IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
    Сметките не са верни. Не може за такъв дълъг период от време да пренебрегваш инфлацията, която е основен фактор при такива сметки. Автора прави често срещаната грешка да взима фундаментални решения за 20 или 30 години напред, изхождайки от моментното състояние на пазара. И за едно не е прав със сигурност, че КТБ ще се навият да му дадат по-добра лихва, ако сложи всичките 100к при тях.
    Също толкова наивно е да теглиш кредит с плаваща лихва, а да си правиш сметки за 20-30 години напред.
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
      Ммм дааа, и амортизацията също не е за пренебрегване,нито данъците на жилището............. Не, автора хич не е прав
      А също и 2-3 ремонта за 20-30
      години не са за пренебрегване
      като разход
      =================================
      http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
      Спасете Мирко !!!
      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
        Не са бе, не са.
        Успокой се
        Сметките са верни-днес!

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
          Сметките не са верни. Не може за такъв дълъг период от време да пренебрегваш инфлацията, която е основен фактор при такива сметки. Автора прави често срещаната грешка да взима фундаментални решения за 20 или 30 години напред, изхождайки от моментното състояние на пазара. И за едно не е прав със сигурност, че КТБ ще се навият да му дадат по-добра лихва, ако сложи всичките 100к при тях.
          Ммм дааа, и амортизацията също не е за пренебрегване,нито данъците на жилището............. Не, автора хич не е прав
          Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
          私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Понижението на имотите е в историята. Вие историци ли сте че говорите само за понижение? Утре ще ви продам по-скъпо ако слушате. Ако не слушате няма да ви продам изобщо. Като свършат скъпите, ще останат надценените. За тях ще ви изчакам само малко и ще ги шитна на иностранци които дават двойно.
            понеже много пъти си споделял, че си придобил доста имотки
            би ли споделил с нас какви са .. давам ти пример

апп 100кв, нова тухла, южен кв.
            апп 60кв, панел , младост
            гаражи 3 броя люлин

примера е измислен!

поздрави
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Не са бе, не са.
              Успокой се

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                Добри ден
                Доходност нали:
                http://www.investor.bg/news/article/107012/122.html

Коментар

• Добри ден
                  Доходност нали:
                  http://www.investor.bg/news/article/107012/122.html
                  =================================
                  http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                  Спасете Мирко !!!
                  --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                  http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    бате прав си
                    сега един такъв апп ще се пише лукс, ще му сложат едни 40-50 общи части...по някаква специална схема ако има акт 16 ..голям + ще му сложат една надценка. излиза 180 кв * 800 евра (минимум примерно) = 144 000 сложи и 2 гаража за 16 000 общо излиза 160 000 евра и това при цена 800, а знаем че търсят 1000+

а ти ги чакаш на 85 000

щом още не са клекнали...не съм голям оптимист, че ще ги дочакаш.

в момента има такива клекнали, но там обиквено става дума за закъсали строители и е малк проблемно...дали ще се нанесеш някога.

поздрави
                    Aз не чакам щото засега няма да купувам.Да видим щерката накъде ще тръгне.Засега не е избрала София.Пък аз отдавна съм я напуснал

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Винеров,

ти кат' типичен брокер даже не ме и четеш, а си подкара "домашното", както си знаеш?

ПисАл съм в Q1 за БГ-стан, а не за Софето и Варна и то по НСИ. Капиш?

Ако беше ми сричал прогнозите кат' 'орицата щеше да скиваш, че съм дал най-голям спад на имотките в 4-те големи града спрямо средния за страната.

Ся ще ти го преведа т'ва, което съм казАл в март месец: демек спада в прованса ( малките областни градове ще е по-малък в абсолютни стойности и оттам и по-бързо ще се възстанови ). За справка Q2 на НСИ, където 14 областни града отчетоха лек ръст, но общия спад в БГ-то продължаваше - познай защо?

Ся, ще се ориентираш ли накъде бия кат' ти думам Q1 2011 г. - "дъно" - имотки - БГ-стан - НСИ?

Аз поне не виждам да съм коментирал Софето и Варна?

Ей, ти линковете, сричай после и коментарите и ми кажи къдя видя да съм казал т'ва дет' ти се размечта

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...-godina.519862

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963

П.П. Във втората тема в коментарите съм развил прогнозата за дъно в Q1 на 2011 г. в 2 сценария.

