IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
    И смъкна ли я?
    Естествено!
    Това, че не съм съгласен със сривльовците, а и пазара показва, че цените не падат, не значи че съм оптимист за РБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
      Мене лично една година ме врънкаха да смъкна цената!
      И смъкна ли я?

Коментар

• Първоначално изпратено от sagittarius Разгледай мнение
        Тук не съм много съгласен с Маранди. Брокерите могат да се явяват коректив на самозабравили се продавачи, но чак пък да определят цени ....
        ....
        Естествено, че не е прав и маранди и другите пубери. Брокерите подхвърлят няква цена ако искат да привлекат продавач да подпише договор с тях, но после за да си вземат комисионната трябва да свалят. Така че хич не е в техен интерес да са непродаваеми. Мене лично една година ме врънкаха да смъкна цената!

Коментар

• Тук не съм много съгласен с Маранди. Брокерите могат да се явяват коректив на самозабравили се продавачи, но чак пък да определят цени ....

Оценителите бих ги изключил, тъй като те изразяват само и единствено своето мнение и не носят отговорност за него. Единственото което могат да загубят е банката да спре да ги ползва. ПО настоящем, водени от своята алчност, те стъкмяват оценка на имота такава, че да удовлетворява и купувача и банката.

НСИ прави справка всяко тримесечие и с всички големи строителни фирми, които са продавачи.

Зад всяка обява на брокер стои продавач.

Не може, и не му е необходимо. Но продавачите се сменят и непрекъснато във времето има такива които рекламират своите имотки.

Пазара ни е изкривен поради големия процент от населението собственици на имоти. В индивидуален план Българина е генетично обременен и апартаментчето е нещо свято. А някой е казал, че банката ще му го вземе скача чялата рода - и майки и баби да помагат на чедото да си го спаси от алчната банка.

Може би цените се влияят най вече от взаимоотношението строителен предприемач - купувач.
          Its only worth what someone else is willing to pay!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Брокерите рядко могат да определят цените. Това се прави от продавачите, а купувачите решават дали да купят на една или друга цена, да търсят друго, или да чакат ...
            Офф ...

абе, бебе Джей - ти на халосан ли се прайкаш?

Само няколко въпроса:

1. Кой прави имотна оценка пред баМката? ( продавача или "лицензиран" оценител, демек брокер?

2. Кой подава данните към НСИ, на чиято база после те отчитат данните всяко тримесечие? ( АНИ-та или пак продавача ).

3. От всички обяви по имотните портали колко са от частни лица ( продавачи ) и колко са от брокери като дял?

4. Може ли продавач на индивидуален принцип да разполага с рекламен бюджет и да не слиза от всички медии в продължение на години почти всеки ден, където охотно и небрежно се подсказват "верните" цени?

П.П. Много те харесвам и поддържам една камара твои позиции, ама ако не си заинтересована страна по имотките по-добре не ги коментирай, че ми е кофти да ти виждам високото ниво по други теми, а тук ... ( но комент ). Става ми кофти

Или поне кажи "Момчета, вадя си 'лебеца с имотки и на база моя опит и наблюдения очаквам да се случи еди-какво си .." <-- тогава ще те разбера

П.П.П. Темата е много дълга, но накратко от точка 1 и 2 е видно, че цените се определят основно от държавата, баМките и посредниците по веригата като брокитата.

Когато в БГ-стан видя като масово явление, че няма разлика между цена на сделката, данъчна оценка и баМковата ипотечна оценка ( айде да не е ликвидационната им ), тогава ще повярвам в пазарните принципи, които застъпваш, че имотния маркет в БГ-стан е на търсене и предлагане, продавач и купувач.

За домашно си помисли за колко имотни сделки под данъчна оценка се сещаш и после можем да продължим да коментираме кой определя цената на имотките? После може да помислиш за колко оценки на ипотека под данъчна оценка се сещаш тоже. Демек, продавачът е последният, за който се сещам по веригата дет' блее в хора ...
            Last edited by marandi; 20.10.2010, 03:32.

