IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Бай ви Пешо си прави гаргара с темата.
    Иначе неговия челен опит е пробван от червените кхмери преди 30 години. Всички от офисите и държавните институции на село, да киснат ориз, хем за храна, хем за износ. Работническо-селски просперитет, икономика ала Тутанкамон. Резултат - 30% по-малко население. Знам сега, че ще ревнете, че който не работи, не трябва да яде, ама драги - не е това начина! Ако всички гледат прасета, няма кой да ти построи една кочина...
    Бате Пешо е абсолютно прав.
    Не става въпрос всички да идат да работят на село. Но да имаш стопанство и да го върти дядото и да храни цялото семейство, а ти да висиш в града без работа - е това не мога да го разбера. Между другото, никъде в плачливата статия не се споменава какво образование и какви умения имат ревльовците. Ако си инженер или лекар, е нормално да търсиш работа и реализация в града. Но някой със средно или основно образование и без никаква квалификация да седи във вмирисания панел в Тракия и да мрънка как нямало какво да яде, вместо да иде на село да си работи земята и да се изхранва...
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• master of the seven seas

master of the seven seas,
      инвестицията в магазини си има особености. Ще ти кажа, аз защо не съм се захванал с нея.
      Първо: цените на квадратен метър, средно винаги са били два пъти по-високи от цените на апартаментите. Наемите съответно са били също по-високи. Изключения правят топ локациите и локации с голам пътникопоток, но там пък цените не искам да ги коментирам. Предпочитам за сумата която струва един магазин да купя две двустайни и да диверсифицирам с локации и риска от едновременно оставане без наемател.
      Второ: при бизнеса е по-голяма вероятността наемателят да спести и да купи след време търговска площ. При тази конкуренция един наем много дърпа назад развитието на една дребна фирма.
      Трето; Окрупняване на бизнеса. Рано или късно големите търговски вериги, МОЛ и др. изяждат дребните на пазара. Не е нужно да си анализатор за да разбереш, че малките квартални магазинчета и бутичета ще поизчезнат. Същото се отнася и за складовите и офис площи.

П.П Много ми е интересно как сметнахте 4% възвращаемост на инвестицията:-)

Нека знаещите и можещите ми дадът идея как и в какво да инвестирам кеша:-)
      Last edited by Бонвиван; 08.09.2010, 11:48.
      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Бай ви Пешо си прави гаргара с темата.
        Иначе неговия челен опит е пробван от червените кхмери преди 30 години. Всички от офисите и държавните институции на село, да киснат ориз, хем за храна, хем за износ. Работническо-селски просперитет, икономика ала Тутанкамон. Резултат - 30% по-малко население. Знам сега, че ще ревнете, че който не работи, не трябва да яде, ама драги - не е това начина! Ако всички гледат прасета, няма кой да ти построи една кочина...

Коментар

• Е, прескочихте всякакви морални граници.Пешо, който във форума е реалист и премерен се опитва да ни убеди, че млади хора с 2 деца могат да живеят на село, но ги мързи и само хленчат. Болна жена в активна възраст не може да си позволи лечение и това трябва да го приемем за нормално ли???? В колко от българските села има условия за нормален живот на децата ни?? Детски градини, училища, възможности за развитие и възпитание, чуждоезиково обучение и т.н. Спомнете си как се почистваха улиците от сняг миналата година, София беше почти непроходима 2-3 дни. А какво се случва в разни селца, забравени и от правителство, и от местно самоуправление, и от бога.. Как ще пътуват тези деца, как ще им се осигури медицинска помощ при нужда? А на майката?
          Лесно е да се говори и пише по форумите. А може би през тези 20 години политиците точно това целяха, да се обърнем всеки срещу всеки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Танасе вместо да пърдиш по цял ден и да приказваш дълбоки приказки вземи се хвани да работиш щото ми писна от социално слаби и такива дето искат от държавата.Ти какво и даде бре Танасе та искаш от нея.Неокастрена тояга за теб и такива като теб и здраво суровакане по гърба и задника ама яко.Работа има и то много ама вие искате в града на бюро в офис с климатик и за 1000лв.Е те такава работа няма.Отиваш си на село и се захващаш здраво в градината поне прехраната си да изкараш.На едно четири членно семейство му трябват около 200кг. картофи 10кг. боб едно прасе четири овце 30 кокошки и 500 кв.метра зеленчукова градина.От нея са и картофите и доматите и боба краставиците и всичко което е необходимо.Работата не е толкова много.Аз не желая да плащам данъци за мързели с претенции.Мисля че съм ясен.Държавата не е длъжна да мисли за теб и семейството ти а ти по цял ден бира мачове сериали и дълбоки приказки.Комунизма свърши приятелю време е да започнеш да работиш.
            И на мен ми направи впечатление, че всичките имат имоти на село, а мрънкат в града. Както си написал, работата на село би им осигурила прехраната (при това без лишения!), а с наема от апартамента в Пловдив биха си осигурили пари за текущи плащания. С продажбата му пък биха си изчистили заемите към банките и биха им останали пари като буфер до излизане от кризата.

