IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 3

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от drakkar
    marandi в коя точка на графиката според теб сега е пазара на имоти в Бг ?
    Въпроса не е до мен , но ще си кажа мнението.
    Пазара се намира до горна мъртва точка
    и се движи към долна мъртва точка, т.е.
    все още цените са големички и постепенно
    падат надоле , защото нема кои да ги плаща.
    Така постепенно ще стигне пазара до долна
    мъртва точка , т.е. цените ще са много ниски,
    но пак няма да има кoи да ги плаща !!!
    :P:P:P
    --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
    http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar
      marandi в коя точка на графиката според теб сега е пазара на имоти в Бг ?
      Ем, ние сме го коментирали това и моето мнение е, че в БГ бултрап няма да има. Затова тия картинки, които сладко бебе Барбарон ги размяткваше и на тяхна база си правеше прогнозите с картинките аз казах, че не съм съгласен с тях.

Коментар

• marandi в коя точка на графиката според теб сега е пазара на имоти в Бг ?

Коментар

• Честито!!!

БГРЕЙТА падна под 40!

http://www.investor.bg/?cat=167

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            ..... ама мислех, че точката "ретърн ту нормал" ще е в Q4/2009 или Q1/2010 г.....
            Слагай "нормал" в кавички, че след някое време ще те изкарат непознал ъпър.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
              Първоначално изпратено от marandi
              Първоначално изпратено от anon6706
              Някой по-долу пише за Великобритания и цените там. Точно за тях е в сила горната графика. Вижте къде се намират и си правете изводите.
              Има си стандарти има си и балони.
              Русата ми тиква си мислеше, че бултрап-а за ЮКей ще е Q4/2009 или първото на 2010 г. ОбъркАл съм се с 2-3 месеца
              Хич не си объркал, дори си много точен. Долната точка си е баш капана и тя съвпада с твоя тайминг, а сега вече Q2/2010 е щракнал (return to "normal").
              Поздрави.
              Април месец 2009 им беше последното понижение и понеже тогава дискутирахме с моя френд Пешо Немския тамошните имотки в месец май или юни и аз тогава му думах, че се заформя класически бултрапец, ама мислех, че точката "ретърн ту нормал" ще е в Q4/2009 или Q1/2010 г., а те засега обърнаха в месец март.

Ся ще видим за април какво е станало, ама май май ...

Затова думам, че се объркАх с 2-3 месеца.

Поздрави и чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                Първоначално изпратено от anon6706
                Някой по-долу пише за Великобритания и цените там. Точно за тях е в сила горната графика. Вижте къде се намират и си правете изводите.
                Русата ми тиква си мислеше, че бултрап-а за ЮКей ще е Q4/2009 или първото на 2010 г. ОбъркАл съм се с 2-3 месеца
                Хич не си объркал, дори си много точен. Долната точка си е баш капана и тя съвпада с твоя тайминг, а сега вече Q2/2010 е щракнал (return to "normal").
                Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706

Коментар

• Най-после и у нас!!! След дълго чакане на БГ пазара ще се появят дългоочакваните продукти "на фитнес с кредит" и "на кино със заем"!

Прочети долу двата текста и си прави сам изводите!

В случая олтрейдъра само констатира факти.

Първоначално изпратено от all_trader
                    не знам за инфлацията по другите държави в ЕС ама на мен ми е чудно от къде в БГ има инфлация и то по време на тежка криза . последните месеци имам чувството ,е цените на повечето стоки се движат константно нагоре без да има каквото и да е логични обяснение поне за мен . Ония ден един приятел се оплака ,че му вдигнали картата на фитнеса с 25-30% , гледам билетите и за Арената ги вдигнали.... това да вдигаш цени с 25% по време на криза и смехория пълна . не знам на какви маркетингови и икономически закони се базира подобни увеличения .... на никакви най-вероятно . самият факт ,че имаме покачване на цените при подобни криза показва ,че в България има нещо фундаментално сбъркано .
                    21 % от българските домакинствата вече са под прага на бедността, която е 211 лв. за човек от семейството.
                    41 % ограничават ползването на основни комунални услуги; 29 % ограничават консумацията на основни храни; 8 % пропускат хранения през деня.
                    Оказва се, че 78 % от българските домакинства нямат никакви спестявания, но голяма част от тях имат кредити.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo
                      В тая тема успяха да свалят цените до НДК до 400-500 Евро... Прави си сам изводите . Колкото за стандарта... Живеем в свободен пазар... А там няма стандарти
                      Верно ли казваш?

