IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 3

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско
    Първоначално изпратено от Negramoten
    Напълно подкрепям Форекс Мастър, защото продавачите имат някаква идея за парите и като цените падат, то те няма защо да отлагат.
    Който няма идея какво да прави с парите, то той изобщо не продава, а гледа да остави нещо за внуците...
    Е там е заровено кучето. Че за една година цените я са падналили с 10% а някъде и не.
    Веско, спри да се излагаш като кифладжия, с глупавите си твърдения, че 2006-2007-ма не е имало сделки на високи цени. Колко пъти ти дадоха графики, за това колко са били ипотеките за периода 2006-2008? Цените когато бяха супер балонизирани имаше най-много сделки. Сега като се върнахме на нивата от 2005-та сделките са доста по-малко и то не за друго, а защото няма пари, като се върнем на нивата от 2003-та пък не ми се мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
      МРП, викаш няма смисъл да се манипулира, когато пазарът е надолу, а когато е нагоре е ОК да се манипулира, защото всички печелим? Е, не е така.
      Прав си разбира се, но мисля че малко умереност, няма да е излишна особено на някои участници ( и в двете посоки - умерен тип съм аз хахах ). Иначе ще се отдалечим от истината - така да се каже )

Който смята да купува - да сваля пазара много ясно, който продава да го вдига, който само си лафи - приятно прекарване

Поздрави на всички и успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от MRP
        Всеки пазар дори и да е стабилен може да пострада от манипулации. В България ипотечна криза няма, и едва ли ще се развихри някакъв кой знае какъв вторичен пазар.
        1. Казването на една истина не може да бъде манипулация. Напротив, премълчаването на една истина съпроводено от ураджийски оптимизъм, Е манипулация.
        2. В БГ вече има ипотечна криза. Разбира се, тя е много далеч от размаха на отвъдокенските изстъпления. Но все пак за размерите на нашата си държава са напълно достатъчни да се нарече с това име!

В добавка на вече казаното защо една истина не трябва да се премълчава. Освен че много обикновени хора нямаше да се набутат със скъпи ипотеки в последния момент, София като град щеше да е много по-добро място за живеене. Щеше да има много по-малко полуизградени сгради ВЕЧЕ пустеещи от месеци. Със сигурност много от които ще си останат мрачни незастроени паметници през следващите години, нагледна демонстрация на безумията на строителния бум от началото на този век
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• МРП, викаш няма смисъл да се манипулира, когато пазарът е надолу, а когато е нагоре е ОК да се манипулира, защото всички печелим? Е, не е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
            Напълно подкрепям Форекс Мастър, защото продавачите имат някаква идея за парите и като цените падат, то те няма защо да отлагат.
            Който няма идея какво да прави с парите, то той изобщо не продава, а гледа да остави нещо за внуците...
            Е там е заровено кучето. Че за една година цените я са падналили с 10% а някъде и не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
              Първоначално изпратено от MRP
              А ако не искате да копувате било то за инвестиция, било то за собствено, не виждам смисъл от тази офанзива, защото всички губим от нея ...
              Това твърдение много ми прилича на приказките на предното правителство отпреди 1 година... "Знаеме че се задава криза, ама дайте много-много да не говорим за това, защото само ще ускорим развитието и всички ще загубим от това"... Нале?

И ква стана тя? С нас и без нас кризата си дойде като стой та гледай... независимо от нашето /не/говорене! В резултат на което обикновения човечец бе хванат по бели гащи... Години му се говореше какъв страшен резерв се е натрупал, па изведнъж се оказа че ще му режат приходите и ще му вдигат възрастта за пенсия?!

Така че, когато има истина за казване нека се каже... и то колкото по-рано толкова по-добре!! Да в началото това може малко да ускори неблагоприятните тенденции, но впоследствие доста повече ще ускори и излизането от кризата. Така че казването на истината има много повече плюсове отколкото минуси във всяка една ситуация!! Особено в икономиката, където се засяга цялото общество!!!