Не е хубаво чвек да прави сметка наа другите, но след като са решили да ни занимават с проблемите си, що да не предложим решение.

А тая кафемашина за 950 лв. сигурно е върха на айсберга. Вероятно пропускат телевизорите за по 2-3000 лв., луксозния ремонт на жилището и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
              А, беше някаква тъпа статийка за бедните млади!Не я разбрах много, та затова я постнах - ето я долу -някакви млади са бедни и недоволни от заплати и кредити и чте основават фондация!!!То хем ми е тъжно, ама и малко ме е яд!Не мога да разбера какво искат???

Дали всички щастливи семейства си приличат не знам, но че всяко нещастно страда посвоему, съм сигурен, казва пловдивчанинът Атанас Янев. Той е решил да обедини тези фамилии и да създаде българско движение за защита на младите семейства. Организацията ще се бори за по-достойни дни на хората в тежко положение и ще им помага да отглеждат децата си в България.

Първостепенна задача на движението ще е да излага пред управляващите проблемите на младите, за да насочва вниманието им към тях. Идеята се родила в апартамента на семейство Яневи в район "Тракия".

Стига са правили пиар акции и са си играли на "хвани ме-пусни ме" с разни богаташи, мръщи се Атанас.

Ние сме млади хора, събираме се със съседите и вместо да се повеселим, само за проблеми си говорим, каза Христо Груев, който също живее в 3-и блок.

Така на една от сбирките преди време няколко семейства решили да направят инициативен комитет и да формират движение.

Намеренията си най-напред споделили с омбудсмана на Пловдив Юлия Юрдекова и 10 семейства внесли при нея подписка. За тях постепенно се разчуло и все повече хора от квартала дали подкрепа си за новата организация. А след като излязла публикацията във в. "24 часа", към него проявили интерес и от други градове на страната. Обадила се и една жена, която изявила желание да им помогне с известна сума, но помолила да не се шуми около името й.

Много скоро ще регистрираме инициативния комитет в съда и ще действаме, обяснява Атанас. Той е убеден, че много скоро към тракийци ще се присъединят стотици, дори хиляди млади семейства в тежко положение, които трудно изхранват децата си.

"Трябва да почнем кампания, за да се спасим! Да се направи нещо, защото на политиците не може да се разчита, те са изпълнени с алчност и мислят единствено за себе си", добавя Надежда Алексиева, която от 7 г. живее на семейни начала с Христо Груев.

Нацията ни загива и след 20 г. децата ни ще живеят в гето, в което българите ще бъдат малцинство, притеснен е Янев. Той и съпругата му Славка се грижат за двете си дъщери - 7-годишната Иванка и 5-годишната Нели. След дълги колебания двамата решили да имат второ дете. Отначало се чудили дали съпругата да не прекъсне бременността, но се отказали, когато докторът й казал да дойде с 500 лв.

"Това е аборт на черно! Ами ако с нея стане нещо?", изплашили се двамата и си казали: "Където едно дете, там и две, все ще го изхраним!" Тогава не ми е минавало през ума, че ще съм безработен и тази година няма да мога да платя 85 лв. за курса по английски на Ваня в детската градина, огорчен е бащата и е убеден, че връща детето си назад. А английският й се удавал, вървяла добре.

Трагедията за семейството настанала, докато Славка носела малката си дъщеря. Тогава се разбрало, че има разширени вени на главата, и когато раждала, цялата била обинтована, за да не се пръсне някоя вена от напъните.