Коментар

Брокерите рядко могат да определят цените. Това се прави от продавачите, а купувачите решават дали да купят на една или друга цена, да търсят друго, или да чакат. Друг е въпроса, ако брокерът е в час и не се занимава въобще с нереални за момента оферти, само губи време и разходи.
              .
              А евала, някой поне има реална представа. В тази криза никой брокер не надува цените, те преди надуване не може да направят сделка, та кво остава иначе.
              Собственикът съобщава цена на агенцията, и само при сериозен интерес може да смъкне, а често не го прави , дори когато е посъветван от агента си. Тогава както казваш офертата се пуска , но агентът не я взима на сериозно, не се опитва да я рекламира, нито ходи като гламав да я показва

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                Един брокер фалира (постнал съм, че му разпродават офиса), щото пуска надути обяви и върви против пазара.
                Брокерите рядко могат да определят цените. Това се прави от продавачите, а купувачите решават дали да купят на една или друга цена, да търсят друго, или да чакат. Друг е въпроса, ако брокерът е в час и не се занимава въобще с нереални за момента оферти, само губи време и разходи.
                За фалиралите - Имаше, има сега и тепърва още много НИ ще фалират, но това си е нормално при стагнацията. Чудеса като в 2004 година и по 9 сделки на ден няма да има, поне още 5-10 години, може и въобще да няма. Пазарът няма онази ликвидност, обем сделки, брой сделки и фалитите са си нещо нормално. Ако в магазина ти не влиза никой, нямаш оборот и край теб има още много такива фалита е нещо в реда на нещата.
                Last edited by Jay Gould; 19.10.2010, 17:53.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                  ама усещате ли как от софикса мангизите се прехвърлят в бгрейт

мхмм
                  знам ги аз игрите знам ги

ей сега ще рипнат имотите нагоре
                  шЪ шЪ (каза дъртия мандарин)

Коментар

Ами купи си жилище за 500 евро в центъра на София или Варна или си вземи 1000 декара зем. земя щом тази година са по-ниски цените от миналата .. Или пък в Германия. Нали там щеше да "купуваш"

http://www.youtube.com/watch?v=EE793Q0MbiY
                    Вече има сделка под 500Е в центъра на София, стой си в гащите чичка
                    И без туй няма де да шаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      пич,
                      ако наистина вярваш, че брокерите правят надценката над любимите ти оферти в сайта с търговете при ЧСИ...
                      Бертрам, не си разбрал. Посланието е следното: Един брокер фалира (постнал съм, че му разпродават офиса), щото пуска надути обяви и върви против пазара. Който иска да бъде като него, да продължава с надутите обяви.

Когато брокерите и собствениците проумеят, че нещата са се променили от 2008 г. насам и започнат да предлагат стоката си на реални цени, нещата ще се оправят с пазара. Дотогава няма да има продажби, едните ще си стоят с имотите, които ще овехтяват и ще си останат непродаваеми, другите ще стоят без комисионна и ще се чудят как да си плащат разходите и заемите. И накрая ще се появят в сайта на ЧСИ-тата, както е станало по-долу.

Вече ги няма наивничките с банкови кредити или гурбетски пари, дето като видят обзаведено апартаментче с вградени уреди и боядисани стенички да ахват и като им предложат 5% отстъпка на надутата цена да се подмокрят и да правят сделката на живота си

Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                      Първо искам да кажа, че нищо лично нямам против брокерите и тези специално от Никмар. Нито ги познавам, нито съм имал някаква работа с тях. Просто искам да покажа на останалите брокери какви времена идват. Ето вижте този имот за продажба: http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15504
                      и вижте какво пише на входа на офиса, кое е името на фирмата.

Ето и нейният предмет на дейност:
                      http://nikmar.imot.bg/apages.cgi?idu...f1=1&f2=1&f3=1
                      http://www.imoti.net/search/results/...gency_id=16033

Така че всеки да си прави сметка кой е прецакан повече, когато почнат да падат цените на НИ и нищо не се купува, обаче някои хора упорстват и не свалят - АНИ-то или собственика

Коментар

• ...

