IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнение
    Тоя пич почвам да го уважавам за постоянността и трудолюбието
    Айде бе,специалиста откри ли банка спазваща "златното английско сечение" ?? Аа и мноого печеливша...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
      Форумните брокери отново и отново продължават с пълненето на темата с размисли и страсти за всякакви теми, само не и за понижението на жилищните имоти.

Ето каква е реалността - 69 кв.м в ж.к. Банишора за 68 250 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/18347

Ето и какво искат брокерите, публикуващи в брокерския сайт imot.bg
      • Същият квартал, същата площ - за 76 240 лв. Разликата е само 7 990, която може да се приеме. Благодарение на брокера Екип Имоти.
        http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...586&f1=details
      • Същият квартал, същата площ - за 76 240 лв. Разликата е само 7 990, която може да се приеме. Благодарение на брокера Скала Ди.
        http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...768&f1=details

Вече се наблюдават и значителни разлики в надценката, която различните брокери слагат върху жилищните имоти. Има брокери, които се доближават до реалните цени и слагат отгоре около 5-6 000 лв., което е разумна цена за ползването на техните услуги и възможността за ползване на банков кредит. Така е възможно и млади семейства без налични средства да си закупят жилище на реална цена, с приемлива горница, ползвайки банков кредит.

Други брокери обаче продължават практиките от годините на балона. Повечето оферти тръгват с 30 000 лв. горница, като се стига до 70 000 лв. горница! Оскъпяване два пъти над реалната цена. Докато брокерите, слагащи малки горници, имат някакво оправдание - цена на брокерската услуга, желанието на клиента за малко повече пари срещу възможността да се ползва кредит, то тези с огромните горници нямат никакво основание и оправдание да ги искат. Целта е ясна - ловене на наивници, отпускане на бъдещи лоши кредити и прилапване на комисионни от глупавите клиенти.
      Тоя пич почвам да го уважавам за постоянността и трудолюбието

Коментар

• Първоначално изпратено от GuznaSyvest Разгледай мнение
        Да си чувал за резерви и за лоши кредити?
        Реалността тук е такава че ако всичко излезе на светло - я има 2-3 банки живи я не.
        Я има един двама тука дето имат хабер я не

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Еми как не, като няма никакво понижение. Предишното тримесечие имаше 14 общини с повишение, последното 12. От началото на 2011г. очаквам вече над 20, тъй като на всички които работят им писна от кризата. Тя е удобна само за гащниците които нямат два лева в джоба. Кефят се когато на всички други намаляват активите. Това не значи че някога ще си купят нещо
          Ама очаквай си. И сега няма сделки - при повишения стават още по-малко

Коментар

• Еми как не, като няма никакво понижение. Предишното тримесечие имаше 14 общини с повишение, последното 12. От началото на 2011г. очаквам вече над 20, тъй като на всички които работят им писна от кризата. Тя е удобна само за гащниците които нямат два лева в джоба. Кефят се когато на всички други намаляват активите. Това не значи че някога ще си купят нещо

Коментар

• Форумните брокери отново и отново продължават с пълненето на темата с размисли и страсти за всякакви теми, само не и за понижението на жилищните имоти.

Ето каква е реалността - 69 кв.м в ж.к. Банишора за 68 250 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/18347

Ето и какво искат брокерите, публикуващи в брокерския сайт imot.bg
              • Същият квартал, същата площ - за 76 240 лв. Разликата е само 7 990, която може да се приеме. Благодарение на брокера Екип Имоти.
                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...586&f1=details
              • Същият квартал, същата площ - за 76 240 лв. Разликата е само 7 990, която може да се приеме. Благодарение на брокера Скала Ди.
                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...768&f1=details

Вече се наблюдават и значителни разлики в надценката, която различните брокери слагат върху жилищните имоти. Има брокери, които се доближават до реалните цени и слагат отгоре около 5-6 000 лв., което е разумна цена за ползването на техните услуги и възможността за ползване на банков кредит. Така е възможно и млади семейства без налични средства да си закупят жилище на реална цена, с приемлива горница, ползвайки банков кредит.

Други брокери обаче продължават практиките от годините на балона. Повечето оферти тръгват с 30 000 лв. горница, като се стига до 70 000 лв. горница! Оскъпяване два пъти над реалната цена. Докато брокерите, слагащи малки горници, имат някакво оправдание - цена на брокерската услуга, желанието на клиента за малко повече пари срещу възможността да се ползва кредит, то тези с огромните горници нямат никакво основание и оправдание да ги искат. Целта е ясна - ловене на наивници, отпускане на бъдещи лоши кредити и прилапване на комисионни от глупавите клиенти.

