IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имам едно питане аз към форумните брокерчета и въобще всичкото АНИ, дето чете във форума. Я кажете защо има сезонност при продажбите на НИ. Подобна сезонност е нормално явление при FMCG и редица други стоки, горива и т.н., а защо има сезонност при НИ? Предполага се, че това е покупка, която е обмисляна дълго време и не би трябвало да зависи от моментни настроения или различни сезони.

По-долу съм репостнал данните от Агенцията по Вписванията в нещо като табличка, където ясно се вижда сезонността.

Съгласно Агенцията по вписванията (за София):
    • Тримесечие....Продажби....Възбрани....Ръст продажби....Ръст възбрани
    • .Q1 2008.........8 035.........631................-................-
    • .Q2 2008........10 980.........637................-................-
    • .Q3 2008.........8 866.........577................-................-
    • .Q4 2008........13 025.........732................-................-
    • .Q1 2009.........3 618.........668..........-54.97%............5,54%
    • .Q2 2009.........6 128.........956..........-44.19%...........50,08%
    • .Q3 2009.........4 686.......1 009..........-47.15%...........74,87%
    • .Q4 2009.........9 472.......1 335..........-27.28%...........82,38%
    • .Q1 2010.........4 002.......1 298..........+10,61%...........94,31%
    • .Q2 2010.........6 036.......1 676...........-1,50%...........75,31%

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      какво разбираш под лост десет процента..

левъридж 1:10 ли?
      това е доста...за CFD
      Обикновено е максимума за CFDs. Използвам пълните възможности които ми се дават ...

Коментар

• какво разбираш под лост десет процента..

левъридж 1:10 ли?
        това е доста...за CFD
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
          Тема за имоти се превърна в тема за навигация??? Модератори???
          ...............
          Вальо, темата не е за навигация, а за местоположение на даден квартал. Тази тема я подхвана друг, а пък мажоритаря се изказа, че и двата квартала били мизерни. Нали цените на имотите се базират все пак върху някакво местоположение, не само върху вложените строителни материали както се опитват някои тук да внушават.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31
            Добре, съгласен съм с теб. През повечето време с трафик Редута е на 7 минути от центъра /ул.Раковска/ Така съгласен ли си? Вариации много- Можех да кажа, че е до широкия център, защото Ситняково е граница на широкия център.
            Продължавам да твърдя че минутите са 5 до границите на идеалния център, а не точно до геометричния до св.Неделя.
            Апостолова-кметицата на Слатина каза на едно обществено обсъждане, че не може редутчани да са на пет минути от центъра и да искат да има нискоетажно застрояване. Затова застрояването в Редута е средноетажно, което е по.добре от Лозенец където е високоетажно.
            По-принцип мисля, че е около 10. Ама да кажем, че съм съгласен.

Коментар

• Тема за имоти се превърна в тема за навигация??? Модератори???

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                Понеже още не съм изтрезнял от снощи. И съм в добро настроение, ще ви подскажа нещо за това, кога МОЖЕ БИ ще започнат да растат имотите.

Има няколко фактора, които могат да предизвикат такъв ръст, ако ги видите, че се задават, може да рискувате и да купите нещо.

Подреждам ги по степен на вероятност и по степен за потенциален ръст от малък към голям:

Падане на цените с около 20-30% от сегашните

Приемане на Еврото и влизане в Шенген

Голяма инфлация

Голям ръст на икономиката

Някакви държавни или данъчни програми

Падане на лихвите и лесен достъп до кредити (малък шанс да се случи)

Без някое от гореизброените тренда ще е надолу.

А за нещо различно от моментен ръст или задържане (за не повече от 6 месеца) забравете.

Може и да съм пропуснал нещо. Ама ми се спи и отивам да лягам, че довечера PARTYYYYYYYYYYYYYYYY.
                Приемам че си още пиян и не знаеш какво пишеш. Не можеш да се аргументираш по нито една точка - само дъвчеш чужди лафове които си чул отнякъде.
                Директно "Приемане на Еврото и влизане в Шенген" си нямаш идея какво значи за хората в България - ама ниииикаква.

ПП: "Може би" означава че не си сигурен ама никак. В такъв случай може би е по-добре да не пишеш глупотевини на пияна глава и то по обяд.

Коментар

Има над 1000 такива човека.
                  О да, забравих че ги познаваш ПОИМЕННО хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    Ами не е... !!!

Който не живее там или не е живял си няма представа за какво става дума и лепи бедняшките шаблони за това колко шибан бил центъра... смях, ама мноооого

Колкото за въпроса на лендлорда... Не се познаваме и не виждам смисъл да казвам какво обитавам или пък какво притежавам...
                    Аз пиша във форума за ташак и да разпускам, като чета глупости ... Не случайно любимата ми тема е "Бисери и вицове" и "Какво пинижение..." . Форума не е място, където могат да се взимат инвестиционни решения, а пък да се коментират НИ е още по-голям смях... Който има най-малка представа от имоти знае какво имам предвид...

P.S. За да не остана криворазбран... се интересувам само и единствено от качествени имоти... местоположение (предпочитам идеален център и по специално района около НДК), комуникации и транспорт, стабилни, поддържани (санирани и със сменени инсталации, поддържано стълбище), гараж, асансьор, висок етаж (най-добре последен), голяма тераса и някои други неща, които кратуната на повечето хора няма да ги разберат. Жилищата от този клас са дефицит, а и от тях няма да намериш по обяви в любимите на Защончо сайтове...
                    Имотите в Люлин, Надежда, Света Троица, Банишора, и т.н. не ме интересуват, ама въобще ... Това за мен са гета и клоаката на София. Също така за мен един от най-важните фактори е да съм независим от транспорт... Човек, който цял живот е бил зависим от транспорта няма да ме разбере... (спорил съм с такива)...

