IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изнудване от агенция за недвижими имоти

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пълна мизерия е в АНИ. Превърнали са се в телефонисти. Дори и не отиват да огледат имот. Комисионна не се дължи за добутване до даден имот. Комисионна се дължи за цялостна сделка. Мръщят се когато им кажеш 1% комисионна и 30% от свалената цена. Дори не си правят труда да го сметнат.

Коментар

• стига сте го плашили човека - да, мекоректен е и да, има устен договор, но той е ултра трудно доказуем. То писмените договори, ако нямат нотариална заверка са трудно доказуеми, та за устните - като не са си доизпипали нещата, щото в АНИ-тата работят едни от най-големите олигофрени в Бг (само бакшишите ги бият по тъпота и наглост, примесена със самочувствие на килограм). Ако толкова те плаши цялата работа - нека договорът го сключи жена ти (ако имаш такава), така или иначе всичко придобито в брака, ако не е наследство е общо - с нея никой нищо не е сключвал.

Казах ви го - не съдете човека: на зла круша като АНИ-тата, трябва зъл прът
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Договора може да бъде устен.......Предполагам че са те запознали устно с условията, при които работят...... Явно имат някакъв регистър на имотите, които са ти представили......

Ако стойността на договора, комисиона е под 5000 лв., допустими са свидетелските показания, погледни ГПК...

А това че с теб се е свързал трето лице, Продавача, това не те оправдава, ти имаш устен договор с АНИ-то.....

Коментар

• Много некоректна постъпка, е така стават лошите работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
            Казус :
            Тъй като си търсих апартаментче, се обърнах кам брокер. Същият ми показа дадено жилище. След няколко дни продавачът се свърза с мой роднина / оказа се че са стари познати / и ми предложи да закупя жилището без да минаваме през посредника.
            В момента същият посредник се опитва да ме изнудва да му платя комисиона , тъй като ми били показали първият път жилището.

С посредника не съм подписвал никакъв договор, но същият твърди че в някакъв списък съм бил фигурирал , че са ме водили на оглед.

Въпрос : може ли законово да ме накара да му платя комисиона ?
            Малко преди този момент (Същият ми показа дадено жилище), АНИ-то е трябвало да те накара да подпишеш нещо от сорта - Ако закупя този НИ, то аз се задължавам да изплатя на АНИ-то еди-колко си % комисиона.
            Те не са те накарали и да го духат.
            Брокерът си носи отговорността и загубата от пропуснатите ползи.
            Last edited by anon6706; 08.11.2011, 22:06.

Коментар

• ами реално АНИ-то мове да претендира, че сте сключили устен договор, щото реално точно това е станало, само дето е доста трудно доказуемо. С други думи: да, имате договор (устен) и не, едва ли ще се запъне да те съди и да тръгне да търси доказателства при положение, че нямаш нияо черно на бяло и му кажеш да ходи да го духа. И да, некоректен си, но то на зла круша, зъл прът
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Е, аз спадам към първия случай, макар и да не се чувствам непочтен.
                Все пак , продавача ме е потърсил . Не съм тръгнал аз да заобикалям брокера.
                Щом са изпуснали клиента и той е тръгнал сам да ми предлага жилището, за мен, те са изпуснали сделката и аз трябва да съм пълен глупак да им дам комисион въпреки възможността.......

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Тия АНИ-та са много нагли. Я кажи какво имаш предвид под "се обърнах към брокер"?

Има два варианта:

1. Обадил си се и си му казал "търси ми такъв и такъв апартамент, на такива и такива цени"

или

2. Отворил си сайт за НИ или вестник, харесал си обява за продажба, звъннал си на телефона и се е оказала АНИ.

В първия случай, макар и да нямаш писмен договор, си постъпил непочтено. Нищо не може да ти направи брокера, но си некоректен.

Във втория случай си се сблъскал с типично нагло поведение на АНИ и направо му кажи да го духа.
                Last edited by Avalaon; 08.11.2011, 21:48.

Коментар

С трите имена и ЕГН, но няма мои подписи или нещо събственоръчно написано. Преди съм имал сделка през нея и ми имаше данните........
                  Учудих се малко, че не са ти дали да подпишеш договор преди да те водят, но вероятно защото си им бил клиент са ти имали доверие.
                  Впрочем, разходите им едва ли са само с воденето ти, вероятно и рекламират имота, но както и да е, не могат да те съдят, по принцип нищо законно не могат да направят. Във Варна доколкото зная има списък с клиенти които някой брокери си разменят и не обслужват подобни клиенти, само това, ако и в София има подобен най-много да попаднеш в подобен списък и това е.
                  Last edited by Jay Gould; 08.11.2011, 18:28.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Тия АНИ-та са много нагли. Я кажи какво имаш предвид под "се обърнах към брокер"?

Има два варианта:

1. Обадил си се и си му казал "търси ми такъв и такъв апартамент, на такива и такива цени"

или

2. Отворил си сайт за НИ или вестник, харесал си обява за продажба, звъннал си на телефона и се е оказала АНИ.

В първия случай, макар и да нямаш писмен договор, си постъпил непочтено. Нищо не може да ти направи брокера, но си некоректен.

Във втория случай си се сблъскал с типично нагло поведение на АНИ и направо му кажи да го духа.
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                      Как те води в тоя списък, че ми стана интересно ?
                      Оня човек с черното яке, червените къси гащи и сандали с оглед в петък ?
                      С трите имена и ЕГН, но няма мои подписи или нещо събственоръчно написано.
                      Преди съм имал сделка през нея и ми имаше данните........

Коментар

С посредника не съм подписвал никакъв договор, но същият твърди че в някакъв списък съм бил фигурирал , че са ме водили на оглед.

Aко това болднатото е вярно, то няма как да те принуди да плащаш. Списъците да си ги ползва за други нужди

BTW, Кажи му ако толкова много държи, да си вземе комисионата от продавача. Нали той те е потърсил .

Коментар

Как те води в тоя списък, че ми стана интересно ?
                          Оня човек с черното яке, червените къси гащи и сандали с оглед в петък ?

Коментар

Казус :
                            Тъй като си търсих апартаментче, се обърнах кам брокер. Същият ми показа дадено жилище. След няколко дни продавачът се свърза с мой роднина / оказа се че са стари познати / и ми предложи да закупя жилището без да минаваме през посредника.
                            В момента същият посредник се опитва да ме изнудва да му платя комисиона , тъй като ми били показали първият път жилището.

НЕ

Коментар

• Изнудване от агенция за недвижими имоти

Казус :

Working...
                            X