IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не е счети. не знам дали е инженер, но счети не е.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• ААА, тези ли са...?

"Интегрирани системи за управление на производството".....

Миналата година един проект, тази по-малко !!!
      Той, Джими затова има толкова време за писане по форумите
      Като счети... може би не знае, че могат от немско да му следят какво прави с компа ....

Коментар

• SAP е лидер в световен мащаб в разработката на софтуер за едрия и средния бизнес. Сериозна и тежка компания са. По ред причини в БГ нямат много клиенти, защото цените са солени, а срока на внедряване сериозно дълъг (+ че бг внедрителите на сап са класи под немски,американски и тн колеги - познавам и от едните и от другите ).

Ако си сериозна фирма нямаш много избор на пазара на корпоративен софтуер.

До колкото знам SAP Labs имат изнесен дивелопмент в БГ поделението и затова имат повече мравки в мравуняка на водоканалпроект. Понеже съм в ИТ бранша спокойно мога да кажа, че този дивелопмент е изнесен в БГ не защото сме много велики специалисти, а защото няма друга страна в ЕС, в която може да наемеш инженери и икономисти за такива пари. Даже в русия и индия се плаща по-добре.

Като цяло това е една огромна машина, а ако си мислите, че заплащането е космическо за редовния персонал - не е. Заплащането е точно такова, че да успеят да си задържат кадрите да не отидат в други БГ компании. Даже в доста случаи това не успяват да направят. Има хора, които ги кефи да са част от голяма машина. Тука имаме един такъв спец във форума.Ако и неговите колеги си прекарват толкова време по форумите... не знам как си оправдават заплатите.

Last edited by bertram; 09.10.2010, 10:54.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Какво е САП ?

Когато си купих панела преди 10 г имах доста голям избор на всякакви апартаменти( като сега , но 3 пъти по евтини). Питах конструктор, проектирал НДК за панелите и страховете за живота им....Отговора му бе - и твоите деца ще се го ползват, и децата на децата ти ....

Преди 7-8 г ходих на едно гости на нов апартамент до Докторската градина.По средата на хола имаше цепнатина, която я бяха шпакловали веднъж, а на метър от стената имаше колона . Явно строителя се е усетил, че конструкцията е сметната лошо и е тупнал по още една колона !!!

Едно се моля !!! , тези земетресения, дето ни започнаха да не ни треснат с повече от 5 по Рихтер....
          Ще имаме доста теми за писане !!!

Коментар

• Наистина много смешно. Пишейки едно към гьотере, не можа да изнамериш блока в Младост, но намери поръчкова статия касаеща панелните блокове от 30.08.2000г. написана от неук и чрревоугоден на строителните предприемачи журналист след като му е подхвърлена някоя троха от тях.
            Това си личи по цитатите:
            ...............
            Направените изследвания сочат, че всяка година връзките изтъняват само с 0,01 мм. За да загуби една връзка 1 мм, трябва да минат 100 години. Излиза, че са нужни поне 300-350 години, за да се "стопят" връзките. Строителните предприемачи са малко по-големи песимисти и смятат, че животът на този тип блокове е около 50-65 години.
            ...........................
            Това изречение от линка ти също много ме изкефи:
            Преди 1998 г. строителите даваха

10 години гаранция за конструкцията

независимо дали обектът е панелен или тухлен. След това този срок бе отменен чрез поправки в законите.

................
            Това показва ясно и категорично, че строителите просто са избягали от отговорност и не желая да дават никаква гаранция за кои сгради? Тези строени след 1998г. Между тях панелни доколкото си спомням почти няма с изключение на няколко довършени.
            Което ме подсеща да видиш и недовършените във всеки един град, как въпреки всички ендогенни и екзогенни влияния на природата стоят гордо като мавзолея, въпреки желанието на строителите на НИ да им посадят шашки динамит
            ............
            Интересно, че статията касае всички панелни блокове, пък визира един напукал се - всеизвестният бл.208 в кв.Надежда.