След това Янев теглил кредит за лечението на Славка. Платихме 3000 лв., от които 500 лв. дадох на ръка на доктора, за да ни планира за операция на следващия ден, а накрая се оказа, че у нас няма апаратура за подобна интервенция, обяснява мъжът. Обяснили, че положението на Славка е много сериозно, защото вените са много изтънели, а разширени има и към мозъка.

Забранили й да вдига повече от 3 кг и казали да приготвят 10 000 евро за лечение в Германия или Франция.

След като с такава диагноза в България са не повече от трима-четирима пациенти, както твърдят лекарите, защо държавата не поеме терапията на тези млади хора с това рядко заболяване, пита съпругът. И си отговаря, че движението ще се погрижи за тях, когато стане факт. Тя е майка на 2 деца, а е само на 25 години, изтъкна той.

Доскоро жената работила в различни магазини по 10 часа шест дни в седмицата , макар че се водила на 4, но си траела, защото вземала 400-500 лв. Била принудена да напусне, когато започнали разправиите в детската градина, че няма кой да вземе хлапетата.

Тогава Атанас отишъл в офиса на ГЕРБ и депутатът Костадин Язов помогнал - намерил работа на съпругата в държавна фирма. Във ВиК е друго, искам да се пенсионирам тук, макар че парите не са много, усмихва се Славка. Воювайки с безпаричието, двамата продали автомобила си на морга.

За колата взели 350 лв. и платили тока, за да не го спрат отново. Сега се чудели дали да не си продадат и сватбените халки, както направили техните съседи Елена и Михал Бареви, които също се включват в инициативния комитет на движението. Не смеем, защото са ни подарък от майка ми Иванка и ни е много болно да се разделим с тях, макар че ни виси дълг към ВиК, отбеляза Атанас.

След като останали без работа преди около месец, Надежда и Христо огледали вещите си и продали на свои познати професионалната си кафе машна "Бразилия".

Взехме я за 950 лв., а я дадохме за 150, но човек, като е притиснат до стената, какво да прави, свежда поглед жената.

И трите двойки твърдят, че им останали само вещи от първа необходимост. Всички семейства имат кредити към различни банки, които през ден ги притискат, защото не си плащат задълженията.

Вижте, показва мобилния си телефон Елена, която със съпруга си Михал отглеждат 2 големи деца - 18-годишната Снежана и 13-годишния син Васил. На съобщението пише, че минималната погасителна вноска е 707, 55 лв.

Семейството изтеглило 20 000 лв. кредит, но спряло да плаща и сега с глобите и лихвите сумата набъбнала до 50 000 лв.

Представяте ли си, че 9 месеца ми спираха детските надбавки, защото не си плащам заема, възмущава се Елена, която се принудила да прехвърли сметката си в друга банка. Как иначе да си храня децата и да им купувам лекарства, пита тя.

Защо в нашата държава цените са изравнени с европейските, а заплатите са по 150 евро, а помощите по 17, недоумява Надежда.

Миналата година през август тя загубила двумесечното си момченце. Роди се с вроден порок на сърцето и остана на операционната маса, натъжава се жената и бързо сменя темата, че в нейния SMS пише, че минималната й вноска е 623 лв.

Цял ден тя и съпругът й обикалят по различни фирми за работа. Навсякъде им казвали: "Оставете телефон, ще ви се обадим!"

Да не говорим, че дори да те наемат, ти обещават 500-600 лв., но никъде не ти дават повече от 350 лв., обясняват всички в един глас. Последният работодател обяснил на Янев, че заплатите са свити на 50%. Как да кажа на децата да се хранят наполовина, а на ЕВН и на ВиК, че ще им се издължа на 50%, репликира той.

Сестра му Богдана и съпругът й също ще се включат в движението.

В апартамент от 90 квадрата живеем 9 души, каза тя. Янев с жена си и двете си момиченца са в едната стая, нейното 3-членно семейство - в друга, а в третата са родителите им. Те сега са в с. Чалъково, където гледат животни, плодове и зеленчуци, за да помогнат на младите през зимата. Истината е, че ние живеем в миникомуни, обобщи Богдана.

Ние пък сме петима - аз и Надя, сестра ми с нейния син и майка, но в по-малко жилище - стая, хол и кухня, обажда се Христо. Когато имали работа, те двамата били на квартира, но сега пак се прибрали тук.

