IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нека направя една прогноза:
    До 3 години (2011) в България ще стане мнооого модерно да се тегли заем, с който да се покрие текущия заем, т.е. да се плаща лихва върху лихвата. ("по-малкото зло" от това да фалираш, а и на банките далеч не са им нужни НИ)
    Когато няма къде да отидеш - ела на себе си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman
      Първоначално изпратено от redman
      Първоначално изпратено от Repoman
      Интересно защо повечето пишещи тук смятат че тези които са си купили по някой апартамент за да има къде да живеят са баламурници?
      Реално, повечето хора купуващи апартаменти в София го правят за да има къде да живеят, не го правят с цел спекулация или препродажба. Ако ти трябва апартамент за живеене, едва ли ще чакаш 5 или 10г. за да били паднели цените че да си го купиш на по-евтино. То няма нищо лошо в чакането де, стига да живеехме по 500г., колко му е да почакаш 10г. да паднат цените?
      Другият вариант е живеенето под наем (при мама и тати дори не би следвало да се обсъжда), но странно че никой тук не споменава че наемите са скочили дотолкова че ти е по-изгодно да изплащаш кредит вместо наем (а и ще имаш свой апартамент след време).
      Я разпиши да видим колко е изгодно да изплащаш заема... Това е обсъждано тук поне 5 пъти, не се хаби, човече!
      Е и аз това казвам, в момента наемите излизат много солено. Не че лихвите и вноските по един ипотечен кредит са по-малки, но от 2 злини е по-добре да се избере по-малката. А и ти остава имот, а не само да плащаш за лудо. То затова и доста народ предпочете да тегли кредити и да купи имот, вместо да налива парите си от пусто в празно.
      А за заробването за 30г., повечето хора не теглят чак толкова големи суми и за чак толкова дълги периоди. Странно, защо ли нямането къде да живееш и постоянното плащане на наем се смята за не-заробващо?
      Aз не казвам това, което ти, или разпиши или погледни назад във форума. Смятам темата за приключена.

Коментар

• Коментар

Интересно защо повечето пишещи тук смятат че тези които са си купили по някой апартамент за да има къде да живеят са баламурници?
          Реално, повечето хора купуващи апартаменти в София го правят за да има къде да живеят, не го правят с цел спекулация или препродажба. Ако ти трябва апартамент за живеене, едва ли ще чакаш 5 или 10г. за да били паднели цените че да си го купиш на по-евтино. То няма нищо лошо в чакането де, стига да живеехме по 500г., колко му е да почакаш 10г. да паднат цените?
          Другият вариант е живеенето под наем (при мама и тати дори не би следвало да се обсъжда), но странно че никой тук не споменава че наемите са скочили дотолкова че ти е по-изгодно да изплащаш кредит вместо наем (а и ще имаш свой апартамент след време).
          Баламурници са хората които купуват нещо което не могат да си позволят (а би трябвало да могат), купуват го не за 30 000Е, а за 60 000Е + 120 000Е лихви, купуват го защото всички така правили, а всички правят така защото и ти купуваш.
          А когато всички купуват нещо което не могат да си позволят не се случва нищо което не се е случвало до сега.В историята има много примери.
          И в крайна сметка губят точно тези на който им е нужно жилище за да живеят в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от redman
            Първоначално изпратено от Repoman
            Я разпиши да видим колко е изгодно да изплащаш заема... Това е обсъждано тук поне 5 пъти, не се хаби, човече!
            Е и аз това казвам, в момента наемите излизат много солено. Не че лихвите и вноските по един ипотечен кредит са по-малки, но от 2 злини е по-добре да се избере по-малката. А и ти остава имот, а не само да плащаш за лудо. То затова и доста народ предпочете да тегли кредити и да купи имот, вместо да налива парите си от пусто в празно.
            А за заробването за 30г., повечето хора не теглят чак толкова големи суми и за чак толкова дълги периоди. Странно, защо ли нямането къде да живееш и постоянното плащане на наем се смята за не-заробващо?

