IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• hohohoo

Подобна информация не представлява интерес за мен , знаеш че в момента какво да се отвори е интересно. А колко печелиш си е твоя работа.
    D.Y.F-091066

Коментар

• ....

и ще става все по зле с всеки изминал ден

тепърва предстоят рестриктивни мерки от правителството

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от bgremonti Разгледай мнение
        Знаете ли, от месеци си блъскам главата как да докарам повече хора в сайта, от там на телефона, после да последва среща, след нея оферта и накрая съгласие, подплатено с договор и работа след която да си вземеш без нерви парите които са договорени! Ще кажа само, че е трудно, много трудно! До момента схемата върви добре до частта "оферта" и след това следва мълчание! От Март до сега съм подал може би около 25-26 оферти, а огледите са над 40. Тук не става въпрос, че хората не искат да си правят ремонт, а че финансите са им обрулени или просто искат да минат "тънко" на гърба на кризата! И в двата случая не печеля аз!
        Всички оферти са подадени за къщи и апартаменти. От тях единствено една беше приета и работихме по нея. През останалото време ходим по аварии и отпушваме каналите на блокове и училища.
        Това беше нещо като увод за следващите ми разсъждения!
        supertrader идеята ти може би е добра, но тя е неизпълнима за мен! Най-малкото защото не знам езика! Друг е проблема, че не съм излизал в чужбина и идея си нямам какви са условията или подводните камъни, когато решиш да работиш отвън. При условие, че в България работя, градя име и се развивам в тази професия от 15 години и пак е трудно, не виждам какъв успех ще постигна в чужда държава ако тръгна от нулата? Защото отвън, аз ще тръгна от нулата - това е факт! Там никой не ме знае, никой не е чувал за мен, никой не е виждал работата ми! За да успея да започна въобще някаква работа в чужбина на мен ще ми трябва и първоначален капитал, който аз нямама - факт!
        И накрая, като гледам как нашите гурбетчии се връщат и казват, че работата е приключила... по-важното обаче, което аз виждам е, че масово се връщат от гурбет БЕЗ ПАРИ или работил 1 година и си идва 2 - 3 хиляди евра! Според мен, да излеза с фирма на чужд пазар, не познавайки законите му, не познавайки езика на страната, не познавайки подходящ човк си е чисто самоубииство, ако щете финансово сепуко!
        сега разбираш ли защо в бг дребния а и не само дребния бизнес ще умре
        основните разходи - храна,сметки, бензин, цигари и т.н. са високиа,а вси4ко останало пада рязко защото не се търси- не остана пара за него

другия момент е 4е бгбизнесмена се мисли за много хитър от една страна използва кризата като обравдание да намалява заплати
        от друга страна оба4е казва 4е кризата е измислена защото определен кръг от хора имали полза от това - това не са само твои думи, по4ти вси4ки говорят така

и се полу4ава типи4ната грешка на аматъора
        държи цените до последно вследствие на празни надежди и лакомия и после фалира

същото е и на валутния пазар и на този с акции, същото е и в бизнеса и с имотите
        държи до последно щото не му се губи и най-накрая губи вси4ко

оба4е да ти кажа 4естно ти и да свалиш цените няма да има ефект, твърде късно си
        се сетил
        никой не купува ве4е - пари няма
        ако ги свалиш малко тва нищо няма да промени ако ги свалиш прекалено много
        тогава може и да има ефект ама ще имаш
        само за хлеб и баница
        Last edited by zloblivi_podritvaniq; 20.07.2010, 11:41.

Коментар

• bgremonti

Трудна ти е ситуацията , особенно с подготовката. Не виждам и аз как може да стане освен да търсиш чужда фирма и да осигуряваш труда. По принцип не е необходимо човек да върши всичко сам. Гурбетчиите както ги наричаш в голямата част работят незаконно , те смятат че така е правилно дори.Име се гради , важно е да почнеш някога да го градиш. Имай впредвид че идеята е такава - да не се работи на едно място в ЕС и има хора които това работят - мислят как да принудят хората да не са затворени в собствената им страна.Подобна изолация е проблем от същественно значение за Съюза.Търси ..трябва да се търсят пътища и начини , а за това че хората нямат пари просто забрави , защото банките доста депозити събраха.
          И как се връщат от чужбина..всеки различно , като казвам имам познати..значи имам и всеки ден говорим по телефона и то докато са на работа. Хора които нямат работа и не работят в събота ще работят ли ?
          D.Y.F-091066

Коментар

• Знаете ли, от месеци си блъскам главата как да докарам повече хора в сайта, от там на телефона, после да последва среща, след нея оферта и накрая съгласие, подплатено с договор и работа след която да си вземеш без нерви парите които са договорени! Ще кажа само, че е трудно, много трудно! До момента схемата върви добре до частта "оферта" и след това следва мълчание! От Март до сега съм подал може би около 25-26 оферти, а огледите са над 40. Тук не става въпрос, че хората не искат да си правят ремонт, а че финансите са им обрулени или просто искат да минат "тънко" на гърба на кризата! И в двата случая не печеля аз!
            Всички оферти са подадени за къщи и апартаменти. От тях единствено една беше приета и работихме по нея. През останалото време ходим по аварии и отпушваме каналите на блокове и училища.
            Това беше нещо като увод за следващите ми разсъждения!
            supertrader идеята ти може би е добра, но тя е неизпълнима за мен! Най-малкото защото не знам езика! Друг е проблема, че не съм излизал в чужбина и идея си нямам какви са условията или подводните камъни, когато решиш да работиш отвън. При условие, че в България работя, градя име и се развивам в тази професия от 15 години и пак е трудно, не виждам какъв успех ще постигна в чужда държава ако тръгна от нулата? Защото отвън, аз ще тръгна от нулата - това е факт! Там никой не ме знае, никой не е чувал за мен, никой не е виждал работата ми! За да успея да започна въобще някаква работа в чужбина на мен ще ми трябва и първоначален капитал, който аз нямама - факт!
            И накрая, като гледам как нашите гурбетчии се връщат и казват, че работата е приключила... по-важното обаче, което аз виждам е, че масово се връщат от гурбет БЕЗ ПАРИ или работил 1 година и си идва с 2 - 3 хиляди евра! Според мен, да излеза с фирма на чужд пазар, не познавайки законите му, не познавайки езика на страната, не познавайки подходящ човк си е чисто самоубииство, ако щете финансово сепуко!
            Last edited by bgremonti; 20.07.2010, 11:29.
            bgremonti.com

