IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение

Според различни проучвания около 30% от хората имат спестявания, което прави около 900000 домакинства средно с около 27к всяко. А твоята сметка не е вярна, защото както може да има хора с повече от един влог от над 50к, така има и хора с по няколко влога под 50к (примерно 3*20к), както и влогове на домакинства, които са разпределени между съпрузите (примерно 30к на името на мъжа и 30к на жената) И тези случаи са по-масови от хората с над 50к на депозит. Да не всички домакинства могат да генерират платежеспособно търсене, но това търсене ще бъде силно концентрирано (Сф и още 3-4 града). А за кредитирането не съм сигурен, че няма да се повтори. Повтаря се на 10 год. веднъж, защо да не се случи пак?
    Себулба ти нормален ли си?

Изкара половината домакинства в БГ милионери бе!

Няма да коментирам повече умозаключения от типа - щом имаш рибка, значи си Пе..ал!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Винеров,

просълзи ме

Между другото, в други форуми, когато е ставало въпрос за имотки в Германия, съм препоръчвал тИбя, бебе Никол и моя приятел - Пешо Лукса ( дано не се обидите от подредбата, нямам забележка кой е по-по-най-.. от вас - просто съм ви препоръчвал и тримата ). Ако някога ми се наложи, аз бих се доверил на вас

Относно писанието ти, емоционално и ... грешно!

Тигре, при мен е процес, който ще отнеме десетилетия и аз едва ли ще съм жив да видя нивата на развитете държави. При тИбя е по-лесно с тия "сапуни". Кефя се, че искаш да си такъв и будиш моето уважение, а не си някой хаптърник "за малко".

Успех ти желая!

П.П.П. Днес лафондрих с един от Китай ( Шан Хай по-точно ), разбра, че мога да създавам, позиционирам и налагам търговски марки. На първо четене голяма лакомия забелязах и отсвирих ... не знам какво се случи за 20 години и подобна алчност. Жалко е, просто е жалко ...
      Не се ядосвай, с алчни хора се работи по-добре. Алчността е движещата сила на икономиката. Бягай далеч от такива, дето искат малко.

Снощи ми се доспа и пропуснах да напиша, че съм напълно убеден във всички положителни качества на животозастраховките, както си ги описал в блога. Това за хартишката не го казвам с ирония или пренебрежение. Това е модерен продукт, създаден от хора, които са имали ум и образование да предложат пасивен доход на масовия клиент и да правят големи пари от това. Само че това са същите високообразовани икономисти и финансисти, които създадоха и си продаваха един на друг ипотечните деривати. Поне да ги бяха отпечатали на мека трипластова хартия, че да имат и някаква потребителска стойност. Само едно от събитията, които оня имот достолепно е преживял, е достатъчно за да превърне в хартишки по-голямата част от всякакви полици, акции, облигации, спестовни влогове и други подобни обещания. Знам, че животозастраховките имат подсилена защита, но не мога да ги приема за нещо повече от допълнително подсигуряване и евентуална защита от инфлация.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
        Като не разбирате, какво да ви правя.

За да вярно това, което слабите икономисти повтарят и наистина да имаме класическа инфлация, парите трябва да стигат до хората и заплатите да растат.

После хората да се конкурират за ограничен брой стоки и оттам цената на стоките расте.

Добре, ама на кой са му вдигнали заплатата последните години?

Price/wage spiral съвсем не работи вече.

Просто положението е сложно прилича на стагфлация, но не е инфлация. След години някой ще го изследва и ще му измисли име.

И още въпроси за размисъл. След обявяването на QE2, защо долара поскъпва?

В България какво поскъпна за последната година и с колко?

На мен ми прави впечатление само бензина и газта. Даже тока не са го вдигали отдавна.
        Явчо,инфлацията е покачване на цените.Като основна причина за инфлацията повечето икономисти посочват увеличението на паричината маса в обръщение.Така че това,което ти си посочил е една от възможните причини за инфлация,но не е единствената.Пък и кой е казал,че трябва да имаме класическа,както ти я наричаш, инфлация?!
        Това за стагфлацията го прочети пак и съм сигурен,че сам ще видиш каква глупост си написал-предполагам,че не си се изразил правилно или не си си доразвил мисълта.Но не може да не е инфлация нещо,което в себе си я съдържа - все пак от там идва и името на стагфлацията=стагнация+инфлация.
        Предполагам,че ходиш от време на време да си пазаруваш и не може да не си забелязал,че олиото е поскъпнало,сиренето и кашкавала също.Отоплението и тока си пълзят лека-полека нагоре,а те за българина са основен разход.Да има много неща,които са поевтинели и то значително,като автомобилите,но те не са от първа неодходимост,така че е глупаво да ги ползваме като пример.
        Last edited by onufri; 12.11.2010, 08:40.
        Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Хе-хе, ти пък ме развесели. Ама искрено и без лоши чувства... Всъщност за някои от нещата си прав, но частично...

Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
          За да вярно това, което слабите икономисти повтарят и наистина да имаме класическа инфлация, парите трябва да стигат до хората и заплатите да растат.

После хората да се конкурират за ограничен брой стоки и оттам цената на стоките расте.

Така е, и затова ФЕД ще въртят печатницата до припадък, докато парите стигнат до хората. А и затова е нужно време... Целта е да бъде предизвикана инфлация и тя ще бъде предизвикана. Въпроса е след това дали може да бъде овладяна...
          Виж сега, и аз не одобрявам това, ама какво да се прави... Тъпи и упорити...

Просто положението е сложно прилича на стагфлация, но не е инфлация. След години някой ще го изследва и ще му измисли име.
          Стагфлацията съдържа в себе си инфлация, просто инфлацията там върви с кофти гарнитура. Прочети определението за стагфлация и ще разбереш каква безсмислица си написал

Имам новина за теб: долара не поскъпва! С колко е покъпнал спрямо злато, петрол и т.н.?
          Повиши стойноста си спрямо еврото, защото очакват на срещата на Г20 да изскочи заек
          Виж сега, когато имаш две гюлета, които потъват, това, че едното за момента потъва по-бавно, не означава, че всъщност изплува...
          На срещата на Г20 никакъв заек няма да изкочи, защото САЩ са световен икономически и военен лидер, и просто ще направят това, което са си наумили, без да им пука за останалите...

На мен ми прави впечатление само бензина и газта. Даже тока не са го вдигали отдавна.
          Не коментираме какво се е случило през последната година, а какво ще се случи през следващите. Екстраполацията е възможно най-грешния метод за прогнозиране в икономиката. Това, че на нещо цената му е спаднала, не означава, че и догодина ще спада и обратното...

Даа, тока не е поскъпвал вече няколко месеца... Даже според някои медии е обратното: Решава правителството да го вдига с 6%, хората настръхват, премиера отсича: няма да 6%, а 3%, и вестниците излизат със заглавие "Бойко свали цената на тока с 3%". Радост за народа

Eто ти нещо от Дневник:
          Суровините поскъпват заради икономическата несигурност

"Желанието на инвеститорите да запазят парите си от очакваното обезценяване на много световни валути доведе до пренасочване на вложения и скок в цените на почти всички важни суровини. Медта достигна рекордна цена на борсата в Лондон, след като инфлацията в Китай - най-големият потребител на метала, стигна двегодишен връх.

Поскъпването й не е изолиран случай, а част от възходяща тенденция, в която са въвлечени почти всички суровини. Повишиха се котировките на калая, алуминия, цинка и други метали."
          Last edited by SEBULBA; 12.11.2010, 07:35.

Коментар

• Винеров,

просълзи ме

Между другото, в други форуми, когато е ставало въпрос за имотки в Германия, съм препоръчвал тИбя, бебе Никол и моя приятел - Пешо Лукса ( дано не се обидите от подредбата, нямам забележка кой е по-по-най-.. от вас - просто съм ви препоръчвал и тримата ). Ако някога ми се наложи, аз бих се доверил на вас

Относно писанието ти, емоционално и ... грешно!

Тигре, при мен е процес, който ще отнеме десетилетия и аз едва ли ще съм жив да видя нивата на развитете държави. При тИбя е по-лесно с тия "сапуни". Кефя се, че искаш да си такъв и будиш моето уважение, а не си някой хаптърник "за малко".

Успех ти желая!

П.П.П. Днес лафондрих с един от Китай ( Шан Хай по-точно ), разбра, че мога да създавам, позиционирам и налагам търговски марки. На първо четене голяма лакомия забелязах и отсвирих ... не знам какво се случи за 20 години и подобна алчност. Жалко е, просто е жалко ...
            Last edited by marandi; 12.11.2010, 02:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              ВидЕ ли поне на кого съм го "посветил"? - хихи

Шегувам се, лека и спокойна от мИня
              Сори, че „утре” стана цяла седмица, ама се отвори работа за работене. Едва днес успях да прочета статията в блога внимателно. Хубаво си почнал с:
              1. Огромна грешка е да се сравняват несравними неща!

Да беше спрял дотам, щях да ти кажа, че е точно така и няма какво да го умуваме. Ама си се хванал да сравняваш имоти и животозастраховки.

