IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А как мислите ще се отрази на имотите срива на долара последните седмици?

Като скачаше с по цент-два ни проглушиха ушите как долара скачал!

Сега като падна с 15 (петнадесет) цента, мълчат като риби....!!!?!?!

даже лукойла вдигнаха бензина вчера... нали е в долари перола?

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
      Знаеш ли за случай банките да придобиват чрез поставени лица имоти.

На теб бих повярвал.
      Сорка за късния отговор

Да, схемите на баМките са много, с цел заобиляне на рестрикциите от БНБ и те не са започнали от вчера ( демек с кризата ), а още от 2005 г. насетне.

П.П. На първо четене се сещам за около 5-10 варианта, използвани от баМките за това "упражнение". За някои от тях се загатна, за други дори не се и спомена.

Поздрави и чиърс, че ще спя - баси кръчмите бяха тунайт

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
        +1
        Имоти с ипотеки постоянно се продават. Много вероятно е, ако купувате нещо ново, също да има ипотека. Въпрос на подготвеност от страна на купувача (банки, адвокати, т.н ..)
        Иначе за семейния живот не си много прав. Въпрос на възможности е, а не на желания.
        Хм.
        Според мен с ипотека се продават изключително само нови имоти. Строителят ипотекира апартаментите още докато са в строеж. Сделки, при които някой си е купил имот с ипотека и после го продава, са единици.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение

А между другото при автобусите положението е подобно всички свалиха цените но Сетра ги вдигнаха.
          Нали не мислиш, че има голяма разлика в принципите на ценообразуването между автобуси и коли.

Самият ти казваш, че при автобусите има намаление с изключение на Сетра.

При автомобилите е същото.

Аз знам за намеление при БМВ и ФОРД, защото ги следя лично.

Обадих се на приятел с представителство на Опел и той също потвърди намаления от над 15%.

Както казах за Мерцедес не претендирам, изглежда случая е като със Сетра.

Това че едно или две представителства не са намалили цените не е определящо, след като всички други са с 15-25% надолу.

Общо за пазара има намаления, най-големи са при най-евтините коли.
          Last edited by javcho; 06.08.2010, 19:38.

Коментар

• [QUOTE=javcho;1128258]Разходи се до КАМОР и питай.

Никой не говори за разлики между две поколения.

Питай за тройка, Х5, Х3. Те нямат нов модел последните години.

Както казах в Балканстар не знам какво е положението. Там за "баровците" може дори и да са вдигнали цените.

И каква е тая справка обясни малко. Ти каталожните цени ли гледаш. Ами в Балкан стар новата е класа се появи 2009 с базова цена 37700евра без ддс и в момента е абсолютно същата ,говоря за 220 цди.Положението за s-класата е почти същото разликата от 4000лв на фона на 128000лв е направо нищожна.Имат отстъпки между 6 и 15% но то това нещо го имаше и преди 3-4 години.Това с допълните екстри аз лично не го приемам като отстъпка защото обикновенно с една екстра ти набутват друга която не всякога ти е насърце.Колкото за справката от30 07 2010 бях в Щутгарт относно рекламация на автобус и в ценовата листа която получих се различаваше от българската с по200-300евро на модел.Като единствената отстъпка която предлагат е плащане сега и получаване до края на годината без уточнена дата и около11% отстъпка.Колко до това дали съм купувал нова кола ,няколко пъти и не само коли но това е друга тема.За Камора не съм много в час там единствено следях 5цата но вече не.Така,че за мен реално падане в цените при тези две марки за разлика от останалите няма.А между другото при автобусите положението е подобно всички свалиха цените но Сетра ги вдигнаха.

Купувал ли си някога нова кола изобщо?
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
              Няма нужда да ги имаш парите. Нали продаваш имота срещу пари? Отиваш с купувача в банката, уведомяваш ги какво ще правиш, купувачът внася сумата по сметка под условие, банката заличава ипотеката и му прехвърляш имота чист. Не е сложно и не е някаква екзотика. Нормална практика е. Има и случаи, когато купувачът купува имота с кредит от друга банка. Малко повече бумащина и уговорки между юристите на двете банки.
              +1
              Имоти с ипотеки постоянно се продават. Много вероятно е, ако купувате нещо ново, също да има ипотека. Въпрос на подготвеност от страна на купувача (банки, адвокати, т.н ..)
              Иначе за семейния живот не си много прав. Въпрос на възможности е, а не на желания.

Коментар

• Първоначално изпратено от mindless™ Разгледай мнение
                Разката в мненията ни произтича от факта, че ти базираш мнението си на лични разсъждения, а аз на лични наблюдения.

Дори и да не съм уцелил с каква мотивация и финансиране банките участват в търговете, това не променя факта, че го правят.

Кое точно е със сигурност невъзможно от това, което съм предположил?

Като се има предвид, че банките не участват на абсолютно всеки търг и обема на този пазар към момента, мисля сам може да си отговориш, защо все още това не се усеща в кредитните им екзпозиции.

Как се мотивират пред акционерите си банките мога само да гадая, но явно операцията към момента изглежда смислена и за тях.

Тъй като явно си от хората "око да види, ръка да пипне" спокойно може да провериш достоверноста на думите ми като отидеш на публична продан, която ще предизвика интерес.

Доколкото знам дори и да не участваш в нея, никой не може да ти забрани да влезеш на търга и съответно да чуеш предложенията на наддаващите.

P.S. С това смятам темата за изчерпана и не мисля да отговарям на последващи постове от твоя страна. Информацията, която съм споделил е достоверна и броя на мненията ми би трябвало да покаже, че не стоя тук просто да оспамвам форума.
                Говориш за факти, а досега не си дал такива.

