IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    аре бе миро отиде ти до Бремен и вече само ти си я виждал Европата
    Аз до Бремен пътека съм направил, ама 10 години преди това направих и до Валдорф и Франкфурт, както и до Милано
    За сол ще лижете, интернет-пътешественици такива

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      да бе ще напуснат и къде ще идат - там където данъците са двойни на тукашните сигурно.
      На доста места могат да отидат.Ти не бери грижа.А колко няма да дойдат.Ми Бойко що не пробва.А изтеглят ли си хората парите от банките лихвите по кредитите ще станат 30% и на някои ще им изьвръкнат очите от зор.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
        Ако това се случи, ще има и данък върху сделките с акции на БФБ
        И какво ще облагат - загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Да наистина ще станат прекрасни.Щото всички пари ще напуснат тази държава и тогава няма да има нито ток нито вода бензин телефони храна.И кирливите софийски имоти ще имат 0 стойност и ще носят 0 доход.
          да бе ще напуснат и къде ще идат - там където данъците са двойни на тукашните сигурно.

Коментар

Едно хубаво данъче върху имотите и едно хубаво данъче върху доходите от лихви и нещата стават прекрасно.
            Да наистина ще станат прекрасни.Щото всички пари ще напуснат тази държава и тогава няма да има нито ток нито вода бензин телефони храна.И кирливите софийски имоти ще имат 0 стойност и ще носят 0 доход.

Коментар

Едно хубаво данъче върху имотите и едно хубаво данъче върху доходите от лихви и нещата стават прекрасно.
              Ако това се случи, ще има и данък върху сделките с акции на БФБ

Коментар

• Едно хубаво данъче върху имотите и едно хубаво данъче върху доходите от лихви и нещата стават прекрасно.

Коментар

• разбира се, че е шега 50% досаден данък. Първо държавата да си мисли механизми как да го контролира и прибира пък после да го вдига до 25%:-)))

За позиционирането, ТМ, сегментите си прав. Когато ходих на лекциите на Колър някои са спали. Маркетинга ми е слабост и го завърших на дърти години:-) Но определено много малко хора го разбират. маркетинг = реклама. Да но не:-)
                  Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                    Маранди, сметките ти излизат верни ако гледаме времеви хоризонт 80-100 години, но моето мнение е, че даден имот трябва да се експлоатира с цел рентиерство до 20- 25 макс. год. За този период той се е изплатил и донесъл печалба. След този период в зависимост от моментното състояние на пазара може да бъде или препродаден или оставен в резерв.

Мога да те уверя, че първоначалното обзавеждане и ремонт на един двустаен не е толкова скъпо колото някои си мислят.Един майстор, прекупвач или търговец взимат двойно и тройно. Ако имаш назначен на ТД един дърводелец и един работник плочки, ВиК, латекс, ламинат си решаваш проблемите. Когато обзавеждаш купуваш наедро,ползваш ДДС и отстъпки. Мога да ти направя бутикова маса на френски дизайнер с цена 1800 лв за 128 лв и няма и да разбереш а само ще се кефиш какви мебели имаш в имота. Например едно цялосно обзавеждане на двустаен 60 кв с бутикови и оригинални мебели на които клиентите се кефят и им остават очите струва не повече от 8000 лв с ДДС. С месечен наем от 300 евро мога да си позволя всяка година или на две да сменям обзавеждането. При 10-20 или 50 апартамента едно ЮЛ може да върти обзавеждането в зависимост от ценовият диапазон.

такса смет, месни данъци, засреховка пълна и на НИ и на обзавеждането и там си има тънкости, но няма да отварям очите на никой. Има счетоводители, има данъчни консултанти, който иска нека си плати и ще научи.

Ако направят ДДС то 50% ще съм най доволен. бензина ще ми е по-евтин от минералната вода:-)
                    Бре,

викам да се уточним кой за какво говори, иначе съм сигурен, че вдяваш от това, с което се занимаваш и аз винаги съм бил за концентрация, а не за т.нар. диверсификация, дет' се проповядва от една камара години.

ДДС повече от 25% няма как да бъде поне към днешна дата, а ти веднага стана алчен - хихи

Поздрави!

П.П. Иначе аз тоже нямам намерение да разправям по форуми как се създават, налагат, позиционират търговски марки и как да трупат стойност във времето, щото само това прайкам, ама ми се и плаща.
                    Last edited by marandi; 06.10.2010, 13:36.

Коментар

• jamiemirror, що така с рогите напред:-) не ме познаваш, не можеш да говориш лични неща. Миналата седмица се разходих до феста в Мюнхен, пинах хубава бира за 8.7 евро , поообиколих Австрия, останах очарован от Талгау и така:-)))

снимки няма да ти пращам за да се доказвам:-)
                      със задрав. Чета постовете ти, но много злоба из тях
                      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Бонви,

ти смяташ първоначалния счетоводен живот, а аз тоя на жилището, който ще е поне 4-5 пъти по-голям.

После новото се издава по БДС и там ще имаш малко разходчетата поне 1/2 цената на жилището, нъл не се бъркам?

После въпрос на време е да достигнем МДТ от около 2-3% от данъчната оценка, което означава на 35-50 години още един път подобна сума. При 80-100 годинки живот на имотЯта станаха 2-3 пъти данъчната оценка. Т'ва ся не си го мислил, ама на управляващите тикви все това им е в главата и въпросът не е дали, а кога? ( примери бол - даже метни едно очо на Гърция да кажем как ги наиграха там ).

Предполагам, понеже гониш високия сегмент условно да кажем на 30 години макс. ще имаш по един основен ремонт, т.е. още 3 пъти разходи за ремонт.

Докарах ли чат-пат съотношението 25% първоначално за имотЯта и после 75% бъдещи разходи без мноу-мноу напъване?

