IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой вариант е най-удачен?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
    До колкото разбирам живеете под наем ? Ако бях във вашия случай първо щях да си купя жилище,за да знам че е мое собственост . След това бих мислил за другите които изброихте . Поздрави
    +1

Винаги това е по-добрия избор!

Коментар

• Сетих се, че преди време бях пускала тема тук във форума. То като чета отговорите, няколко само са темата де, но ще пробвам с още едно питане . Ще се радвам, ако някой желае да сподели мнението си по въпроса.

Ако разполагате с цялата сума за апартамент, но не желаете да оставате без никакъв кеш и искате да изтеглите кредит, какво би било съотношението собствени пари и кредит? От една страна, ако кредитът е по-голям, лихвата към банката ще е по-голяма. Което ще е тъпо, при условие, че разполагате с парите. От друга страна ако се вземат повече пари от спестяванията, ще останат по-малко пари в сметката Има ли някъде из икономическите среди теории и формули по тези въпроси?

Би ми било интересно да разбера какво е направил k_v_v по неговия пъпрос. Ако желае да сподели разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
        Имам едно питане, или по-точно консултация, която кореспондира със заглавието на темата.
        Какво бихте направили с 30 000 Е свободни пари. Не искам да ги инвестирам в каквито и да е простотии или бизнес, чуденето ми е основно да си погася ли 3/4 от ипотека която имам или да направя друго ( влог и т.н.какво да бъде?) при сегашната икономическа обстановка, кредита също е в евро
        Ако вноската по ипотеката не ти тежи - слагай под дюшека(банки,нискорискови фондове и прочие),че да имаш свободен кеш ако се появи нещо неотложно за плащане - лекарства(да не дава Господ),помощ на роднини или нещо друго...
        Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
          Имам едно питане, или по-точно консултация, която кореспондира със заглавието на темата.
          Какво бихте направили с 30 000 Е свободни пари. Не искам да ги инвестирам в каквито и да е простотии или бизнес, чуденето ми е основно да си погася ли 3/4 от ипотека която имам или да направя друго ( влог и т.н.какво да бъде?) при сегашната икономическа обстановка, кредита също е в евро
          Погасявай и спи по-спокойно...
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• ипотека

FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Аз лично бих ги изял и изпил. Ако случайно остане нещо след задоволяването на всичките ми низки страсти, останалите бих проиграл на FOREX.
              Според мене трябва да си остави за ку-ви и уиски иначе не е интересно за другото напълно те подкрепям

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                В КТБ годишната лихва за 100 000 лева при депозит 4х4 е 8.85%... Тоест 8850 лева годишно или 737.5 лева месечно. Бих искал да видя жилището, което струва 100 000 лева и може да се отдаде под наем за 737.5 лева месечно...
                Разумно !!!!
                За това е лафа, че кеш ис кинг

Коментар

• В КТБ годишната лихва за 100 000 лева при депозит 4х4 е 8.85%... Тоест 8850 лева годишно или 737.5 лева месечно. Бих искал да видя жилището, което струва 100 000 лева и може да се отдаде под наем за 737.5 лева месечно...
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от ally Разгледай мнение
                    Здравейте,

Надявам се, че приемате пресни новорегистрирани, които случайно са попаднали в този форум и са преценили, че точно това е мястото на това питане. Е, можеше и в бг-мамма, но...

Та, какво бихте направили със 100К лева?
                    • На депозит за около 6% лихва и с тези пари си покривам целогодишния наем
                    • Купувам си жилище на стойност цялата сума
                    • Купувам две по-малки жилища, едното го давам под наем (тук ще трябва да се изтегли някакъв кредит)
                    • Купувам едно по-малко жилище, останалата сума на депозит
                    Моментално емигрирам в чужбина! (в случай че се намирам в България)
                    Тази сума ще ти стигне идеално за времето (1-3 години) докато да се устроиш в някоя нормална държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                      50 000 в акции
                      30 000 човекозастраховка
                      20 000 депозити, ядене, пиене и за капути...
                      Това,последното,звучи доста добре като съвет към жена
                      А бе,пичове,не забелязахте ли ,че профила е на жена-Алли(ударението,предполагам е на първата гласна)

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                        50 000 в акции
                        30 000 човекозастраховка
                        Бих премахнал точка 2 в полза на точка 3, и разменил 1 и 3, но иначе добър микс.
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ally Разгледай мнение
                          Здравейте,

Надявам се, че приемате пресни новорегистрирани, които случайно са попаднали в този форум и са преценили, че точно това е мястото на това питане. Е, можеше и в бг-мамма, но...

Та, какво бихте направили със 100К лева?
                          • На депозит за около 6% лихва и с тези пари си покривам целогодишния наем
                          • Купувам си жилище на стойност цялата сума
                          • Купувам две по-малки жилища, едното го давам под наем (тук ще трябва да се изтегли някакъв кредит)
                          • Купувам едно по-малко жилище, останалата сума на депозит
                          50 000 в акции
                          30 000 човекозастраховка
                          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            Купи си едно малко жилище и останалите на депозити, докато измислиш какво ще правиш.
                            Те 100 000 лева стигат само за едно малко жилище.

Коментар

• Големите мозъци правят портфейли, т.е. аз лично съм против всички пари да бъдат на едно и също място /което и да е то/! Проблемът идва с въпросът от какво и в какъв % да се състои въпросният портфейл.

Коментар

• Купи си едно малко жилище и останалите на депозити, докато измислиш какво ще правиш.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X