Не искам да крия, напрегнато е, от време на време прехвърчат искри, откровен е доскорошният аранжор на продукти в магазин от голяма хранителна верига. Неговият баща живее в с. Ръжево Конаре, за да им праща нещо от село.

Иначе менюто ни е картофи, леща, фасул и ориз, а децата забравят вкуса на месото, добавя Елена.

Известно време инициаторите на движението обсъждали дали да не заминат да работят в чужбина, но накрая решили да останат тук и да се борят. Всички искат да осигурят бъдеще на децата си в България. Това е като любовта към майката, колкото и да се караш с нея, тя ти прощава най-лесно, смятат огорчените млади хора.
              Танасе вместо да пърдиш по цял ден и да приказваш дълбоки приказки вземи се хвани да работиш щото ми писна от социално слаби и такива дето искат от държавата.Ти какво и даде бре Танасе та искаш от нея.Неокастрена тояга за теб и такива като теб и здраво суровакане по гърба и задника ама яко.Работа има и то много ама вие искате в града на бюро в офис с климатик и за 1000лв.Е те такава работа няма.Отиваш си на село и се захващаш здраво в градината поне прехраната си да изкараш.На едно четири членно семейство му трябват около 200кг. картофи 10кг. боб едно прасе четири овце 30 кокошки и 500 кв.метра зеленчукова градина.От нея са и картофите и доматите и боба краставиците и всичко което е необходимо.Работата не е толкова много.Аз не желая да плащам данъци за мързели с претенции.Мисля че съм ясен.Държавата не е длъжна да мисли за теб и семейството ти а ти по цял ден бира мачове сериали и дълбоки приказки.Комунизма свърши приятелю време е да започнеш да работиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                И аз не мога да разбера какво искат,освен че държавата,т.е. всички трябва да им плащаме ипотеките. Вярно е че заемите им са непосилни ама никой не ги е карал да ги теглят. А най-много ме втрещи професионалната кафе машина??? Значи са били толкова добре финансово,че вместо кафе машина за 200лв(да е под налягане,не джезве), си купуват такава за 950???? Ама аз не искам да плащам за хора,които са си живели на кредит и са купували каквото им скимне
                Защо и на мене не ми дадат 20К лева,които да не връщам
                Не знам доколко е истинска историята, ама ти въобще не си прав. Тези са най-малките проблеми на банките, обаче те го отнасят най-много. Бетона с изглед към морето на майната си, е в пъти повече и срещу него няма никой - само джапанките на мутрата.

Коментар

• Дойде време пак да видим как стоят реално някои неща и да си отговорим на въпроса за надутите обяви в сайтовете imot.bg и imoti.net. Нямам нищо против историите за млади двойки в трудно положение или сметките какво би станало, ако през 2005 някой бил наследил нещо си и го бил давал под наем и т.н., но те просто не са за тая тема.

И така, имаме една цена за голям апартамент в Лозенец, която е от обява на ЧСИ и която е най-малко надута. Цената е 230 280 лв. за 148 кв.м в кв. Лозенец. Ето го и линка:
                  http://www.sales.bcpea.org/?q=node/13991

Колко струват подобни апартаменти в сайтовете за имоти imot.bg и imoti.net и колко хиляди лева са сложили отгоре брокерите? Ето няколко примера:

1. 352 000 лв. за 156 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 122 000 лв. С тия пари колко обзавеждане може да се накупи? Ето го и линка:
                  http://www.imoti.net/prodazhbi-cheti...no1757009.html

2. 381 000 лв. за 159 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 151 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imoti.net/prodazhbi-trist...no1657858.html

3. 422 000 лв. за 160 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 192 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imoti.net/prodazhbi-cheti...no1505927.html

4. 361 000 лв. за 150 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 131 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...779&f1=details

5. 381 000 лв. за 150 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 151 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...591&f1=details

6. 389 000 лв. за 150 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 159 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...662&f1=details

7. 389 000 лв. за 150 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 159 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...012&f1=details

8. 391 000 лв. за 160 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 161 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...647&f1=details

9. 391 000 лв. за 154 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 161 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...179&f1=details

10. 404 000 лв. за 154 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 174 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...836&f1=details

11. 410 000 лв. за 154 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 180 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...962&f1=details

12. 452 000 лв. за 158 кв.м в кв. Лозенец. Почти еднакви апартаменти в еднакъв квартал, разлика - 220 000 лв. Ето го и линка:
                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...533&f1=details

Какви са тези разлики? Тези обяви за прости чужденци ли са предназначени, че са така надути? Защо не са в чужди сайтове тогава? Защо са толкова високи офертните цени? Брокерите ли прибират разликата? Собственика ли? Форумните брокерчета, я кажете каква е тая практика?

