Първоначално изпратено от Rapana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеАпартамент на мой познат дето 98 година го купи за 11500 $, или 200$ на квадрат, сега струва около 57000$ (кризисна цена)
2. Не е важно колко струва в долари. Важно е какво можеш да си купиш с тези долари тогава и сега! Така например, през 1998 година 1 барел нефт е бил 17 долара а сега е 82 долара... а беше и 140 и посоката е само нагоре!!!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеЕ този пример въобще не е удачен - 1998 ма (точно склед голямата кризаІ имах двама безработни родители загубили си всичките спестявания, сестра студент и аз бях единственият който носеше пари в къщи като купувах стоки от Илиенци и ги продавах на пазара Красно село... По онова време просто никой не купуваше апартаменти. Ако видиш статистиката ще се учудиш клко малко сделки иам 1998 г.. Тогава 11 х. долара бяха цяло състояние... Та приятеля ти е уцелил голяма печалба от извънредни икономически събития... Няма как този пример да определи пазара на недвижими имоти към 2010 г. и сравнението и с периода 2007-2008 ма....
+1
Требе да се смята от върхъ
преди 2.5 години горе доле
=================================
http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
Спасете Мирко !!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЦитат от това което си писал:
Ах този неук краен потребител... Толкова е тъп, че не може да разбере как инфлацията е манна небесна зе него?!...
маранди, пиленце сладко... Така разсъждават само хората, които са нетни длъжници! Те имат само дългове. Надеждата им е, че инфлацията ще ги изплати вместо тях! Натресли са се в губещи и безпереспективни "инвестиции" и сега надеждата им е само в инфлацията.
Инфлацията обаче яде спестяванията на семейство Иванови, заделени с големи лишения за черни дни. Без тези спестявания, няма как банката да даде кредит на г-н Петров за да създава нови работни места. Лошото е, че освен господин Петров кредити са взели и много тарикати-въшльовци с мисълта че те са по-умни от "задръстеняците" сем. Иванови.
Цялата основа на икономиката обаче лежи на плещите на такива като сем. Иванови. Тяхното отложено потребление е капитал ако се използва за производство и създаване на нови работни места. И е обикновена глупост, ако тяхното отложено потребление се излапа от някой "тарикат" във вид на потребителски кредит за стоки произведени извън БГ.
Ако "тарикатите" не си платят, сем. Иванови ще спрат да спестяват, защото инфлацията ще им краде от спестяванията. Престъплението на политическата върхушка по света през последните 30 години е че поощряваше "тарикатите", в резултат на което такива като сем. Иванови ставаха все по-малко. В резултат на което за да "работи" икономиката вече се налага да се печатат пари!! Сами разбирате обаче че напечатаните пари без стоково покритие НЕ СА КАПИТАЛ! И ето ни в една декапитализирана система!
Пари нема. Действайте!
Ама и поука си вземете, а не да ми твърдите че инфлацията била благо!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеВъпроса е не дали са паднали или качили (повече е въпрос на това каква отправна точка ще вземеш), а дали ще падат. Всъщност цените не са паднали:
Апартамент на мой познат дето 98 година го купи за 11500 $, или 200$ на квадрат, сега струва около 57000$ (кризисна цена) и му е донесъл оттогава за 12,5 години около 21000 $ (чисти - около 15% от получените пари са приспаднати за данъци, текущи ремонти и др. разходи) от наеми. Апартамента е 57 квадрата в центъра на Варна. С колко му е паднала цената, казваш ?
Е този пример въобще не е удачен - 1998 ма (точно склед голямата кризаІ имах двама безработни родители загубили си всичките спестявания, сестра студент и аз бях единственият който носеше пари в къщи като купувах стоки от Илиенци и ги продавах на пазара Красно село... По онова време просто никой не купуваше апартаменти. Ако видиш статистиката ще се учудиш клко малко сделки иам 1998 г.. Тогава 11 х. долара бяха цяло състояние... Та приятеля ти е уцелил голяма печалба от извънредни икономически събития... Няма как този пример да определи пазара на недвижими имоти към 2010 г. и сравнението и с периода 2007-2008 ма....
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеОбещаното за сладко бебе All_Trader:
Инфлация vs Дефлация – “мистерията” на българските гласове
http://marandi.blog.bg/biznes/2010/11/23/.639014
Чиърс и виж колко е часа!
