If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не са верни тези таблици, много са ниски рентите. Това е за търгове за общински земи или нещо такова, не ми се търси сега.
Но в никакъв случай не е реално. Арендаторите декларират ли някъде изплатените ренти, по землища и т.н.?
EDIT: И още нещо да допълня.. Йосиф, да ти кажа, моето мнение е, че не българите със земи са лакоми, а тези които карат джиповете и им се присмиват зад гърба като си казват "аз на тоя идиот всяка година му давам с по 5лв по-малко от на другите, кога ли ще се светне".. я сметни на 100 човека с по 200 декара като направи така ... 100 хилки.. money money money
това Торбов както се казва са градски легенди..Пък аз съм виждал собственици на земя които карат ягуари и се присмиват на арендаторите.....
И двата субекта са лакоми и алчни и двата субекта се опитват да прекарат другия..Просто български манталитет.... Ако си мислиш че обработването на земя е лесна работа ..то тогава всеки собственик на земя нямаше да я дава друг да му я работи ..Косвено преди години съм се занимавал със земеделие и съм наясно а някои аспекти...
А иначе с калкулатор човек може да си прави всякакви сметки и в зависимост от гледната точка да се прави на милионер или да смята как другия е станал милионер ...но на ум ( с калкулатор в ръка )
Не съм искал никой да се кара, не знам защо се озлобихте толкова.
Просто питах да попитам, ако някой има земи в този район - ако може да ми каже колко му дават на него - това е всичко..
Колкото до моя приятел - утре ще говори с арендатора за 75лв. на декар.
А относно финансовото му положение - тези пари ги дели с цялото му семейство и честно да ви кажа - не щракат с пръсти, но това е друг въпрос
EDIT: И още нещо да допълня.. Йосиф, да ти кажа, моето мнение е, че не българите със земи са лакоми, а тези които карат джиповете и им се присмиват зад гърба като си казват "аз на тоя идиот всяка година му давам с по 5лв по-малко от на другите, кога ли ще се светне".. я сметни на 100 човека с по 200 декара като направи така ... 100 хилки.. money money money
Comet, май долавям завист в коментара ти към човека, че разполага с толкова земя и за това се правиш на интересен, човека е попитал колко взимат останалите за да направи съпоставка между тях. Аз също съм собственик на горе долу толкова декара земя и се интересувам всяка година и останалите арендатори как плащат за да видя дали не съм минат, нали знаеш как е в БГ, трябва да си отваряш очите постоянно с тези мошенници.
като са мошеници забрани им да ти обработват земята и си готов ..ще си спокоен ,че никой не се облагодетелства на твой гръб...По същата твоя желязна логика мога смело да твърдя ,че ти пък си алчен лакомник
Мой приятел има земи около Ген. Тошево и са му казали, че би трябвало тази година да му дадат около 70лв. на декар.
Днес арендатора му съобщил, че ще му даде само 65лв.
Той от няколко години се съмнява в него, че винаги му дава с 5-10, а дори и 15лв. по-малко и в момента събира информация, дали всъщност е бил измамен.
Бихте ли ми помогнали, за да му дам някаква информация?
Благодаря много!
Поздрави!
въпросът зависи много от това дали има други арендатори в района, така че да има алтернатива и позиция да се пазарИ ...
Аз постигнах за моите земи увеличение от 25 на 35лв.тази година, но те са в друг район, по-малко като обща площ и са по-малки и дребни като самостоятелни парцели ...
P.S. И не си позволявам да наричам арендаторите "мошеници" , въпреки, че сигурно има и много такива, просто защото след като нямам умения сам да си обработвам земята (други са ми способностите и заниманията) - ясно е, че ще се съобразявам с пазара и с тези, които са готови да ми дадат определена сума за това, че обработват земите ми ....
Човек със 270 декара в Добруджа не знае дали получава добра рента от арендатора си.
270лв x 65лв/дек = 17550лв всяка година взима човека (без да си мръдне пръста) , но се съмнява "че го мамят арендаторите системно с 5-10 че и 15 лв/дек всяка година" и не знае как да се ориентира.
Ще взема да отворя бюро за консултантски услуги/помощ (срещу заплащане ) на такива "беззащитни" съграждани ,... явно в Добруджа има пазарна ниша за разработване, ... обаче не знам дали да го правя щото в оня район съм чувал че арендаторите членували до един в разни ловни дружинки и всички имали пушки.
като ти чета лафовете и бутилка бира ти е трудно да отвориш , камо ли бюро за услуги....
друг въпрос е ,че Торбов говори за себе си като "един приятел" ми каза , а въпроса който е задал няма отговор в този форум...
ЩЕ НАПОМНЯ ЦЕЛИТЕ И ФУНЦИИТЕ НА ТОЗИ ФОРУМ :
място за лакърдии , чесане на езици , губене на време , мерени на пишки .......другото е само пожелателно за сериозни хора , но те не влизат в този форум
Comet, май долавям завист в коментара ти към човека, че разполага с толкова земя и за това се правиш на интересен, човека е попитал колко взимат останалите за да направи съпоставка между тях. Аз също съм собственик на горе долу толкова декара земя и се интересувам всяка година и останалите арендатори как плащат за да видя дали не съм минат, нали знаеш как е в БГ, трябва да си отваряш очите постоянно с тези мошенници.
Коментар