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                    А, беше някаква тъпа статийка за бедните млади!Не я разбрах много, та затова я постнах - ето я долу -някакви млади са бедни и недоволни от заплати и кредити и чте основават фондация!!!То хем ми е тъжно, ама и малко ме е яд!Не мога да разбера какво искат???

Дали всички щастливи семейства си приличат не знам, но че всяко нещастно страда посвоему, съм сигурен, казва пловдивчанинът Атанас Янев. Той е решил да обедини тези фамилии и да създаде българско движение за защита на младите семейства. Организацията ще се бори за по-достойни дни на хората в тежко положение и ще им помага да отглеждат децата си в България.

Първостепенна задача на движението ще е да излага пред управляващите проблемите на младите, за да насочва вниманието им към тях. Идеята се родила в апартамента на семейство Яневи в район "Тракия".

Стига са правили пиар акции и са си играли на "хвани ме-пусни ме" с разни богаташи, мръщи се Атанас.

Ние сме млади хора, събираме се със съседите и вместо да се повеселим, само за проблеми си говорим, каза Христо Груев, който също живее в 3-и блок.

Така на една от сбирките преди време няколко семейства решили да направят инициативен комитет и да формират движение.

Намеренията си най-напред споделили с омбудсмана на Пловдив Юлия Юрдекова и 10 семейства внесли при нея подписка. За тях постепенно се разчуло и все повече хора от квартала дали подкрепа си за новата организация. А след като излязла публикацията във в. "24 часа", към него проявили интерес и от други градове на страната. Обадила се и една жена, която изявила желание да им помогне с известна сума, но помолила да не се шуми около името й.

Много скоро ще регистрираме инициативния комитет в съда и ще действаме, обяснява Атанас. Той е убеден, че много скоро към тракийци ще се присъединят стотици, дори хиляди млади семейства в тежко положение, които трудно изхранват децата си.

"Трябва да почнем кампания, за да се спасим! Да се направи нещо, защото на политиците не може да се разчита, те са изпълнени с алчност и мислят единствено за себе си", добавя Надежда Алексиева, която от 7 г. живее на семейни начала с Христо Груев.

Нацията ни загива и след 20 г. децата ни ще живеят в гето, в което българите ще бъдат малцинство, притеснен е Янев. Той и съпругата му Славка се грижат за двете си дъщери - 7-годишната Иванка и 5-годишната Нели. След дълги колебания двамата решили да имат второ дете. Отначало се чудили дали съпругата да не прекъсне бременността, но се отказали, когато докторът й казал да дойде с 500 лв.

"Това е аборт на черно! Ами ако с нея стане нещо?", изплашили се двамата и си казали: "Където едно дете, там и две, все ще го изхраним!" Тогава не ми е минавало през ума, че ще съм безработен и тази година няма да мога да платя 85 лв. за курса по английски на Ваня в детската градина, огорчен е бащата и е убеден, че връща детето си назад. А английският й се удавал, вървяла добре.

Трагедията за семейството настанала, докато Славка носела малката си дъщеря. Тогава се разбрало, че има разширени вени на главата, и когато раждала, цялата била обинтована, за да не се пръсне някоя вена от напъните.

След това Янев теглил кредит за лечението на Славка. Платихме 3000 лв., от които 500 лв. дадох на ръка на доктора, за да ни планира за операция на следващия ден, а накрая се оказа, че у нас няма апаратура за подобна интервенция, обяснява мъжът. Обяснили, че положението на Славка е много сериозно, защото вените са много изтънели, а разширени има и към мозъка.

Забранили й да вдига повече от 3 кг и казали да приготвят 10 000 евро за лечение в Германия или Франция.

След като с такава диагноза в България са не повече от трима-четирима пациенти, както твърдят лекарите, защо държавата не поеме терапията на тези млади хора с това рядко заболяване, пита съпругът. И си отговаря, че движението ще се погрижи за тях, когато стане факт. Тя е майка на 2 деца, а е само на 25 години, изтъкна той.

