IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Темата е дискутирана още 2007 в тази тема ще се преизчислят повечето левовите ипотчени кредити имат едни клаузи за превалутиране при 1.95 за уж като сме приемели еврото един ден ама клаузата ще сработи и при форсмажор като падане на борда

тия с евровите нямат мърдане

а най зле са тези с ипотеките в швеицарски франкове (добре че са малко) 20% ъп на дължимата сум в последните месеци...

Общо взето само тези с потребителски кредити може да намажат нещо...
    Last edited by marketleverage; 12.06.2010, 16:58.
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
      Банките ще крепят пазара "до последно". Докога ще е това последно?Ам Марандито го е казал-"За рязка декапитализация на системата трЕбе някакъв шок, като падане на бордеца или нещо по-глобално из ЕС и ЕЦБ. "
      Например като спрат паричките от ЕЦБ-то или Гърция "преструктурира" дълга.

Всъщност ако падне борда не е ясно по какъв начин ще се отрази това на кредитите, ще се преизчислят или пак ипотекарите ще спечелят от девалвацията? Това обаче ще значи че банките ще са губитещите в тоя момент. Което не ми се вярва, все пак това не са държавните банки от миналото. Не е нужно да има външен шок, просто натрупването на лошите кредити може да предизвика шока. Т.е. банките да започнат да имат нужда от свежи пари. Първо обаче лихвите ще се вдигнат.
      http://mickideas.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от mick Разгледай мнение
        Наистина банките нямат интерес, но със сигурност не е заради акциите си - мажоритарите са си дефакто частни собственици и 1 ст. да станат акциите, проблем няма да имат банките.

Банките в момента се опитват да забавят нещата.. но колкото повече бавят, рискуват за по 1 лев/образно казано/ да продават накрая. Пишеше в Капитал, че в момента ипотекирани парцели в момента не се търсят даже и на 1/10 от цената... та са принудени те да си ги купуват.
        Банките ще крепят пазара "до последно". Докога ще е това последно?Ам Марандито го е казал-"За рязка декапитализация на системата трЕбе някакъв шок, като падане на бордеца или нещо по-глобално из ЕС и ЕЦБ. "
        Например като спрат паричките от ЕЦБ-то или Гърция "преструктурира" дълга.

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
          srs пазара в бг на имоти е специфи4ен и няма нищо общо със световните пазари

в сащ цените се срнаха доста, но тези ниски
          цени са реални защото реално все още има
          доста купува4и - има пазар

в бг ти слагат някакви въображаеми цени
          но няма нито един купува4
          та моля някой да ми обясни как се определя цена на нещо което никои не купува
          Интервюирали Володя Стоянов за новия му албум.......
          Един от въпросите и съответния отговор:
          - И к'во, продава ли се?
          - Продава се,....... ама не се купува.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Ъмм,

...
            БаМките нямат интерес да си декапитализират рязко обезпеченията, щото са публични дружества и ще им залющят шамарите на акциите по борсите. ...
            Наистина банките нямат интерес, но със сигурност не е заради акциите си - мажоритарите са си дефакто частни собственици и 1 ст. да станат акциите, проблем няма да имат банките.

Банките в момента се опитват да забавят нещата.. но колкото повече бавят, рискуват за по 1 лев/образно казано/ да продават накрая. Пишеше в Капитал, че в момента ипотекирани парцели в момента не се търсят даже и на 1/10 от цената... та са принудени те да си ги купуват.
            http://mickideas.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от srs Разгледай мнение
              Имам един въпрос към Бай Маранди. Бих го помолил да го изкоментира. Свързано е с изказванията на видни банкери, че трябва да вдигат лихвите по кредити , за да покриват лошите кредити. Може ли това да го разглеждаме като една от последните мерки преди да започнат да изискват допълнителни покрития по съществуващи кредити заради рекапитализация по имотите заради спаднали цени.(не знам дали се изразявам правилно, все пак не съм икономист) И съответно това да им се услади и да бутнат пазара надолу. Все пак си мисля, ако цените спаднат изведнъж още с около 20-30 % пазара ще се раздвижи. Знам твоята теория за плавно спадане, ама си мисля , че времето не работи за това.
              Ъмм,

не е невъзможно, но ако се случи ще са по-скоро частни случаи според мИня.

