IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Докато няма пари в обръщение на имотния пазар няма да има покачване на цените, напроти ще има: понижено търсене, намаляване на цените ...... Моето мнение е , че цените ще падат и падат докато не влязат пари на пазара - изгледи за такива близките 2-3... год. НЯМА.
    Надявам се да греша!
    Last edited by gtomm; 24.11.2010, 13:22.
    Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Бебе,

още не съм я писал тази статия - хихи

Иначе дебата, който водите е непрофесионален понеже на база лични наблюдения се опитвате да го "напаснете" към макро-то на страната.

По принцип се прави обратното, когато се разглеждат подобни процеси.

И другата грешка, която масово се допуска е, че не се прави разлика между монетарна и фискална политика ( поради условията на борд в БГ ) и оттам въздействието върху макро-рамката.

Като цяло материята е много "хлъзгава", защото няма коректни данни, с които да се борави, но за сметка на това има една камара трикове, които статистиката ползва.

П.П. Ще се опитам да драсна нещо набързо по тази тема, но ще ми трябват 5-6 часа и не знам кога ще успея да ги заделя. Но ти обещавам да се постарая да е тази седмица.

Чиърс на бебетата сладки!
      Marandi, идеята на дискусията не е да стигнем до някакво заключение на макрониво.
      Простичките неща са следните: средната класа с пари в брой и без кредити не изпитва инфлационен натиск, дори напротив, в нея се създават очаквания за дефлация и съответно не предприема решения за големи покупки, а е склонна да изчака. Средната класа без кеш и с кредити изпитва инфлационен натиск, защото тя така или иначе вече е направила големите си покупки с кредити и започва да се задъхва дори и от 3-4% повишение на стоките и услугите от първа необходимост.
      Хората под средната класа имат минимални потребителски кредити или нямат, но също нямат и свободен кеш и те не се замислят за нищо, а само го отнасят.
      Та изводите са по-скоро, че потреблението ще стагнира, със или без инфлацията на НСИ, а това е най-важното за темата "Какво покачване/понижение очаквате на НИ".
      Поздрави и успех.
      Last edited by anon6706; 22.11.2010, 15:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
        дай пост да ги видим тия фактори . дефлация в България няма през последните 15-20 год. не знам от къде ви щукна на повечето тази идея . България според мен се намира в стагфлация , което само по себе си е изключително неприятно . иначе парашутистът-комплексар е ясно ,че въобщене знае какви ги върши.
        Бебе,

още не съм я писал тази статия - хихи

Иначе дебата, който водите е непрофесионален понеже на база лични наблюдения се опитвате да го "напаснете" към макро-то на страната.

По принцип се прави обратното, когато се разглеждат подобни процеси.

И другата грешка, която масово се допуска е, че не се прави разлика между монетарна и фискална политика ( поради условията на борд в БГ ) и оттам въздействието върху макро-рамката.

Като цяло материята е много "хлъзгава", защото няма коректни данни, с които да се борави, но за сметка на това има една камара трикове, които статистиката ползва.

П.П. Ще се опитам да драсна нещо набързо по тази тема, но ще ми трябват 5-6 часа и не знам кога ще успея да ги заделя. Но ти обещавам да се постарая да е тази седмица.

Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
          Еваларка Мажо!

И аз това имах предвид, като говорех за дефлация!

Ама ка да има кажа, че НСИ смята цени само, на Боб, леща и парно...
          и аз това се опитвам да му го кажа на на олтрейдъра ама тои непоема ... аз си мисля че не е в БГ и само на цифрички може да му изглежда така картинката...

Иначе интересното е че и от двата лагера и за ъпа и за срива му го казваме...
          Last edited by marketleverage; 22.11.2010, 14:00.
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
            Точно това се коментираше в предните постове. Спрямо личната потребителска кошница за едни има инфлация за други дефлация при това стабилна... За мен лично ситуацията е двуцифрена дефлация за стоките, коита закупувам аз. Може тока, водата и парното да са поскъпнали с няколко %, но това смешна и пренебрежима цифра, която по-никакъв начин не се отразява на семейния бюджет...

Кабелната, интернета, стационарния телефон, мобилния, техниката, разни услуги - всичко е много по евтино...
            Храната също - месото, бълг. и вносни сирена, рибата, зехтина, пастърмата и хубавите колбаси са с по над 10-15% по евтини...(Не си говориме за марките "Аро" и "Clever" и "FF вкус" ). Дори качествения алкохол е поевтинял с над 10-15%.
            Колкото и смешно да звучи на мен лично един от най-големите разходи са ми за ски и колело . Там цените на стоките са паднали над 30-40%, нощувките в хотелите също с поне 20%... Аз кола не карам, жената кара, но и тя рядко я ползва, така че това не е перо въобще в бюджета . До работата е по-малко от 10 мин пеша и на двамата, така че колата общо взето е излишна. Я до Метро или Практикер и това е...
            След 2 години ще трябва да давам пари за частни уроци, но това не е особено фрапираща сума.
            Нямам за цел да се заяждам с никого просто представям моята реалност и в нея определено дефлацията е двуцифрена. Факт че значително са ми спаднали приходите от по време на бума, но и в момента ми позволяват да си поддържам стандарта на живот при това на по-ниски цени.
            Еваларка Мажо!

