IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• javcho

Няма такова нещо като липса на инфлация , в момента тя се акумулира за да се стовари изведнъж. Има фактори които я възпираг , потискат и когато спре въздействието колкото се е натрупала изведнъж ще се материализира.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
      И аз съм песимист за имотите попринцип, но мисля че не преценяваш два елемента инфлацията и скоростта на спада.

Горе долу следя пазара и за мое учудване е доста ниско ликвиден и флегматичен. До година няма как да паднат много, до 2-3 вече може. Изглежда чакаш някаква паника. Много жилави и инатливи се оказаха продавачите, но то си е за тях.

Аз предвиждам, оптимистичен вариант 500Е за приличните квартали, от рода на Бели Брези и Стрелбище.

Песимистичен 350-400Е.

Това до 3 години, а след това 5 години плато или много малък отскок от дъното, при покупките на изчакалите.
      Спад на цените при апартаментите старо строителство, продавани от собственик, няма и няма как да има. Всеки знае за най-големия страх на българина - да не се мине. Та като се носи в блока слух, че 2007-а Пешо от 5-я етаж е продал на 1200 Евро квадрата, всеки си вика - епа то това беше преди 3 години, оттогава само инфлацията е 10%, а моят апартамент е със сменена дограма в едната стая, я да му викна аз едни 1300 Евро квадрата... И така апартаментът може да си виси в обявите по сайтовете с години, без цената му да се смъкне с повече от 1000 - 2000 Евро. Следя обявите за конкретен тип апартаменти в imot.bg и поне 90% от тях са си непроменени от година - две.

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
        Стига с тая себестойност и амортизация!!! Каква амортизация-счетводна ли те интересува? 2,5% на година! По тази логика Айфеловата кула или сградите строени от арх.
        Haussman не струват нищо!!! Себестойност никой няма да ти каже,като се хванеш да строиш ще разбереш.Колко трябва да струва 4-годишен автомобил на старо след като годишната му амортизационна норма е 25%- 0,01 лв.? Амортизацията на един имот има много малко значение за цената му! Там формулата е местоположение х местоположение х местоположение = ?
        Цифрата 2.5% на година я предполагах и мисля че е близо до истината. Всичко е математика в края на краищата.
        Колко сгради над 50 годишна възраст има в по-големите градове? А??? На пръстите на ръцете се броят, а поддръжката им ??
        Ами поддръжката на Айфеловата кула годишно ??
        В НОТАРИАЛНИТЕ АКТОВЕ пише "имот с граници... в едно с построената в него сграда...."
        Т.е. сградата не е имот, а техническо съоръжение със съответната амортизация както и автомобила, само че по-бавна.
        Та и апартамента не е имот в този смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Затишието е пред буря , усеща се спокойствието нали ? Всички пазари са утихнали , само че напрежението се усеща много яко.Какво ли може да стане ? А какво не е възможно да се случи !
          Щом на сесиите от вчера и днес на азиатските, европейските и щатските пазари им казваш затишие, значи си или кьорав, или глух, или и двете

Коментар

• нибиру идва

Коментар

• panther

Борсите много здраво се заклатиха , при евродолар 1.18 въобще не е дъно и там се направиха много кухи интервенции. Слуховете са че под 1.17 е критично ниво за ЕЦБ да почне да продава безмилостно евро и да трупа резерв от валути за да може да спре спада на еврото някъде..после. Една обезценка на еврото ще се отрази трагично на цените на имотите..в смисъл ще побеснеят при това извънпазарно , сега не знам ще си запазят ли цените в щатки долари изчислени въобще ако има цени на имоти в момента и може да се каже какви са им цените. Затишието е пред буря , усеща се спокойствието нали ? Всички пазари са утихнали , само че напрежението се усеща много яко.Какво ли може да стане ? А какво не е възможно да се случи !
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от panther Разгледай мнение
                Всички се скатават и се правят на ударени.
                Въпреки това спад на цените от над 50% за година си е съвсем възможен.
                За това говорим.

Ама на тези, които не им изнася им се спича задника...
                Да не ги казвам кои са, такива като еднодневката...

Коментар

• Всички се скатават и се правят на ударени.
                  Въпреки това спад на цените от над 50% за година си е съвсем възможен.

Коментар

• Да не ви прекъсвам дискусията, ама някой знае ли къде се дяна еднодневката Джулиъс-бога на имотЯта, койо приживе почна да си строи паметник?

