IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    ВидЕ ли поне на кого съм го "посветил"? - хихи

Шегувам се, лека и спокойна от мИня
    Маранди,
    теб ако те слушаме излиза, че единственото в което си струва да се набиват мангизи е животозастраховането. Явно е, че всеки си хвали стоката, но позволи ми да не се съглася, че Алианц и компания са най-доброто за париците ми. Аз самият имам животозастраховка, която е под 10% от дохода ми, но не мога да се съглася, че животозастрахователите ще се грижат най-добре за парите ми. Ако изкарат 2 кинта то 1 отива за тях (явно или неявно) и за разлика от ДФ или АСЦИД-а е много по-трудно да се контрилира. За мен животозастраховката е най-вече застраховка и донякъде диверсифициране.

Поздрави
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
      В момента жилищният кредит е скъп и точно хората с възможности не искат да го ползват. Затова и само 16% са одобрените - качеството на кандидатите не е високо. След година ще имаме конкуренция при цената на кредита, но това не значи, че критериите ще са ниски. Кредитът ще стане по-евтин, но не по-лесен за получаване. Така и трябва да бъде. Вече има оферти за ГПР около 6,5%, което е добър сигнал. Немска банка ми финансира клиентите за Германия с 2,7% на година при 50% самоучастие, но тук не очаквам да видим чак толкова добра лихва.
      Не съм съгласен. Просто хората с възможности са една много, много малка част от потенциалните ипотекари. Огромната част са хора с ниски доходи и малки спестявания, които нито могат да плащат големи вноски, нито са с голямо самоучастие.
      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Вече има оферти за ГПР около 6,5%, което е добър сигнал.
        Айде бе, верно ли има с 6,5% ГПР за целия период на ипотечен кредит?

Дай линк към тая оферта Винер да я видим

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          Кредитирането никога не е спирало. Има си го и в момента. Просто критериите се поизравниха с тези в нормалните държави, което автоматично изхвърля едно 80% от кандидат-ипотекарите от пазара. някъде четох, че за тази година едва 16% от подадените молби за ипотечни кредити са били одобрени. Тъй че не става въпрос за липса на евтино финансиране, а за липса на клиенти с възможности. Такива не виждам как ще се навъдат много в следващите няколко години.
          В момента жилищният кредит е скъп и точно хората с възможности не искат да го ползват. Затова и само 16% са одобрените - качеството на кандидатите не е високо. След година ще имаме конкуренция при цената на кредита, но това не значи, че критериите ще са ниски. Кредитът ще стане по-евтин, но не по-лесен за получаване. Така и трябва да бъде. Вече има оферти за ГПР около 6,5%, което е добър сигнал. Немска банка ми финансира клиентите за Германия с 2,7% на година при 50% самоучастие, но тук не очаквам да видим чак толкова добра лихва.

Коментар

След две години всичко ще е много различно. В момента започва люта битка на ипотечни кредити и това няма да са само банките - те са най-тромави. Рекламите, които вървят по ТV-то са само скромно начало. Отвън започнаха да влизат евтини пари, а тук няма къде да се наместят бързо, освен в имоти. Другото не работи. Започват да се появяват специализирани фирми за жилищно кредитиране със сериозен гръб, които опипват пазара и само след една година ще е много шарено.
            Кредитирането никога не е спирало. Има си го и в момента. Просто критериите се поизравниха с тези в нормалните държави, което автоматично изхвърля едно 80% от кандидат-ипотекарите от пазара. някъде четох, че за тази година едва 16% от подадените молби за ипотечни кредити са били одобрени. Тъй че не става въпрос за липса на евтино финансиране, а за липса на клиенти с възможности. Такива не виждам как ще се навъдат много в следващите няколко години.
            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

След две години всичко ще е много различно. В момента започва люта битка на ипотечни кредити и това няма да са само банките - те са най-тромави. Рекламите, които вървят по ТV-то са само скромно начало. Отвън започнаха да влизат евтини пари, а тук няма къде да се наместят бързо, освен в имоти. Другото не работи. Започват да се появяват специализирани фирми за жилищно кредитиране със сериозен гръб, които опипват пазара и само след една година ще е много шарено.
              Има доза истина в това, че се появява евтино финансиране, но защо си мислиш, че ще се набие в скапаните ни имоти? Виж дохода на българина и цените на имотите ти му,виж инфраструктурата около настроените имоти, виж застаряващото население и ниското качество на образование, и ми кажи какъв бизнес очакваш да се развива тук, за да получават хората добри доходи и да изплащат скъпи имоти и то с ипотеки? ДА пари има, но никой не иска да ги налива в бетон, а в реален бизнес.
              Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

Прочетох го набързо. Готино, ама утре ще ти кажа.
                ---------------------
                ВидЕ ли поне на кого съм го "посветил"? - хихи

Шегувам се, лека и спокойна от мИня

Коментар

Готов съм, само да го редактирам набързо материала - още 3-4 мин., макар че мразя да пускам прибързани неща. Както и да е

П.П. За имотките и брокерите пак не си ме чел Фнимателската - нашенските псевдо-професии ще издъхнат в болшинството и сякаш се случва. Твърде малък пазар сме за толкова мързели на клона.

