IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Ал тайминга им до края на годината може и да издържи но какво правим след това.През 2011,2012г.Дори и да има някакво раздвижване на икономиката при жилищата в София и Варна няма да се върне онова което беше през 2007-2008г.Просто тези цени са невъзможни за 99% от населението.Българите намаляваме.Броят на циганите и пенсионерите расте.Младите заминават за чужбина.Кой да купува?И защо да го прави след като мама и тате се върнат на село и му оставят панелката в Младост.Малко ще я ремонтира и ще си има жилище ако изобщо остане тук.Сега цените са поели към намаляване и докато не стигнат до написаните баланс няма да има.Другия начин е повишение на доходите но това са блянове и фантазии в близките 3 години.За да си купиш апартамент за 100 000 евро трябва домакинството ти да печели поне 25000 евро на година.Колко такива домакинства има в България и на колко от тях им трябва ново жилище?
    2011 година ПРАВЯТ това което ти си написал в първия пост!

Коментар

• Ал тайминга им до края на годината може и да издържи но какво правим след това.През 2011,2012г.Дори и да има някакво раздвижване на икономиката при жилищата в София и Варна няма да се върне онова което беше през 2007-2008г.Просто тези цени са невъзможни за 99% от населението.Българите намаляваме.Броят на циганите и пенсионерите расте.Младите заминават за чужбина.Кой да купува?И защо да го прави след като мама и тате се върнат на село и му оставят панелката в Младост.Малко ще я ремонтира и ще си има жилище ако изобщо остане тук.Сега цените са поели към намаляване и докато не стигнат до написаните баланс няма да има.Другия начин е повишение на доходите но това са блянове и фантазии в близките 3 години.За да си купиш апартамент за 100 000 евро трябва домакинството ти да печели поне 25000 евро на година.Колко такива домакинства има в България и на колко от тях им трябва ново жилище?

Коментар

• При огромния спад на цената на труда, материалите, пазара- просто строител, който си намери мющерии на 500евра да фърля капата по-високо.....да не говорим за разрухата, която ще последва след малоумната икономическа политика на управляващите- после ще има яки данъци за имоти, а и България се обезлюдява, всеки си има по нещо......още 2008 се говореше плахо за пренасищане на строителния пазар!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
          Оппа,внимавай да не получиш главозамайване от перхидрола.........
          Няма, спокич

Трябва да има хумор. Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Бебе Yerdna,

не мисля, че имам нужда от подкрепа за анализите си. По принцип разбирам перфектно позицията на сладко бебе бате Пешо, разбирам и доводите му. Който ми е чел постовете по-отрано, още в 2008-9 г. бях казал, че върху спихването на имотките в БГ-то ще противодействат баМките и държавата по много причини.

Но това не ми попречи да прасна прогноза за спихване в БГ-то за 2009 между 25-30%, която леко излезе прецизна според данните на НСИ с 27% спад.

П.П. По принцип на Русата ми тиква е тъпо какво ще пише в "днешните" вестници, щото вече съм ги "чел"

Та, зат'ва спада е "плавен" след фиаското от края на 2008 до средата на 2009, извинявам се, че съм го целнал и т'ва - хи хи

Чиърс!
            Оппа,внимавай да не получиш главозамайване от перхидрола.........

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Маранди нещо не мога да се съглася с теб.Банките нямали интерес да паднат цените защото щели да се декапитализират.Природата както много пъти съм писал и дреме за интересите на банките.И банкерите тук на земята са на училище да знаеш.Ами сега много са се капитализирали.Имат лавина лоши кредити и апартаменти дето са ги записали на високи цени ама никой не ги купува.Та по тая логика да взема да си обявя къщата на село за три милиона примерно да тегля два милиона кредит щот искам три за къщата и да се изживявам като милионер докато къщата ми е в някой имотен сайт.Номера с вдигането на лихвите по старите кредити работи до някъде но има едни нива над които просто никой няма да плаща.И после кво праим банките.Те могат да поискат и 200% лихва ама няма кой да им я даде.Така че единствения разумен изход е свалянето на цените и възстановяването на баланса.Навсякъде в природата има хармония и баланс.Ще дойдат и в България.Казал съм го много пъти.За типов апартамент в София с кухня спалня хол и две тераси от 65квадрата максимум 35000евро в централните квартали и 55000 евро за 100 квадрата с две спални.Е те това е и ще има раздвижване на пазара.Докато тъпата верига собственици на парцели, инвеститори, архитекти,проектанти,строители, банкери и брокери не им Уврат главите че НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КЛИЕНТА Е НОМЕР ЕДНО ще стоят гладни и без работа.И пак повтарям на природата и дреме за тяхното самочувствие и претенции.Никой природен закон няма да се промени щото на ей на тея тарикати не им харесва.
              Споко,и този момент ще дойде!Ясно беше ,че банките и държавата ще се мъчат да крепят цените .Сметката им беше да удържат, докато нещата в световната икономика се оправят-белким живне и тук. Като разчитаха ,че това ще стане до края на 2010 година-даже и нЕкои аналлизатори така си правеха вариантите .
              Сам можеш да си отговориш дали тайминга им ще издържи.
              Сещам се за лафа на койота от мери мелъдис -"защо винаги трябва да става по трудния начин"
              Last edited by al64ad; 13.06.2010, 21:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
                Бебе Yerdna,

не мисля, че имам нужда от подкрепа за анализите си. По принцип разбирам перфектно позицията на сладко бебе бате Пешо, разбирам и доводите му. Който ми е чел постовете по-отрано, още в 2008-9 г. бях казал, че върху спихването на имотките в БГ-то ще противодействат баМките и държавата по много причини.