Имотите имат особени свойства, които ги отличават от всички други „стокови пари”. Имотите не са универсална или борсова стока. Не се произвеждат серийно и не се добиват от находища. Няма мерна единица за имот. Смятането на цена за кв.м. не върши никаква работа (освен на любителите на статистиката). Няма два еднакви имота. Имотът е краен продукт, потребителска стока. Цената му в книжни пари не зависи от вложените за производството му строителни материали и труд. Зависи от неговите потребителски качества и дългосрочни ползи – главната е местоположение, свързано с лесен и икономичен достъп до битови удобства като магазини, училища, месторабота и т.н. Затова хората са склонни да плащат 1000 евра за кв.м. на едно място и не дават и 100 за друго място. Нищо че тухлите и цимента струват едно и също и на двете места. Имотът е бавноликвиден. Така е защото е скъп и е предвиден за дългосрочна употреба. В повечето случаи – над средната продължителност на човешкия живот. Затова и нормативната уредба за имотите е много по-сложна, отколкото за която и да е друга стока. Имотът подлежи на продажба, делба, даряване, наследяване, различни права като например правото на ползване и плодоползване и т.н., които дават възможност за разпределяне на ползите от него. Физическата амортизация при имотите е много малка във времето. По тази причина апартамент на 30 години при добра поддръжка спокойно защитава цена срещу ново строителство. А в много случаи има и предимство заради местоположението си. Никой не купува имот с идеята, че като му потрябват някакви пари, ще го осребри незабавно. Дори силно притеснени финансово хора, разглеждат въпроса за продажба на жилището си само като крайна мярка. В 99,99 % от случаите на продажба, тя е по други причини – нужда от по-голямо/по-малко жилище или излишен наследен имот и наличие на други наследници. Така, че това с бавната ликвидност не е недостатък, а присъщо свойство, с което всички са предварително наясно. Покупката на жилище може да се смята и за инвестиция с някои условности. Понякога срещам сметки от рода „наем 500 лева е по-изгоден от 800 лева вноска по ипотеката”. Всъщност не е така, защото наемът е чист разход и следва да се сравнява само с лихвата по ипотеката. Главницата е форма на спестяване, което човек приема доброволно, с идеята, че живее в собствен имот (особено основателна идея в несигурна държава като нашата). Другата невероятна тъпня, която често срещам е, че имотите са поевтиняли с 30%. Като че ли имотният пазар се е зародил в 2007 г. Ами ако имотът е купен през 2000 г. за 300 евро/кв.м., а сега струва 700 ? И в тези 10 години е носил/спестявал наем примерно 2,5 евро/кв.м. месечно = 300 евро/кв.м. дотук? Ами след още 10 години?

Ето ти един пример за имот, който в последните 300 (словом: ТРИСТА) години е спестявал наеми на собственика си или по-късно е носил доходи от наеми на наследниците му http://winnerinternational.net/?81&0304&973411
              Колко е струвал този имот при построяването, колко е спестил от наеми, колко е спечелил от наеми, колко са стрували ремонтите през това време, какви данъци са плащани, какви парични единици са се сменили, колко инфлации и хиперинфлации са се случили, колко войни, колко революции, епидемии, смяна на държави и политически системи, колко е струвал по времето на курфюрстите, колко по времето на Бисмарк, колко по времето на третия райх, колко по време на ГДР и т.н.? И защо сега струва толкова? На печалба ли е или е на загуба? Аз не мога да го сметна това, ако имаш идея – помагай.

Знаеш ли как ми изглежда една хартишка, на която пише „Животозастраховка” в сравнение с подобен имот?
              Last edited by winner; 12.11.2010, 01:39.

Коментар

Защо - я сподели?

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  ....................

.....................
                  Е какви са глупостите като наистина печатницата е полудяла?

Last edited by javcho; 11.11.2010, 22:52.

Коментар

• Много си далече от истината . Ще ти дам пример .

Пуска продавача директно обява на разумна цена и в деня в който аз ходих на оглед се засекох с още трима кандидати !!!

Другия вариант е дедо от село (дето не може да си пусне сам обява) отива при брокера и пита - абе имам аз тука една нива, колко мога да и зема . И се започва висящите по 2-3 години обяви.

Е все пак аз наблюавам специфичен сегмент , но в него е така.

В интерес на истината - не можем да обобщаваме - попадъл съм на рзлични типове брокери - някои от които дори и свестни

А най ме кефят като кажат "това е инвестиция"

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Zashtontcho

защо се правиш на луд не знам. Брокера взима 2.5 до 5% комисион. Той НЕ ОПРЕДЕЛЯ цената. Вярно може да даде съвет на продавача, НО продавачът е този, който казва колко пари иска за имота си.

Вече стана смешен с тези горници за брокерите.

ПП не съм брокер.
                    Last edited by SStoilov; 11.11.2010, 21:39.

Коментар

Форума е икономически все пак.

НЕ пишете глупости, моля.
                      ....................