Ще ме разбереш след още година-две ...

Чиърс!

Ся го пускам мат'риЯла
                  Прочетох го набързо. Готино, ама утре ще ти кажа.
                  ---------------------
                  "Мързелите" на имотния пазар гризнаха дървото още през 2007 г., ако щеш вярвай. Във Варна има поне пет агенции, за чийто фалит през пиковата 2007 имам сериозни заслуги - просто ги отвях на няколко оборотни обекта, където бяха инвестирали всичките си пари в права по продажбите и скъп маркетинг и чакаха нещо да падне отгоре автоматично. Впрочем "мързелив" е положително качество, но тия бяха лениви, което е съвсем друго. "Мързеливият" гледа да свърши една работа и да постигне резултат по най-рационалният и най-евтин начин, докато "ленивият" гледа как въобще да не свърши работата, а той самият да има полза. Аз смятам себе си за мързелив и по тази причина работя много.

Коментар

• Пфу ... готово:

Имот за инвестиция vs Застраховка Живот и Рента

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/11/06/.630457
                    Last edited by marandi; 06.11.2010, 16:48.

Коментар

Не е важно. Хубаво, че не си се вързал на малоумника и си го забравил веднага. Пиши там квото ти идва на сърце! Който разбрал - разбрал. Да не си възрожденски просветител? Ще го прочета утре морген. Аз си спазвам традицията да работя в събота, а най-добре чета в офиса. Таман ще имам време да схвана всичко и да ти набивам клинците най-доброжелателно.

Пъ Пъ
                      Употребих последните две седмици да спретна един нов сайт - специално за немските имоти, че се събра много стока и се наложи да разширя дюкянчето. По едно време беше написал, че имотните брокери щяли да изчезнат по причина, че клиентите ще намират всичко в интернет. То стана обратното. Сега се оказа, че има стотина руски агенции, които предлагат имоти в Германия в необятната Русь, но някои взеха да пазаруват през мен, че нещо май не могат да си намерят добра стока. Забавно. Ето ти нова тема за блога: За какво може да послужи Интернет в Голямата Скука на имотния пазар?
                      Готов съм, само да го редактирам набързо материала - още 3-4 мин., макар че мразя да пускам прибързани неща. Както и да е

П.П. За имотките и брокерите пак не си ме чел Фнимателската - нашенските псевдо-професии ще издъхнат в болшинството и сякаш се случва. Твърде малък пазар сме за толкова мързели на клона.

Ще ме разбереш след още година-две ...

Чиърс!

Ся го пускам мат'риЯла

Коментар

Т'ва не го разбрах?

П.П. Иначе още пиша, май съм след средата. Още малко ... пфу ... мразя да пиша публикации. Там, нито чиърс, нито - хихии ... само нЕкви глупости. Ама, след малко го пускам така, както се е получило, че еПаси вечерта стана - да пиша статии
                        Не е важно. Хубаво, че не си се вързал на малоумника и си го забравил веднага. Пиши там квото ти идва на сърце! Който разбрал - разбрал. Да не си възрожденски просветител? Ще го прочета утре морген. Аз си спазвам традицията да работя в събота, а най-добре чета в офиса. Таман ще имам време да схвана всичко и да ти набивам клинците най-доброжелателно.

Пъ Пъ
                        Употребих последните две седмици да спретна един нов сайт - специално за немските имоти, че се събра много стока и се наложи да разширя дюкянчето. По едно време беше написал, че имотните брокери щяли да изчезнат по причина, че клиентите ще намират всичко в интернет. То стана обратното. Сега се оказа, че има стотина руски агенции, които предлагат имоти в Германия в необятната Русь, но някои взеха да пазаруват през мен, че нещо май не могат да си намерят добра стока. Забавно. Ето ти нова тема за блога: За какво може да послужи Интернет в Голямата Скука на имотния пазар?

