IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
    Не мога да разбера, дали в тая тема има хора, дето наистина искрено вярват, че цените на недвижимите имоти ще падат съществено още, или просто сте си устроили сектантско сборище да се самонавивате един друг?
    Преди около шест месеца
    един строител(инвеститор)
    ми предлагаше апартамент
    от едно комплесче в южните райони
    на София за около 750 Евро квадрата.
    Шест месеца по късно ми го преладлага
    същия апартамемт(и) за около 450 евра.
    Кажи падат ли цените??????
    =================================
    http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
    Спасете Мирко !!!
    --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
    http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Не мога да разбера, дали в тая тема има хора, дето наистина искрено вярват, че цените на недвижимите имоти ще падат съществено още, или просто сте си устроили сектантско сборище да се самонавивате един друг?
      Туй че ти не разбираш не е новост.
      Статистиката показва че спадат, липсата на дълбочина на пазара - също.
      Да, вярваме и виждаме спада на цените на НИ.
      Още въпроси?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
        На тоя въпрос трябва да ти отговори Защончо.... Според него реалната цена е тази, която ти дава частния съдебен изпълнител и тя е валидна за всички жилища в съответния квартал... Тоя, като го чета получавам душевна диария...
        Той е отделен случай. Тоя си говори сам в писмена форма

Коментар

На тоя въпрос трябва да ти отговори Защончо.... Според него реалната цена е тази, която ти дава частния съдебен изпълнител и тя е валидна за всички жилища в съответния квартал... Тоя, като го чета получавам душевна диария...
          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

ще падат цените на НИ, който иска да вярва ... не работя в тази област за да кажете 4е имам отношение, родителите ми имат доста имоти .... така 4е и на мен ми се иска да има по-високи цени .... АМА НЕ - и те не ме слушаха когато бе времето да продават.
            а пък ако знаете какви времена ни чакат ...

Коментар

• Не мога да разбера, дали в тая тема има хора, дето наистина искрено вярват, че цените на недвижимите имоти ще падат съществено още, или просто сте си устроили сектантско сборище да се самонавивате един друг?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                Абсолюгно съгласен... Средната класа няма нищо общо със средностатистическия българин. За мен човек от средната класа грубо обобщено попада в тази категория, ако няма кредити, а нетния приход на домакинство е над 5000 лв. на месец. В София тези домакинства не са малко.
                Не съм съгласен за кредитите. Благосъстоянието на средната класа на Запад се дължи именно на факта, че тези хора поради наличието на стабилни и сравнително високи доходи съответно могат да си позволят да теглят и по-големи кредити и в резултат да си купуват по-големи жилища, по-луксозни коли, дрехи или обзавеждане или да ходят на по-скъпи или по-продължителни почивки.
                P.S. А че семействата с нетен месечен доход над 5К в София не били малко - и с това не съм много съгласен.
                Last edited by Crux; 23.11.2010, 11:28.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  1)Сегашната криза е шанс за промяна в господстващата потребителска куртура през последните 30-40 години.
                  2) Потребителска култура която ПРЯКО и физически унищожаваше околната среда! За съжаление, печатането на пари е опит да се продължи в същата посока въпреки че ясно се вижда табелата END OF THE ROAD!
                  1) Сегашната криза според мен е натрупване от неизпълнимия икономически модел на постоянен растеж (защото земята и ресурсите не растат, а на фирмите им трябва "повече продажби от предходната година" ). Промяна би означавала гражданска война в корпоративна америка и ЕУ, тоест ще бъде много години отлагана
                  2) Потребителската култура е наложена от корпорациите, защото само така може да има постянен растеж. За това света се окрупнява, търсят се нови пазари и глупаци да купват всичко. Естествено това ще има край, но в корпоративна америка всеки ВЛАСТИМАЩ има изгода да отлага края (because, In long term, we are all dead anyway
                  Иначе аз съм напълно съгласен с теб. Това което бях написал беше да кажа как изглеждат нещата в момента. Всичко останало е утопия.
                  Last edited by otbg; 23.11.2010, 11:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                    Бъркаш понятията.
                    Средна класа не означава средностатистическият българин. Средна класа е финансова категория - хора с определени доходи, които могат да си позволят определени неща. Грую по-долу беше посочил на шега какви трябва да са финансовите възможности на човек от средната класа. На Запад такива са голяма част от хората, у нас са малцинство.
                    Уви - и на Запад са малцинство

