IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    ....
    Цитат от това което си писал:
    Инфлацията е свързана с обезценка на парите ни, но най-често се случва в периоди на икономически растеж. Често е силно ненавиждана от крайният потребител, тъй като не разбира същността й.
    Ах този неук краен потребител... Толкова е тъп, че не може да разбере как инфлацията е манна небесна зе него?!...

маранди, пиленце сладко... Така разсъждават само хората, които са нетни длъжници! Те имат само дългове. Надеждата им е, че инфлацията ще ги изплати вместо тях! Натресли са се в губещи и безпереспективни "инвестиции" и сега надеждата им е само в инфлацията.

Инфлацията обаче яде спестяванията на семейство Иванови, заделени с големи лишения за черни дни. Без тези спестявания, няма как банката да даде кредит на г-н Петров за да създава нови работни места. Лошото е, че освен господин Петров кредити са взели и много тарикати-въшльовци с мисълта че те са по-умни от "задръстеняците" сем. Иванови.

Цялата основа на икономиката обаче лежи на плещите на такива като сем. Иванови. Тяхното отложено потребление е капитал ако се използва за производство и създаване на нови работни места. И е обикновена глупост, ако тяхното отложено потребление се излапа от някой "тарикат" във вид на потребителски кредит за стоки произведени извън БГ.

Ако "тарикатите" не си платят, сем. Иванови ще спрат да спестяват, защото инфлацията ще им краде от спестяванията. Престъплението на политическата върхушка по света през последните 30 години е че поощряваше "тарикатите", в резултат на което такива като сем. Иванови ставаха все по-малко. В резултат на което за да "работи" икономиката вече се налага да се печатат пари!! Сами разбирате обаче че напечатаните пари без стоково покритие НЕ СА КАПИТАЛ! И ето ни в една декапитализирана система!

Пари нема. Действайте!
    Ама и поука си вземете, а не да ми твърдите че инфлацията била благо!!!
    Last edited by Forex Master; 23.11.2010, 09:45.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Обещаното за сладко бебе All_Trader:

Инфлация vs Дефлация – “мистерията” на българските гласове

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/11/23/.639014

Чиърс и виж колко е часа!

П.П. Дължиш ми 1 шишенце червено Джони - хихи

Идвам на работа тази сутрин, както обичайно по-рано за да паркирам като хората, отноево недоспал поради проблеми с нервите и се чудя как да се затворя в някой шкаф за да не се занимавам цял ден с глупости, ям една гадна закуска дето си купих на път за насам (май трябва да е пица)............ Гнусно ми е, тъпо ми е, спи ми се, гади ми се и в тая "цветиста" настрой ка на духа отварям Инвестора (докато ям да не гледам в стената) и каво да видя............. Поста на Маранди написан в 4 през нощта - Колега много ти Благодаря че още има хора като теб. Дори няма да коментирам тезата ти за инфлация/ дефлация итн. Това в настоящата ситуация е спор от типа Левски - ЦСКА).... Но искам просто да те поздарвя за ентусиазма, за качеството и професионалният подход който имаш към проблемите, за усмивката от снимката която показва че успяваш да намериш "пътя".... Браво... и аз така пишех научни трудове и статии по нощите и защитавах какви ли не житейско/икономически тези..... Та ще продължавам да ти чета блога с интерес...

ПС. Ако колегите не ти купят бутиката Джони, аз ще тия купя, просто така за усилията които полагаш (само прати един адрес на лични че аз съм малко далече от теб).... Наздраве....

Коментар

• Обещаното за сладко бебе All_Trader:

Инфлация vs Дефлация – “мистерията” на българските гласове

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/11/23/.639014

Чиърс и виж колко е часа!

П.П. Дължиш ми 1 шишенце червено Джони - хихи

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          Това не е средна класа, а хора, които едва свързват двата края.
          това е средната класа в бг

свързващите двата края

ти да не мислиш 4е на бгтовеца средната заплата му е 1000 лева

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
            Балони има само в лунапрка

спомени от едно време след статия в Капитал полезно да се прочете да се види не бяха предупредени Една тема с участиетно на Joan
            Съществуването на стабилна и продължителна тенденция на увеличение на цената на един актив, в това число и недвижима собственост, по никакъв начин не може да е основание за определянето на тази динамика като ценови балон

Калин Христов е съветник на управителя на БНБ. Изказаните мнения не представляват официалната позиция на БНБ

нали за това си говорехме . че България се управлява от некадърници и парашутисти . ето ви го чистото доказателство ,че тези хора въобще не знаят какво правят . за това и държавата ни на този хал .....