Коментар

@hohohoo

Засега изхвърлени от ЕС няма и не сме ние първите на топа на устата.
                      Борда все още си работи добре въпреки напъните на някои хора.
                      За резерва - кофти, ама май всички наоколо са в сходно положение.
                      Заплатите още са ниски за ЕС.
                      Някои от хората с наследствени имоти спечелиха сериозни суми покрай балона, други загубиха ... живота е радост и мъка
                      С другите неща не мога да споря.
                      Засега не виждам сериозни причини за тревога.
                      съгласен съм, просто да не забравяме че 97ма макар и зле пред нас имаше супер булиш перспектива. сега е малко по различно.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Аз периодично пиша тук коя цена за мен е реална и най-вече пазарна.
                        С риск пак да докарам Joan, ще я повторя:
                        Цените от 2001 г. са реални и нормални за България. Таймингът е до година, ако междувременно няма вътрешни сътресения във финансовата ни система.
                        Извинявам се предварително на засегнатите.
                        И аз съм песимист за имотите попринцип, но мисля че не преценяваш два елемента инфлацията и скоростта на спада.

Горе долу следя пазара и за мое учудване е доста ниско ликвиден и флегматичен. До година няма как да паднат много, до 2-3 вече може. Изглежда чакаш някаква паника. Много жилави и инатливи се оказаха продавачите, но то си е за тях.

Аз предвиждам, оптимистичен вариант 500Е за приличните квартали, от рода на Бели Брези и Стрелбище.

Песимистичен 350-400Е.

Това до 3 години, а след това 5 години плато или много малък отскок от дъното, при покупките на изчакалите.

Коментар

• @hohohoo

Засега изхвърлени от ЕС няма и не сме ние първите на топа на устата.
                          Борда все още си работи добре въпреки напъните на някои хора.
                          За резерва - кофти, ама май всички наоколо са в сходно положение.
                          Заплатите още са ниски за ЕС.
                          Някои от хората с наследствени имоти спечелиха сериозни суми покрай балона, други загубиха ... живота е радост и мъка
                          С другите неща не мога да споря.
                          Засега не виждам сериозни причини за тревога.

Коментар

Щях да напиша нещо много грубо за местоположението, ама не мога да се насиля да пиша такива неща за България, пък даже и да ми минават през главата.
                            ако искаш аз да напиша тва дето го мислиш за местоположението на имот в бегетото? шот на мен ми не пука да пиша таквиз думички

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
                              Стига с тая себестойност и амортизация!!! Каква амортизация-счетводна ли те интересува? 2,5% на година! По тази логика Айфеловата кула или сградите строени от арх.
                              Haussman не струват нищо!!! Себестойност никой няма да ти каже,като се хванеш да строиш ще разбереш.Колко трябва да струва 4-годишен автомобил на старо след като годишната му амортизационна норма е 25%- 0,01 лв.? Амортизацията на един имот има много малко значение за цената му! Там формулата е местоположение х местоположение х местоположение = ?
                              айде, нов ден - нов гений
                              сигур и панелката на 40 години няма да и изчислиш амортизация като я купиш, нищо че си сака основен ремонт (до ел и вик системи )
                              са ясно че никой не се интересува от счетоводни термини като купува жилище, ама като видиш някой коптор дето си сака 15-20к еврака само за да го докараш на ШиЗ и се замисляш накак си
                              иначе като дойде време да купвам айфеловата кула ше видя там има ли овехтяване или не.
                              ама вярвам и ти не продаваш айфеловата кула или на господин хаусман къшщата...

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
                                дам, има разлика от времето след 97-98 и сега. тогава ни предстоеше влизане в НАТО и ЕС, сега се чудим може ли някой да ни изфърли от ЕС кат мрсна мачка; тогава бяхме озъптили кризата с БОРД и се виждаше че той работи добре, сега се чудим дали борда ще издържи поне още годинка; тогава фискалния резерв растеше главоломно, сега намалява с 40-50% на 3 месеца; тогава цените ни бяха по-ниски от Европа а заплатите - като в Китай, което ни подсказваше възможности за бърз ръст на икономиката, а сега много продукти в ЕУ са по-ефтини (по-добре да купиш маратонки от спортдирект с 60 паунда транспорт, и пак по-ефтино от МОЛа ще ти излезе); тогава започна връщането на земята и хората от никъде се опаричваха, сега кой каквото е имал от баба/дядо го е профукал за плазма/кола; тогава нашите курорти бяха атрактивни с хубава природа и множество мераклии за инвестиции, сега вече цяла еуропа знае че ставаме само за секстуризъм;....

абе, различно беше преди две хилядната....
                                +1

секстуризъм, алкохолен туризъм...

Коментар

Working...
                                X