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                      Бъркаш понятията.
                      Средна класа не означава средностатистическият българин. Средна класа е финансова категория - хора с определени доходи, които могат да си позволят определени неща. Грую по-долу беше посочил на шега какви трябва да са финансовите възможности на човек от средната класа. На Запад такива са голяма част от хората, у нас са малцинство.
                      Абсолюгно съгласен... Средната класа няма нищо общо със средностатистическия българин. За мен човек от средната класа грубо обобщено попада в тази категория, ако няма кредити, а нетния приход на домакинство е над 5000 лв. на месец. В София тези домакинства не са малко.
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                        това е средната класа в бг

свързващите двата края

ти да не мислиш 4е на бгтовеца средната заплата му е 1000 лева
                        Бъркаш понятията.
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от otbg Разгледай мнение
                          обаче ако семейство Иванови спестяват а г-н Петров инвестира например във фабрики, токава най-важния елемент в икономиката са онези тарикат-въшловци, които купуват джунджурийте на г-н Петров. Иначе последният няма да може да си върне кредита и с-во Иванови или банката пак ще го отнесът.
                          Оооо, бъркаш следствие и причина затова не ти се връзва формалната логика.

Ако я нямаше групата потребители условно наречени тарикат-въшльовци, г-н Петров нямаше да си позволява да взема кредит защото нямаше да има на кого да продава ненужни джунджурии! И нямаше да застраши нито банката нито спестяванията на сем. Иванови.

За съжаление, както вече споменах, групата на тарикат-въшльовците се увеличаваше през последните 30 години мощно стимулирана от политическия елит... Тази група няма потребителска култура. За тях основният мотив за покупка на дадена стока не че тази стока ще им помогне по-качествено и по-бързо да възстановяват работната си сила! За тях основният мотив е че МОГАТ да я купят СЕГА и по-този начин да избиват комплексите си. Комплекси мощно насаждани от всевъзможни рекламни кампании.

Сегашната криза е шанс за промяна в господстващата потребителска куртура през последните 30-40 години. Потребителска култура която ПРЯКО и физически унищожаваше околната среда! За съжаление, печатането на пари е опит да се продължи в същата посока въпреки че ясно се вижда табелата END OF THE ROAD!
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Чета полемиките за инфлацията и ми прави впечатление, че и двете страни в спора не могат да изведат чисти доказателства има ли инфлация или няма.Според мен това е защото България е уникална и сигурно единствена в света.От две години у нас банките извършват мощни преразпределителни процеси:при 25млрд депозити и при средна лихва от 6% те преразпределят1,5млрд годишно от една част от населението в друга. Тези 1,5млрд представляват 2% от БВП-огромно число.И преди някой да ми пише че това било пазар,и че имало рискова премия и тем подобни банкерски глупости,да кажа че цялото това безумие става с държавна гаранция-чрез гарантирането на депозитите.Друг въпрос е че във фонда за гарантиране на депозитите няма пари.Държа да отбележа,че размисли от типа балъци-тарикати не ме вълнуват- за мен на макро ниво това преразпределение е унищожително.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Обещаното за сладко бебе All_Trader:

Инфлация vs Дефлация – “мистерията” на българските гласове

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/11/23/.639014

Чиърс и виж колко е часа!

П.П. Дължиш ми 1 шишенце червено Джони - хихи
                              Marandi с най-голямо удоволствие,ти дължа и аз шишенце.Жив и здрав!

Коментар

• обаче ако семейство Иванови спестяват а г-н Петров инвестира например във фабрики, токава най-важния елемент в икономиката са онези тарикат-въшловци, които купуват джунджурийте на г-н Петров. Иначе последният няма да може да си върне кредита и с-во Иванови или банката пак ще го отнесът.
                                А това дали купуват български или немски стоки - къде е разликата?
                                Иначе аз също си мисля че сегашния икономически ред е обречен, но това ще е дълг процес на разпад и прегрупиране

Коментар

Working...
                                X