IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Средни пазарни цени" казват от НСИ. Сега остава да определят и средните цени, на които реално се сключват сделките. По принцип са с 20 до 50 % отстъпка. Иначе гледам, че във Варна обявите на 500 Е стоят със месеци по сайтовете.Същите, които преди това бяха по 800-1000 Е.

А кризата в България още не е започнала

Коментар

• Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Данните на НСИ за Q2/2010 май са излезли.

Средни пазарни цени на жилища - национално ниво, областни градове - Данни

Общо за страната
      978.66 971.20

Варна
      1633.83 1593.97

Бургас
      1246.64 1231.33

София
      1558.33 1558.33

Целият банков рекламен шум го докара до задържане в София и минимални спадове в големите градове. А то какъв ентусиазъм беше ...

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
        Ники Кънчев закара камион с мебели в къщата си на Халкидики
        Тв водещият се ядосвал, че се е минал - миналата година дал за мезонета към 130 000 евро, а сега цената паднала до 70 000 с обзавеждането.
        http://www.blitz.bg/news/article/83784

Като гледам за какви цени ижилища става въпрос - там и тук......... то май на различни планети живеем

http://www.bankofgreece.gr/Pages/en/...px?Filter_By=4

Коментар

• alwayastrue

Остава да си го купиш от вестника за 70 евро , само за документи ще похарчиш 5.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Ники Кънчев закара камион с мебели в къщата си на Халкидики
            Тв водещият се ядосвал, че се е минал - миналата година дал за мезонета към 130 000 евро, а сега цената паднала до 70 000 с обзавеждането.
            http://www.blitz.bg/news/article/83784

Като гледам за какви цени ижилища става въпрос - там и тук......... то май на различни планети живеем

Коментар

• Стили имаш ЛС
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• dreamer79

Ти при нотариус отиваш сега и той не иска да ти каже колко ще ти струват някакви документи за да не се откажеш..пък като почнеш да ги правиш ще плащаш за всяко листче. Всеки иска да си изкарва пари като при рабощета с пълна пара икономика преди и да харчи на по ниски цени като в икономическа депресия.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
                  Като си толкова подробен,моля дай "прозрачна" оферта за груб строеж! Дай разбивка на тия 180 евро на кв/м.
                  Ей като си се хванал за тоя груб строеж, та груб строеж!
                  Не го работя вече почти две години, тогава дадох последна оферта. Ако си забелязал цените са за пристройки или къщи! Не съм давал цени за масовите строежи, защото никога не съм искал да работя такива (поне до момента). Клиентите ми винаги са били хора, които строят своя дом, а не домът на другите! Цените за грубия строеж за момента са завишени и това е видно, но ако излезе работа колкото и да ги сваля няма как да ми паднат под 140 - 150 евро/м2. Това си е лично моя ценова политика и не карам никой да я харесва. А след като пазара я отхвърля, значи и за мен няма смисъл да продължавам да се пъна с подобна дейност.
                  Между другото по време на големия бум, крайните клиенти много трудно намираха изпълнители само за една къща, да не говорим за пристройка! Това беше ниша в строителството, която аз идеално покривах... беше.
                  И накрая цените за груб строеж са усреднени по простата причина, че всяка оферта се прави задължително по одобрения план на клиента! Няма как да пусна отделни пера в ценоразписа.
                  Last edited by bgremonti; 21.07.2010, 14:13.
                  bgremonti.com

Коментар

• Първоначално изпратено от dreamer79 Разгледай мнение
                    Абе, майсторите няма какво да ги коментираме. С жената оправяме един апартамент сега. Майсторът почна с пазарлък 8лв на кв.м. за мазилките до шпакловката. Знам, че има и цени по 5-6лв, ама е друга тема. В момента бави работата двойно на първия срок, не е довършил бая, а парите незнайно как скачат за нови материали, излизат разни допълнителни плащания и т.н. и вече са станали +50% от първата сметка...
                    ми шута в ГЗ и готово
                    и аз съм имал такива проблеми, ама кът' мрсна мячка изфърча "майстора"
                    плащам на края на деня/седмицата за свършена работа - да ме хване за таковата ако се офлянква...