Коментар

П.П. Впрочем, не разбрах защо показа на оня малоумник първата страничка на "тефтерчето". На него и първият ред му идва на баир. Нормалните хора знаят, че не е проста работа. Само плашиш рибата така.
                          Т'ва не го разбрах?

П.П. Иначе още пиша, май съм след средата. Още малко ... пфу ... мразя да пиша публикации. Там, нито чиърс, нито - хихии ... само нЕкви глупости. Ама, след малко го пускам така, както се е получило, че еПаси вечерта стана - да пиша статии

Коментар

Бебе,

пиша ти ся един материал и ще го лепна в блога си. Ще ми трябва още 20-30 мин. и ще пусна линк-а тук.

П.П. Поздравления за винцето - дано си във високия сегмент, щот' мноу 'орица в БГ-стан си мислят, че 5 звезди хотел в цял свят е едно и също, а иди им обяснявай, че има видове вина, ядките са кедрови да кажем и прочие храна и напитки от по-висок клас. Но "двИздите" на хотела били Файв.

От такива бягай надалеч, дет' му "разбират"

П.П.П. Ще се опитам да смогна до 30 мин. макар, че си ужасен, караш ме да развия цяла материя в една страница, а това даже и мен ме затруднява - кое да сложа или кое да изпусна ..

Здраве да е и чиърс!
                            Дон`т хъри! Ще вземеш да спретнеш пак някой стилистичен наивизъм, та ще ми отвориш работа на литературните спомени. Никой нема зор. Населението на света се увеличава ежеминутно, така че и клиентелата за застраховки расте, а и купувачите/наемателите на имоти не се очертава да се свършат в близките 100 000 годинки (ако доживеем до толкова, дай Боже всекиму).

П.П. Впрочем, не разбрах защо показа на оня малоумник първата страничка на "тефтерчето". На него и първият ред му идва на баир. Нормалните хора знаят, че не е проста работа. Само плашиш рибата така.
                            Last edited by winner; 06.11.2010, 01:15.

Коментар

Няма много смисъл да мерим рентиерството и застраховането ...
                              ..... Резултатите – на сутринта.
                              Бебе,

пиша ти ся един материал и ще го лепна в блога си. Ще ми трябва още 20-30 мин. и ще пусна линк-а тук.

П.П. Поздравления за винцето - дано си във високия сегмент, щот' мноу 'орица в БГ-стан си мислят, че 5 звезди хотел в цял свят е едно и също, а иди им обяснявай, че има видове вина, ядките са кедрови да кажем и прочие храна и напитки от по-висок клас. Но "двИздите" на хотела били Файв.

От такива бягай надалеч, дет' му "разбират"

П.П.П. Ще се опитам да смогна до 30 мин. макар, че си ужасен, караш ме да развия цяла материя в една страница, а това даже и мен ме затруднява - кое да сложа или кое да изпусна ..

Здраве да е и чиърс!

Коментар

Винеров,

свежарка си както винаги. Добре, че не си сложил никнейм "Водков", че тогава щях да полудея по тИбя - хихи

Иначе, ей там съм ти болднал, че 'убау сравняваш чилякозастрахователите с имотките, ама ти за първите чул ли си да са претърпели загуби през сегашната криза.

Та, мъ кефиш с кого ги сравняваш.

А, второто дет' съм ти болднал - 'убау думаш, че не вдяваш, щот' няма мултилевъл в чилякозастраховането. Пак е мрежов маркетинг, ама е друг. Сричай от време на време - нещата са забавни

Ай, успех в бизнеса от мИня!

П.П. Чиърс на бебетата сладки!
                                Леко с това пиене, че ще ти излезе име! Водката я пийвам с удоволствие, но само с рускоезични клиенти или в случай, че съм на пустинен остров, където няма друго. Моя скромност след Димитровден предпочита червено винце със съответните му украшения.
                                Няма много смисъл да мерим рентиерството и застраховането. Който си е осигурил имотната рента, си е направил и застраховките. Карането не пречи на пиенето в повечето случаи.
                                Тука някои те нарекоха „брокер” и ти веднага се втурна да се разграничаваш. Няма защо. Не е важно какво брокерствуваш – имоти, застраховки, кредити, товари, екипажи, акции, магистрати, депутатски места, компаньонки или НR. Важното е, че във всеки случай знаеш хилядократно повече от клиента си по съответната материя и е въпрос на сметка да си продаваш знаенето. Клиент без печен брокер е като водка без пушена сьомга – пиене на гладно и гол юнаклък. Резултатите – на сутринта.
                                Last edited by winner; 06.11.2010, 00:10.

Коментар

Working...
                                X