IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    marandi, личи че си учил някъв винс, ама явно си бил на заплатка цял живот Пробвай няква търговийка или още по-добре производство, и тогава сподели как върви с 10% печалба
    Личи си че и ти като мене не си икономист
    Човекът ти каза КРАЙНА печалба,преди облагане с данъци. Ако вложиш 1млн излизат 100к. Махаш данъци и става 90к. Ти да не си БГ строител,че при вложен 1млн да искаш печалба поне 3млн,както беше до сега

Коментар

• Личи си, че точно ти определено си "наясно" ...

Аз пък бих ти казал, че търговийката , та дори и производството са си супер дори с 5% печалба. Да не кажа и с 0% , ама не е хубаво да подяждаш бюджета.

Печалбата в БГ се "натамянява" дори от малки фирми , да не говорим пък за големите. И простата причина е, че е по изгодно тя (печалбата) да се разпределя като заплатА (разход) , отколкото като печалба. В първия случай данъка е 10% (и малко, заради осигуровките) , а във втория - 15%

Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
      marandi, личи че си учил някъв винс, ама явно си бил на заплатка цял живот Пробвай няква търговийка или още по-добре производство, и тогава сподели как върви с 10% печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        това сега е само началото от под статията която спомена маранди
        Не виждам нищо лошо да изнасят строителни услуги зад граница, тъкмо ще се научат как се прави бизнес в нормални условия, а не по шуробаджанашки и с бакалски сметки.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Тигре,

сорка, ама разбираш от корпоративен анализ и стратегическо бизнес планиране, колкото аз от икебана.

В БГ-стан по памет има едва около 2000 фирми при изследвани 450 000 фирми с нетни приходи от продажби около и над 8 млн. годишно или това е 0.4% от 500к изледвани стопански субекта.

При 10% корпоративен данък и 7% данък дивидент да кажем, излиза че нетни приходи от 1 милка при норма на печалба 10%, демек 100к печалба и след облагане с данъци остават 83к = 7к на месец ти е малко?

Ти изкарвал ли си 100к накуп през живота си и колко имаш в баМката, щом т'ва са жълти стинки за 1 година?

Коментар

• това сега е само началото от под статията която спомена маранди

Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България

Настоящата година ще е рекордно слаба за строителния бранш. След спирането на проектите за рехабилитация на пътища по програма инвестиционни заеми и малката надежда за вливане на ликвидност в сектора вече я няма. Причината е, че това реално бяха единствените инфраструктурни проекти, по които се извършваха плащания. Що се отнася до сградното строителство, то е в най-дълбокия си колапс от 15 години насам и няма никакви сигнали да се възстанови в близките две-три години. Наскоро направено проучване от Камарата на строителите за нагласите на инвеститорите показа, че възстановяване на този сегмент може да очакваме не по-рано от 2015 г.
            Всичко това логично ще доведе до фалити на малки и средни строителни компании, като очакванията ми са до края на следващата година да са прекратили дейност близо половината от фирмите в сектора. Това, което вече правят големите компании, е да търсят възможности за работа зад граница. Вниманието им в момента основно е насочено към арабския свят, където в близко бъдеще предстои да започни изграждането на големи инфраструктурни съоръжения. Български фирми активно участват и в провеждащите се търгове в Албания, Македония. Сърбия, Босна и Черна гора.
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
              "По целия свят" 1 милка оборот се води големичък ама ако е за 1 седмица иначе ако имаш предвид 1 милка на година това е добър оборот ама за фирма от типа "Я и Брато".При твойта норма на печалба от 5-10% не знам на колко хора ще можеш да платиш заплати да речем в Германия с 50-60 хиляди евро годишно а да не говорим за другите разходи Колкото за примера с производителя на двигатели не го разбрах много, а пък и не си представям да има такъв с 1 милка оборот годишно!
              Тигре,

сорка, ама разбираш от корпоративен анализ и стратегическо бизнес планиране, колкото аз от икебана.

Норма на печалба ти е отношението на печалбата към нетните приходи от продажби.

В БГ-стан по памет има едва около 2000 фирми при изследвани 450 000 фирми с нетни приходи от продажби около и над 8 млн. годишно или това е 0.4% от 500к изледвани стопански субекта.

Може да погледнеш и на БФБ колко от фирмите имат над 1 милка ( имах предвид долари, когато говорех за цял свят, ама майната му, ще кажеш, че се оправдавам после ). Та, виж на БФБ колко са тия компании, които имат нетни приходи от 5 милки нагоре да кажем.

Уж си сериозно момче, а такива простотии натряска, че чак ти се чудя какво си пил тая вечер.