Коментар

Коментар

• Тук някой скоро беше написал какво правим та да се оправи ситуацията в България по отношение на балони от всякакво естество.
                Е, аз ви декларирам, че за следващите 5 години:

1. Няма да си купя жилище, или да инвестирам в НИ - защото не ми трябва, имам си лично.
                2. Няма да тегля какъвто и да е заем от банка или друга финансова институция - защото получавам достатъчно средства и разумно изразходвам доходите си, че да се заробвам за 30 г.

А за тези които не се вписват в горната категория - не познавам такива, или вече са купили жилище или вече са теглии заем.

Коментар

• Интересно защо повечето пишещи тук смятат че тези които са си купили по някой апартамент за да има къде да живеят са баламурници?

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                      redman,

ти си актуален, жив барометър за пазара,

останалото е чешане на езици и манипулация от байбрадъри,

ако не те затруднява казвай на 2-3 дена, колко огледа имаш! :-))
                      Aми не, имотът ми е далеч от атрактивността... Живее се, но няма метро на 5 мин пеш и не е във Вазов. Една птичка пролет не прави. Ако така лесно се продаваше с надценка, НИ вече щяха да са по 3000 евро! Аз не се заблуждавам.
                      Барометър е Афтър, дето все реве че ще купува пък в ЦКБ яко кеш за поне едно жилище. Барометър е червеното мамино клюкарче Peter дето и Младостите му били гета и се набутвали купуващите там. Барометър е Хюман щото още щели да се качват ама не ще да купува. За Жоанка и 22 и дума няма да отварям. Поне съм благодарен че 22 се вясна тук и си пое критиката за грешните прогнози. И те ми били BuyBrothers, как не!

Коментар

• redman, може също да експериментираш с намаляване на цената,

да видим на какво ниво ще се прояви интерес ,

но това не означава че ще продаваш на ниските нива,

това го приеми , като провокация за купувачите/ баламурници/,

информативно на какви нива ще клъвнат! :-))))))

Коментар

• redman,

ти си актуален, жив барометър за пазара,

останалото е чешане на езици и манипулация от байбрадъри,

ако не те затруднява казвай на 2-3 дена, колко огледа имаш! :-))

Коментар

• VAJVAJ жена ми също издава бележки за доходите за да се тегли кредит на близо 1000 човека. До ноември и беше писнало от издаването им. Сега казва,че в месеца издавала 3 до 4 само.

Коментар

• Първоначално изпратено от Human
                              Първоначално изпратено от redman
                              Само да задам риторичен въпрос в днешния ден - какво ли би казал Апостола на Свободата ако види докъде сме я докарали със свободата си... Циганска държава!
                              Всъщност Апостола е обесен не на днешния, а на вчерашния ден. Не става само със свобода, трябва и четене...
                              Много важно, нали днес се чества. Айде бе, вече смъквам с 50 евро, идвай купувай, нещо не става засега, нито един оглед... Дали не е прав Пепи че баламурниците свършват?

Коментар

• От имоти.нет - там цирка е пълен.

Така да отговоря на всички заспали ..... брокери. И да пишете и да не пишете такива хвалби,че строял хубаво забрави, че жената била много учтива ( това е вярно ти какво искаш груба ли да е ??? все едно да ви говори хайде купувай е паляк.... Купих три апартамента от тях. Забележките ми са много.
                                1. Продадоха ми продаден апартамент, както и да е дадоха ми друг, но не бях толкова доволен.
                                2. Стените на апартамент 13б са толкова криви,че ми идва да го саборя тоя апартамент. Те строят барзо, криво и супер некачествено това е моето мнение.
                                3. Те дори незнаеха кой апартамен ми продават (просто нямам думи) отивам гледам и решавам да купя парвия на схема 30-30-30-10% OK всичко точно гледахме го с мацката и го купих и сега като е готов се оказа,че съм купил савсем различен е какво да говоря повече ??? Може би съм единствения с толкова проблеми покрай тези апартаменти,но може би има и други хора.
                                4. Най-фрапиращото ----------- в трета сграда ми казаха,че терасите се заплащали отделно ??? what a fuck ???? 4 кв. тераса да си я купувам, но купих какво да се прави.
                                5. Радвам се,че намерих по-глупав от мене да ги продам.

Коментар

Working...
                                X