Коментар

• Много лошо е да си теглил ипотека 50000евро да си купил курник с две стаи в блатата на манастирските ливади и да си без работа.Всичко ти е черно.Само фалити глад и мизерия са ти в главата.Но що си мислиш че действителността е такава за всички.Хубавото на банковите фалити е че случват само в главите на няколко форумци

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                  Стига сте ги клатили тез банки!
                  Без банки съвременния бизнес няма да го има!
                  Все едно да спрете тока на всички щото няколко човека бръкнали в контакта и умрели!

МИ който му е толкоз акъла да тегли безумен кредит щото му давали - да се дави сега! Кой е виновен?

наистина ипотеките в БГ не са много на фона на броя жилища! Банките до 2005 бяха супер предпазливи и слава богу!

Така че споко от ипотеки банки няма да фалират, дори да изкарат всичките ипотеки на пазара и цените да паднат с нови 50%
                  "Банката изпада в несъстоятелност ако допусне пазарната стойност на всички нейни активи да стане по-малка от пазарната стойност на несобствените й пасиви."

Хм спад 50% от ипотеките + корпоративни /дето не 50% ,а по един среден пръст в някои случаи ще получат/ направо си е живо ТОТО

Коментар

• Първоначално изпратено от Darvenata_glava Разгледай мнение
                    Краси Петров е енин от най напредничавите млади икономисти в България. Аз съм щастлив че сме приятели и колеги, макар че отдаван не сме се виждали. З а съжаление и той замина в чужбина (пак преподава) и отдавна не си е идвал в БГ..... Иначе той е опт малкото дето с точни дати предсказа икономическата кризьа и срива на имотите още 2005 та година и дори аз тогава му опонирах......
                    Браво - малко Ви завиждам
                    че го познавате - ако поддържате връзка с професора - искрени Поздрави!
                    А иначе - мое лично мнение - агроикономиката е най-сериозния икономическа дисциплина!!!
                    А тука го бяха нападнали едни ....
                    ..... бил селски икономист, крави телета и т.н.
                    и аз да бях на негово место и аз щях да се покрия - жалко!!!
                    remember remember the fifth of november

Коментар

• Стига сте ги клатили тез банки!
                      Без банки съвременния бизнес няма да го има!
                      Все едно да спрете тока на всички щото няколко човека бръкнали в контакта и умрели!

МИ който му е толкоз акъла да тегли безумен кредит щото му давали - да се дави сега! Кой е виновен?

наистина ипотеките в БГ не са много на фона на броя жилища! Банките до 2005 бяха супер предпазливи и слава богу!

Така че споко от ипотеки банки няма да фалират, дори да изкарат всичките ипотеки на пазара и цените да паднат с нови 50%

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                        проф. К.Петров е ЖЕЛЕЗЕН!!!
                        жалко че навремето профаните тук го изгониха от форума!!!
                        те сега и тези профани не са тук или ако са тук са със сменени никове - те не ми липсват - ама шопската мъдрост в действие:
                        "я не сакам аз да съм добре ами вуте да е зле"
                        Докато разсъждаваме (и действаме) по този начин - все ще чакаме "някой да ни Оправи"....
                        Краси Петров е енин от най напредничавите млади икономисти в България. Аз съм щастлив че сме приятели и колеги, макар че отдаван не сме се виждали. З а съжаление и той замина в чужбина (пак преподава) и отдавна не си е идвал в БГ..... Иначе той е опт малкото дето с точни дати предсказа икономическата кризьа и срива на имотите още 2005 та година и дори аз тогава му опонирах......

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                          припомни си тия нещица от 2004 на К. Петров
                          проф. К.Петров е ЖЕЛЕЗЕН!!!
                          жалко че навремето профаните тук го изгониха от форума!!!
                          те сега и тези профани не са тук или ако са тук са със сменени никове - те не ми липсват - ама шопската мъдрост в действие:
                          "я не сакам аз да съм добре ами вуте да е зле"
                          Докато разсъждаваме (и действаме) по този начин - все ще чакаме "някой да ни Оправи"....
                          remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                            Ако се стигне до фалит на банки, валутният борд ще отиде по дяволите, а заедно с него и всички ипотекари и депозитари.
                            хъм ... не мога до отрека че и това е възможен сценарии но засега разчитам че всичко да свърши с едно голямо няколкогодишно изгърбване на хората с дебели кредити и ниски цени на имотите ...
                            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от GuznaSyvest Разгледай мнение
                              Реалността тук е такава че ако всичко излезе на светло - я има 2-3 банки живи я не.
                              И "живите" ще се удавят в паниката.Пък ако ще и 2 да са "умрелите" само.

Коментар

• Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнение
                                Да да хахахах. Ама разбира се хахаха. Има публикувани данни за деветмесечието. Няма смисъл да излишно да коментираме. Миналата година 700 млн. след данъци, а тая година ужас само 600 сигурно

Коментар

Working...
                                X