Помпането с $ 600 млрд. обрича конкурентните икономики, удря под кръста еврото и юана
                      Инжекцията на ФЕД вади САЩ от кризата
                      Манипулативното обезценяване на щатската валута вдига рязко инфлацията, но и износа от Америка
                      .....................
                      Е какви са глупостите като наистина печатницата е полудяла?
                      Last edited by hornedAdder; 11.11.2010, 21:50.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=-7JVxE2SYxo
                        --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                        http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                          ами ти ще ги разцепиш ако станеш един посредник - само и казваш цената на ЧСИ от същия квартал , собственика веднага се съгласява с теб и на другия ден - сделкааа - толкова си далеч от истината че нея виждаш как ти се плези
                          Абе не знам дали ще се съгласи, ама ще и кажа: лельо, ПРОДАВАЙ и ПОКРИВАЙ ипотеката, че стигне ли се до ЧСИ, си е таковало таковата

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                            [FONT="Lucida Sans Unicode"]Виж ся Бертраме - един брокер ако е свестен, той полага усилия да продаде един имот. Не само публикува в разни сайтове снимки на имота и т.н., води хора на огледи, рекламира по различни начини и още много други брокерски ритуали. Покрай всичките заклинания и магии, дето се мъчи да прави, брокерът знае реалната цена на имотите. Добре знае един имот на каква цена ще се продаде и на каква не. Когато дойде някаква лаладжийка при един свестен брокер и му каже: моя апартамент струва толкова и толкова, пускай го на продажба, той просто ще и откаже. Защото знае, че няма да го продаде никога за тия пари. Когато обаче лаладжийката отиде при брокерка - лаладжийка, другата брокерка ще пусне имота на надутата цена и ще има да си чака някой кредитиран балък да лапне. Гладната кокошка ще сънува цяла година просото И накрая пак гладна
                            Ми на теб всичко ти е кристално ясно и много точно знаеш на какви цени ще се продаде един имот - ето непрекъснато публикуваш - ами ти ще ги разцепиш ако станеш един посредник - само и казваш цената на ЧСИ от същия квартал , собственика веднага се съгласява с теб и на другия ден - сделкааа - толкова си далеч от истината че нея виждаш как ти се плези

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              ...Брокера взима 2.5 до 5% комисион. Той НЕ ОПРЕДЕЛЯ цената. Вярно може да даде съвет на продавача, НО продавачът е този, който казва колко пари иска за имота си. Вече стана смешен с тези горници за брокерите.
                              ПП не съм брокер.
                              Виж ся Бертраме - един брокер ако е свестен, той полага усилия да продаде един имот. Не само публикува в разни сайтове снимки на имота и т.н., води хора на огледи, рекламира по различни начини и още много други брокерски ритуали. Покрай всичките заклинания и магии, дето се мъчи да прави, брокерът знае реалната цена на имотите. Добре знае един имот на каква цена ще се продаде и на каква не. Когато дойде някаква лаладжийка при един свестен брокер и му каже: моя апартамент струва толкова и толкова, пускай го на продажба, той просто ще и откаже. Защото знае, че няма да го продаде никога за тия пари. Когато обаче лаладжийката отиде при брокерка - лаладжийка, другата брокерка ще пусне имота на надутата цена и ще има да си чака някой кредитиран балък да лапне. Гладната кокошка ще сънува цяла година просото И накрая пак гладна

Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                              Стига бе Бърти! Утрепа ми надеждите с лопатата! Точно обмислях какви условия да му предложа, че да ми стане съдружник - с това ноу-хау за горниците щяхме да правим много дебели пачки.
                              В Германия тия заклинания брокерски няма да минават Винер.

Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                              Апартамента, продаван от ЧСИ, е много вероятно на търга да надмине цената на този.
                              Много е вероятно да не се продаде тоя апартамент, и да отиде на втора продан. В тоя заблуден квартал някой да изсипе готови 95 бинки за панеларка Втора продан Мите, Митеее...

Първоначално изпратено от Неокастрен Разгледай мнение
                              1. Защо да купуваш от ЧСИ ?
                              Защото е поне два пъти по-евтино.
                              2. След какъв срок мажеш да влезеш във владение на този имот от ЧСИ ако предишния собственик заведе дело в съда.
                              Ако не си проучил предварително нещата, това може да е проблем. Това е недостатък на търговете на ЧСИ.
                              3.В какво състояние ще бъде този имот ?
                              Ти ако имаш налични пари за купуване от ЧСИ, ще имаш още някой лев да обзаведеш новата покупка от - до.
                              Който не му отърва - има луксозни брокерски услуги, има банки - нито търчиш по огледи, нито си броиш паричките - брокера избира най-доброто, банката плаща. Печелиш ти, брокера, банката, нотариуса. Колко му е?

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                И какво става с цените на златото и суровините? И защо според вас?
                                Те са новият балон.

Много хора по света не искат да инвестират в имоти и акции. Лихвите по ценни книжа и депозити са ниски. Остават суровините.

Коментар

Working...
                                X