ама усещате ли как от софикса мангизите се прехвърлят в бгрейт

мхмм
                        знам ги аз игрите знам ги

ей сега ще рипнат имотите нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Здравейте
                          Тъй като съм малко объркана във вижданията си коя Икономика(като комплексно понятие) е пършива и коя е по-по-най, ще се радвам на повече разяснения :-(
                          Интересен ми е и Фонът в Гърция какъв е?
                          Каква е лихвената политиката, както и тази на кредитиране на гръцките банки там и тук , например на Юробанк?
                          Хубав ден
                          Информацията е общодостъпнаВсеки може да се поразрови и да си извади БВП на САЩ и на България и като абсолютна стойност и на глава от населението.Ще бъдете доста изненадана къде са те и къде сме ниеСъщото упражнение може да направите и за Гърция - няма да ви отнеме много времеЮробанк в България имат сайт,предполагам че и в Гърция е така - не може да са чак толкова изостаналиИ по този повод едно въпросче-жокерче - защо гръцки банки масово изкупиха българските,а не стана обратното?
                          Знам,че не ви дадох конкретна информация,но ви посочих пътя,по който да стигнете до отговора на вълнуващия ви въпросИзминавайки го може да откриете и много други интересни неща какво са постигнали хората по света и как стоиме ние на техния Фон
                          Хубав ден и на Вас!
                          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                            Хора,айде събудете се малко!В щатите няма и лихви по депозити от 6-7-8%,нали?И престанете да сравнявате пършивата ни икономика с най-развитата страна в света или да вадите някакви линкчета с лихвите в Европа - хората развиват финансови системи от 200-300 години,а ни сме 100 години назад и 50 в страни!Даже на фона на една Гърция сме извън времето и пространството!Как искате нещата да са съпоставими?!И на мен ми се иска нещата да са като в нормалния свят,ама не са!И бая ще трябва да почакаме,докато станат!
                            Здравейте
                            Тъй като съм малко объркана във вижданията си коя Икономика(като комплексно понятие) е пършива и коя е по-по-най, ще се радвам на повече разяснения :-(
                            Интересен ми е и Фонът в Гърция какъв е?
                            Каква е лихвената политиката, както и тази на кредитиране на гръцките банки там и тук , например на Юробанк?
                            Хубав ден

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                              никой не говори за наливане на пари в иконмиката. но не може по време на криза да намляваш разходи и да качваш лихви.Така се издърпва ликвидност от икономиката на страната ,която и без това е в трудно положение .ТОВА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ . Не случайно България продължавата да бъде едиснтвената страна в ЕС с падащ БВП . Замислете се малко дали това е случайно....
                              нямам думи просто. държавата ни е УНИКУМ.
                              И откъде предлагаш да се вземат тези пари,които да осигурят ликвидност?Голям бюджетен дефицит и да финансираме с емисии книжа?Да,ама ЕС бие през пръстите при повече от 3 процента!Заем от МВФ?Там фискалните ограничения ще са още по-големи и министър Дянков ще ни се стори като ангел небесен.та кажи откъде да се вземат тези пари?
                              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                                Първо искам да кажа, че нищо лично нямам против брокерите и тези специално от Никмар. Нито ги познавам, нито съм имал някаква работа с тях. Просто искам да покажа на останалите брокери какви времена идват. Ето вижте този имот за продажба: http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15504
                                и вижте какво пише на входа на офиса, кое е името на фирмата.

Ето и нейният предмет на дейност:
                                http://nikmar.imot.bg/apages.cgi?idu...f1=1&f2=1&f3=1
                                http://www.imoti.net/search/results/...gency_id=16033

Така че всеки да си прави сметка кой е прецакан повече, когато почнат да падат цените на НИ и нищо не се купува, обаче някои хора упорстват и не свалят - АНИ-то или собственика
                                пич,
                                ако наистина вярваш, че брокерите правят надценката над любимите ти оферти в сайта с търговете при ЧСИ...определено си за медицински преглед при психиатър.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X