На мен ми предлагаха между мед и ндк по 750 евро на бдс, ама чак пък да паднат на 400, много преувеличаваш

Коментар

• Първоначално изпратено от steppenwolf
                        Първоначално изпратено от MRP
                        Факт е че офертните цени от 2 месеца растат. Търсенето, което аз пускам в сайтовете е с 2000 Е нагоре на средните цени.
                        Да не сме в етапа "Return to normal" на долната графика

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos
                          Първоначално изпратено от yerdna
                          Нещо си се объркАл. Стандартът е 3 годишни дохода на домакинство.
                          И какъв е този стандарт? ISO YERDNA 2001? Че то и в момента България е тъпкана с къщи по селата струващи 3-месечния доход на домакинство. В малките обезлюдяващи се градчета апартаменти равни на тригодишния доход на домакинство бол.

Ама ти искаш у Центъро, Иван Вазов, Изток, Изгрев, Оборище, Докторска Градина някой ей така както си стоиш да ти подари. Нема такъв филм. Имаш ли представа, че средната цена на тристаен във Фулъм, Лондон, квартал от средна черга е 600 000 паунда? Средният лондонски бачкатор заработва макс. 30 000 паунда на година или 60 000 на домакинство или един Фулъмски кимизарник е 10 годишни дохода. Няма да ти описвам какво е в Москва спрямо местните доходи.

Сега смяташ да ми дадеш пример с някой град в Германия, примерно центъра на Хамбург зад гарата. Ама там от 20 минувача на улицата има един немец и там няма нищо куул да се хакаш у Центъро освен ако не живееш в някоя архитектурна забележителност от 1342 година. Хората предпочитат покрайнините заради екстра инфраструктурата, която имат, а и не всички са наврени да работят в офисчета в центъра.

Та като чуя за "СТАНДАРТИ" в сферата на ценообразуването на каквото и да е било ме напушва на смях. Петролът може да е 2 и 200, ама YERDNA казва, че според СТАНДАРТА трябва да е 33 долара.

Въобще чудя се от хората с повече от 1000 хиляда мнения в тоя форум дали има някой, който да му е останало време реално да заработи 1000 лева в джоба ?!
                          В тая тема успяха да свалят цените до НДК до 400-500 Евро... Прави си сам изводите . Колкото за стандарта... Живеем в свободен пазар... А там няма стандарти

Коментар

• marketleverage

Във всяка икономическа дейност има някакви разходи които са неизбежни и постоянни. Тук стандарта на живот е много нисък и съответно и доходите т.е. не се живее стандартно нормално.Съответно тези които правят бизнес също получават ниски доходи от него и включително и търговията. Като падне печалбата при едни цени те почват да нарастват с цел да покриват разходите и да се борят да не фалират. Често е успешно и правилен ход , защото стоката и услуга липсват и потребителите и няма накъде и плащат повече.
                            И с жилищата е така - едно е да се строи едно единственно жилище да кажем или да се построят 20. При 20 разходите падат , наетите работници са със сигурна работа и доход и работят срещу по ниско заплащане. Когато са наети еднократно те неизбежно искат повече за своя труд за да могат до следващата работа да свържат двата края както казваме..имат разходи всеки ден.
                            Вярно е че има и ще има по високи цени на много стоки и тях човек ако си ги купи отвън където търговията е по оборотна ще плати по малко за тях.
                            Същото нещо се получава и в селата и малките градове у нас - стоките са доста по скъпи и живота е по скъп.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Негде балони раздути , а
                              другаде гробищата пълни.....
                              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
                                Първоначално изпратено от all_trader
                                не знам за инфлацията по другите държави в ЕС ама на мен ми е чудно от къде в БГ има инфлация и то по време на тежка криза . последните месеци имам чувството ,е цените на повечето стоки се движат константно нагоре без да има каквото и да е логични обяснение поне за мен . Ония ден един приятел се оплака ,че му вдигнали картата на фитнеса с 25-30% , гледам билетите и за Арената ги вдигнали.... това да вдигаш цени с 25% по време на криза и смехория пълна . не знам на какви маркетингови и икономически закони се базира подобни увеличения .... на никакви най-вероятно . самият факт ,че имаме покачване на цените при подобни криза показва ,че в България има нещо фундаментално сбъркано .
                                явно не си се сблъсквал с бг търговеца тук нещо като не върви му се вдига цената за да се избие от по-малкото клиенти... затова маратонки от $115 се продават за по 400 лева
                                явно си прав . много са ми смешни разни "разбирачи" като почнат да обесняват високите цени с това ,че сме малък пазар или ,че така било и в Европа и всякакви всевъзможни глупости . истината е ,че в България масово се продават стоки с абсурдни надценки от по 300-400% ,заради което цените са толкова високи .
                                някой ако е чел скорошното изявление на Хампарцумян ли там къв беше ще го заболи глава - Лихвата не се определяла като ценоразпис на стока в супермаркета . мега глупост . после се чудите що съдират кожите на хората. всичко идва от мениджмънта на по- високо ниво .

Коментар

Working...
                                X