Коментар

• Абе, майсторите няма какво да ги коментираме. С жената оправяме един апартамент сега. Майсторът почна с пазарлък 8лв на кв.м. за мазилките до шпакловката. Знам, че има и цени по 5-6лв, ама е друга тема. В момента бави работата двойно на първия срок, не е довършил бая, а парите незнайно как скачат за нови материали, излизат разни допълнителни плащания и т.н. и вече са станали +50% от първата сметка, а сигурно ще идат двойно на нея до края. То и си имам идея защо е така- ние сме му единствения обект за този месец и той се чуди как от нас да си изкара парите, на които някога е свикнал. Ще се научат някой ден. След нас този със сигурност няма да бъде викан от бая хора, които знаят за одисеята ни с него, примерно.
                      Иначе още има и коректни фирми. Примерно дограмите си работиха супер. Казаха си крайна цена и срок, направиха си всичко, не тръгнаха да въртят за нищо да крънкат още. Но и те споменаха общия за всички проблем. Оказа, че имат несъбрани пари и нямат свободни средства да работят спокойно въпреки заетостта си, а доставчикът им за стъкла за първи път им казал "Ще си платите ли точно днес, като взимате нещата, вместо утре, защото много забавяния имам в плащанията?". Бяха много благодарни, че им плащаме веднага, та да си платят тази сметка, а не ги бавим. Но това го споменаха след плащането, разбира се. Поне и аз да повярвам, че не всички майстори са тъпоглави с идеята, че трябва да дерат до откат.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                        Абе имам само един въпрос - колко квм плочки може да налепи един "майстор" за един ден ?

И защо същия този майстор си мисли, че е нормално да изкарва повече пари / ДЕН например от мен.
                        шото в последните 3-4 години професиите "майстор"-плочкаджия, брокер на НИ, сервитьорка в нощен бар бяха най-престижни и високоплатени - цел на всяко бивше студентче/ка...

Коментар

• Абе имам само един въпрос - колко квм плочки може да налепи един "майстор" за един ден ?

И защо същия този майстор си мисли, че е нормално да изкарва повече пари / ДЕН например от мен.

Иначе фокусирането към платежоспособния клиент хич не е лоша идея . Има такъв пазар, нищо, че е много малък. Има го и сега в момента даже. С една тънкост.

Хората с много пари си назначават "майстори" на заплата от 500-1000 лв/месец да им ремонтират къщите.
                          Last edited by SStoilov; 21.07.2010, 00:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgremonti Разгледай мнение
                            Ами преди години можеше и така да става, но сега все по-често самият клиент държи да види офретата разбита на съставните и части. При подобни разбивания се изключва възможността изпълнителя да злоупотребява с вечния лаф: "Еей, знаеш ли, тази работа изкочи току що и не е включена в офертата! Трябва да се доплати!"
                            Оферта подадена по подобен начин гарантира прозрачност за клиента и коректност от страна на изпълнителя. Точно оферти от подобен затворен тип, без подробности за видовете услуги са най-компрометирани и съдържат в себе си много скрити капани! Те гарантират "допълнителни" разходи в 95% от случайте! Точно с подобни оферти работят хора на които цената им изглежда евтина в началото, но само в началото!

Благодаря за положителните отзиви за сайта! Такъв е защото се старая всичко в него да бъде кристално ясно за хората.

Що се отнася до вашия словесен спаринг с бай Добри и изразходваното време и нерви за постигане на желания вид на ремонта от теб, то аз се старая той да бъде такъв без клиента ми да си губи ценното време в което да върши това за което го бива най-добре - да работи и изкарва парите си, да не говорим за излишното трошене на нерви.
                            Като си толкова подробен,моля дай "прозрачна" оферта за груб строеж! Дай разбивка на тия 180 евро на кв/м.

Коментар

• dreamer79

Не споря , прав си и е така.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Трейдъре,
                                За да завършим темата с лекарите(не е много за тая дискусия), ще ти кажа, че точно Норвегия ми я дават като пример за лошата работа със здравна каса при стоматологията. За другите специалности не знам. За Великобритания ти казах за глада за специалисти, но наистина българите нямат шанс освен в провинцията и при адски голямо напрежение да бързат(Самата система на плащане е такава, че трябва на 10-15 минути да ти мине човек през кабинета.). Както и да е, прав си за това, че все пак тук специалистите ни ще имат много по-малък пазар. Това ще накара някои сигурно да се изнесат въпреки нещата, които са ги спирали като разлики в начина на работа, идеята, че тук примерно са имали своя практика, и т.н. Но то сега в България всичко е съсипано. Вече чух от познати,
                                че приключват последни ангажименти тук и зарязват бизнес и всичко, за да се изнесат, защото блокирането на разплащанията в бизнеса просто е нетърпимо- работиш, а чакаш някой ден някой да се сети да плати, ако получи и той своите пари... Ще е тежко поне 2-3 години напред, но дано мине и това. В момента е ясно, че цените на имотите няма да се вдигат. Ни имаме работещ бизнес и свободни пари, ни има кредитиране, хората са опарени с игрите с лихвите, доходите от заплати паднаха бая, безработицата расте... До тръгване на цялата икономика просто на всички- строители, бакали, лекари, адвокати, таксиметрови шофьори и т.н. ще им е зле. Така че защо ли да мислим кой ли ще го удари повече кризата и да се надсмиваме, че то на Вуте можело и да му е по-зле?

Коментар

Working...
                                X