IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изнудване от агенция за недвижими имоти

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това малко, като спора за това дали има нужда от архитекти....
    Където имаше един пич, който обясняваше че няма нужда от архитекти... Просто викаш една бригада строители и им казваш какво да ти направят... Оххх... Ганьо, Ганьо... Тъжна история.

Факта, че брокерите съществуват означава, че има нужда от тях... Иначе просто щяха да изчезнат.

В момента в период на криза се получава нещо много интересно. Качествените имоти - проектирани от добър архитект с добро решение относно разпределение, ситуиране, градоустройство, визия на сградата и т.н. се продават добре при това на високи цени...
    А копторите, където "предприемача" намира нЕкъв архитект за да му проектира за без пари сградата, а след това икономисва от строителни материали и довършителни работи в момента стоят непродаваеми, а лихвите по заема си текът... А и няма кой да купи такъв имот, който за нищо не става при такъв голям избор на пазара. С брокер, без брокер коптора ще стои празен. Фалита на такива предприемачи е гарантиран в дългосрочен план.

Там където ми е офиса има много интересен пример. В две съседни нови кооперации разликата в цените е около 50%. В едната е около 1300 Е в другата е около 900 Е. Тази сграда с по-евтините апартаменти е абсолютно празна, защото просто е малоумна във всяко едно отношение. А другата за 3 години мисля, че вече е пълна на 100%.... Дай на финансист да се занимава със строителсвто... Не всичко е цифри в тая сфера...
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      ивчо голяма глупост каза бе братче..по тая логика и от магазини няма нужда ..нали ги знаеш къде са свинарниците, саламджийниците и хлебарниците ..защо не ходиш от там да си купуваш храната ..ами се оставяш да ти режат главата с комисионни гадните магазинери....Агенциите ги има защото има нужда от тях.... а не защото са гадни мазници .... Мислиш си че щеше да ти е по лесно и по евтино ако ги нямаше - така ли ?... то по тая твоята логика много стопански субекти са абсолютно излишни....
      Да но ако искам мога да отида и да си купя едно прасе или каквото и да е от производителя на място, но при имотите не е така, шанса да намериш реален продавач е почти нулев. Това е на все едно да тръгнеш да си купуваш кола и на всяка обява на която звъниш да ти вдига някой брокер да ти обяснява как щял си ти да му дадеш комисионна + незнам си колко лева за оглед щото и той имал разходи. И че без него нямало как да си купиш кола или апартамент. Това никъде по света го няма.
      AVALON абсолютно нищо не могат да ти направят просто те нямат законово основание за каквото и да е, просто защото работата им не е регулирана в нито един нормативен акт. Ако те притеснява тази лелка (а тя най-вероятно го прави докато си готви в къщи), както правят повечето „БРОКЕРИ” просто подал жалба за психически тормоз.

Коментар

• Цялата история тук е, че АНИ-ТО го е пипнало тъй, че то верояно ша си търси нещата до край.

Кое е най-важното в политиката: Не позволявай да те хванат!
        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
          Не съм адвокат и не мога да кажа при подобно дело кой би спечелил но за всеки проблем си има решение.

Моето решение е регистрира се Кипърска офшорка така не могат да хванат кой стои като собственик на офшорката.

И до ден днешен не се знае кой е собственика на офшорката купила Булгартабак АД имаше статия как на офшорката не можеш да и намериш кой е собственика.

С две думи офшорката е твоя и с нея купуваш жилището а нека намерят кой е собственика

Регистрирате една офшорка в чужбина и управлявате всичко чрез нея. Така в България ни закон ви лови ни може някой да ви запорира нещо.
          И що у Кипър бре Там големи данъците

Коментар

• Шменти капели

Не съм адвокат и не мога да кажа при подобно дело кой би спечелил но за всеки проблем си има решение.

Моето решение е регистрира се Кипърска офшорка така не могат да хванат кой стои като собственик на офшорката.

И до ден днешен не се знае кой е собственика на офшорката купила Булгартабак АД имаше статия как на офшорката не можеш да и намериш кой е собственика.

С две думи офшорката е твоя и с нея купуваш жилището а нека намерят кой е собственика

Регистрирате една офшорка в чужбина и управлявате всичко чрез нея. Така в България ни закон ви лови ни може някой да ви запорира нещо.
            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivooo Разгледай мнение
              Проблема, е че без брокер няма как да се оправиш и да искаш понеже са плъзнали на всякъде мазниците.
              ивчо голяма глупост каза бе братче..по тая логика и от магазини няма нужда ..нали ги знаеш къде са свинарниците, саламджийниците и хлебарниците ..защо не ходиш от там да си купуваш храната ..ами се оставяш да ти режат главата с комисионни гадните магазинери....Агенциите ги има защото има нужда от тях.... а не защото са гадни мазници .... Мислиш си че щеше да ти е по лесно и по евтино ако ги нямаше - така ли ?... то по тая твоята логика много стопански субекти са абсолютно излишни....

Коментар

• Същото се отнася и за другите "съветници".....

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                  Е, аз спадам към първия случай, макар и да не се чувствам непочтен.
                  Все пак , продавача ме е потърсил . Не съм тръгнал аз да заобикалям брокера.
                  Щом са изпуснали клиента и той е тръгнал сам да ми предлага жилището, за мен, те са изпуснали сделката и аз трябва да съм пълен глупак да им дам комисион въпреки възможността.......
                  ами след като не заобикаляш брокера , плати му някаква комисиона .. не се прави на тъмен балкански субект...Другите ти приказки са за да си лъснеш съвестта ,че видиш ли не си ти виновен...Гузната ти съвест въпреки всичко те накара да споделиш с нас "притеснението " си , но е непочтително от твоя страна поведението ти , а още по малко думите ти "трябва да съм пълен глупак да им платя " ..напротив за мене си пълен глупак , който не си изпълнява ангажиментите си....От такива "тарикатлъци" за нас кавзват ,че сме тъмни балкански субекти....

