If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Сериозно се притеснявам за тебе, смени дилъра, нещо не ти дава качествени неща напоследък
Аз ти казвам за сделка, която вече е изповядана, палячо!И парите са взети.Така че е ФАКТ.
А иначе се опитаха да ти обяснят хората, че тази прословута разлика, за която говориш, не може да отива при брокерите по много прости причини.Не вярвам да не си ги разбрал, а явно ти харесва ролята на шут, нали?
...познат, притиснат от кредити за бизнеса, си продаде апаратмента на Раковска -между Дондуков и Сливница за 870 евра на м2.
Продал, ама друг път Има да си го продава и по 1000 евро, ама никой няма да купува Ти още не можеш да пишеш правилно, тръгнал си да говориш за продажби и големи парички
Ето виж какви са цените за същия район в брокерските сайтове:
1. Дондуков, 61 кв.м, 144 670 лв. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...493&f1=details
Разлика от РЕАЛНАТА цена, на която РЕАЛНО е станала продажба - 45 670 лв. В кого отива тази разлика, MRP?
4. Дондуков, до ДАРИК радио, 60 кв.м, 166 200 лв. Този имот е на почти същото място като този на търга, разлика има няма 20 м. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...357&f1=details
Разлика в квадратурите - 0, разлика в местоположението - почти няма, разлика в цените - 67 200 лв. В кого отива тази разлика, MRP?
5. ул. Чаталджа(успоредна е на Дондуков, но е по-близо до Сточна гара), 60 кв.м, 213 000 лв.http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...811&f1=details
Разлика от РЕАЛНАТА цена, на която РЕАЛНО е станала продажба - 114 000 лв. В кого отива тази разлика, MRP?
аз кат' по-прост ши съ опитам ( да ми прости бебе Рекс )
Не ми се прайка табличка, ама ши ти ръгам годината, произведената строителна продукция ( сградно ) и общата произведена строителна продукция у БГ-стан за периода 2005-2008 годинкЪ като дял от БВП:
2005 г. - ( 12% дял от БВП при сградното строителство и 16.7% при общата строителна продукция )
2006 г. - ( 13% дял от БВП при сградното строителство и 18.4% при общата строителна продукция )
2007 г. - ( 16% дял от БВП при сградното строителство и 23% при общата строителна продукция )
2008 г. - ( 18% дял от БВП при сградното строителство и 27% при общата строителна продукция )
П.П. Ся ми е интересно Винеров, некви изводи идат ли на ум кат' ми гледаш сметките, които си играх да прайкам 5 мин. специално за тИбя? И, ако да - какви?
Чиърс на бебетата сладки!
Благодарско за труда и за хубавите цифри! Изводът е, че брокерите явно сме се справили повече от добре, когато е трябвало. Ако имаш на удобно, дай малко цифри, да видим как са допринесли за БВП-то в това време и други също така високоуважавани и почтени професии, като например корабостроители и застрахователи.
Я вземи да обясниш за ямата, в която сме вкарали България! Без лозунги, ако може.
Мастър Винеров,
аз кат' по-прост ши съ опитам ( да ми прости бебе Рекс )
Не ми се прайка табличка, ама ши ти ръгам годината, произведената строителна продукция ( сградно ) и общата произведена строителна продукция у БГ-стан за периода 2005-2008 годинкЪ като дял от БВП:
2005 г. - ( 12% дял от БВП при сградното строителство и 16.7% при общата строителна продукция )
2006 г. - ( 13% дял от БВП при сградното строителство и 18.4% при общата строителна продукция )
2007 г. - ( 16% дял от БВП при сградното строителство и 23% при общата строителна продукция )
2008 г. - ( 18% дял от БВП при сградното строителство и 27% при общата строителна продукция )
П.П. Ся ми е интересно Винеров, некви изводи идат ли на ум кат' ми гледаш сметките, които си играх да прайкам 5 мин. специално за тИбя? И, ако да - какви?
Никой не се е облажил от парите налети в НИ, освен брокерите, собственици-продавачи и евентуално общините,в много малка степен от тоя данък.
Всичко друго дето го пишете са смешки - оборот, безработица, като си продам нивата за 200 бона и си купя Panamerata , какво ще допринесе това за подобряване на икономическата обстановка, че и безработицата.Разкази от шипковия храст.
Това се спекулативни печалби, некой да си е направил завод от парите от нивите по морета, а?Или коли, или апартаменти в София, в това се влагаха.