БаМките нямат интерес да си декапитализират рязко обезпеченията, щото са публични дружества и ще им залющят шамарите на акциите по борсите. БГ-то сме скромна извадка и хич не пеем в хора, но па средата е блага и им дава степени на свобода, които на развити пазари те едва ли имат. Даже наскоро налЕ казаха, че нямало картелно споразумение в БГ-то и аз им "вярвам"

За рязка декапилизация на системата трЕбе някакъв шок, като падане на бордеца или нещо по-глобално из ЕС и ЕЦБ. Не забравяй, че не остана друга баламска държава из ЕС, където да няма фалит на физ. лице и зат'ва къв е смисъла да го прайкат? Те са си "вързали" гащите до 9-то коляно, че ще им се киха ... у наЗе.

Иначе теорията ми за плавния спад не е за друго, а чисто математически дори спада тази година да достигне нива 20-30%, което не е невъзможно, базата вече е по-ниска и в абсолютни стойности ще е по-малко като числа, за разлика при %-но изменение да кажем, ако се стигне до подобни нива и ако се разнесе по една графика ще се види най-добре ( нали ся са модерни графиките ).

За зло или добро пазарЯ на имотки в БГ-то си пълна измислица.

Не знам какъв пукал трябва да си да правиш агресивна кредитна експанзия в страна с най-катастрофални демографски параметри. Свръх-централизацията е единственото спасение засега, т.е. да принуждават силово 'орицата да мигрират към 4-те големи града като държавата им спира елементарни обществени услуги като образование за децата, медицинско обслужване и т.н. в малките населени места. Оттук възниква и логичния въпрос: Т'ва държава ли е вече?!?

Дали ще издържи тоя модел ... ще поживеем - ще видим ...

Чиърс, че пресъхнах от толкоз писане - хихи
              Last edited by marandi; 12.06.2010, 01:53.

Коментар

• ...

srs пазара в бг на имоти е специфи4ен и няма нищо общо със световните пазари

в сащ цените се срнаха доста, но тези ниски
                цени са реални защото реално все още има
                доста купува4и - има пазар

в бг ти слагат някакви въображаеми цени
                но няма нито един купува4
                та моля някой да ми обясни как се определя цена на нещо което никои не купува

Коментар

• Имам един въпрос към Бай Маранди. Бих го помолил да го изкоментира. Свързано е с изказванията на видни банкери, че трябва да вдигат лихвите по кредити , за да покриват лошите кредити. Може ли това да го разглеждаме като една от последните мерки преди да започнат да изискват допълнителни покрития по съществуващи кредити заради рекапитализация по имотите заради спаднали цени.(не знам дали се изразявам правилно, все пак не съм икономист) И съответно това да им се услади и да бутнат пазара надолу. Все пак си мисля, ако цените спаднат изведнъж още с около 20-30 % пазара ще се раздвижи. Знам твоята теория за плавно спадане, ама си мисля , че времето не работи за това.

Коментар

твоето предположение е под върпос защото
                    те могат да си набележат и когато настъпи паниката
                    Напоследък най интересни са ми обявите от типа: Продавам спешно! (посочена цена близо до 2008) И следва: цената не се коментира! Демек: хем съм на зор, хем търся шаран.Който се чувства шаран да ми се обади, другите да го духат. Аман от селски тарикати в Бг.

П.с. 1:1 Очаквах повече от Мексико! И добра игра на ЮАР
                    Last edited by srs; 11.06.2010, 19:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от srs Разгледай мнение
                      Не мисля така! Тези които гледат , си набелязват какво биха си взели, когато паника обхване продавачите и цените се засилят пак надолу. Така или иначе в момента продават само тези които са на зор. Другите "Тарикати" чакат новата доставка шарани. Ама шараните май растат бавно. Хехе!
                      твоето предположение е под върпос защото
                      те могат да си набележат и когато настъпи паниката

Коментар

ситуацията на пазара на имоти в момента
                        е следната

има такива които оглеждат но няма и един
                        който купува
                        защо има такива които оглеждат?

защото разни зъбари гледкат рекламите
                        на ипотеки по твто, след това отиват да си избират имот/огледи/, но няма кой да им го
                        финансира
                        Не мисля така! Тези които гледат , си набелязват какво биха си взели, когато паника обхване продавачите и цените се засилят пак надолу. Така или иначе в момента продават само тези които са на зор. Другите "Тарикати" чакат новата доставка шарани. Ама шараните май растат бавно. Хехе!