П.П. Дължиш ми 1 шишенце червено Джони - хихи.
значи вижа сега - тези неща , които си ги написал по -принцип са си точно така само че изводът ,че има дефлация не знам от къде го взе . аз също не вяврвам на българските политици и НСИ обаче имам реален поглед над нещата тъй като съм в БГ в момента и виждам какво се случва . няма нужда от НСИ да обяввяват статистиката за да ми е ясно ,че инфлация има . бтв , според тях тя е на 3,9% на годишна база . нищо чудно и да е по висока.
и сега стигаме до най-интерсната част . инфлацията се усеща и удря джоба на всеки гражданин по следният начин( никой досега не го обясни просто, се ползват разни терминологии ,коит са напълно излишни в случая):
1. Цените на енергоносителите се покачват
2. Цените на хранителните продукти се покачват
3. Общо цената на живота се покачва .
ето от къде идва деструктивното влияние на високата инфлация . ха сега да видим дали това нещо се случва в БГ в момента? отговорът е да - категорично . и пак ще потретя защото почти никой явно не иска да разбере - БГ не се намира нито в дефлационен период нито в инфлационен , а в стагфлационен. а при стагфлация има инфлация .
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеА онова предното как ще го коментираш????
Спасете Мирко !!!Така, че дали има спад или покачване, винаги трябва да се коментира спрямо кой момент. И на бае ти Маранди с неговата дефлация, ако му дам пример с цените на краставиците по Коледа спрямо лятото, мога да му доказвам, че имаме 800% инфлация на годишна база за второто полугодие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеВъпроса е не дали са паднали или качили (повече е въпрос на това каква отправна точка ще вземеш), а дали ще падат. Всъщност цените не са паднали:
Апартамент на мой познат дето 98 година го купи за 11500 $, или 200$ на квадрат, сега струва около 57000$ (кризисна цена) и му е донесъл оттогава за 12,5 години около 21000 $ (чисти - около 15% от получените пари са приспаднати за данъци, текущи ремонти и др. разходи) от наеми. Апартамента е 57 квадрата в центъра на Варна. С колко му е паднала цената, казваш ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеКажи падат ли цените??????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение...
Ако я нямаше групата потребители условно наречени тарикат-въшльовци, г-н Петров нямаше да си позволява да взема кредит защото нямаше да има на кого да продава ненужни джунджурии! И нямаше да застраши нито банката нито спестяванията на сем. Иванови.
За съжаление, както вече споменах, групата на тарикат-въшльовците се увеличаваше през последните 30 години мощно стимулирана от политическия елит... Тази група няма потребителска култура. За тях основният мотив за покупка на дадена стока не че тази стока ще им помогне по-качествено и по-бързо да възстановяват работната си сила! За тях основният мотив е че МОГАТ да я купят СЕГА и по-този начин да избиват комплексите си. Комплекси мощно насаждани от всевъзможни рекламни кампании.
Сегашната криза е шанс за промяна в господстващата потребителска куртура през последните 30-40 години. Потребителска култура която ПРЯКО и физически унищожаваше околната среда! За съжаление, печатането на пари е опит да се продължи в същата посока въпреки че ясно се вижда табелата END OF THE ROAD!
точно! другото са игрички и дискусийки без поглед върху голямата картина
Коментар
-
Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнениеИзчакай още 6 месеца за 150, ако не го щеш - ме викни
Диване, ще те видя ли на 27-ми тебе?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеТебе те знаем. Ти вярваш във вечния спад на всичкоВ края на крайщата какво губиш или печелиш от ценови движения, след като не притежаваш нищо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнениеТуй че ти не разбираш не е новост.
Статистиката показва че спадат, липсата на дълбочина на пазара - също.
Да, вярваме и виждаме спада на цените на НИ.
Още въпроси?В края на крайщата какво губиш или печелиш от ценови движения, след като не притежаваш нищо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеПреди около шест месеца
един строител(инвеститор)
ми предлагаше апартамент
от едно комплесче в южните райони
на София за около 750 Евро квадрата.
Шест месеца по късно ми го преладлага
същия апартамемт(и) за около 450 евра.
Кажи падат ли цените??????