Но това не ми попречи да прасна прогноза за спихване в БГ-то за 2009 между 25-30%, която леко излезе прецизна според данните на НСИ с 27% спад.

П.П. По принцип на Русата ми тиква е тъпо какво ще пише в "днешните" вестници, щото вече съм ги "чел"

Та, зат'ва спада е "плавен" след фиаското от края на 2008 до средата на 2009, извинявам се, че съм го целнал и т'ва - хи хи

Чиърс!
                Last edited by marandi; 13.06.2010, 16:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                  Кои са тия бе? Отивам в метрото да се возя, дано ми дадат талон...После ще ходя на оглед и ще ти кажа защо цената е такава. Акт 15 е екстра, особено, ако няма изгледи за акт 16.
                  www.evrobul.eu

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/imoti/2...p=0#addcomment

Коментар

• Маранди нещо не мога да се съглася с теб.Банките нямали интерес да паднат цените защото щели да се декапитализират.Природата както много пъти съм писал и дреме за интересите на банките.И банкерите тук на земята са на училище да знаеш.Ами сега много са се капитализирали.Имат лавина лоши кредити и апартаменти дето са ги записали на високи цени ама никой не ги купува.Та по тая логика да взема да си обявя къщата на село за три милиона примерно да тегля два милиона кредит щот искам три за къщата и да се изживявам като милионер докато къщата ми е в някой имотен сайт.Номера с вдигането на лихвите по старите кредити работи до някъде но има едни нива над които просто никой няма да плаща.И после кво праим банките.Те могат да поискат и 200% лихва ама няма кой да им я даде.Така че единствения разумен изход е свалянето на цените и възстановяването на баланса.Навсякъде в природата има хармония и баланс.Ще дойдат и в България.Казал съм го много пъти.За типов апартамент в София с кухня спалня хол и две тераси от 65квадрата максимум 35000евро в централните квартали и 55000 евро за 100 квадрата с две спални.Е те това е и ще има раздвижване на пазара.Докато тъпата верига собственици на парцели, инвеститори, архитекти,проектанти,строители, банкери и брокери не им Уврат главите че НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КЛИЕНТА Е НОМЕР ЕДНО ще стоят гладни и без работа.И пак повтарям на природата и дреме за тяхното самочувствие и претенции.Никой природен закон няма да се промени щото на ей на тея тарикати не им харесва.
                      Last edited by Бате Пешо; 13.06.2010, 09:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                        Кои са тия бе? Отивам в метрото да се возя, дано ми дадат талон...После ще ходя на оглед и ще ти кажа защо цената е такава. Акт 15 е екстра, особено, ако няма изгледи за акт 16.
                        Особено ако събереш 40-50 талона!

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                          В метростанциите раздават следните брошурки:
                          Разпродават се апартаменти в ж. к. Княжево на акт 15 - 500 и 550Е/кв. м.. Осигурен кредит.

Най-отдолу на брошурата има талон на който пише:
                          ЦЕНЕН ТАЛОН!
                          С този талон ползвате 1% отсъпка на апартамента или магазина!

Коментар

• В метростанциите раздават следните брошурки:
                            Разпродават се апартаменти в ж. к. Княжево на акт 15 - 500 и 550Е/кв. м.. Осигурен кредит.

Най-отдолу на брошурата има талон на който пише:
                            ЦЕНЕН ТАЛОН!
                            С този талон ползвате 1% отсъпка на апартамента или магазина!

Коментар

• [QUOTE=marketleverage;1110909]Темата е дискутирана още 2007 в тази тема ще се преизчислят повечето левовите ипотчени кредити имат едни клаузи за превалутиране при 1.95 за уж като сме приемели еврото един ден ама клаузата ще сработи и при форсмажор като падане на борда

тия с евровите нямат мърдане

а най зле са тези с ипотеките в швеицарски франкове (добре че са малко) 20% ъп на дължимата сум в последните месеци...

Абе EFG бая навиваха за франкови кредити 2007/то само като се погледнеше 10 годишна графика бе ясен валутния риск/.1-1.5 % беше по ниска лихвата от евровата.Мой познат въпреки ,че го предупредих се върза.А за маржа по курса...няма да коментирам...

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                                Банките ще крепят пазара "до последно". Докога ще е това последно?Ам Марандито го е казал-"За рязка декапитализация на системата трЕбе някакъв шок, като падане на бордеца или нещо по-глобално из ЕС и ЕЦБ. "
                                Например като спрат паричките от ЕЦБ-то или Гърция "преструктурира" дълга.
                                Благодаря за коментарите на Бай Маранди и другите. И аз мисля, че наистина ще трябва някакъв шок за да се случи това. Но точно там ми беше въпроса , че ако се случи според мен има шанс да им се услади декапитализацията , както им се хареса и вдигането на лихвите и сега не могат да спрат. Иначе банките крепят пазара - то е ясно. Сега лятото не мисля че ще дойде шок отвън, ако дойде ще е есента! А от вътре пък имаме още кво да харчим, тъй че и при нас не очаквам лятото да е.
                                А на тоя въпрос "Оттук възниква и логичния въпрос: Т'ва държава ли е вече?!?" отдавна съм си отговорил. Благодаря и със здраве .
                                П.с. Айде че почна мача. Чиърс!

Коментар

Working...
                                X