IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
    Айде, айде, горивата и храните....кажи алкохола и цигарите...това е и по-лесно, въпрос на акцизи ))))
    Да бе вярно, забравих за тях.
    Честно да ви кажа трудно е когато основните стоки за консумация се покачват в аритметична прогресия, ти да сваляш процента на печалбата от който ти зависи не само прехраната, но и ред други режини. В частност сигурно трябва да съм доволен, че имам пари за храна, за покриване на сметки, заем и някоя сбирка с приятели на кафе. Може би някой събират и за почивка на море!? Истината е, че това е във възможностите на всеки средно статистически работещ човек в БГ. Ако аз съм създал фирма и няколко работни места и се опитвам не само да оцелея в кризата, то такива доходи са просто неприемливи за мен! В такъв случай по-добре да ходя на заплата някъде, където ще получавам всичко това само като ходя на работа и няма да имам отговорността пред клиентите и хората си. Не съм ли прав?
    bgremonti.com

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Груб строеж така мога да го окастря откъм разходи и включително и разходи за мателиали , че да ти кажа цена като бомбон. Като се почне да се прави без да съм те излъгал и за един гвоздей такива пари ще ти дойдат отгоре , че ще ме търсиш да ме набиеш и просто ще издлезеш от кожата си.Мен са ме вадили така от кожата ми онези за които писах че ги изгоних и не им платих и една стотинка.
      Това може да стане само ако наемаш фирми или бригади които ти дават цена за "труд и материали",ако им плащаш само труд и сам си набавяш материалите(както аз правя),няма как да те изненадат,защото ако решат да ти играят номера просто няма да им платиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от bgremonti Разгледай мнение
        Цените могат да започнат да падат, когато цените на горивата и храните тръгнат надолу!
        След като въпреки кризата, аз всеки месец плащам все по скъпо за гориво и храна, значи и цените на труда ми ще останат същите... поне до второ пришествие или до като банките свалят таксите си по обслужване и процентите си по кредитите!
        Само не мога да разбера какво общо имат лихвите на банките?Ти нали работиш с парите на инвеститора? Колкото до горивото и храната,ако нямаш работа съвсем ще ти е трудно да си ги набавяш!!!Защо не дадеш цени само за труд за да видим реално как са нещата?

Коментар

Цените могат да започнат да падат, когато цените на горивата и храните тръгнат надолу!
          След като въпреки кризата, аз всеки месец плащам все по скъпо за гориво и храна, значи и цените на труда ми ще останат същите... поне до второ пришествие или до като банките свалят таксите си по обслужване и процентите си по кредитите!
          мухахаха, тая мисъл е killer
          маркетинг и мениджмънт по бегетовски - язе ше си думкам цени както я си знам, пък се некой ше се навие през годината се пак живеем в страната на финансовите гении
          с един изстрел два заека - ем няма ми се амортизирва мистрията от мноо работа, ем няа се преуморявам мноо-мноо, ем пак съшите пари ша зимам кът' Пешо дюлгерина от горния етаж дето зима по 60 лв надник само - 1 обект и джакпот

ма и маркетинга си го измислил мноо яко - спамиш си тука из форуми, плескаш си тъпи мненийца за импресийки само, важното е да се види името и аватара, нале?

Коментар

Айде, айде, горивата и храните....кажи алкохола и цигарите...това е и по-лесно, въпрос на акцизи ))))
            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Казвай кога ще смъкваш цените , че хората чакат да си ремонтират колибите пък дерете кожи повече отколкото при бума. Как става тази работа ?
              bgremonti.com

Коментар

• ангел петков

Груб строеж така мога да го окастря откъм разходи и включително и разходи за мателиали , че да ти кажа цена като бомбон. Като се почне да се прави без да съм те излъгал и за един гвоздей такива пари ще ти дойдат отгоре , че ще ме търсиш да ме набиеш и просто ще издлезеш от кожата си.Мен са ме вадили така от кожата ми онези за които писах че ги изгоних и не им платих и една стотинка.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
                  А твоите цени кога ще паднат?
                  Мойте цени паднаха от началото на годината с 20-25%. В момента мога да си позволя отстъпка за по-големи обекти максимум до 10%.
                  Разбира се цените на самостоятелните изпълнители (майстори) са по-ниски, но аз този лукс не мога да си го позволя.
                  bgremonti.com