И аз това имах предвид, като говорех за дефлация!

Ама ка да има кажа, че НСИ смята цени само, на Боб, леща и парно...

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
              не можеш компютърна анимация от реалност да разграничиш, мнение даваш

ти пък за какво се хвана Ами то тогава тези дето хвърлиха по една торба пари и се заробиха с ипотека на по една картинка и сега им е тежко трябва да не пишат с години

Гадно е да си набалбукан а
              mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                [FONT="Lucida Sans Unicode"]
                Какви хора пишат само във форума и дават мнения по всякакви икономически въпроси Хора, дето се кефят на татуирани подскачащи негри с бракети по зъбите и нечленоразделен говор... И после що хората теглели кредити без да мислят и купували плазми и давали по една планина пари за купчина тухли
                Грешка, голяма грешка блинк рапърите са много напред с материяла... Това са хора които са се издигнали от дънто с труд в тяхната си ниша и са достоини за уважение http://en.wikipedia.org/wiki/Cash_Money_Records

Колдо до музиката това шефска музика и аз очаквам предимно хора които са прежилвели дори и в по малък мащаб това което се случва на лирическия геори да го разберат...

http://www.youtube.com/watch?v=YSs5Axbs5Mc

-----------------------------------------
                Иначе да друго си да се кълчиш като кобра и да се вживяваш в някаои кючек в бг 80% са чалгари и те са най многото с кредити при тях търси проблема....
                ..
                mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                  дай пост да ги видим тия фактори . дефлация в България няма през последните 15-20 год. не знам от къде ви щукна на повечето тази идея . България според мен се намира в стагфлация , което само по себе си е изключително неприятно . иначе парашутистът-комплексар е ясно ,че въобщене знае какви ги върши.
                  Точно това се коментираше в предните постове. Спрямо личната потребителска кошница за едни има инфлация за други дефлация при това стабилна... За мен лично ситуацията е двуцифрена дефлация за стоките, коита закупувам аз. Може тока, водата и парното да са поскъпнали с няколко %, но това смешна и пренебрежима цифра, която по-никакъв начин не се отразява на семейния бюджет...

Кабелната, интернета, стационарния телефон, мобилния, техниката, разни услуги - всичко е много по евтино...
                  Храната също - месото, бълг. и вносни сирена, рибата, зехтина, пастърмата и хубавите колбаси са с по над 10-15% по евтини...(Не си говориме за марките "Аро" и "Clever" и "FF вкус" ). Дори качествения алкохол е поевтинял с над 10-15%.
                  Колкото и смешно да звучи на мен лично един от най-големите разходи са ми за ски и колело . Там цените на стоките са паднали над 30-40%, нощувките в хотелите също с поне 20%... Аз кола не карам, жената кара, но и тя рядко я ползва, така че това не е перо въобще в бюджета . До работата е по-малко от 10 мин пеша и на двамата, така че колата общо взето е излишна. Я до Метро или Практикер и това е...
                  След 2 години ще трябва да давам пари за частни уроци, но това не е особено фрапираща сума.
                  Нямам за цел да се заяждам с никого просто представям моята реалност и в нея определено дефлацията е двуцифрена. Факт че значително са ми спаднали приходите от по време на бума, но и в момента ми позволяват да си поддържам стандарта на живот при това на по-ниски цени.
                  Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                    ...еи това на клипа за мен е лукс изгледайте задълже и определно кутиика в софия не е лукс

http://www.youtube.com/watch?v=YSs5Axbs5Mc
                    не можеш компютърна анимация от реалност да разграничиш, мнение даваш

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                      ...еи това на клипа за мен е лукс изгледайте задължително http://www.youtube.com/watch?v=YSs5Axbs5Mc
                      Какви хора пишат само във форума и дават мнения по всякакви икономически въпроси Хора, дето се кефят на татуирани подскачащи негри с бракети по зъбите и нечленоразделен говор... И после що хората теглели кредити без да мислят и купували плазми и давали по една планина пари за купчина тухли

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Всичко е ала - бала и целта е да паднат цените на имотите за да може собствениците на банките да ги купят чрез подставени лица. Интерес представляват - презрените хотели , безнес имотитите. Ама никой "спестител " няма да намаже , ще намажат банкерите.Дори да си направи някой фондче и да събере 50 милиона , няма да може да се включи понеже играта е за предварително избрани. Иначе играта е интересна - да вземеш хотел построен с кридит от 10 милиона , в който..за който реално са похарчени 4 , и да го лапнеш за 1 милион си е интересна хватка.
                      Ето го и другият експерт Супертрейдъров, банките тия пари, дето ги дават на кредити, самите те ги взимат на кредит. Един кредит за 10 млн. си е загуба за банката, обезпечението я се реализира на 50%, я на 25%, я на още по-малко При хотелите играта беше друга, някои тарикати изтеглиха парите и оставиха банките да се разправят с непродаваеми имоти
                      Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Ако тя е права и наистина си ЧСИ...
                      Не съм ЧСИ, казах го няколко пъти. като обяснявах колко излиза да се построи едно блокче или къща, бях строителен инженер и предприемач, сега ме изкарвате ЧСИ.

Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                      ...другото за което съм сигурен е ,че лъжат за безработицата . това съм 99% сигурен ,че е в пъти по-висока от 8,92%
                      % за безработица от НСИ показва колко хора са регистрирани в бюрата по труда като безработни, не показва броя на безработните в България. В Бюрата по труда нарочно не регистрират всички безработни, нито пък регистрират безработните навреме. Затова при преценка на реалното ниво на безработица се гледа процента на заетостта. Като се знае броя на децата под 18 години и броя на пенсионерите, може да се сметне колко са реално безработните, като се знае заетостта.
                      А иначе като статистика - броят на регистрираните в бюрата по труда се знае точно, и оттам статистиката на НСИ за % на безработица е вярна. Просто хората масово не знаят какво мери процента на безработицата и си мислят, че като се каже има 8,92% безработни, това значи че от цялото население на България само 8,92% са безработни
                      Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                      този списък според мен не е подигравка и трябва да го закачат на вратата на всяка банка, както при цигарите
                      Ето, има и мислещи хора в този форум

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                        Покупката на имот е важна стъпка в живота на всеки човек. Всеки сам избира как да закупи имота си - като изтегли банков кредит и ползва лукса и удобството на услугите на брокер на НИ, като се яви на търг за имота, при частен или държавен съдебен изпълнител или като си го построи сам.

Покупката на имот с помощта на брокер и изтеглен кредит от банка крие големия риск след време вноските по кредита да не могат да се изплащат. Това, че плащате комисионна на брокера не е гаранция, че ще може да си изплащате ипотечния кредит Ето няколко реални житейски ситуации какво може да се обърка:
                        • Жена на 33 години иска да започне собствен бизнес. Работи на трудов договор и няма прекъснати осигуровки, но има кредитни карти и е станало объркване с банките. Сега има запор на заплатата и много проблеми
                          http://zaemi.biz/krediti/%D0%BD%D0%B...omment-page-1/
                        • Предприемач с фирма от 5 човека има инвестиционен кредит за построяване на сграда. Не може да си събере взиманията от клиенти, не може да плаща на доставчици, няма продажби, не може да плаща на банката
                          http://hardwarebg.com/forum/archive/.../t-175227.html
                        • Изоставена майка е затънала в заеми и не може да свързва двата края. Заемите са теглени от мъжа и, който после я е напуснал
                          http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=491573.0;all
                        • Младо семейство е купило апартамент на кредит и се развежда. Съпругата е теглила кредита, на мъжа му е писнало да дава всичките си пари на банката и я напуска
                          http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=40863
                        • Млада майка с дете и щастлива връзка. След идването на кризата остава сама, намаляват и заплатата и не може да си плаща вноските. Няма никакво имущество, освен ипотекирания имот
                          http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=512336.0
                        този списък според мен не е подигравка и трябва да го закачат на вратата на всяка банка, както при цигарите

Коментар

• Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
                          Вече се чудих дали само на мен ми се привижда стагфлация и то от няколко месеца , имало и други
                          според мен стагфлация има поне от началото на годината в този форум и един лоега Джей го каза тва нещо . мисля ,че беше прав .
                          другото за което съм сигурен е ,че лъжат за безработицата . това съм 99% сигурен ,че е в пъти по-висока от 8,92%

Коментар

• http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=40863
                            Аз лично уча в Германия, тук можеш да обявиш частен фалит (принципно и в България тябва да има рано или късно такъв закон, но приемането му се бави от лобито на банките в политиката, а то повярвай ми е много голямо, но има директива от ЕС и р въпрос на време някой да осъди България затова че няма такъв закон и срещу България да почне да тече наказателна процедура, тогава ще се задействат, защото тези наказателни процедури струват доста милиони годишно на държавата и никое правителство няма да може да се оправдае. Но докато стане това може да минат години.

това е абсолютно верно . отдавна се знае . тъй като бг политиците са изключително продажни се гласуват такива закони . а в БНБ си клатят краката и по стар български обичай бездействат . и от това страдат българските граждани . за мен тандемът Искров- Пицата може да сътвори големи глупости за икономиката на БГ . добре че има някви чужденци дето чат -пат ни искат сметка и ни натискат да не правим поредната щуротия ....

Коментар

• Вече се чудих дали само на мен ми се привижда стагфлация и то от няколко месеца , имало и други

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Ех, бебе сладко - де да имах твоята категоричност

Хеле, па да се сочат гамените от НСИ, където летят глави, ако се "сбъркат" спуснатите данни

Аз па категорично твърдя, че от началото на кризата от края на 2008 г. досега в БГ-стан действат силно дефлационни процеси като мистър Пица има основен принос за тях. Ама, на него му е простено - той ся се учи

П.П. Според тИбя как се получава в блога си леко да целвам 11 фактора какво ще се случи в БГ-стан без мноу напъване?

Коментар

Working...
                                X