А най дразнещото беше изцяло обърнатата Ви политика на брокерите към английския пазар - имаше сайтове само на английски деба!!!Какво е това??Значи сега тея заслужават да умрат от глад, а бледите английски чикиджия да вият от загубата до Второ пришествие ако искат.Те са виновни за балона, маркетинга на алнглийските ви колеги -също.Така че, ТИХО СА
А по темата, защото никой не пише нищо конкретно, познат, притиснат от кредити за бизнеса, си продаде апаратмента на Раковска -между Дондуков и Сливница за 870 евра на м2.Това е реална цена в момента, където се пресичат интересите на продавач/купувач.
Когато влизаха много пари и се въртяха в оборот, беше добре за всички. Някои си продадоха нивите и плевните и си купиха панамери, други си купиха апартаменти на децата, трети ги изядоха и изпиха, четвърти завъртяха бизнес. Всеки според акъла си. Сега е криза и е зле за всички. Някои закъсват и си продават апартаментите на колкото дойде, други се справят някак си. Ти поне се занимаваш с бизнес и това ти е ясно, не ме убеждавай в обратното. Ако беше някой чиновник, дето пълни форумите от служебния компютър в работно време и му е крив целия космос, щях да те разбера.
А англичаните не ги жали! Каквото търсеха, това намериха. Важното е, че парите им дойдоха тук. Продадохме им копторките на Слънчев бряг и селските колиби на високи цени, сега ще плащат данъци. Да реват колкото искат. Разни безработни алкохолици си играеха на property hunters с пари назаем.
Никой не се е облажил от парите налети в НИ, освен брокерите, собственици-продавачи и евентуално общините,в много малка степен от тоя данък.
Всичко друго дето го пишете са смешки - оборот, безработица, като си продам нивата за 200 бона и си купя Panamerata , какво ще допринесе това за подобряване на икономическата обстановка, че и безработицата.Разкази от шипковия храст.
Това се спекулативни печалби, некой да си е направил завод от парите от нивите по морета, а?Или коли, или апартаменти в София, в това се влагаха.
А най дразнещото беше изцяло обърнатата Ви политика на брокерите към английския пазар - имаше сайтове само на английски деба!!!Какво е това??Значи сега тея заслужават да умрат от глад, а бледите английски чикиджия да вият от загубата до Второ пришествие ако искат.Те са виновни за балона, маркетинга на алнглийските ви колеги -също.Така че, ТИХО СА
А по темата, защото никой не пише нищо конкретно, познат, притиснат от кредити за бизнеса, си продаде апаратмента на Раковска -между Дондуков и Сливница за 870 евра на м2.Това е реална цена в момента, където се пресичат интересите на продавач/купувач.
Rex - по всяка вероятност не го осъзнава!!!
На брокерчетата (НИ) им беше гот 2001-2008 и сега мечтаят да се върне това време.
По-лошото е че не могат да осъзнаят че такъв бум в тяхната област никога вече няма да има и вместо да се ориентират към нещо друго (който може) още мечтаят за "доброто старо време"
Най-добре да не се ориентират - инак ще надуят балон и в друг отрасъл!
В момента пазаря един тристаен апартамент - ЗП 163 кв.м. от които 40 кв.м. са разкошна тераса пред дневната. Има и 20 кв.м. общи части. На мен много ми харесва жилището, също и локацията, а сградата определено е луксозна. Клиентът ми гледа апартаменти от 6 месеца и като му показах този, приключи с огледите и каза, че го иска. За апартамента има запазено подземно паркомясто и е с отделна цена. Ако не го иска - не е длъжен да го купи. Имам го в обявите от една година, човекът чел обяви, ходил на огледи и ми се обади за един друг имот. Другият също му хареса, но като разбрах какво точно търси, му предложих да види и този. Така че, обявите са едно, на живо нещата са винаги различни, ако ще и да е бил описан най-коректно.
Прав си, че нищо не може да замени огледа на живо, но поне скица на апартамента е задължителна, както и коректно представяне на броя на помещенията. На мен английската/американската схема, в която обявяват броя на спалните, ми се струва най-удачна.
Never underestimate the predictability of stupidity
Ползите, които изтъкваш са сравними с ползите, които би получил ако си запалиш къщата за да си сгрееш ръцете.
Ти наистина ли не осъзнаваш в каква яма допринесохте да бъде вкарана България или просто брокерската алчност и наглост нямат граници?
Rex - по всяка вероятност не го осъзнава!!!
