IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.investor.bg/news/article/110149/332.html

19% лоши и преструктурирани фирмени

15,5% лоши и преструктурирани ипотечни

not good

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
      просто в българия всик4о е наопаки и никакви корелации не важат защото нищо не се прави както трябва

просто не виждам как ако цените на наемите ско4ат това ще раздвижи цените

нито пък виждам как по ниските наеми ще повлекат цените надолу

цените могат да ги повлекат само от4аяния страх
      безисходица ...... а те идват

те са тук
      Самото падане на наемите няма да доведе да спад в цените, говоря за БГ, а не САЩ!

Но спада на наемите е индикатор за наближаваща безизходица, страх, спад в цените...

Коментар

• .....

просто в българия всик4о е наопаки и никакви корелации не важат защото нищо не се прави както трябва

не виждам как ако цените на наемите ско4ат това ще раздвижи цените на НИ

нито пък виждам как по ниските наеми ще повлекат цените надолу

цените могат да ги повлекат само от4аяния страх
        безисходица ...... а те идват

те са тук
        Last edited by zloblivi_podritvaniq; 23.12.2010, 16:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Би ли ми казал какви са лихвите по еврови депозити у нас, че да направя малко сметки?

То май Форекс Майстора е добре да попитам по този въпрос....
          7-7.5% за година и при по-голяма сума.

Средно между 1 месец и 1 година и между повечко банки около 5%

Коментар

Би ли ми казал какви са лихвите по еврови депозити у нас, че да направя малко сметки?

А, не съм много наясно, искам да кажа не знам извън моята банка. При мен е 7% за 3 месечни. За другите банки не знам...

Коментар

По темата за имотите е интересно дали падащите наеми ще доведат до спирала: падащи наеми -> падащи цени на НИ -> падащи наеми -> падащи цени на НИ -> и т.н.

По това може да се дискутира.
              не мисля 4е отношението наеми и цени на имоти в бг е толкова тясно свързано

по скоро ако вземем сащ за пример това ще е на дневен ред
              инвестицията в имоти с цел отдаване под наем е доста развит бизнес там/а имат и кредитиране за разлика от тук/

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                Може, да може да се дискутира.

За спирала не знам, обаче както казах, мисля, че спада на наемите винаги ще предшества спада в цените.

Обратно, при растеж, там няма логика за БГ, там е хаос

Коментар

Интересен момент има в статията на Георги Атанасов:
                  ... Нормалната цена на апартамент с наем от 350 евро, трябва да е около 42 хил. евро. При нормален пазар цената на имота е равна на 120 наема.....
                  Това е доста интересно. Вече имаме публично признаване на човек от бранша за съотношението цена / наем. Досега всички отричаха такава връзка или говореха за съотношение 1:250 или дори 1:300 и т.н
                  Last edited by drakkar; 23.12.2010, 15:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                    Факт е, че обратният механизъм: високи цени -> високи наеми -> още по-високи цени -> още по-високи наеми изобщо не сработи. ДОкато цените на имотите се вдигаха главоломно, наемите поскъпваха общо взето само с процента на инфлацията.
                    Според мен при наемите винаги е действал основно пазарният принцип, докато при имотите имаше голяма доза истерия и изкривяване на реалните стойности.
                    Аз не съм чувал банка да дава 20-30 годишен кредит, за да си плащаш наема, но за покупка на жилище даваше.
                    Оттук трябва да се тръгне за това кое е балон и кое е на почти реална стойност.

Коментар

Това беше и контекста на въпросът ми. Може или не може да се сравняват времената.
                      Мисля като теб, в настоящата ситуация не може.
                      Не могат да се сравняват.
                      Сега търговските и финансови граници са много по-отворени и съответно лекарствата, но и метастазите, проникват много по-лесно.

Коментар

По темата за имотите е интересно дали падащите наеми ще доведат до спирала: падащи наеми -> падащи цени на НИ -> падащи наеми -> падащи цени на НИ -> и т.н.

Факт е, че обратният механизъм: високи цени -> високи наеми -> още по-високи цени -> още по-високи наеми изобщо не сработи. ДОкато цените на имотите се вдигаха главоломно, наемите поскъпваха общо взето само с процента на инфлацията.
                        Според мен при наемите винаги е действал основно пазарният принцип, докато при имотите имаше голяма доза истерия и изкривяване на реалните стойности.
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Япония е ярък пример, но ако имаме другаде дефлационна спирала, тя ще прилича много малко на японската.
                          Не чети анализи на стари събития, пробвай да анализираш сам за себе си.
                          Япония тогава е била сама в този си проблем, сега са замесени 3/4 от света.
                          Това беше и контекста на въпросът ми. Може или не може да се сравняват времената.
                          Мисля като теб, в настоящата ситуация не може.

Коментар

Може, да може да се дискутира.

За спирала не знам, обаче както казах, мисля, че спада на наемите винаги ще предшества спада в цените.

Обратно, при растеж, там няма логика за БГ, там е хаос

Коментар

Знам, че ще кажеш да видя в гуглето, ама аз пак да питам - в историята имало ли е истинска дефлационна спирала, както я описваш, и случайно да си чел някъде някой известен анализатор, на който може да се вярва, който да коментира тази тема и прилики и разлики между тогава и сега?

Аи бягам в гуглето да почета пак
                              Япония е ярък пример, но ако имаме другаде дефлационна спирала, тя ще прилича много малко на японската.
                              Не чети анализи на стари събития, пробвай да анализираш сам за себе си.
                              Япония тогава е била сама в този си проблем, сега са замесени 3/4 от света.

Коментар

• По темата за имотите е интересно дали падащите наеми ще доведат до спирала: падащи наеми -> падащи цени на НИ -> падащи наеми -> падащи цени на НИ -> и т.н.

Коментар

Working...
                                X