IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Величието" на банките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Da_vazstanem Разгледай мнение
    Здравейте на всички!
    Извинения ако бъркам мястото на темата която искам да поставя.
    Мисля, че с това са се сблъскали и други не само аз и е редно да повдигнем въпроса.
    Ситуацията е следната :
    - подадох документи за отпускане на потребителски заем, посочил съм кредитите, които изплащам в момента като те са обслужвани редовно. Според служителката на банката всичко е ОК и не би следвало да има проблеми.
    - на трудов договор съм - безсрочен, пропуснати осигуровки нямам.
    - сумата, за която кандидатствах е съобразена с дохода ми.
    Кредита ми беше отказан. При въпроса ми защо отговор не получих. В крайна сметка удоволствието ми струваше 25 лева и отсъствие от работа. За тези пари съм работил един ден, а "Величието" банка ги прибра в джоба си и не благоволи да ми отговори защо ми е отказан кредита сякаш искам нещо да ми подарява, пък то е точно обаратното защото ако примерно взема 10 ще й върна 15, кой на кого подарява? Та следвайки този ред на мисли цялата ситуация придобива образа на досадните СМС- и с текст "Вие спечелихте....", а може би е удобен начин да си подсигурят прилични коледни премии.!!! Работещите за жълти стотинки, в тази държава сме много и както се казва " Колкото повече, толкова повече".

По правило банката прави справка за кредитна задлъжнялост на кредитоискателя при искане за заем, но гаранция че данните от тази справка съвпадат с истината няма. Според чл.19 при грешка лицето трябва да поиска корекция от банката допуснала грешка. И тук се завърта кръга, банката си прави проверка, отказва заема, не дава отговор защо.
    А кредитоискателя смачкан остава в неведение за черните точки в кредитния му рейтинг и се пита откъде му е дошло!!!!

Смятам, че банките трябва да са длъжни в писмен вид да регламентират отказа или потвърждението на искането за кредит, като същевременно се аргументират защо!
    ооо неразумни юроде, да не кажа идиотино.

Нека няколко неща ти кажа:
    1. Имаш кредити - ахам начи не един, ама ги плащаш и новия кредит е съобразен с дохода ти. От кого е съобразен бе Бай Хуй, от тебе ли. Щом имаш няколко кредита няма повече да коментирам финансовата ти култура.
    2. Били му зели 25лв - ми щи земат, иначе хиляди съвлеци като тебе ще се редят "безплатно" да искат кредити. Така поне от малко ги пресяват а и се компенсира времето дето губите на хората в банката.
    3. НИКОЯ БАНКА НЕ Е ДЛЪЖНА ДА МОТИВИРА ОТКАЗА СИ. ако иска щи каже ако не иска, няма. Къв си ти че да ти обясняват що не ти дали пари, ми на който искат на него ще дадат. Ти на кой си дал пари?
    4. и последно. Ще вземеш 10 а ще върнеш 15. Дали ще успееш, ами ако не върнеш и 10-те. Ами ще плачеш ли по новините като ти земат къщичката, лошите банки?

Радвай се че не са ти дали кредит, 25лв ги брой такса поумняване, дано си поумнял. Можеше да загубиш много повече.
    Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

-....... ми струваше 25 лева и отсъствие от работа. За тези пари съм работил един ден, ........

Имаш КРЕДИТИ, които изплащаш редовно с 600 лв заплата... и искаш още един...
      И банката ти е виновна , че не ти дава пари.... ????

ПП Браво на банката.....!!!

Коментар

• Ти трябва да черпиш, вместо да призоваваш към революция. Имаш кредити и искаш още. За какво са ти?
        С право са ти отказали. Пък и е в твой интерес.
        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Лошо питаш,на мен тези дни ми се наложи да направя запитване за оборотен кредит за 160 000 лв и познай ,собственост на стойност 360 000 лв е недостатъчна.Стойноста не е по моя оценка а по застрахователна оценка.В случая или застрахователя е идиот или някой се побъркал.Е хубавото е,че вместо да им внеса 350лв за разглеждане на документите чуха за майка си
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Тактика нямаш затова са ти оказали.Трябвало е като влезеш да кажеш "Шъ въ питам нещо ма сакам отговора да е да"

Коментар

• Това е хубава новина , която показва че има сериозно изтрезвяване и затягане на кредитната политика.
              Лошата новина е че имаш ли контакт с банка много вероятно е да се разделиш с някаква сума без да разбереш за какво и как.

Коментар

Смятам, че банките трябва да са длъжни в писмен вид да регламентират отказа или потвърждението на искането за кредит, като същевременно се аргументират защо!
                Тук смятам, че си прав. Но затова са нужни законови промени в банковото законодателство. А иначе нещата са повече от ясни. Стара приказка е, че за да получиш кредит от банка трябва да докажеш, че можеш да се оправиш и без кредит!!! А прозаичната причина е, че и самата банка няма пари за да ги дава на кредит. Приказките на разни невръстеници как народът забогатявал и депозитите в банките се увеличавали са само за наивници!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• По-полека с революциите. въстанико.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• "Величието" на банките

Здравейте на всички!
                    Извинения ако бъркам мястото на темата която искам да поставя.
                    Мисля, че с това са се сблъскали и други не само аз и е редно да повдигнем въпроса.
                    Ситуацията е следната :
                    - подадох документи за отпускане на потребителски заем, посочил съм кредитите, които изплащам в момента като те са обслужвани редовно. Според служителката на банката всичко е ОК и не би следвало да има проблеми.
                    - на трудов договор съм - безсрочен, пропуснати осигуровки нямам.
                    - сумата, за която кандидатствах е съобразена с дохода ми.
                    Кредита ми беше отказан. При въпроса ми защо отговор не получих. В крайна сметка удоволствието ми струваше 25 лева и отсъствие от работа. За тези пари съм работил един ден, а "Величието" банка ги прибра в джоба си и не благоволи да ми отговори защо ми е отказан кредита сякаш искам нещо да ми подарява, пък то е точно обаратното защото ако примерно взема 10 ще й върна 15, кой на кого подарява? Та следвайки този ред на мисли цялата ситуация придобива образа на досадните СМС- и с текст "Вие спечелихте....", а може би е удобен начин да си подсигурят прилични коледни премии.!!! Работещите за жълти стотинки, в тази държава сме много и както се казва " Колкото повече, толкова повече".

По правило банката прави справка за кредитна задлъжнялост на кредитоискателя при искане за заем, но гаранция че данните от тази справка съвпадат с истината няма. Според чл.19 при грешка лицето трябва да поиска корекция от банката допуснала грешка. И тук се завърта кръга, банката си прави проверка, отказва заема, не дава отговор защо.
                    А кредитоискателя смачкан остава в неведение за черните точки в кредитния му рейтинг и се пита откъде му е дошло!!!!

Working...
                  X