На брокерчетата (НИ) им беше гот 2001-2008 и сега мечтаят да се върне това време.
По-лошото е че не могат да осъзнаят че такъв бум в тяхната област никога вече няма да има и вместо да се ориентират към нещо друго (който може) още мечтаят за "доброто старо време"
И какво като стоят празни? Нали са продадени? Имат си собственици - ще си ги ползват когато искат. Тия 30 милиарда по депозити от какво са? Спестени от средни заплатки ли? Всички се облажиха от тия пари - заплати растяха, безработицата изчезна, търговците правеха обороти, държавата прибираше данъци, общините вземаха по 3% от всяка сделка и т.н. Ако черноморието ти прилича на бунище, София на какво ти прилича?
Ползите, които изтъкваш са сравними с ползите, които би получил ако си запалиш къщата за да си сгрееш ръцете.
Ти наистина ли не осъзнаваш в каква яма допринесохте да бъде вкарана България или просто брокерската алчност и наглост нямат граници?
Еми как, отива едно семейство да си продава единия от апартаментите, щото им трябват пари. Брокера им казва - вашият апартамент струва 50 - 60 000 лв., но цените ще се вдигат и затова ще го обявим за 100 000 лв. Брокера продължава да омайва продавача: Има клиенти, дето ще теглят заем от банката и ще го купят за тия пари, ние знаем как да ги убедим, ще съдействаме да отпуснат кредит и на купувачите. И половината от горницата за вас, другата за нас.
Означава ли, че схемата е вярна при изпълнени едновременно две условия:
-- продавачите да имат повече от един апартамент;
-- продавачите да теглят кредит (след като се отпуска кредит и на купувачите).
Кое не ти е ясно бе Митко? Продавачите имат 2 апартамента и искат да продадат единия, щото не им трябва. Те кредит не взимат, защо си мислиш, че те взимат кредит? За какво им е на тях?
В цялата работа кредит теглят единствено купувачите, защото нямат налични пари за апартамент.
А брокера като посредник папка комисионни от купувача и прибира половината горница от продавача
Еми как, отива едно семейство да си продава единия от апартаментите, щото им трябват пари. Брокера им казва - вашият апартамент струва 50 - 60 000 лв., но цените ще се вдигат и затова ще го обявим за 100 000 лв. Брокера продължава да омайва продавача: Има клиенти, дето ще теглят заем от банката и ще го купят за тия пари, ние знаем как да ги убедим, ще съдействаме да отпуснат кредит и на купувачите. И половината от горницата за вас, другата за нас.
Ей така правят, а балъците теглят заеми и купуват И после и едните, и другите благодарят на брокерите, а ония ги цакат и им гледат сеира
Означава ли, че схемата е вярна при изпълнени едновременно две условия:
-- продавачите да имат повече от един апартамент;
-- продавачите да теглят кредит (след като се отпуска кредит и на купувачите).
Е извинявай, ама как е възможно изобщо да пуснеш обява за апартамент за 100 000 Евро и в обявата да няма НИЩО! Снимки - йок. Скица - йок. Има даже такива, дето не дават разпределението на имота! Да не говорим за другите простотии - примерно четиристаен, състоящ се от две спални и дневна с кухненски бокс! Явно боксът вече също минава за стая! Или безумства от рода на апартамент 150 квадрата, ЧЖП 80 квадрата, тераси 40 квадрата, общи части 30 квадрата!
Или олигофрении от рода на "Към апартамента има паркомясто - 10 000 Евро" Е как е хем "към апартамента", хем струва 10К евро?!
За идиотщините, които ти дрънкат, когато отидеш на оглед, няма да споменавам - само ще кажа, че всичко е "топ локация" и "луксозно изпълнение"...
В момента пазаря един тристаен апартамент - ЗП 163 кв.м. от които 40 кв.м. са разкошна тераса пред дневната. Има и 20 кв.м. общи части. На мен много ми харесва жилището, също и локацията, а сградата определено е луксозна. Клиентът ми гледа апартаменти от 6 месеца и като му показах този, приключи с огледите и каза, че го иска. За апартамента има запазено подземно паркомясто и е с отделна цена. Ако не го иска - не е длъжен да го купи. Имам го в обявите от една година, човекът чел обяви, ходил на огледи и ми се обади за един друг имот. Другият също му хареса, но като разбрах какво точно търси, му предложих да види и този. Така че, обявите са едно, на живо нещата са винаги различни, ако ще и да е бил описан най-коректно.
Коментар