Не искам да обиждам и нямам предвид никого с горните постове... Просто така ги виждам нещата...
                    Ти май никога не си живял в центъра, затова пишеш такива глупости.
                    Аз съм роден и израсъл в суперпрестижния Докторски паметник. Мястото е пълен кенеф. Кооперациите са над 60-годишни, общите части са в окаяно състояние, голямата част от съседите са пенсионери с мизерни доходи, паркирането е малък подвиг, гаражи няма. Няма и големи магазини, пазарува се от зле заредени квартални магазинчета, които продават на супер надути цени.
                    Не ми го хвали центъра, никога няма да се върна да живея там.
                    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                      - имам роднина в една от най-големите агенции за недвижими имоти, и не виждам смисъл да ме лъже за докторска
                      Е ти само кажи АНИ и става ясно че роднината ти е някой алчен и мазен лъжец.
                      Пари нема, действайте!

Коментар

При нашата ситуация(борд), ще е трудно инфлацията да е само в лева. Макар, че може.

При голяма инфлация, ще има търсене на safe haven и хората, които на са финансово грамотни, ще обърна левовете/еврото в долари, ако долара не се обезценява, което е малко вероятно и основно в имоти.

Ще се повиши търсенето на НИ и оттам цената им ще порастне. Малко ще искат да продават, а много ще искат да купят.
                        Може може !!! Инфлацията натрупана от началото на т.н. борд е вече трицифрена.
                        Така , че може да продължи , но ще
                        доведе до още по-голями проблеми
                        в т.н. конкурентноспособност и т.н.
                        Пък тоя филм с много голямата инфлация
                        се прожектираше преди 15-тина години и
                        хората връткаха парите във валута ,
                        а цените на НИ през почти цялото време
                        във валута падаха.
                        Няма проблем и сега да стане така.
                        То това е част от цялостната картина !!!
                        =================================
                        http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                        Спасете Мирко !!!
                        --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                        http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                          Хубаво са направили във филмчетата да казваш само "Beep, Beep", защо се излагаш сега с такива изказвания? Лошо ли ти беше с Wile E. Coyote, че си дошъл тука да говориш смехории

хаха, това беше добро , признавам

за кое от двете смяташ, че говоря глупости- за конракт сити или за докторска

защото едното съм го проверил лично, а другото- имам роднина в една от най-големите агенции за недвижими имоти, и не виждам смисъл да ме лъже за докторска

Коментар

• Първоначално изпратено от Rebel
                            Мажоритарче, нима центъра на София не е кенеф?
                            Ами не е... !!!

Който не живее там или не е живял си няма представа за какво става дума и лепи бедняшките шаблони за това колко шибан бил центъра... смях, ама мноооого

Колкото за въпроса на лендлорда... Не се познаваме и не виждам смисъл да казвам какво обитавам или пък какво притежавам...
                            Аз пиша във форума за ташак и да разпускам, като чета глупости ... Не случайно любимата ми тема е "Бисери и вицове" и "Какво пинижение..." . Форума не е място, където могат да се взимат инвестиционни решения, а пък да се коментират НИ е още по-голям смях... Който има най-малка представа от имоти знае какво имам предвид...

P.S. За да не остана криворазбран... се интересувам само и единствено от качествени имоти... местоположение (предпочитам идеален център и по специално района около НДК), комуникации и транспорт, стабилни, поддържани (санирани и със сменени инсталации, поддържано стълбище), гараж, асансьор, висок етаж (най-добре последен), голяма тераса и някои други неща, които кратуната на повечето хора няма да ги разберат. Жилищата от този клас са дефицит, а и от тях няма да намериш по обяви в любимите на Защончо сайтове...
                            Имотите в Люлин, Надежда, Света Троица, Банишора, и т.н. не ме интересуват, ама въобще ... Това за мен са гета и клоаката на София. Също така за мен един от най-важните фактори е да съм независим от транспорт... Човек, който цял живот е бил зависим от транспорта няма да ме разбере... (спорил съм с такива)...

Не искам да обиждам и нямам предвид никого с горните постове... Просто така ги виждам нещата...
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                              javcho, голяма инфлация в левове
                              ще намали цената на НИ !!!
                              ===============================
                              http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                              Спасете Мирко !!!
                              При нашата ситуация(борд), ще е трудно инфлацията да е само в лева. Макар, че може.

При голяма инфлация, ще има търсене на safe haven и хората, които на са финансово грамотни, ще обърна левовете/еврото в долари, ако долара не се обезценява, което е малко вероятно и основно в имоти.

Ще се повиши търсенето на НИ и оттам цената им ще порастне. Малко ще искат да продават, а много ще искат да купят.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                                Ами да се върнем - що се отклоняваш? Или си мераклия да метнеш глупост и да минеш без коментар ли?
                                Минимум 0 часа, максимум 2-3. Добре дошъл в реалността

ПП: За бизнесчето - това е много по-АНГАЖИРАЩ и времепоглъщащ труд, пробвай някой път.
                                братле аз от 2004 не съм работил в смисъла на job и съм нямал шеф ти сега се опитваш да ми обясниш колко ми е бил тежък живота през годините че съм живял така а не съм си намерила работа тролиш
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X