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
              средната класа в момента взимат не пове4е от
              500лв. на човек
              Това не е средна класа, а хора, които едва свързват двата края.
              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Балони има само в лунапрка

спомени от едно време след статия в Капитал полезно да се прочете да се види не бяха предупредени Една тема с участиетно на Joan
                mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Всеки студент 2-ри курс по икономика ще ти отговори.

Ние нямаме някакъв съществен износ директно за САЩ. Но имаме много съществен износ за страни от ЕС, които имат много съществен износ за САЩ. Така че новонапечатаните долари идват у нас опосредствено чрез Зап. Европа. Да не говорим за това, че първото печатане на долари от Фед бе координирано и другите ЦБ също напечатаха огромни суми. МВФ също напечата и раздаде СПТ на калпак.

Инфлацията в цените за ежедневна употреба са факт. То се вижда дори и от обикновения човек и е безсмислено да се спори дали я има или не.

Проблемът за БГ не е дали има инфлация или дефлация. Проблемът е че има стагфлация /инфлация+стагнация/ - тоест инфлация при цените на стоките и дефлация /спад/ в доходите, защото хората и фирмите имат кредити за връщане при падащо потребление!
                  1.това не може да предизвика инфлация . това е заплащане на дадена стока при търговия . в смисъл това не са инвестиционни долари , които да подхранат някакъв бум . инфлация може да предизвика едва тогава когато се изсипят солидно количество пари в дадена страна както стана в БГ по време на бума .

2. и аз това твърдя - в бг има стагфлация поне от 1 год насам , може би и повече . единствената разлика е ,че ти твърдиш ,че причините са чисто външни , а според мен са по -скоро вътрешни . и давам пример - от днес е новината ,че водата ще скача с 10% . това какво общо има с външен пазар?

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                    така и не разбрах как ще дойдат напечатание американски долари у нас да предизвикат инфлация
                    Всеки студент 2-ри курс по икономика ще ти отговори.

Ние нямаме някакъв съществен износ директно за САЩ. Но имаме много съществен износ за страни от ЕС, които имат много съществен износ за САЩ. Така че новонапечатаните долари идват у нас опосредствено чрез Зап. Европа. Да не говорим за това, че първото печатане на долари от Фед бе координирано и другите ЦБ също напечатаха огромни суми. МВФ също напечата и раздаде СПТ на калпак.

Инфлацията в цените за ежедневна употреба са факт. То се вижда дори и от обикновения човек и е безсмислено да се спори дали я има или не.

Проблемът за БГ не е дали има инфлация или дефлация. Проблемът е че има стагфлация /инфлация+стагнация/ - тоест инфлация при цените на стоките и дефлация /спад/ в доходите, защото хората и фирмите имат кредити за връщане при падащо потребление!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Има, има. И още как!

Цените на нефта на всяка една борса могат да се различават малко, но се движат заедно в една посока. Американският стандарт е WTI - Западнотексаски осреднен. Докато в европа стандартното качество е на база BRENT тоест качеството на нефта в Северно море. Цените на тези двата сорта са различават малко но се движат заедно. Разликата не може да надвишава 4-5 долара за барел, защото ще започне арбитраж чрез физическа доставка от спекулантите.

Цената на руския нефт, който ползва Нефтохима в Бургас е на база BRENT коригирана с точно определена формула, защото този нефт има малко по-голямо съдържание на серни примеси и се налага малко повече разноски при обработката му.

Освен това Лукойл България не може да си позволи произволни покачвания на цените, защото рафинериите в Сев. Гърция веднага започват внос в България за да оберат луфтовете в маржовете. Така е и за рафинерията в Румъния за Северна България.

Така че не ги разбираш нещата и не се опитвай да говориш за монополи и "олигополи" и да сочиш там където няма такива. Монополи има, но те не са при доставката на енергоносители!
                      1.някъде да съм казал ,че има монопол от страна Лукойл ?
                      2. така и не разбрах как ще дойдат напечатание американски долари у нас да предизвикат инфлация

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                        иначе петролът у нас отново няма нищо общо с американският пазар .
                        Има, има. И още как!

Цените на нефта на всяка една борса могат да се различават малко, но се движат заедно в една посока. Американският стандарт е WTI - Западнотексаски осреднен. Докато в европа стандартното качество е на база BRENT тоест качеството на нефта в Северно море. Цените на тези двата сорта са различават малко но се движат заедно. Разликата не може да надвишава 4-5 долара за барел, защото ще започне арбитраж чрез физическа доставка от спекулантите.