ПП Ако по-рано хората бяха предупредени за това което се задава нямаше да се набутват с ипотеки чак до последния момент. В резултат кризата на имотни пазар и банковите кредити свързани с това щеше да е по-плитка!!!
              Че кризата е тук - тук е и никой не спори. Ако главите им не са ги предупредили, няма кой ) Но да депресираш допълнително участниците на даден пазар и то БЕЗ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС Е ТЪПО. Всеки пазар дори и да е стабилен може да пострада от манипулации. В България ипотечна криза няма, и едва ли ще се развихри някакъв кой знае какъв вторичен пазар. Мисля че има достатъчно позитивизъм в участниците. А че цените са паднали, както виждаш не споря и съм го казал много ясно. Но ако очакваш тотален срив, това няма да стане. И помисли си дали сам искаш тотален срив, това не е добра алтернатива за никой. Това ще означава икономически колапс, а аз съм абсолютно сигурен, че добрите години тепърва ни предстоят ) Малко оптимизъм де )

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                Първоначално изпратено от winner
                Първоначално изпратено от индианеца
                Тук сме от милионер нагоре. 30000 Е - джоб-пара - за дистанционно за вратата на гаража.
                И на мен ми е странно, как може да наречеш клиент, готов да ти даде 5% от 30 000 евро, за ден работа "Мунчо". Жалко, че си бях изградил друго мнение за winner...
                Negramoten, сделката с имот си има две страни - купувач и продавач. Ако едната страна я няма - няма сделка и агента не получава процент. 3% или 5% от нищо си е пак нищо. Не че няма какво да се купи с 30 000 ?. Ама не било хубаво. Искат да купят имот, за който продавача иска 60-70 000 ? и е склонен да намали малко. Не се получава и няма сделка. Тия обикалят от миналата година и тогава се заканваха как в края на 2009 продавачите ще им се молят, ама не става. И след една година пак няма да стане.
                Ясно, както преди имаше продавачи искащи 2 пъти над пазарните цени, така и сега има някакви купувачи търсещи 2 пъти под тях

И двата типа само губят времето на брокера, но втория тип явно е по-досаден, защото не е само еднократно да се сложи обява, ами многократно разкарва брокерите на обречени огледи.
                Нещо такова. Както на първите не им се получаваха продажбите тогава, така на вторите не им се получават покупките сега.

Коментар

Много е лесно : Харесваш имот Х - казваш на продавача: давам толкова и ако иска добре, ако не иска здраве. Да не стане тука от сума време да сваляте нещо дето си е паднало ))
                  )) Веселяк! Отскоро си тук, ама за теб ще припомня, някъде Май месец бях пуснал една оферта на сривльовците, че съм си заплюл 2-3 обекта в Софето дето ми харесват. Та да се пробват да смъкнат цената до мойта и ще вземат голям процент от разликата, не си спомням точно колко.
                  Познай дали някой рече да се пробва!
                  п.с.Пък ти ако се интересуваш, офертата е отворена. Наскоро преглеждах обявите пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                    Първоначално изпратено от Веско
                    Продавача за къде да бърза ми обясни, че се терзая и не мога да спя.
                    Елементарно, Уотсън!

1. 90% от продавачите са с кредити към банките. Всеки месец трябва да кихат съответната погасителна вноска! Колкото повече се назлъндисват, толкова по-дълбоко им влиза!!! Масовата пропаганда ги облъчва в твърдения "трябва да издържим до средата на 2010г." и те горките вече са обрали всички резерви по кюшетата само и само да дойде лятото догодина когато банките ще излеят купища пари на жадни за жилища нова порция балъци!?... Само че реалноста е съвсем друга... Кредитния купон през последните 4-5 години приключи!!! И такъв през следващите 20 години не се предвижда!!!
                    2. Дори и да има продавачи без голям зор за погасяване на кредити, те също трябва да бързат защото цените падат предвид натиска върху цените от зорлиите по точка 1.

Между другото има и група хора, които имат скъпи имоти, а иначе мизерстват, та и те лесно натискат пазара, когато изненадващо им се наложи скъпа операция или пък някой остане без работа. Просто тези хора нямат буферни спестявания и едно такова сътресение ги принуждава да продават бързо.