Коментар

• ...

ситуацията на пазара на имоти в момента
                          е следната

има такива които оглеждат но няма и един
                          който купува
                          защо има такива които оглеждат?

защото разни зъбари гледкат рекламите
                          на ипотеки по твто, след това отиват да си избират имот/огледи/, но няма кой да им го
                          финансира

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            "Исторически", "откакто се води статистика", малко преди 1876 г .....?????

По принцип лафя и с турци, чувАл съм ги тия "теории", може би познават по-добре от мен "Под игото" на Вазов - веднага ми го зарецитираха как започвало и бай .... ( кой беше там, какво имал в двора си ), демек какви "пачки" били българите под турско. Историите бяха достъпни, дори увлекателни, "изворите" български и наистина си звучат "убедително", за който си няма хал хабер от История. Аз като по-рус го "разходих" исторически още до създаването на исляма, стар, нов завет и т.н.

Тоя, за който говоря, дядо му и баща му били ходжи и взе, че ме "намрази", щото нещо "промивката" не минА.

Та .... "статистика" преди 1876 г. ???? Заеби

П.П. Иначе са "убедителни", селектирано се поднася инфо-то и предполагам не малко 'орица кълват ( все едно да вярваш в холивудски филми ).

Не всички турци са такива и не всички "хъхряци" са "турци", ама налЕ държавата е либерте в момента .... вероизповедания да искаш у наЗе ( към 130 регистрирани са май към днешна дата - по памет ).

Чиърс на бебетата сладки!

П.П.П. Бебе Ал64, "копнах" тИбя, че беше най-отгоре, макар че коментирам чужда форумна тъпня
                            Русо бебе изобщо не си вдянал идеята на Спарт!!И защо прави аналогии.
                            Иначе бая "с пачки" е имало.Типичен пример -Раковски.Ако искат да направят готина сапунка ,която ще удари в земята и филмите за Бонд-да направят филм и то по биографията му-няма нужда даже да разкрасяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                              Исторически сравнението изобщо не е коректно!
                              1876 г.най-заможната и активната икономически част от народа НЕ участва във въСтанието.

Позаинтересувай се за "филики етерия"/когато е бил единственият ни реален шанс/ и ще ти се изяснят много неща за Възраждането и позицията на т.наречените "чорбаджии" в националноосвободителните ни борби .
                              "Исторически", "откакто се води статистика", малко преди 1876 г .....?????

По принцип лафя и с турци, чувАл съм ги тия "теории", може би познават по-добре от мен "Под игото" на Вазов - веднага ми го зарецитираха как започвало и бай .... ( кой беше там, какво имал в двора си ), демек какви "пачки" били българите под турско. Историите бяха достъпни, дори увлекателни, "изворите" български и наистина си звучат "убедително", за който си няма хал хабер от История. Аз като по-рус го "разходих" исторически още до създаването на исляма, стар, нов завет и т.н.

Тоя, за който говоря, дядо му и баща му били ходжи и взе, че ме "намрази", щото нещо "промивката" не минА.

Та .... "статистика" преди 1876 г. ???? Заеби

П.П. Иначе са "убедителни", селектирано се поднася инфо-то и предполагам не малко 'орица кълват ( все едно да вярваш в холивудски филми ).

Не всички турци са такива и не всички "хъхряци" са "турци", ама налЕ държавата е либерте в момента .... вероизповедания да искаш у наЗе ( към 130 регистрирани са май към днешна дата - по памет ).

Чиърс на бебетата сладки!

П.П.П. Бебе Ал64, "копнах" тИбя, че беше най-отгоре, макар че коментирам чужда форумна тъпня
                              Last edited by marandi; 11.06.2010, 01:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                Интересен е един от коментарите под статията . И е напълно исторически достоверен :
                                Исторически сравнението изобщо не е коректно!
                                1876 г.най-заможната и активната икономически част от народа НЕ участва във въСтанието.

Позаинтересувай се за "филики етерия"/когато е бил единственият ни реален шанс/ и ще ти се изяснят много неща за Възраждането и позицията на т.наречените "чорбаджии" в националноосвободителните ни борби .
                                Last edited by al64ad; 10.06.2010, 23:42.

Коментар

Working...
                                X