П.П. Нетни приходи от продажба са без данъците, когато се определя нормата на печалба.

И искаш да ми кажеш, че ЕТ "Я и брато" в БГ-стан дрънкат по 1 милка годишно за спорта? Даже и за 1 седмица ги плющят?

При 10% корпоративен данък и 7% данък дивидент да кажем, излиза че нетни приходи от 1 милка при норма на печалба 10%, демек 100к печалба и след облагане с данъци остават 83к = 7к на месец ти е малко?

Ти изкарвал ли си 100к накуп през живота си и колко имаш в баМката, щом т'ва са жълти стинки за 1 година?
              Last edited by marandi; 22.08.2010, 00:02.

Коментар

По принцип строителството се води продукция, поне така фигурира в статистиките.

В момента не мисля да се отклоняваме от сградното строителство, понеже темицата е по-скоро за него.

Може съвсем набързо да си сметнеш при едно обектче от 3-4 входа, 6 етажа по 3 хапартамента за какъв оборот иде реч?

Само за протокола ще ти кажа, че над 1 милка оборот се води големичък в цял свят и отстъпките от производител за двигатели да кажем падат на 1.5% от цената.

Знам и тезата за ръчния труд в строителството и т.н., ама аз не съм пъдар да ходя да им оптимизирам разходите, щото еди-кой си хванал 30 мангала и им ръсел по 100 кинта на ден, а па те се подпирали по цял ден

За тия дисбаланси сме писали отдавна и нормално доведоха до нуждата от преструктуриране на цялата икономика, както във в-к Капитал пуснаха една статия вчера.

Сетиха се демек, за това, което наблюдавахме и дискутирахме тук още от 2-3 години с останалите сладки бебета, че така ще стане.

Чиърс!
                "По целия свят" 1 милка оборот се води големичък ама ако е за 1 седмица иначе ако имаш предвид 1 милка на година това е добър оборот ама за фирма от типа "Я и Брато".При твойта норма на печалба от 5-10% не знам на колко хора ще можеш да платиш заплати да речем в Германия с 50-60 хиляди евро годишно а да не говорим за другите разходи Колкото за примера с производителя на двигатели не го разбрах много, а пък и не си представям да има такъв с 1 милка оборот годишно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Митко Точката Разгледай мнение
                  Допускаш някой грешки по отношение на цените:
                  1. Цените са начални, но на първият имот вероятно ще расте при търга, докато на следващите ще намалява при преговори.
                  При първия имот цената ще расте, ама друг път. Това е втора продан, на първата не се е продал, значи все още няма интерес. Истината тук е една - този имот е за хора с пари, няма нужда от брокери да лъжат млади семейства да се набутват с 30 годишни ипотеки. На следващите даже не си струва да се пазариш с брокерите, колкото и да ти свалят, все ще си прекаран. Нито ще си намалят от реалната комисионна, нито ще слязат под таргета си. Просто слагат висока цена, за да се пробват да вземат екстра бонус от балъчоците
                  Първоначално изпратено от Митко Точката Разгледай мнение
                  2. Квадратурите на имотите са смятани по различни методи, та 88,3 кв.м. на първия отговарят приблизително на 105 кв.м.
                  Още по-хубаво. На първия имот излиза още по-малка реалната цена за кв.м., което се опитвам и да покажа
                  3. За мен "реална цена" е цената, на която се сключва сделка. В поста ти няма нито една такава
                  Еми като нямаш бинки, няма реална цена Митко. За някои има реални цени, за някои има 30 годишни ипотеки. Има бецанен, има апартаментчи, нема бецанен - има ипотека
                  Не че са лоши 30 годишните ипотеки, банките и брокерите от какво иначе да богатеят

Забележка: Не съм брокер, нито съм свързан по някакъв начин с АНИ.
                  Ами к`ъв си тогава и с кого си свързан уе Митко?

Коментар

Анджък де за това иде реч те ако работеха на 5% печалба(Главболгарстрой) как ще свалят 18 милки? Колкото до това за мИня колко е нормалната печалба в случая няма никакво значение,аз ти казвам какво правят хората,а не аз!!!
                    П.П Колкото до бат Бойко,що не натисне турците ако не да свалят цената то поне да завършат "Люлин" в срок?
                    По принцип строителството се води продукция, поне така фигурира в статистиките.

В момента не мисля да се отклоняваме от сградното строителство, понеже темицата е по-скоро за него.

Може съвсем набързо да си сметнеш при едно обектче от 3-4 входа, 6 етажа по 3 хапартамента за какъв оборот иде реч?