Коментар

• MRP

То трябва да е банка на купувачите на жилища за да е безрискова банката и тя да се занимава с ипотечно кредитиране и спестяване с цел купуване на жилище. Иначе банка на строителните предприемачи е пак банка която прави корпоративно кредитиране което е много печелившо но е много рисково.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от winner
                        Мунчовците дето сега обикалят по офисите на агенциите и искат с 30 000 евра да си купят хубаво жилище щото по битивито казали че цените много паднали, не се броят.
                        Значи "мунчо", който в момента има 30.000 евро в джоба е човек, който работи на поне 3500-4000 лв нетна заплата и за последните 3-4 години е имал акъла да отдели около половината от заработеното.
                        Колко са тези хора всеки да си помисли, но други на пазара няма и няма и да има в близките няколко години.Халал да са им на "инвеститорите" тухлите, бетона и арматурата. Няма да има кредитиране, няма да има милост, няма да има ядене! Ще има плащай!-плащай!-плащай!-не можеш вече?-вън!!-продаваме!-ти пак плащай! Особенно ако сме се засилили за ЕРМ 2...

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar
                          Веско,
                          в САЩ ипотечната криза се задълбочава. Навлиза във фаза второ V. Какво мислиш ще е продължението у нас ?
                          Не знам. Не мога да ти отговоря, а и не съм анализатор, Надявам се само да не загубя чак толкова много.
                          А в по-общ план, чисто човешки, продължението у нас ще е трагично.

Коментар

• Че 99 % от жилищата са купени с кредит въобще не е вярно. Даже напротив, задлъжняли сме в пъти по-малко от други пазари. За съжаление нямам данни да потвърдя, може и да не съм съвсем прав. Голяма част от жилищата по-време на бума са купени с пари от други имоти, особено по морето. Все още имаме много собственост-къщи на село, някоя друга нива и т.н.

Коментар

А ако не искате да копувате било то за инвестиция, било то за собствено, не виждам смисъл от тази офанзива, защото всички губим от нея ...
                              Това твърдение много ми прилича на приказките на предното правителство отпреди 1 година... "Знаеме че се задава криза, ама дайте много-много да не говорим за това, защото само ще ускорим развитието и всички ще загубим от това"... Нале?

И ква стана тя? С нас и без нас кризата си дойде като стой та гледай... независимо от нашето /не/говорене! В резултат на което обикновения човечец бе хванат по бели гащи... Години му се говореше какъв страшен резерв се е натрупал, па изведнъж се оказа че ще му режат приходите и ще му вдигат възрастта за пенсия?!

Така че, когато има истина за казване нека се каже... и то колкото по-рано толкова по-добре!! Да в началото това може малко да ускори неблагоприятните тенденции, но впоследствие доста повече ще ускори и излизането от кризата. Така че казването на истината има много повече плюсове отколкото минуси във всяка една ситуация!! Особено в икономиката, където се засяга цялото общество!!!

ПП Ако по-рано хората бяха предупредени за това което се задава нямаше да се набутват с ипотеки чак до последния момент. В резултат кризата на имотни пазар и банковите кредити свързани с това щеше да е по-плитка!!!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от winner
                                Първоначално изпратено от индианеца
                                Тук сме от милионер нагоре. 30000 Е - джоб-пара - за дистанционно за вратата на гаража.
                                И на мен ми е странно, как може да наречеш клиент, готов да ти даде 5% от 30 000 евро, за ден работа "Мунчо". Жалко, че си бях изградил друго мнение за winner...
                                Negramoten, сделката с имот си има две страни - купувач и продавач. Ако едната страна я няма - няма сделка и агента не получава процент. 3% или 5% от нищо си е пак нищо. Не че няма какво да се купи с 30 000 ?. Ама не било хубаво. Искат да купят имот, за който продавача иска 60-70 000 ? и е склонен да намали малко. Не се получава и няма сделка. Тия обикалят от миналата година и тогава се заканваха как в края на 2009 продавачите ще им се молят, ама не става. И след една година пак няма да стане.
                                Ясно, както преди имаше продавачи искащи 2 пъти над пазарните цени, така и сега има някакви купувачи търсещи 2 пъти под тях

И двата типа само губят времето на брокера, но втория тип явно е по-досаден, защото не е само еднократно да се сложи обява, ами многократно разкарва брокерите на обречени огледи.

Коментар

Working...
                                X