За последен път те питам, за името на фирма участвала на търг, която смяташ за близка до банка. Аз се наемам да проуча, кой точно седи зад нея и да обявя резултатите тук. Вече всичко може да се провери в Интернет.

Коментар

Вие, уважаеми, вероятно не сте женен, щом изповядвате пренебрежително отношение към нематериалните ползи от семейния уют. Мъж, който вместо да осигури на семейството си максимален комфорт и домашни удобства, а вместо това си смята левчетата, които ще икономиса, не е никакъв мъж, ами си е най-обикновен мухльо. Няма никакво значение колко време прекарва семейството у дома. Ти можеш да работиш и по 20 часа, но жена ти и децата трябва да се чувстват добре. Това е положението. Дано не съм те отказал от семейния живот, ако още си ерген. Умната!
                  Давай прогнозата, стига увърта.

Кога ще се вдигнат цените?

Или и ти си от тия дето казват, че изобщо не са падали.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                    Абе аз съм стар човек ама между март 2009 и днес в Балкан стар както и в централата в Щутгарт разликата в цената е 0%.последна справка 30 07 2010.Колкото до БМВ как ги сметна тия 20% като новата 5ца и 7ца се предлагат от няколко месеца.
                    Разходи се до КАМОР и питай.

Никой не говори за разлики между две поколения.

Питай за тройка, Х5, Х3. Те нямат нов модел последните години.

Както казах в Балканстар не знам какво е положението. Там за "баровците" може дори и да са вдигнали цените.

И каква е тая справка обясни малко. Ти каталожните цени ли гледаш.

Купувал ли си някога нова кола изобщо?

Питал ли си за отстъпки или поне за безплатни допълнителни екстри.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                      А как се нарича мъж, който търпи жена му да му пили на главата колко е важно да имат жилище, който тегли 100К ипотека за 30 години при 10% ГПР и който изплаща до края на живота си тройно и четворно лелеяния от жена му апартамент?
                      Нарича се мухльо под чехъл, разбира се.

Коментар

Вие, уважаеми, вероятно не сте женен, щом изповядвате пренебрежително отношение към нематериалните ползи от семейния уют. Мъж, който вместо да осигури на семейството си максимален комфорт и домашни удобства, а вместо това си смята левчетата, които ще икономиса, не е никакъв мъж, ами си е най-обикновен мухльо. Няма никакво значение колко време прекарва семейството у дома. Ти можеш да работиш и по 20 часа, но жена ти и децата трябва да се чувстват добре. Това е положението. Дано не съм те отказал от семейния живот, ако още си ерген. Умната!
                        А как се нарича мъж, който търпи жена му да му пили на главата колко е важно да имат жилище, който тегли 100К ипотека за 30 години при 10% ГПР и който изплаща до края на живота си тройно и четворно лелеяния от жена му апартамент?

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                          Лош кредит от 80К евро ипотека. Обаче в момента НИ струва 50К. Ти си банка и имаш лош кредит от 80К,за които 80К имаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ провизии,т.е. блокирани средства.
                          Пускаш НИ на търг. Какво ще предпочетеш, да го купиш за 40К и да си на загуба 40К или някой да ти го купи за 30К???
                          Добре че не си банкер.
                          Една податка.купуваш го за 40К,загубата ти е 40К,лошите ти кредити са наполовина. И най-важното ЦЕНАТА на останалите ти НИ пада ама мноооооого бавно. И е напълно реално да измамиш някой от приятелите на замаушката, да си купят на 50К,вместо да изчакат 1г и да го купят на 30К
                          Аз не знам какво ги мислите банкерите ... провизирането на лоши кредити не са загубени пари... изобщо защо да се правят СКЪПИ гимнастики, като документално има хиляди начини да се оправи без разходи.
                          На ЧСИ отиват имоти главно за назидание на останлите - като филма с Яките момчета, ако клъвне някой клъвне, ако не поразчстили са малко имоти

Коментар

Защо оставам с впечатление, че имаш повишена чувствителност към понятия като "глупост" и "прецакване"? Как точно го сметна, че във времето ще платят много повече - ползваш цифри, актуални към минал и настоящ момент ли? Имаш ли някаква обоснована идея за нещата само след 5 години? Да не говорим за нематериалните ползи от това да живееш в собствено жилище, обзаведено по собствен вкус - не знам как се осчетоводяват такива неща, а са много важни. Аз си признавам, че и най-точните ми прогнози не надхвърлят една година.
                            Ами кредит 100К, теглен 2008-а, е много повече от кредит 50К, теглен 2010-а - или може би не си съгласен?:-)
                            Честно казано, не мога да разбера какво се опитваш да ме убедиш - че да си купиш апартамент за 100К през 2008-а е точно толкова изгодно, колкото да си купиш същия апартамент за 70К през 2010-а, така ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                              Ей в това е разковничето, че не е изгодно, освен ако имота не е придобит преди 2000г. Успех на всички.
                              П.П. Време е за бира и партита през уикенда
                              Няма как да знаеш кой и какво.
                              Наздраве!
                              На мен ми е време за плаж.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                                Колега объркали сте форума.Тук не е бг мама. Дискусията е за пари и инвестиции. Само жените и един специален подтип от мъжете се впечатляват от "удобството" на собственото жилище. За момента не е изгодно да се купува апартамент, което е видно от намалението в броя на сделките. След години ситуацията може и да се промени.

Вие колко време прекарвате в това комфортно жилище. Аз например прекарвам само 6-7 часа на ден.

Избройте тези нематреални ползи и защо е нужно някой да плаща двойна или както в някой лоши случай тройна цена.

И тези прогнози до една година са за ръст на цените, така ли?

Коментар

Working...
                                X