Само за протокола ще ти кажа, че над 1 милка оборот се води големичък в цял свят и отстъпките от производител за двигатели да кажем падат на 1.5% от цената.

Знам и тезата за ръчния труд в строителството и т.н., ама аз не съм пъдар да ходя да им оптимизирам разходите, щото еди-кой си хванал 30 мангала и им ръсел по 100 кинта на ден, а па те се подпирали по цял ден

За тия дисбаланси сме писали отдавна и нормално доведоха до нуждата от преструктуриране на цялата икономика, както във в-к Капитал пуснаха една статия вчера.

Сетиха се демек, за това, което наблюдавахме и дискутирахме тук още от 2-3 години с останалите сладки бебета, че така ще стане.

Чиърс!
                    Last edited by marandi; 21.08.2010, 17:18.

Коментар

Бря, вярвам си

Споменал съм големите строителни фирми, за БГ ми е трудно да дам аналог ( може би Главбулгарстрой се доближава ). Демек зависи колко е оборота и да кажем за обект от 100 милки, думаш, че 4-10% са малко?? Интересно ми е колко е нормалното за тИбя тогава ? 30% може би или още нагоре?

Ей, ти 2 бързи примера: Отиде бат' Бойко при тях, казаха си 2 лафа и на другия ден бат' Бойко смъкнал 18 милки от цената на спортната зала

После скива как леко гръцка фирмица счупи нашите оферти да строи кой лот беше там от магистралата.

А, т'ва, че в БГ-стан строителните фирми освен на изпълнители се изживяват и кат' инвеститори при жилищното строителство, е съвсем друга бира. То затова и "сметките" им не излизаха и при 1200 евро/кв. Даже кат' се замисля и на 5к евро да беше стигнал квадратЯ, пак нямаше да им излизат май

Чиърс и на тИбя
                      Анджък де за това иде реч те ако работеха на 5% печалба(Главболгарстрой) как ще свалят 18 милки? Колкото до това за мИня колко е нормалната печалба в случая няма никакво значение,аз ти казвам какво правят хората,а не аз!!!
                      П.П Колкото до бат Бойко,що не натисне турците ако не да свалят цената то поне да завършат "Люлин" в срок?
                      Last edited by ангел петков; 21.08.2010, 17:05.

Коментар

Маранди тебе поне те имах за интелигентен мъж.Недей така с печалба 4-10%. Това е само на книга! И ти ли вярваш на таз приказка из под шипковия храст? Ти за схемите с неизброимите подизпълнители и огромните режийни чувал ли си? Ами ако не ослушай се! Тия нашите и те включват в режийните Майбаха и пеещата компаньонка,ама за отвъд океана не знаеш за какво иде реч!!! Там и "песните" са по-скъпи пък и модата е по различна - хората ползват "Гълфстрийм" да отскочат до съседния щат,а не "S"-овица, ходят на среща с хеликоптер,а пък за хонорарите на разните адвокати и данъчни съветници да не говорим и всичко това го блъскат в режийните на обекта и аз се чудя как излизат въобще на печалба
                        Бря, вярвам си

Споменал съм големите строителни фирми, за БГ ми е трудно да дам аналог ( може би Главбулгарстрой се доближава ). Демек зависи колко е оборота и да кажем за обект от 100 милки, думаш, че 4-10% са малко?? Интересно ми е колко е нормалното за тИбя тогава ? 30% може би или още нагоре?

Ей, ти 2 бързи примера: Отиде бат' Бойко при тях, казаха си 2 лафа и на другия ден бат' Бойко смъкнал 18 милки от цената на спортната зала

После скива как леко гръцка фирмица счупи нашите оферти да строи кой лот беше там от магистралата.

А, т'ва, че в БГ-стан строителните фирми освен на изпълнители се изживяват и кат' инвеститори при жилищното строителство, е съвсем друга бира. То затова и "сметките" им не излизаха и при 1200 евро/кв. Даже кат' се замисля и на 5к евро да беше стигнал квадратЯ, пак нямаше да им излизат май

Чиърс и на тИбя
                        Last edited by marandi; 21.08.2010, 16:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                          Вече любопитството ми не издържа.

Какво значи?
                          тоже ( от руски ез. ) = също ( бълг. език )

Чиърс

Коментар

Бау-бау, добри 'орица!

Тая тема я превърнахте на комикси, бря - хихи

П.П. Само за протокола, нормата на печалба, с която работят големите строителни фирми за продукцията си в Япония, Германия и УСА е между 4-10%.