Доскоро жената работила в различни магазини по 10 часа шест дни в седмицата , макар че се водила на 4, но си траела, защото вземала 400-500 лв. Била принудена да напусне, когато започнали разправиите в детската градина, че няма кой да вземе хлапетата.

Тогава Атанас отишъл в офиса на ГЕРБ и депутатът Костадин Язов помогнал - намерил работа на съпругата в държавна фирма. Във ВиК е друго, искам да се пенсионирам тук, макар че парите не са много, усмихва се Славка. Воювайки с безпаричието, двамата продали автомобила си на морга.

За колата взели 350 лв. и платили тока, за да не го спрат отново. Сега се чудели дали да не си продадат и сватбените халки, както направили техните съседи Елена и Михал Бареви, които също се включват в инициативния комитет на движението. Не смеем, защото са ни подарък от майка ми Иванка и ни е много болно да се разделим с тях, макар че ни виси дълг към ВиК, отбеляза Атанас.

След като останали без работа преди около месец, Надежда и Христо огледали вещите си и продали на свои познати професионалната си кафе машна "Бразилия".

Взехме я за 950 лв., а я дадохме за 150, но човек, като е притиснат до стената, какво да прави, свежда поглед жената.

И трите двойки твърдят, че им останали само вещи от първа необходимост. Всички семейства имат кредити към различни банки, които през ден ги притискат, защото не си плащат задълженията.

Вижте, показва мобилния си телефон Елена, която със съпруга си Михал отглеждат 2 големи деца - 18-годишната Снежана и 13-годишния син Васил. На съобщението пише, че минималната погасителна вноска е 707, 55 лв.

Семейството изтеглило 20 000 лв. кредит, но спряло да плаща и сега с глобите и лихвите сумата набъбнала до 50 000 лв.

Представяте ли си, че 9 месеца ми спираха детските надбавки, защото не си плащам заема, възмущава се Елена, която се принудила да прехвърли сметката си в друга банка. Как иначе да си храня децата и да им купувам лекарства, пита тя.

Защо в нашата държава цените са изравнени с европейските, а заплатите са по 150 евро, а помощите по 17, недоумява Надежда.

Миналата година през август тя загубила двумесечното си момченце. Роди се с вроден порок на сърцето и остана на операционната маса, натъжава се жената и бързо сменя темата, че в нейния SMS пише, че минималната й вноска е 623 лв.

Цял ден тя и съпругът й обикалят по различни фирми за работа. Навсякъде им казвали: "Оставете телефон, ще ви се обадим!"

Да не говорим, че дори да те наемат, ти обещават 500-600 лв., но никъде не ти дават повече от 350 лв., обясняват всички в един глас. Последният работодател обяснил на Янев, че заплатите са свити на 50%. Как да кажа на децата да се хранят наполовина, а на ЕВН и на ВиК, че ще им се издължа на 50%, репликира той.

В апартамент от 90 квадрата живеем 9 души, каза тя. Янев с жена си и двете си момиченца са в едната стая, нейното 3-членно семейство - в друга, а в третата са родителите им. Те сега са в с. Чалъково, където гледат животни, плодове и зеленчуци, за да помогнат на младите през зимата. Истината е, че ние живеем в миникомуни, обобщи Богдана.

Ние пък сме петима - аз и Надя, сестра ми с нейния син и майка, но в по-малко жилище - стая, хол и кухня, обажда се Христо. Когато имали работа, те двамата били на квартира, но сега пак се прибрали тук.

Не искам да крия, напрегнато е, от време на време прехвърчат искри, откровен е доскорошният аранжор на продукти в магазин от голяма хранителна верига. Неговият баща живее в с. Ръжево Конаре, за да им праща нещо от село.

Иначе менюто ни е картофи, леща, фасул и ориз, а децата забравят вкуса на месото, добавя Елена.