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                    Жената на Купувача е свързано лице по смисъла на §1, ал.1 от ДР на ТЗ......

А иначе имам познати, които се занимават с просрочия по малки кредити, напълно законно разбира се.....Технологията на мачкане е страшна, смс-и, обаждания, обещания, манипулиране, срещи, тормоз на близки и познати........

Ако си решил да не плащаш, направи си сметка кой е срещу теб и можеш ли да изтърпиш простотиите му.............
                    Който го е страх от мутри - ще го мачкат. Нека дойдат да ме мачкат мен

Коментар

• а бе факай ги тея
                      нищо не могат да ти
                      напраят
                      д да питам, нормално
                      ли е да искат 3% от
                      едната и 3% от другата страна
                      да ги ева, ако си искат нещо
                      адекватно с работата коята са свършили
                      да им платиш, но това си е живо
                      обирджийство, фа-кай-ги

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                        Като човек може да се оправи без брокер, да се оправя, а не да се завира при агенциите и после "ох, ама трябва да им плащам"
                        Или е голям кеф някой да ти работи без пари, а
                        Проблема, е че без брокер няма как да се оправиш и да искаш понеже са плъзнали на всякъде мазниците.
                        Или и ти си някой мазен брокер или не си на ясно с пазара в България.
                        Аз мога да ти обясня:
                        Аз съм купувач и звъня на дадена обява от там сготвено ми вдига някой мазен брокер (защото над 90% от обявите са ги завзели брокери) и ми обяснява как съм щял да му платя комисионна, защото съм бил негов клиент. Аз му обяснявам, че не съм негов клиент и никога не съм искал да бъда, но наглия мерзавец ми казва, че продавача бил негов клиент и ако аз искам да видя имота и аз трябвало да бъда него клиент. И така мазния тип ще вземе 2 комисионни една от продвача и една от купувача. НИКАДЕ ПО СВЕТА ОСВЕН В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТАКОВА НЕЩО ЕДИН ПОСРЕДНИК ДА ПРЕДСТАВЛЯВА ДВЕ СРЕЩУПОЛОЖНИ СТРАНИ И ДА ВЗИМА ЗА ТОВА ПАРИ И ОТ ДВЕТЕ. Това го има само в Апсурдистан, защото няма кой да хване и да ги постави на мястото им тези така наречени брокери, мазни лелки и така нататък да им урегулира бизнеса и да започнат и те да плащат данъци.

Коментар

• Единствената полза от агенция е че ти спестява време, като цяло те не вършат нищо повече от това, което можеш и да свършиш сам - да намериш подходящ имот, а при сегашната ситуация със сигурност ще спестиш някой лев от това че ще купиш след месец или два. А проверките за тежести предполагам, че си си ги направил сам.
                          Ако има подписан предварителен договор с продавача и уговорка в нот. акт сумата да е по дан. оценка, те към процент от коя от двете суми имат претенции ?!?
                          Ако продължат да настояват можеш да повдигнеш следните въпроси:
                          - Имате мои лични данни? О, я да видим вие имате ли право въобще да боравите с лични данни по закона за защита на личните данни?
                          - Обявили сте за продажба чужд имот? Я да видим какви документи имате за това, например договор с продавача и дали в този договор продавача е задължен да се въздържа да продава имота си сам?
                          Между другото, при рашъните не можеш да пуснеш обява във вестник за продажба на имот, ако не предоставиш съответните правоустановяващи документи
                          |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                          |___________||__|___|)
                          (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Като човек може да се оправи без брокер, да се оправя, а не да се завира при агенциите и после "ох, ама трябва да им плащам"
                            Или е голям кеф някой да ти работи без пари, а

Коментар

• Жената на Купувача е свързано лице по смисъла на §1, ал.1 от ДР на ТЗ......

А иначе имам познати, които се занимават с просрочия по малки кредити, напълно законно разбира се.....Технологията на мачкане е страшна, смс-и, обаждания, обещания, манипулиране, срещи, тормоз на близки и познати........

Ако си решил да не плащаш, направи си сметка кой е срещу теб и можеш ли да изтърпиш простотиите му.............

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Пълна мизерия е в АНИ. Превърнали са се в телефонисти. Дори и не отиват да огледат имот. Комисионна не се дължи за добутване до даден имот. Комисионна се дължи за цялостна сделка. Мръщят се когато им кажеш 1% комисионна и 30% от свалената цена. Дори не си правят труда да го сметнат.
                                Преди известно време приложих приблизително същата схема - не и не! Държи си на три процента и не може да проумее, че съм му готов клиент, а не ми прави и опит да ми разкаже за подводните камъни в една имотна сделка. При това ме води на апартамент с обявени 67 РЗП, а то само като погледнеш, стига да си човек с някаква средна математическа култура (баси израза), те не излизат повече от 53-55 квадрата. Да не говорим, че в стая с плочи 30х30, в която се виждаха крайните плочи, ми излязоха с размер 3.50 на 4.80, при положение че бяха 9 реда и малко на 12 реда (говорихме за светла площ) ... Смех....
                                Та 1800 еврака за три телефонни обаждания, три часа и 20 км със среден автомобил?!?
                                Е, може, но за някой дето си вади 1000 евро дневно и т.н. Да не говорим, че когато обявата е с текст "само за частно лице" почват да се надпреварват, в един случай даже и от една и съща агенция.
                                И това ще мине ...

Коментар

Working...
                                X