Ся, очаквам да ме залее с помия, че не е така, щото той чувАл за Японския пазар, колкото аз разбирам от чаената церемония там.

Мога да му дам и конкретни имена на фирми и т.н., ама за какво да му отприщвам фантазията за храцане ....?

Чиърс на бебетата сладки!

П.П.П. Та, скоро очаквайте да рухне и поведния медиен мит, че строителните фирми под 30% печалба годишно нямало как да строят У БГ-стан. Колкото повече облъчват участниците по веригата, толкова са ми по-забавни.
                            Маранди тебе поне те имах за интелигентен мъж.Недей така с печалба 4-10%. Това е само на книга! И ти ли вярваш на таз приказка из под шипковия храст? Ти за схемите с неизброимите подизпълнители и огромните режийни чувал ли си? Ами ако не ослушай се! Тия нашите и те включват в режийните Майбаха и пеещата компаньонка,ама за отвъд океана не знаеш за какво иде реч!!! Там и "песните" са по-скъпи пък и модата е по различна - хората ползват "Гълфстрийм" да отскочат до съседния щат,а не "S"-овица, ходят на среща с хеликоптер,а пък за хонорарите на разните адвокати и данъчни съветници да не говорим и всичко това го блъскат в режийните на обекта и аз се чудя как излизат въобще на печалба
                            Last edited by ангел петков; 21.08.2010, 15:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Ето още малко реални и нереални факти, или както форумните брокери ги наричат, бъзици:

Оферта 1: ул. Цар Симеон № 58, Оборище, 89 кв.м за 149 000 лв. Излиза 1 674 лв./кв.м. Офертата е от ЧСИ. Има си търг, няма скрито покрито, всичко е реално, ако някой изкара парите, апартаментът е негов.
                              http://www.sales.bcpea.org/?q=node/12747

Оферта 2: ул. Веслец и Цар Симеон, 112 кв.м за 150 000 евро. Излиза 2 618 лв./кв.м. Офертата е от брокера Олимп-Ю.В. Разликата от 1 000 лв. за всеки квадратен метър кой я прибира?
                              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...667&f1=details

Оферта 3: ул. Бачо Киро и Цар Симеон, 100 кв.м за 155 900 евро. Излиза 3 047 лв./кв.м. Офертата е от брокера Славия Имоти. Разликата от 1 500 лв. за всеки квадратен метър кой я прибира?
                              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...549&f1=details

Оферта 4: ул. Цар Симеон, 124 кв.м за 165 000 евро. Излиза 2 601 лв./кв.м. Офертата е от брокера Венера Плюс. Разликата от 1 000 лв. за всеки квадратен метър кой я прибира?
                              http://www.imoti.net/prodazhbi-trist...no1698382.html

Оферта 5: ул. Кирил и Методий (успоредна е на Цар Симеон, но е вече до Сточна гара), 96 кв.м за 169 000 евро. Излиза 3 440 лв./кв.м. Офертата е от брокера Ирис Трейд. Разликата от 1 800 лв. за всеки квадратен метър кой я прибира?
                              http://www.imoti.net/prodazhbi-dvust...no1515827.html

Изводите са, че всяка обява, публикувана в imot.bg и в imoti.net е на поне двойна цена от реалната. За кого отива разликата между реалната стойност и офертната? Кой си прибира допълнително по 1 800 лв. за всеки квадратен метър?
                              Затъпънчо,Затъпънчо вместо да се хабиш и да пишеш тия големи червени букви и да си блъскаш главата КОЙ прибира разликата бъркай при змиите,вади сухото,яви се на търга,спечели го и вземи ти разликата!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Изводите са, че всяка обява, публикувана в imot.bg и в imoti.net е на поне двойна цена от реалната. За кого отива разликата между реалната стойност и офертната? Кой си прибира допълнително по 1 800 лв. за всеки квадратен метър?
                                Допускаш някой грешки по отношение на цените:
                                1. Цените са начални, но на първият имот вероятно ще расте при търга, докато на следващите ще намалява при преговори.
                                2. Квадратурите на имотите са смятани по различни методи, та 88,3 кв.м. на първия отговарят приблизително на 105 кв.м.
                                3. За мен "реална цена" е цената, на която се сключва сделка. В поста ти няма нито една такава

Изчакай да мине търга и тогава пусни крайната цена, ако въобще се стигне до продажба. Имота е на 5-ти етаж, без асансьор и ако в момента това ти се струва маловажно, изчакай 25 - 30 години.

Забележка: Не съм брокер, нито съм свързан по някакъв начин с АНИ.

Коментар

Working...
                                X