Нищо не казваш и колко е такса смет при ЮЛ?

Иначе е нормално това, което правиш със счети-ту и така и трябва да бъде. Ако вдигнат ДДС на макс. от 25% ти ще си още по-хепи предполагам

П.П. Със Сахибата сме дружки и така си шпрехаме, що ни се връзвате, единствено се бунтувам кат' вземе да ме мести да живея в панелката си. Ъмм, ни мъ кефят панЯлиците ( въпреки, че никога не съм живял в такова нещо )

Маранди, сметките ти излизат верни ако гледаме времеви хоризонт 80-100 години, но моето мнение е, че даден имот трябва да се експлоатира с цел рентиерство до 20- 25 макс. год. За този период той се е изплатил и донесъл печалба. След този период в зависимост от моментното състояние на пазара може да бъде или препродаден или оставен в резерв.

Мога да те уверя, че първоначалното обзавеждане и ремонт на един двустаен не е толкова скъпо колото някои си мислят.Един майстор, прекупвач или търговец взимат двойно и тройно. Ако имаш назначен на ТД един дърводелец и един работник плочки, ВиК, латекс, ламинат си решаваш проблемите. Когато обзавеждаш купуваш наедро,ползваш ДДС и отстъпки. Мога да ти направя бутикова маса на френски дизайнер с цена 1800 лв за 128 лв и няма и да разбереш а само ще се кефиш какви мебели имаш в имота. Например едно цялосно обзавеждане на двустаен 60 кв с бутикови и оригинални мебели на които клиентите се кефят и им остават очите струва не повече от 8000 лв с ДДС. С месечен наем от 300 евро мога да си позволя всяка година или на две да сменям обзавеждането. При 10-20 или 50 апартамента едно ЮЛ може да върти обзавеждането в зависимост от ценовият диапазон.

такса смет, месни данъци, засреховка пълна и на НИ и на обзавеждането и там си има тънкости, но няма да отварям очите на никой. Има счетоводители, има данъчни консултанти, който иска нека си плати и ще научи.

Ако направят ДДС то 50% ще съм най доволен. бензина ще ми е по-евтин от минералната вода:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                          БонБоне, в такова китно селце тоалетната беше външна - просто една будка и вътре ДЪСКА в дупка в средата
                          Ти да не си ходил там виртуално - само в Интернет?
                          аре бе миро отиде ти до Бремен и вече само ти си я виждал Европата
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                            Tomy, много си прав за мърсотията, но не можеш да знаеш какъв манталитет съм аз. Само ще ти кажа, че всеки път когато се прибера от екскурзии из китните алпииски селца в Германия, Австрия, Италия или Швейцария ми се реве от гледката в Сф. Единствено носталгията и силната привързаност към бащината къща ме задържат тук:-(

Относно мърсотията графитите и другите мизерии в общите части, мога да ти кажа аз как ограничавам поразиите в имотите които имам. Монтираме видеонаблюдение, деноношна охрана, контролиран достъп, и сртоги наказания взети с мнозинство на общи събрания на ет. собственост. Малко или много след като и най големият бабаит получи нот. покана и ножа опре до кокала плащта това което дължежи.
                            БонБоне, в такова китно селце тоалетната беше външна - просто една будка и вътре ДЪСКА с дупка в средата
                            Ти да не си ходил там виртуално - само в Интернет?
                            Last edited by jamiemirror; 06.10.2010, 15:13.

Коментар

• Tomy, много си прав за мърсотията, но не можеш да знаеш какъв манталитет съм аз. Само ще ти кажа, че всеки път когато се прибера от екскурзии из китните алпииски селца в Германия, Австрия, Италия или Швейцария ми се реве от гледката в Сф. Единствено носталгията и силната привързаност към бащината къща ме задържат тук:-(

Относно мърсотията графитите и другите мизерии в общите части, мога да ти кажа аз как ограничавам поразиите в имотите които имам. Монтираме видеонаблюдение, деноношна охрана, контролиран достъп, и сртоги наказания взети с мнозинство на общи събрания на ет. собственост. Малко или много след като и най големият бабаит получи нот. покана и ножа опре до кокала плащта това което дължежи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                                Кой казва, че се смеем на Грую?
                                Жалки са всички СЕЛЯНДУРИ! Те се срамуват от селяните, защото мразят работата и крият произхода си! Като дойдат в големия град, дали София или друг областен град, те получават своята индулгенция за анонимност! Това е животът и той е нито весел, нито честен!

Виж коя да е новопостроена сграда или дори новите затворени комплекси! Навсякъде има следи от нашенеца! Нищо че е платил 1200-1500-2000+ евро за кв.м (включително и за балкона дето гледа в съседната кооперация) той РУШИ и ЦАПА! Погледни около вратите на асансьорите дори и внай-ЕЛИТНИТЕ офис сгради в София и ще видиш мърсотия!

Очевидно и ти си от тях (виж по-горе) според твоите думи! Уви това е въпросът за "ЛОШИЯТ МАТЕРИАЛ" унас, както каза преди година Б.Б.!
                                много злоба
                                успокой се малко.

за мърсотията не си съвсем прав. в новите кооперации е чуствително по-чисто..говоря за хубавите кооперации. Просто там хората са извадили по 50-150К евра и е трудно да има някой изпаднал алкохолик, наркоман или друг несретник ...каквито има в 90% от панелките във всеки вход. Освен това нивата на наемите са доста над тези в панелните гета и по тази причина и наемателите са малко от малко по-хора. Разбира се има и изключения, но като цяло в новите кооперации е много много по чисто и запазено в общите части.

иначе и аз съм съгласен донякъде с грую, но изпуска мед. академия и княжево.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X