Коментар

Какво остойностяваш ? Какви разходи за материали имаш включени и в крайна сметка какви точно работи свъшват с материали за 70-80 лв. по този квадратен метър застроена площ ? Най голямото перо което към момента ти спестява пари като разход в сравнение с преди 2 години са изокопи и насипи и тя ги правят с 25-30% по евтино , макар че ще ти обявят цена с 50% по ниска от преди. Това е , а другото е с 15% надолу защото не можеш да вземеш бетон поевтенял понеже са го обеднили от към цимент.Не че не можеш, неправилно се изразих - опасно ще бъде понеже една конструкция от 5 етажа има голяма собствена маса. Точно в довършителните работи е ключето към по добрата цена и зависи много и тя може да бъде по ниска , но не за сметка на качеството.
                    Ако си забелязал никой от тези бригади не ти дава цена с изкопа,т.е. изкопа ти е на отделна сметка.А двуетажна къща "консумира" много по-малко материали от 5-етажен блок особено ако е без подземно ниво!!!Но както и да е и 100 лева на кв. да е пак разликата е много голяма.Да не забравяме,че това са цени без ДДС!!!

Коментар

• ангел петков

Какво остойностяваш ? Какви разходи за материали имаш включени и в крайна сметка какви точно работи свъшват с материали за 70-80 лв. по този квадратен метър застроена площ ? Най голямото перо което към момента ти спестява пари като разход в сравнение с преди 2 години са изокопи и насипи и тя ги правят с 25-30% по евтино , макар че ще ти обявят цена с 50% по ниска от преди. Това е , а другото е с 15% надолу защото не можеш да вземеш бетон поевтенял понеже са го обеднили от към цимент.Не че не можеш, неправилно се изразих - опасно ще бъде понеже една конструкция от 5 етажа има голяма собствена маса. Точно в довършителните работи е ключето към по добрата цена и зависи много и тя може да бъде по ниска , но не за сметка на качеството.
                      D.Y.F-091066

Коментар

Ако проследим спада на икономиката от март до април, се предполага спадане и на цените на имотите.
                        нема кой да прави ремонт на тези цени

Коментар

Не работят на 70 евро , те такива са гадни че заблуждават и лъжат и дори повече пари искат в сравнение с някой който си обявява каква е цената. Преди години строих една неголяма пет етажна сграда и тогава ситуацията беше пак такава 98-ма година.Бях хваал едни , бригада които много ниска цена ми обявиха и после ми заявиха че това им се плащало допълнително , онова..имаше предложени по ниски цени от тяхната на такива които си казват истинската цена. Разбира се на такива не им платих , то аз въобще не им платих и ги изгоних и ги карах да ми плащат похабени материали за сериозни пари. Може да е почтен човека , а тези които постъпват зарибяващо с ниски цени са много непочтенни и за малки ремонти номерата им минават.Хващат някой който тръгва с идеята че ще им плати 200-300 лева за нещо , а накрая се оказват 130 лева за няма седмица работа.
                          Добре де при положение ,че разходите за материали за груб строеж са около 70-80 лева/кв.м (в момента точно остойностявам количествени сметки на няколко къщи) на колко да работят? Като bgremonti на 180 евро без ДДС,ами той от 2000 кв.м ще изкара над 200 х.евро!!!

Коментар

• индианеца

Лошото в свиването на разходите е , че като го почнеш и се огледаш виждаш как и другите минали на този вариант. После ако бизнеса ти за тях е някой разход който те са свили или направо отрязали и не го правят става съвсем недобро положението за теб. Те хората са казали как мечката като тръгнела да играе кара къщите по ред.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• индианеца

Или почнеш да се мяташ като риба на сухо от глад и тогава се сещаш че може да спреш да правиш излишни разходи и ги минимизираш.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
                                Става защото си мислят,че като хванат един балък в годината им стига.
                                Това в българската антикризисна мярка. При спад на оборота, вдигаш цените, докато излезеш на печалба.

Коментар

Working...
                                X