............
            В лични нападки с теб няма смисъл да влизам. Ниски топки вече не ловя
            ...........
            От поръчковата статийка и нейните многобройни производни са минали 10години.
            Моят апартамент вече се е изплатил 3 пъти.
            И ако го пусна под наем нищо чудно да изчакам да се изплати още 3 пъти.
            През това време ти стискай зъби и работи здраво за немски червендалести свине пиещи бира и ядящи вурстчета. Те обичат дисциплината и да товарят дребните си служители-мишоци като в Аушвиц, докато те си мечтаят за еФтинко имотче.
            ....................
            П.П. Не си споделил от всичките си бледи писания, притежател ли си на нещо. Чувстваш ли се собственик дори на един Чук и Гек?
            Last edited by LANDLORD 31; 09.10.2010, 08:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Семплостта ти все повече изпъква. Това че съм ходсил в Надежда не значи че съм оттам. Обясни коя е тази панелка която се е разцепила в Младост защото за разлика от теб аз следя всички новини от началото на демокрацията и такова нещо не съм чул или видял. Щом твърдиш, че твоите доходи са много високи /което е малко съмнително предвид изказванията ти/ може ли да не си запознат с елементарните изисквания на банките? Лично за моето кредитиране не се притеснявай. Дохода ми от наемен труд може да е по-малък от твоя, което не ми се вярва особено, но дохода ми от инвестиции е със сигурност такъв тип доход, какъвто ти дори не можеш да пипнешоще дълго време.
              Именно това обяснява нервността ти че се мислиш за голям баровец, пък по същество си един наемник, който жалее за факта че имотите остават скъпи. На уше мога да ти кажа, че за такава безимотна сган не ми дреме изобщо, ако ще да ми предложиш, че утре панела ми ще се взриви. Би ми пукало ако нямах нищо друго като теб, макар че съм сигурен че ти и това нямаш.
              Аман от някакъв дрислив САП -льо, помислил се за нещо.
              Разцепени блокченца

Ах че смешно, пуснах Гугъл да ти извадя статията - а попаднах на два разцепени в Надежда, твоята любима дупка
              Чети и реви!
              Инак за дохода си прав - аз не понасям загуби 40 до 60% като тебе от НИ-тата Различни сме - при мен са приходи в тоя порядък и мааалко повечко.
              От дрисливците в САП ти предавам полови привети, горе-долу си на ниво портиер там Нали се сещаш кое е нещо и кое - нищо ... а смоти? Така се сеща и другия посерко Берти, затова се пъне толкова неистово милия.
              Last edited by jamiemirror; 09.10.2010, 00:34.

Коментар

• Семплостта ти все повече изпъква. Това че съм ходсил в Надежда не значи че съм оттам. Обясни коя е тази панелка която се е разцепила в Младост защото за разлика от теб аз следя всички новини от началото на демокрацията и такова нещо не съм чул или видял. Щом твърдиш, че твоите доходи са много високи /което е малко съмнително предвид изказванията ти/ може ли да не си запознат с елементарните изисквания на банките? Лично за моето кредитиране не се притеснявай. Дохода ми от наемен труд може да е по-малък от твоя, което не ми се вярва особено, но дохода ми от инвестиции е със сигурност такъв тип доход, какъвто ти дори не можеш да пипнешоще дълго време.
                Именно това обяснява нервността ти че се мислиш за голям баровец, пък по същество си един наемник, който жалее за факта че имотите остават скъпи. На уше мога да ти кажа, че за такава безимотна сган не ми дреме изобщо, ако ще да ми предложиш, че утре панела ми ще се взриви. Би ми пукало ако нямах нищо друго като теб, макар че съм сигурен че ти и това нямаш.
                Аман от някакъв дрислив САП -льо, помислил се за нещо.

Коментар

Семпли ми приятелю! Проучване на Дарик показва, че сред 10 водещи банки - половината са готови да отпуснат дори над 70% от оценката, направена от вещо лице.
                  .............
                  Понеже си пристрастен чиновник към определена фирма ще трябва да ти обясняваму, че снимката е достатъчно красноречива: Дори и бутнатият панел си стои гордо във въздуха и не пада. Досега панелите са изпитани във времето и за петдесет годишната им история не е паднал нито един блок. А виж колко тухлени постройки са се самосрутили се!
                  Панела е корав като мавзолея на Г.Д.
                  Разхождал съм се доста в кв.Надежда и Свобода където има от първите построени. Направо вечна постройка в сравнение с мутренско-шуробаджанашките и чиновническоподкупни блокове от 10 годин насам.
                  Дарик не проучват нищо. А ти опитай да поискаш от банка 70% над оценката и ще ти се смеят дълго и силно Макар че с твоите доходи няма особен смисъл изобщо да искаш кредит, ще е сума като за кучешка колибка.
                  Не се и съмнявам че вирееш в Надежда, личи ти по слабоумието отдалеч Но не си чувал за панелката в Младост която се разцепи нали? Това ги чака и другите, часовника тиктака за тях... тик-так
                  Last edited by jamiemirror; 08.10.2010, 22:52.

