IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тия от Дарик финанс не бяха ли едни от най-големите бикове в НИ?
    Какво им е станало, че така са оклюмали?!

Коментар

• Пазарът на недвижими имоти – тенденции 2011

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        за безработицата в САЩ нека видим утре каква ще е.

А за животното:
        Днешните продажби на дребно в Еврозоната на месечна база:
        EUR Retail Sales m/m Реални: -0.8% Очаквани: 0.3%

Не знам как при тези падащи продажби ще се надуе "ръфаща" инфлация, но да видим.
        Възстановяването са отлага...... ЗАСЕГА.

German Retail Sales m/m РЕАЛНИ -2.4% ОЧАКВАНИ 0.6% (Обърнете внимание, че това са на месечна база. Все едно е имало бедствие в Германия при такъв спад)

US Non-Farm Employment Change РЕАЛНИ 103K ОЧАКВАНИ 159K
        Last edited by anon6706; 07.01.2011, 16:01.

Коментар

• .....

ето малко за топлокейшъните
          http://www.investor.bg/news/article/110639/122.html

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            Ммм дааа,

кой беше споменал, че брокитата не можели да влияят на цените...:

Цитат:
            Повечето агенции се опитваха да задържат проформа цените на имотите на нивата от 2009 г., като даваха сравнително високи оферти „продава”, но бяха принудени да договарят големи отстъпки при всяка сделка.
            €276 млн. по-малко инвестиции в имоти през 2010 г.
            http://www.monitor.bg/article?id=274769
            http://www.monitor.bg/article?id=275064

Като свалите 30-40% от офертнице цени и ще получите реалните цени на които се сключват сделките

Коментар

• Преди русия смърдящ скункс да се пъне, нека прочете носителя на нобеловата награда за икономика:
              .....................
              http://paper.standartnews.com/bg/art...article=353111

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                правилно ги виждаш нещата.проблема е,че кейнс разграничава пазарните икономики на два вида-сървис и пръдакшън .
                при сървис икономика няма как да се направят изчисленията,защото целия модел е съвсем друг.ще ти дам пример:

чехия е 6 пъти по малка от англия.....но ако се изчислява само индустрялния сектор , чехия ще отчете по висок БВП от англия, макар,че е с 20 пътри по малък......
                къде е разковничето:
                ами много от предприятията в чехия са собственост на ........ АНГЛИЧАНИ !
                в англия нищо почти не се произвежда,но англичаните са собственици ( инвеститори) в други държави....... както сащ са в китай ,таиван и навсякъде по света.....
                англичанина и американеца не работят-те харчат - други работят за тях- икономиките на тези държави са трансферирани от пръдакшън в сървис ......... епъл са праили конпютрите в сащ ..сега ги правят в китай , НО печалбата се връща в сащ ....... обаче българия? те се е превърнала в сървис икономика,БЕЗ да е такава!
                кремиковци не е изнесено в китай,че бг собствениците и акционерите в кремиковци да си пърдят дома и да харчат печалбите наготово....... напротив-ккрениковци е фалирало ! химко враца и т.н. също-бг няма натрупан капитал,който е изнесен в чужбина и носи доходност на българина!
                например,ако такев заплатата му идваше НЕ от губещо "предприятие" (БФБ ) ,ами от инвестиции от чужбина,тогава бих се съгласил заплатата да му е част от БВП-имаш реална доходност,която ще се превърне в БВП ....в случая самите пари на такев щяха да бъдат ПРОДУКТ! но в тези условия ,които са в бг ,парите на такев НЕ СА ПРОДУКТ ....... те са НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ-демек единствено тази заплата може да се замени с дълг!
                за тва от години разправям,че тва ,което става в бг е нищо повече от трансфериране на дълг в БВП ,което е не само фиктивно,но НЕреално и убийствено в дългосрочен аспект...
                Ъмм,

тия модели за пресмятане на БВП не ги измислят наш'те кифли, ами им ги налагат от Евростат, затова казвам че колкото повече храцаш методологиите, ами те са "вашите" - БГ-стан отдавна няма мнение по въпроса

Иначе еъпроса, който засягаш моята Руса особа се е занимавала малко с него да го изследва и мога да ти дам набързо малко впечатления, които може би са любопитни.

Та, има разлика как влияе на икон. ръст частните инвестиции и публичния сектор по пера в развитите икономики и в БГ-стан.

Да кажем има парадокси от типа, че ръста на частните инвестиции в развитите не корелират с ръста на БВП, докато в БГ-стан т'ва беше доста ясно изразено.

При публичния сектор, първо трябва да го разделим на отбрана и вътрешна сигурност. Тук ръста на тия разходи НЕ води до ръст на БВП в БГ-стан, дори обратно.

После здравеопазване, в развитите страни води до ръст - тук - не.

После образование в развитите НЕ води до ръст, тук - ДА.

После екология, в развитите страни води до ръст на БВП, тук - не.