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Я се скрий някъде , печелиш на борсата
              ти го каза
              бай дъ уей, успя ли да сметнеш с колко съм ъп или като видиш option позиция си мислиш че тва е регитрационен номер на турски тир?
              докато ти се занимаваш да плещиш глупости всеки ден и да си усмисляш с това живота някои правим друго

ама не те упреквам - комплексите са затова - да се избиват тъй че пиши си

Коментар

• hohohoo

Я се скрий някъде , печелиш на борсата
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto Разгледай мнение
                  Някъде се преживява само с корени и лък. Дори и във Варна 50% няма да преживеят ако не живеят в жилището на баща си и майка им не им готви. А в някои държави не е прието пилето да е на 30 и да живее при майка си... Минималната не е показател за нищо.
                  а знаеш ли че в едни други държави е прието целия род да живее в една семейна сграда (кооперация), по улиците НЯМА бездомни, хората са задружни и не мрънкат, имат доходи на които се завижда даже и в ЕС, а пребиваването на чужденци в някои от тях е ограничено до броени дни за туристите?

тъй че полека с тоа модел дето "пилето" изфръквало като направи 18... шото ако почнем за модели общества да говорим да не се окаже има неща за които не си и сънувал, камо ли да си бил там....

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Тъпа ти е сесията щото се качи малко борсата , пък от простотия скъсявате защото популярните гурута ви надъхват а ги четете. Така е когато главата отказва да мисли , ако мислеше щеше да го чакаш да го удължиш в корекцията а не да го скъсиш и да те захлупи.
                    хахахахааа идиот
                    в темата за уса съм си постнал последните позиции
                    бих ти препоръчал да отидеш и да им сметнеш доходността от отварянето им миналата седмица, ама съм убеден че НЯМА да можеш сам
                    ама виж накарай някой дето разбира да ти сметне

еееех българийо - земя на гении и супертрейдъри

баси, тая тема супер мноо ме кефи, преди беше пълна с комплексирани гении дето си мерят... тухлите, сега и village idiots са се пръкнали

Коментар

• Kosto

Доходите и минималната са показател , не си прав. Никой никъде не задължава пилетата да живеят при родителите си.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto Разгледай мнение
                        ... Минималната не е показател за нищо.
                        Не мога да схвана тезата ти, пък и не ме интересува толкова. Минималната заплата или часова ставка е база за бюджетни плащания и в този план нарастването и хич не ме кефи. Особено когато има винаги начин да се заобиколи при договарянето.
                        А на трейдъра изках само да кажа от собствен опит, че 2000 евра чисто са сташно добри пари в Европата.

Коментар

• Веско

Проблема не е че с минималната там само се преживява , защото не е така а със социалките се преживява спокойно в доста държави. Проблема е да са легално с трудови договори на работа , защото мнозина си мислят че нелегално работещи им е по добре .Човек като си организира нещата и мисли с главата си какво прави нещата не стоят по този начин.
                          Освен това подобна диверсификация на бизнеса е замислена пак отгоре в Европа. Тя си е движение в посока на вятъра , целта е хората да не са вързани на едно място и да се движат.По този начин ще се доближат жизнените стандарти , административните също.
                          Last edited by supertrader; 20.07.2010, 10:04.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                            Абе човек, работил съм в пет държави. Щом някъде минималната заплате е толкова, значи хората са сметнали че може да се преживява нормално с тези пари. Не да спестява, а да преживява. Ами данъци няма ли да плаща? Ами семейството му с какво ще живее тези три години?
                            Иначе няма проблеми да се регистрира фирма където искаш. Точно за ЮКей и аз даже си го мислих миналата година, ама сега почивам
                            Някъде се преживява само с корени и лък. Дори и във Варна 50% няма да преживеят ако не живеят в жилището на баща си и майка им не им готви. А в някои държави не е прието пилето да е на 30 и да живее при майка си... Минималната не е показател за нищо.
                            Last edited by Kosto; 20.07.2010, 09:32.

Коментар

• супертрейдър!

Абе човек, работил съм в пет държави. Щом някъде минималната заплате е толкова, значи хората са сметнали че може да се преживява нормално с тези пари. Не да спестява, а да преживява. Ами данъци няма ли да плаща? Ами семейството му с какво ще живее тези три години?
                              Иначе няма проблеми да се регистрира фирма където искаш. Точно за ЮКей и аз даже си го мислих миналата година, ама сега почивам

Коментар

• Веско

Това за таксите и картите е бъдещето , както и регулации и данъци за банките. Неизбежно е и ще стане и без да го повтарям , защото са промени които ще се въвеждат на европейско ниво. Целта е Европа да стане една държава , а подобни промени ще сложат нещата на място.Кой ще е по пъргав и ще направи промените пръв вече си зависи от управляващите в една държава. Ще има двойкаджии и калпазини , които ще се задействат ехеее чак като им ги опрат като нож във врата промените и им стане неизбежно да ги направят.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X