Коментар

• Семпли ми приятелю! Проучване на Дарик показва, че сред 10 водещи банки - половината са готови да отпуснат дори над 70% от оценката, направена от вещо лице.
                    .............
                    Понеже си пристрастен чиновник към определена фирма ще трябва да ти обясняваму, че снимката е достатъчно красноречива: Дори и бутнатият панел си стои гордо във въздуха и не пада. Досега панелите са изпитани във времето и за петдесет годишната им история не е паднал нито един блок. А виж колко тухлени постройки са се самосрутили се!
                    Панела е корав като мавзолея на Г.Д.
                    Разхождал съм се доста в кв.Надежда и Свобода където има от първите построени. Направо вечна постройка в сравнение с мутренско-шуробаджанашките и чиновническоподкупни блокове от 10 годин насам.
                    Last edited by LANDLORD 31; 08.10.2010, 21:47.

Коментар

Банките оценяват стойността на панелните имоти на около 50% от пазарната им цена,
                      От линка ти е. Достатъчно ясно показва каква е реалната цена хахахаха, както и писах малко по-долу.
                      Гледам някакви самозвани експерти се изказвали в статията. При разноски минимум 150лв/м2 за саниране като хората колко народ би ги платил - за да удължи живота на панела с 10-ина годинки?
                      Оня дето дава примери с Германия - да види това:

Санират та се късат хахахаха!

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                        Признай си че си в интимни отношения с хлебарките в панелката - и затова не ти се ходи другаде
                        ..................

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=599052

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                          А защо не отидеш са си го купиш тоя имот, като е толкова на оферта....
                          Чака го още с 50% надолу - и е на прав път

Коментар

• [QUOTE=Zashtontcho;1147489][FONT="Lucida Sans Unicode"]Борсата се раздвижи тия дни, почнаха да гърмят и големите риби с големи експозиции към банки. Проблемите на някои по-дребни, като Камор Ауто например, минават незабелязано покрай шумотевиците, но като цяло ситуацията за повечето компании в страната не е много положителна, колкото и добри новини и перспективи да слушаме по новините.

На 13.08.2010, 09:57 писах във форума за един апартамент в младост 4, 88 кв.м за 94 500 лв. Ето как се е променила цената му за има - няма 2 месеца: станала е 75 600 лв. Това си е спад от 25%. Къде са сега брокерите, дето обясняваха как се вдигат цените на търговете на ЧСИ и че хората се избивали да надкачват? Ето го линка за търга:
                            http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15498

А защо не отидеш са си го купиш тоя имот, като е толкова на оферта....
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Борсата се раздвижи тия дни, почнаха да гърмят и големите риби с големи експозиции към банки. Проблемите на някои по-дребни, като Камор Ауто например, минават незабелязано покрай шумотевиците, но като цяло ситуацията за повечето компании в страната не е много положителна, колкото и добри новини и перспективи да слушаме по новините.

На 13.08.2010, 09:57 писах във форума за един апартамент в младост 4, 88 кв.м за 94 500 лв. Ето как се е променила цената му за има - няма 2 месеца: станала е 75 600 лв. Това си е спад от 25%. Къде са сега брокерите, дето обясняваха как се вдигат цените на търговете на ЧСИ и че хората се избивали да надкачват? Ето го линка за търга:
                              http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15498

Ето го и поста ми от 13.08.2010:
                              Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                              Нещо замря тука дискусията, много огледи ли имат брокерите, на море ли са отишли?

Каква цена е апартамент от 88 кв.м в Младост 4 за 94 500 лева? Ето я офертата - http://www.sales.bcpea.org/?q=node/12543 Не изглежда зле апартамента, а брокерчета?

Ето и една оферта пак в Младост 4, почти същите квадрати, само че са 97 800 ЕВРО! http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...186&f1=details

Отново един и същи квартал, едни и същи квадрати, 2 и повече пъти разлика в цената!
                              Ето и какви цени искат алчните брокери, публикували обяви в сайта имот.бг:
                              • Същият квартал, същите квадрати - 131 000 лв., или разлика от реалната цена 55 400 лв., които ще си поделят брокера Явлена и собственика.
                                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...698&f1=details
                              • Същият квартал, същите квадрати - 131 000 лв., или разлика от реалната цена 55 400 лв., които ще си поделят брокера Корект ТА и собственика.
                                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...428&f1=details
                              • Същият квартал, същите квадрати - 136 500 лв., или разлика от реалната цена 60 900 лв., които ще си поделят брокера Ера Младост и собственика.
                                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...428&f1=details
                              • Същият квартал, същите квадрати - 166 200 лв., или разлика от реалната цена 90 600 лв., които ще си поделят брокера Аси 2001 и собственика.
                                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...943&f1=details

Как няма да тръбят тогава аланкоолу MRP, Sebulba и други клоуни за лихви по 6% (6%, 6%, ама май са 10%), само и само да излъжат последните балъци да теглят ипотеки и да им купуват надценените имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Ще искаш ли авторски права за това щото ме кефи и мисля да го ползвам
                                Поне един човек да оцени по достойнство интелектуалните ми напъни
                                Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Working...
                                X