Дотук ти е все публичен сектор и е видно, че увеличаването на разходите за него не водят до ръст на БВП или размерите му са толкова малки, че отговарят на стагнирала икономика.

Тия неща няма как да ги прочетеш в бг-пресата

Основно влияние за БГ-стан и ръста на икономиката оказва потреблението и частните инвестиции, публичния сектор е много спорен ( да не казвам с отрицателен резултат ).

Ай, ся ми кажи какво прави моя "любимец" БаМкоФф в момента и според теб вижда ли се края на кризата? Ърммм ....?

П.П. За т'ва аз не долюбвам Кейнс, защото за развиваща икономика кат' БГ-стан има още мноу дълъг път да извърви докато публичния сектор спре да граби и да гледа на всичко кат' на далавера, както това се наблюдава е развитите страни, където ръст в публичния сектор веднага корелира с ръст в икономиката.

Поздрави!
                Last edited by marandi; 07.01.2011, 00:16.

Коментар

• И ти не си съвсем прав. Веднага ще ти дам примери за изнесено българско производство в Китай. Примерно завода за автомобилни гуми "Динамик". Има и други десетки примери.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Асенка,

на мИня тоже ми е неприятно постоянно да чета за сменени счетоводни стандарти и прочие сменени стандарти и методология, щот' ги "синхронизирали" с тия в ЕС.

Не знам дали са логични или нелогични - на мИня не ми е секси от т'ва, щот' ми писна и нека да ги изравняват напълно с останалите вече, а не да карат на "полусъединител" и аз да сричам как е в БГ-стан, как е при другите, кое съвпада, кое - не и да си пощя Русата кратуна накъде ще задуха ветреца

П.П. Иначе за горе черничкото трябва да задраскаш Кейнс първо от икономическите школи, а той не е БГ-станец ( за съжаление ) - хихи
                    правилно ги виждаш нещата.проблема е,че кейнс разграничава пазарните икономики на два вида-сървис и пръдакшън .
                    при сървис икономика няма как да се направят изчисленията,защото целия модел е съвсем друг.ще ти дам пример:

чехия е 6 пъти по малка от англия.....но ако се изчислява само индустрялния сектор , чехия ще отчете по висок БВП от англия, макар,че е с 20 пътри по малък......
                    къде е разковничето:
                    ами много от предприятията в чехия са собственост на ........ АНГЛИЧАНИ !
                    в англия нищо почти не се произвежда,но англичаните са собственици ( инвеститори) в други държави....... както сащ са в китай ,таиван и навсякъде по света.....
                    англичанина и американеца не работят-те харчат - други работят за тях- икономиките на тези държави са трансферирани от пръдакшън в сървис ......... епъл са праили конпютрите в сащ ..сега ги правят в китай , НО печалбата се връща в сащ ....... обаче българия? те се е превърнала в сървис икономика,БЕЗ да е такава!
                    кремиковци не е изнесено в китай,че бг собствениците и акционерите в кремиковци да си пърдят дома и да харчат печалбите наготово....... напротив-ккрениковци е фалирало ! химко враца и т.н. също-бг няма натрупан капитал,който е изнесен в чужбина и носи доходност на българина!
                    например,ако такев заплатата му идваше НЕ от губещо "предприятие" (БФБ ) ,ами от инвестиции от чужбина,тогава бих се съгласил заплатата да му е част от БВП-имаш реална доходност,която ще се превърне в БВП ....в случая самите пари на такев щяха да бъдат ПРОДУКТ! но в тези условия ,които са в бг ,парите на такев НЕ СА ПРОДУКТ ....... те са НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ-демек единствено тази заплата може да се замени с дълг!
                    за тва от години разправям,че тва ,което става в бг е нищо повече от трансфериране на дълг в БВП ,което е не само фиктивно,но НЕреално и убийствено в дългосрочен аспект...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Асенка,

на мИня тоже ми е неприятно постоянно да чета за сменени счетоводни стандарти и прочие сменени стандарти и методология, щот' ги "синхронизирали" с тия в ЕС.

Не знам дали са логични или нелогични - на мИня не ми е секси от т'ва, щот' ми писна и нека да ги изравняват напълно с останалите вече, а не да карат на "полусъединител" и аз да сричам как е в БГ-стан, как е при другите, кое съвпада, кое - не и да си пощя Русата кратуна накъде ще задуха ветреца

П.П. Иначе за горе черничкото трябва да задраскаш Кейнс първо от икономическите школи, а той не е БГ-станец ( за съжаление ) - хихи
                      .................
                      Ти пак пощуря бе некомпетентни! Кейнс е спасил Америка по време на Рузвелт. Това обаче не е за руси тимберици. Това е за сериозни икономисти. Айде на бас, че в тази ситуация, Кейнс е много по-адекватен от всички неолайнари

Коментар

Ама нали точно това е важното - те се трансферират в положително БВП, ако доматите са български, а намаляват БВП, ако доматите са вносни.
                        Значи, за да калкулираш БВП, то ти трябва да знаеш какъв ти е вноса, но трябва да знаеш и покупателната способност. Тя е сума от доходите на частния и публичния сектор. Иначе решаваш линейно уравнение с две неизвестни.