Цената на руския нефт, който ползва Нефтохима в Бургас е на база BRENT коригирана с точно определена формула, защото този нефт има малко по-голямо съдържание на серни примеси и се налага малко повече разноски при обработката му.

Освен това Лукойл България не може да си позволи произволни покачвания на цените, защото рафинериите в Сев. Гърция веднага започват внос в България за да оберат луфтовете в маржовете. Така е и за рафинерията в Румъния за Северна България.

Така че не ги разбираш нещата и не се опитвай да говориш за монополи и "олигополи" и да сочиш там където няма такива. Монополи има, но те не са при доставката на енергоносители!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          П.С. При наличието на деца сметката нарства,ама то който е правил деца си им носи гайлето
                          Тя сметката нараства, но гайлетто ще го носят всички по един или друг начин.
                          Българите ще бъдат "екзотично малцинство",

ще преобладават етносите на ромите и турците, прогнозира днес проф. Петър Иванов, научен ръководител на изследване на неправителствената организация "Център за демографска политика".

Според Иванов през 2030 г. ромите у нас ще бъдат 2 млн., турците - 1 млн., а българите - 3,4 млн.

Професорът прогнозира, че през 2100 г. населението на България ще бъде 10 млн., от които 8 млн. роми, 1,5 млн. турци и едва 300 хил. българи.
                          http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3422311
                          вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                            И аз така ги виждам нещата - средна класа са хората, които имат доход от поне 1000 лева нето месечно на член от семейството.
                            средната класа в момента взимат не пове4е от
                            500лв. на човек

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Аз съм малко изкривен от форекса, та затова ги плещя такива. Там има такива, които от 10 000 могат да направят 1 000 000 и такива, които от 1 000 000 да направят 0 (нула). Затова и държа повече на личните качества и по-малко на средствата.
                              Но и ти си прав - все пак за поддържане на определен стандарт и среда е необходим задължителен минимум. Смятам, че за средно ниво в България е приемливо доходът на семейство с деца да не е под 1 000 лв. месечно/член, като в бройката на семейството слагам и децата. При двойка без деца - доходът трябва да е поне 2 000 на калпак, а за сам човек (мъж) над 5 000лв.

П.П. горните числа са при условие, че няма заеми. Със заеми не знам как е.
                              И аз така ги виждам нещата - средна класа са хората, които имат доход от поне 1000 лева нето месечно на член от семейството.
                              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

трейдъров, какви са тези безумни твърдения? Защо да не трябва да има инфлация в България? Да не сме някакъв изолиран остров и за нас да не важат общите закони? България е отворена икономика и това което става в света и се отразява пряко... Вземи си погледни цените на борсите. Цените на всички борсови стоки са нагоре - нефт, горива, зърно, метали, месо, захар, кафе и т.н. Няма начин да не става така тъй като през последните 2 години бяха напечатани огромни пари в САЩ и ЕС и хърлени на пазарите. Това ако не е предпоставка за инфлация, то незнам кое е?

А на борсите както знаем, няма монополи и "олигополи". Така че не лъжи хорицата за причините за поскъпването на живота в БГ. Причините са извън БГ!
                                заради кризата бе човек . България все още се намира в такава и когато има криза обикновено цените падат при пазарните икономики . просто се свива потреблението от там пада и търсенето .но това е когато имаме свободен пазар . а вБГ както знаем такъв няма . борсовите стоки са друга бира . тях не ги брой . там играят съвсем други фактори . обикновено когато има растеж тогава има и инфлация . а ние такъв нямаме . иначе растат цени на стоки , които се произвеждат само в БГ и не използват суровини от борсите . за това казвам ,че нещо фундаментално не е наред с българската икономика . не знам как точно напечатаните долари биха внесли инфлация у нас . те дори няма да стигнат до нас . иначе петролът у нас отново няма нищо общо с американският пазар . за това се опитвам да обесня ,че се случват странни неща . нямаме реално увеличение на паричната маса - дори по -вероятно е да има намаление и въпреки това цените растат . за мен това са олигополи , монополи и картели . нямам просто друго обяснение . ако ми обясниш точно по кой начин напечатаните долари в Америка биха донесли инфлация в БГ мога да си променя мнението .

ПС още ми е чудно как в бг иконмиката цените ходят само в една посока , и познайте коя е тя....
                                Last edited by all_trader; 22.11.2010, 22:22.

Коментар

Working...
                                X