя принцип е че сделки се правят с честни , нормални и изрядни хора !! На такива хора в договорите им не пише едно , а на практика е друго.От какъв зор купуваш от хора , които не са изрядни и договора им не е почтенно написан..по принцип нищо не се договаря за после , защото договорите са в случай че не се спазват договорките.Подобни взаимоотношения между хора , които се изнудват и лъжат никак не са желателни..не бих влязъл въобще в такава сделка.Ако има възможност излез от нея , или ако вече си направил глупоста да си вътре то поне договори и плати цена за съществуващи неща , а не за радиатори които липсват и криви стени и после разчитай на себе си да ги оправиш.Ако ти изнудваш и отсрещната страна го приеме , то това означава че влизаш в сделка която няма да е изгодна за теб..има голяма вероятност да е така.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от sisiko Разгледай мнение
            Положението е такова, че е в твой интерес и имаш право да си свръх капризен. Всичко което забележиш, че не е довършено отбиваш от цената до направата му като даваш краен срок. Въпрос на договорки и описване в договора. Ако смятат да го направят няма причина да ти откажат. Ако няма акт16 плащаш примерно 10% и останалите при получаването му. Моето мнение е , че тепърва ще падат цените още, така че спокойно обмисляй без емоции. Умната и успех!
            Айде недей, Баш майстора не е само тв герой. Сега следва случка от миналото лято - един софийски гъз - опа тарикат де , купува от една баба парцелче на първа линия - общ.Царево , намира един строител и му го дава на обезщетение - всичко ок , но след като му е увеличена с 50 см етажната височина на покривния етаж , и още куп други претенции зада приеме обекта- по специална дограма осигуряваща му излаз на по проект покрив , но реално оказала се прекрасна покривна тераса, накрая строителя отказва да му сложи желания от скъп гранитогрес по въпросната тераса иначе покрив - отказ от подписване на документите по акт 16 , дело ш съда с взаимни насрещни претенции и сега етажа е на посочената в проекта височина - 1,8м. и покрива си е просто покрив и никой няма врата към него Така че леко с капризите че има и стандарти и допустими отклонения и отмъстителни бачкери и тн.

Коментар

• Положението е такова, че е в твой интерес и имаш право да си свръх капризен. Всичко което забележиш, че не е довършено отбиваш от цената до направата му като даваш краен срок. Въпрос на договорки и описване в договора. Ако смятат да го направят няма причина да ти откажат. Ако няма акт16 плащаш примерно 10% и останалите при получаването му. Моето мнение е , че тепърва ще падат цените още, така че спокойно обмисляй без емоции. Умната и успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvasilev1970@abv.bg Разгледай мнение
                Здравейте,
                предстои ми закупуване на апартамент. Преди изповядване на сделката ще направим оглед и ще попълним приемо-предавателен протокол. Въпроса ми е до каква степен мога да бъда капризен? Какво точно да гледам?
                В предварителния ми договор пише за алуминиеви радиатори, които на практика не са монтирани все още. Тях със сигурност ще ги опиша. Това според вас има ли достатъчна сила, която да задължи строителя да ги монтира по-късно?
                Относно стените-в договора пише "машинно положена гипсова шпакловка"-ако стените са криви или шпакловката е надраскана напукана ...
                Какво още е важно да се провери и запише при огледа?
                Благодаря,
                Иван
                Описваш си забележките , ако не могат или е невъзможно да ги отстранят преди сделката , оценяш ги на око и задържаш сума докато не ги отстранят. По принцип за забележките , зависи от хората - сега радиаторите са скъпо нещо и щом са обещани трябва да са там , ама шпакловката - ти ако си го харесал апартамента сега за няколко пукнатини да не вземе да купиш някой по-калпав ама с по-гладка шпакловка , щото шпакловка се оправя но размери на помещенията и местоположение няма как

Коментар

• Иба ли го...
                  Според мен е добре да си капризен, преди да дадеш парите. Щото после: човекът взе парите, каза - чакай малко...
                  Ако можеш си изисквай всичко предварително. В бг с договорите нищо не е ясно...
                  Па и да си търсиш правата си е разправия и средства.

Коментар

• Приемо-предавателен протокол при покупка на апартамент ново строителство

Здравейте,
                    предстои ми закупуване на апартамент. Преди изповядване на сделката ще направим оглед и ще попълним приемо-предавателен протокол. Въпроса ми е до каква степен мога да бъда капризен? Какво точно да гледам?
                    В предварителния ми договор пише за алуминиеви радиатори, които на практика не са монтирани все още. Тях със сигурност ще ги опиша. Това според вас има ли достатъчна сила, която да задължи строителя да ги монтира по-късно?
                    Относно стените-в договора пише "машинно положена гипсова шпакловка"-ако стените са криви или шпакловката е надраскана напукана ...
                    Какво още е важно да се провери и запише при огледа?
                    Благодаря,
                    Иван
                  Working...
                  X