П.П. Много интересни политически с*ирки прави небезизвестнен баскетболен треньор по бТВ.
                        какви са доматите в случая няма значение,то се оценя в БВП по друг начин,ама да не те обърквам допълнително,да го остваиме този въпрос настрана-там сметките са верни и няма абсудизми ( ако не броиме кражбите ддс и акцизи с фиктивен износ ) .
                        тва линейно уравнение,дето ти смяташ че е БВП ,НЕ Е , а е бъдеща прогноза за БВП на база пърчасинг пауър!
                        ще ти го обясня по друг начин,като ти задавам въпроси:
                        1.според теб (без да гледаш дянковата статистика ) ,как се е изменил БВП от 2007 до днес? бг по добре ли ти се вижда в момента ,или по зле и с какви проценти горе долу?

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                          както и да е
                          тоя въпрос не е интересен защото просто не виждам как бих го използвал това инфо за да направя кинти
                          Пусни си Шоуто на Слави и ще видиш как се правят пари.

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Много е важно за чий домати ги харчи.
                            Тук сме малки (а и почти всичко е вносно), но в САЩ е много важно дали държавният чиновник ще си купи Тойота или Шевролет. Тойотата намалява БВП, Шевролетът го увеличава.
                            абсолютно вярно е това което казваш -- за какво ги хар4и заради търговския баланс и отношението му към бвп

но тук основния въпрос е за държавното плащане към служителя и 4е за да се създаде бвп трябва да купиш нещо, а държавата плащайки ми заплата какво купува? нищо

както и да е
                            тоя въпрос не е интересен защото просто не виждам как бих го използвал това инфо за да направя кинти

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                              точно така-тва е вярно.
                              което не е вярно е,че смяташ,че това е БВП!
                              това е пърчасинг пауър пър кепитал-той ВЛИЯЕ НА БВП , НО НЕ Е БВП !
                              пример:
                              аз и ти имаме 10 000 лева .те са пърчас пауър,все още НЕ са БВП ,ако си купиме чушки и домати с тях,тогава тези пари се ТРАНСФЕРИРАТ в БВП чрез човека,произвел доматите и чушките ......... а дянков брои тези 10 000 + доматите и чушките ...
                              имаш мулитпликатор .....а ако тези 10 000 са ни заплати като държавни чиновници,тогава ДОРИ и да не ги похарчим,а да ги сложиме в банка,пак дянков ги брои като БВП ......
                              Ама нали точно това е важното - те се трансферират в положително БВП, ако доматите са български, а намаляват БВП, ако доматите са вносни.
                              Значи, за да калкулираш БВП, то ти трябва да знаеш какъв ти е вноса, но трябва да знаеш и покупателната способност. Тя е сума от доходите на частния и публичния сектор. Иначе решаваш линейно уравнение с две неизвестни.

П.П. Много интересни политически с*ирки прави небезизвестнен баскетболен треньор по бТВ.

Коментар

Асене, не знам доколко ме познаваш от форума, но трябва да знаеш, че много рядко пиша, че греша.... защото рядко греша.

Относно държавните заплати и БВП.
                                Ето каква ми е логиката, пък ти ако искаш я обори:

На един държавен чиновник се плаща заплата. С тази заплата той може да купи македонски домати (намалява БВП), може да купи български (подпомага БВП).
                                Колкото повече му увеличавам заплатата, то той толкова повече ще влияе на БВП. Но аз не знам кога какви домати ще купува - вносни или български.
                                Виж колко простичко и кратко ти го написах.
                                Пък и тук не сме, за да се харесваме...
                                точно така-тва е вярно.
                                което не е вярно е,че смяташ,че това е БВП!
                                това е пърчасинг пауър пър кепитал-той ВЛИЯЕ НА БВП , НО НЕ Е БВП !
                                пример:
                                аз и ти имаме 10 000 лева .те са пърчас пауър,все още НЕ са БВП ,ако си купиме чушки и домати с тях,тогава тези пари се ТРАНСФЕРИРАТ в БВП чрез човека,произвел доматите и чушките .........
                                а дянков брои тези 10 000 + доматите и чушките ...
                                имаш мулитпликатор .....а ако тези 10 000 са ни заплати като държавни чиновници,тогава ДОРИ и да не ги похарчим,а да ги сложиме в банка,пак дянков ги брои като БВП ......

а дали рядко грешиш,ти си знаеш-не е в случая това въпроса,но ще ти кажа кво направи отъ моя гледна точка:
                                продаде скептицизъм за "знания" .....в унсс тва му викат висше образОвание,аз му викам промиване на мозък.
                                или по друг начин:
                                преди беше прав,макар че бе в грешка,а сега си в грешка,макар,че си прав.

Коментар

Working...
                                X