Известно време инициаторите на движението обсъждали дали да не заминат да работят в чужбина, но накрая решили да останат тук и да се борят. Всички искат да осигурят бъдеще на децата си в България. Това е като любовта към майката, колкото и да се караш с нея, тя ти прощава най-лесно, смятат огорчените млади хора.
                    И аз не мога да разбера какво искат,освен че държавата,т.е. всички трябва да им плащаме ипотеките. Вярно е че заемите им са непосилни ама никой не ги е карал да ги теглят. А най-много ме втрещи професионалната кафе машина??? Значи са били толкова добре финансово,че вместо кафе машина за 200лв(да е под налягане,не джезве), си купуват такава за 950???? Ама аз не искам да плащам за хора,които са си живели на кредит и са купували каквото им скимне
                    Защо и на мене не ми дадат 20К лева,които да не връщам

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                      No money, no credit, на всеки инвеститор и при всяка инвестиция целта е максимимизиране на печалбата. Вярно е, че на фона на общата инвестиция един месечен наем от 200-300 евро не е голям, но аз гледам на инвестицията като дългосрочна и нискорискова. Имотите са минали през доста кризи и за разлика от други инвестиции са излезли сухи. Кеша и депозитите излизат с един голям минус при една хиперинфлация и обезценяване на лева.
                      Това за локацията в близост до метростанция за мен е важно защото това е един + при отдаване на имота под наем.Аз също не ползвам обществен транспорт, но не означава, че и наемателят не ползва. От опита който имам дори и чуждестранни шефове наемащи мой имот пътуват с метро:-)

Същото е и за ТЕЦ а. Едни наематели го искат, други предпочитат инвертори. Но всички го искат заради топлата вода неограничена от лимита на бойлера:-)

Това са мои вижданя.Разбира се всеки куповач има свои:-)
                      Прав си. Особено ако са купени преди 2005 си на гооолям + от рентиерство. Може би щеше да си и на по-голяма възвращаемост, ако беше купил магазини.
                      Това поне е бизнес,който не зависи от всекидневно менящите се закони. Но да ме убеждаваш, че в момента си заслужава...

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                        В България НЯМА сериозни чуждестранни инвестиции в НИ - говорим за частните лица. Нека англичаните са най-големия, но са незначителни на фона на местните и е смешно да се говори че могат да определят цени на НИ пазара. Статистически не са в състояние, НИ се балонизираха със слухове, платени статии и ТВ реклами/предавания.
                        имаше и някво търсене - не може да се отрече. не знам дали се определяли цени , но според данните пика им е през2006та - 455 млн евро от частни лица от Албиона . иначе мисля ,че и доста българи се наиграха и подведоха по тази масова ПР кампания и купиха неизгодни имоти по курортите особено. изумен съм колко мои познати и приятели са накупили разни апартаменчета и други подобни из Банско и Слънчев наи-вече. подведоха се по манията явно . иначе англичаните и българи безспорно се оказаха най-големите балъци от цялата работа . не знам какво са писали по медиите в Англия , но определено са ги изментили здраво.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                          абе по курортните места имаше доста . в цифри това , което имам като данни варира от 148 млн евро до 455млн през последните 4-5 год. всъщност май са най-големият чуждестранен инвеститор в НИ в България .
                          В България НЯМА сериозни чуждестранни инвестиции в НИ - говорим за частните лица. Нека англичаните са най-големия, но са незначителни на фона на местните и е смешно да се говори че могат да определят цени на НИ пазара. Статистически не са в състояние, НИ се балонизираха със слухове, платени статии и ТВ реклами/предавания.

Коментар

• А, беше някаква тъпа статийка за бедните млади!Не я разбрах много, та затова я постнах - ето я долу -някакви млади са бедни и недоволни от заплати и кредити и чте основават фондация!!!То хем ми е тъжно, ама и малко ме е яд!Не мога да разбера какво искат???

Коментар

• No money, no credit

Виж има страни в които няма криза в момента , цената на бензин А95 е почти 4 лева ....Кризата ще е вечна..но не се знае до кога , ще ни галят с перце...ножът ще е голям.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                                Благодарско за труда и за хубавите цифри! Изводът е, че брокерите явно сме се справили повече от добре, когато е трябвало. Ако имаш на удобно, дай малко цифри, да видим как са допринесли за БВП-то в това време и други също така високоуважавани и почтени професии, като например корабостроители и застрахователи.
                                Първо Честит празник на бебетата сладки!

Иначе обикновено всеки "вижда" това, което му се иска да види или зависи колко му е "висока" камбанарията.

Чиърс, днес е хубав ден

Коментар

Working...
                                X