If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Те тия купувачи трябва и да плащат по кредитите. Вместо това лошите кредити и то ипотечни най-вече се утроиха
Грааа гра хахахахаха
утроили се били, и да се удесоторят се тая
я като са се утроили отиди в некоя банка да искаш да ги оттървеш от лош кредит срещу 300-400е на метър на квадрат да та видя как ши та изгонят кът мрсна мячка
хората мое да не плащат, ама банките ги е шубе да реват шото всеки ше тругне да си тегли парите, та затва си траят. то и саседа долу беше с кредит 42000 хем не плащан 5 месеца, ама кво - продаде сега на арабина за 98000е и ше си върне парата на банката и ше остане за 2 кашкая за внуците му....
утроили се били лошите кредити - голям прас
пазара е ударил дъно и имотите всеки миг ще тръгнат нагоре
колкото и да гракате в тоя форум ефтини имоти няма да има
банките отново кредитират и все пове4е купува4и се появяват на пазара
Те тия купувачи трябва и да плащат по кредитите. Вместо това лошите кредити и то ипотечни най-вече се утроиха
Грааа гра хахахахаха
Привет!
Интересна теза, не знаех, че сме ударили „дъното” на кризата в недвижимостта. Уважавам всички мнения, но не мисля, че си особено прав, тъй като, за да кажем това беше дъното трябва дегресивното движени на цените да е спряло, а средните цени в пазара да са се стабилизирали, втория признак е реализиращите се сделки да се сбъдват в прогресивно подредени нива на цените, за да можем да посочим най-ниската точка! Тоест, преди да сме извървели през цялата кал и да сме излезли не можем да кажем, колко дълбока е била!
Този целия път ще извървим много бавно, понеже по-голямата част от сънародниците ни не са склонни на смели ходове! Народопсихологията отново няма да ни накара да разберем, че реалната цена е в диапазона на 450-600Е на м2, за административно развитите точки до 1500Е... Приятели, цените в момента са приблизително равни на база средна цена в Европа, а дефакто нямаме основание за тези нива (БВП, инвестиции, конкурентно развити туристически и/или културни центрове). Цената не се определя само то цената на тухлите парцела и нивото на обзавеждане, а и рентабилността? Ако дадеш 50.000Е в Австрия ще печелиш около 1000 Е на месец, а тук?
Дъното можем да кажем, че сме стигнали едва, като се оттласнем и поне 6 месеца има стабилно прогресивно движение!!!
Поздрави: Дидо
Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социали
тука тръгнаха!
миналата седмица двамата съседи долу продадоха! единия за 85000е другия за 98000е (ама му беше остъклена едната тераса)... двустайни чудни апартаменти на 58 квадрата на метар квадратен! с ТЕЦ! сега се връщам от агенцията - с комшията от 8мия етаж се разбрахме да пуснем моя за 115000 а неговия за 108000 (ама да пише на неговата обява - СПЕШНО - така казаха от агенцията че много бърже ставало).... тръгнахаааааа!
и баъ дъ уей - долу коповачите бяха все чужденци - първия кът' дойде се схванахме да го гледаме - с едно мазарати дойде на огледа човек! съседа вечерта мноо го беше яд че се се минал и само за 85000е е продал на шейха - даже вечерта не черпи, ами само на домашна и розови домати карахме, ама пак добре
ся тая/другата седмица къто продадем и ние със съседа от 8мия етаж сме се разбрали да си земем по една Е-класа на лизинг - неговата черна че е дебел и прилича на мутра а нойта да е бяла да приличам на гларус, и заминаваме на СЛЪНЧЕВ БРЯГ хора
успех и на вас, ако не пиша скоро значи съм на сънито и съм продал
криза било,а
да ви имам кризатааааа!
най-зле като сме - така да сме
успех
На мен ми е писнало от некоректни продавачи и брокери. Нека си искат високи цени в правото са си и нямам нищо против! Но да ме разкарват с разни уж перфектни оферти, а в същност абсолютно неверни обяви - това за мен е абсолютно непрофесионално. 70-80% от брокерите на НИ са пълни измекяри и не мисля, че пазара е направил дъно - рано е. От 10 оферти има 1 или 2 при който нещата се представят достоверно. Останалите са 'изненада' като отидеш на място. И като ги питаш "абе защо пишете глупости и обеснявате глупости по телефона" започва едно шикалкавене.
успех на коректните!
До 1000 и малко в плюс 1100 ..1200 са стигали цените и в момента са пак такива за където говориш. Имаш цена дори под 500 за квартал , средна цена няма и 700 евро за квадат.Цените от 2000- 2500 евро и сега си ги има и ще продължава да има такива цени , това са толкова малко имоти че няма защо да се коментира.
На мен ми е писнало от некоректни продавачи и брокери. Нека си искат високи цени в правото са си и нямам нищо против! Но да ме разкарват с разни уж перфектни оферти, а в същност абсолютно неверни обяви - това за мен е абсолютно непрофесионално. 70-80% от брокерите на НИ са пълни измекяри и не мисля, че пазара е направил дъно - рано е. От 10 оферти има 1 или 2 при който нещата се представят достоверно. Останалите са 'изненада' като отидеш на място. И като ги питаш "абе защо пишете глупости и обеснявате глупости по телефона" започва едно шикалкавене.
успех на коректните!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Първоначално изпратено от master of the seven seasРазгледай мнение
...Слагам за реална цена 400 е/м2...
Master, нямаш цена на земята! Тя е основното перо в градовете. И 77 хиляди са си стряшно много пари, като стане 27 хиляди се обади
А гипскартона е за по-евтино строителство.
Първоначално изпратено от master of the seven seas
Така че, цените падат,докато достигнат стойности около и под 700 е/м2. Обяснявам цената : 2008,баща ми построи селска къща 130 м2. Излезе 250 е/м2. Спести от различни неща(не от качество), максимум 150 е/м2. Слагам за реална цена 400 е/м2. При по-голям строж,цената на м2 е по-ниска.
На тази цена се слага 100 е/м2 за лихви по кредити(ако строиш със кредит) и... 200 е/м2 печалба. При цена 700 е/м2,това са си 50% печалба. Е как да се съглася с цена 1000???
А къде е цената на земята в тая сметка? В района, в който искам къщичка, р-н Изгрев София, ми искат 500-1000 евро само за земята при положение, че къщата е със супер минималистично дворче.
Коментар