IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Земи в Ген. Тошево (рента)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте и от мен!
    Дайте информация за рентата на зем.земи в Ямболско! Възможно ли е да са 18 лв/дка?
    10х предврарително!

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
      Ето тук има статистика за средната рента в област Добрич по землища за приключилата стопанска година

http://www.mzh.government.bg/odz-dobrich/Libraries/Актуално/SRP_ob6tini.sflb.ashx
      Не са верни тези таблици, много са ниски рентите. Това е за търгове за общински земи или нещо такова, не ми се търси сега.
      Но в никакъв случай не е реално. Арендаторите декларират ли някъде изплатените ренти, по землища и т.н.?

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
        ..Косвено преди години съм се занимавал със земеделие и съм наясно а някои аспекти...
        Ял си краставица ли.... ???

Коментар

• малко размисли след обедната биричка

Last edited by comet; 23.04.2013, 19:27.

Коментар

• Съгласен съм с теб, който не иска арендатор - да си копа земите сам, като цяло важното е двете страни да са коректни, пък вече всеки за себе си

Коментар

• Първоначално изпратено от htorbov Разгледай мнение
              EDIT: И още нещо да допълня.. Йосиф, да ти кажа, моето мнение е, че не българите със земи са лакоми, а тези които карат джиповете и им се присмиват зад гърба като си казват "аз на тоя идиот всяка година му давам с по 5лв по-малко от на другите, кога ли ще се светне".. я сметни на 100 човека с по 200 декара като направи така ... 100 хилки.. money money money
              това Торбов както се казва са градски легенди..Пък аз съм виждал собственици на земя които карат ягуари и се присмиват на арендаторите.....

И двата субекта са лакоми и алчни и двата субекта се опитват да прекарат другия..Просто български манталитет.... Ако си мислиш че обработването на земя е лесна работа ..то тогава всеки собственик на земя нямаше да я дава друг да му я работи ..Косвено преди години съм се занимавал със земеделие и съм наясно а някои аспекти...
              А иначе с калкулатор човек може да си прави всякакви сметки и в зависимост от гледната точка да се прави на милионер или да смята как другия е станал милионер ...но на ум ( с калкулатор в ръка )
              Last edited by йосиф; 09.12.2011, 15:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                Ето тук има статистика за средната рента в област Добрич по землища за приключилата стопанска година

http://www.mzh.government.bg/odz-dobrich/Libraries/Актуално/SRP_ob6tini.sflb.ashx
                Благодаря за информацията, пратих му го
                Поздрави!

Коментар

• Ето тук има статистика за средната рента в област Добрич по землища за приключилата стопанска година

|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                  |___________||__|___|)
                  (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Здравейте отново, приятели!

Не съм искал никой да се кара, не знам защо се озлобихте толкова.
                    Просто питах да попитам, ако някой има земи в този район - ако може да ми каже колко му дават на него - това е всичко..

Колкото до моя приятел - утре ще говори с арендатора за 75лв. на декар.
                    А относно финансовото му положение - тези пари ги дели с цялото му семейство и честно да ви кажа - не щракат с пръсти, но това е друг въпрос

EDIT: И още нещо да допълня.. Йосиф, да ти кажа, моето мнение е, че не българите със земи са лакоми, а тези които карат джиповете и им се присмиват зад гърба като си казват "аз на тоя идиот всяка година му давам с по 5лв по-малко от на другите, кога ли ще се светне".. я сметни на 100 човека с по 200 декара като направи така ... 100 хилки.. money money money
                    Last edited by htorbov; 09.12.2011, 13:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от agenta88 Разгледай мнение
                      Comet, май долавям завист в коментара ти към човека, че разполага с толкова земя и за това се правиш на интересен, човека е попитал колко взимат останалите за да направи съпоставка между тях. Аз също съм собственик на горе долу толкова декара земя и се интересувам всяка година и останалите арендатори как плащат за да видя дали не съм минат, нали знаеш как е в БГ, трябва да си отваряш очите постоянно с тези мошенници.
                      като са мошеници забрани им да ти обработват земята и си готов ..ще си спокоен ,че никой не се облагодетелства на твой гръб...По същата твоя желязна логика мога смело да твърдя ,че ти пък си алчен лакомник

Коментар

• Първоначално изпратено от htorbov Разгледай мнение
                        Здравейте!

Мой приятел има земи около Ген. Тошево и са му казали, че би трябвало тази година да му дадат около 70лв. на декар.
                        Днес арендатора му съобщил, че ще му даде само 65лв.

Той от няколко години се съмнява в него, че винаги му дава с 5-10, а дори и 15лв. по-малко и в момента събира информация, дали всъщност е бил измамен.

Бихте ли ми помогнали, за да му дам някаква информация?

Благодаря много!
                        Поздрави!
                        въпросът зависи много от това дали има други арендатори в района, така че да има алтернатива и позиция да се пазарИ ...
                        Аз постигнах за моите земи увеличение от 25 на 35лв.тази година, но те са в друг район, по-малко като обща площ и са по-малки и дребни като самостоятелни парцели ...

P.S. И не си позволявам да наричам арендаторите "мошеници" , въпреки, че сигурно има и много такива, просто защото след като нямам умения сам да си обработвам земята (други са ми способностите и заниманията) - ясно е, че ще се съобразявам с пазара и с тези, които са готови да ми дадат определена сума за това, че обработват земите ми ....
                        Last edited by Jimmy; 09.12.2011, 13:31.
                        Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от comet Разгледай мнение
                          Човек със 270 декара в Добруджа не знае дали получава добра рента от арендатора си.

270лв x 65лв/дек = 17550лв всяка година взима човека (без да си мръдне пръста) , но се съмнява "че го мамят арендаторите системно с 5-10 че и 15 лв/дек всяка година" и не знае как да се ориентира.

Ще взема да отворя бюро за консултантски услуги/помощ (срещу заплащане ) на такива "беззащитни" съграждани ,... явно в Добруджа има пазарна ниша за разработване, ... обаче не знам дали да го правя щото в оня район съм чувал че арендаторите членували до един в разни ловни дружинки и всички имали пушки.
                          като ти чета лафовете и бутилка бира ти е трудно да отвориш , камо ли бюро за услуги....
                          друг въпрос е ,че Торбов говори за себе си като "един приятел" ми каза , а въпроса който е задал няма отговор в този форум...

ЩЕ НАПОМНЯ ЦЕЛИТЕ И ФУНЦИИТЕ НА ТОЗИ ФОРУМ :

място за лакърдии , чесане на езици , губене на време , мерени на пишки .......другото е само пожелателно за сериозни хора , но те не влизат в този форум

Коментар

• Мерси за приветствието comet

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 19:27.

Коментар

• Comet, май долавям завист в коментара ти към човека, че разполага с толкова земя и за това се правиш на интересен, човека е попитал колко взимат останалите за да направи съпоставка между тях. Аз също съм собственик на горе долу толкова декара земя и се интересувам всяка година и останалите арендатори как плащат за да видя дали не съм минат, нали знаеш как е в БГ, трябва да си отваряш очите постоянно с тези мошенници.
                                Last edited by agenta88; 09.12.2011, 02:14.

Коментар

Working...
                                X