Поздрави!
                      Като един "типичен брокер" проявих небрежност при четенето на кратки текстове. За извинение мога да посоча, че поради пристрастие към обичайните ми занимания, съм си съставил напълно погрешното впечатление, че искаш да кажеш нещо по темата за имотите, а то ставало дума за цифрите на НСИ. В този случай наистина няма нищо за капишване. Дали НСИ ще забележи "дъното" в Q3 2010 или Q1 2011 е все едно да стоим в една стая, където бръмчи муха и премъдро да спорим дали ще кацне на единия или на другия прозорец.
                      Last edited by winner; 18.10.2010, 00:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Понижението на имотите е в историята. Вие историци ли сте че говорите само за понижение? Утре ще ви продам по-скъпо ако слушате. Ако не слушате няма да ви продам изобщо. Като свършат скъпите, ще останат надценените. За тях ще ви изчакам само малко и ще ги шитна на иностранци които дават двойно.
                        От 2011-та ще гледкаш още 10% надолу - има 2 месеца и мааалко дотогава.

ПП: Туй казаха иностранците, за български клиенти - 20% надолу от сегашните цени

Коментар

• Понижението на имотите е в историята. Вие историци ли сте че говорите само за понижение? Утре ще ви продам по-скъпо ако слушате. Ако не слушате няма да ви продам изобщо. Като свършат скъпите, ще останат надценените. За тях ще ви изчакам само малко и ще ги шитна на иностранци които дават двойно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Днес разгледах какво се предлага в Центъра и така наречените Южни квартали в имот.бг.До 120000евро.Ами какво да ви кажа ми то шок и ужас.Мизерия тотална мръсни входове кухни.Маломерни помещения ужасни разпределения високи сгради.Тези хора вярват ли си че някой ще им даде това което искат?Не желая да ги съдя но това е огромна алчност.Колкото по бързо паднат цените толкова по бързо ще живне и пазара и икономиката.ще има работа и заплати.Мисля си че ако някои направи апартамент с бокс 10 квадрата трапезария 14 кв.м с тераса 12кв.м към трапезарията WC 2кв.м две спални по 16 кв.м. и хол 24кв.м с още една тераса 6кв.м и баня 8кв.м. с подходящо разпределение ще спечели.Ако и разпределението е подходящо примерно трапезарията с бокса тоалетната хола и голямата тераса са обособени в едната част а двете спални банята и малката тераса в другата другата още по добре.Това като застроена площ ще излезе около 130 кв.м.По 650 евро кв.м. да продава прави 85 000 евро.При себестойност 450 евро ще направи добра печалба.Но пустата лакомия изяде им главите.
                            бате прав си
                            сега един такъв апп ще се пише лукс, ще му сложат едни 40-50 общи части...по някаква специална схема ако има акт 16 ..голям + ще му сложат една надценка. излиза 180 кв * 800 евра (минимум примерно) = 144 000 сложи и 2 гаража за 16 000 общо излиза 160 000 евра и това при цена 800, а знаем че търсят 1000+

а ти ги чакаш на 85 000

щом още не са клекнали...не съм голям оптимист, че ще ги дочакаш.

в момента има такива клекнали, но там обиквено става дума за закъсали строители и е малк проблемно...дали ще се нанесеш някога.

поздрави
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Днес разгледах какво се предлага в Центъра и така наречените Южни квартали в имот.бг.До 120000евро.Ами какво да ви кажа ми то шок и ужас.Мизерия тотална мръсни входове кухни.Маломерни помещения ужасни разпределения високи сгради.Тези хора вярват ли си че някой ще им даде това което искат?Не желая да ги съдя но това е огромна алчност.Колкото по бързо паднат цените толкова по бързо ще живне и пазара и икономиката.ще има работа и заплати.Мисля си че ако някои направи апартамент с бокс 10 квадрата трапезария 14 кв.м с тераса 12кв.м към трапезарията WC 2кв.м две спални по 16 кв.м. и хол 24кв.м с още една тераса 6кв.м и баня 8кв.м. с подходящо разпределение ще спечели.Ако и разпределението е подходящо примерно трапезарията с бокса тоалетната хола и голямата тераса са обособени в едната част а двете спални банята и малката тераса в другата другата още по добре.Това като застроена площ ще излезе около 130 кв.м.По 650 евро кв.м. да продава прави 85 000 евро.При себестойност 450 евро ще направи добра печалба.Но пустата лакомия изяде им главите.

Коментар

• Моля, възползвайте се от опцията "Лични съобщения"! Придържайте се към темата и спазвайте добрия тон. Благодаря предварително!

Коментар

Working...
                                X