IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
    това 4е държавния служител като изхар4и пари за домати създава БВП е така
    въпроса е 4е те смятат самото плащане от държавата на работника за създаване на БВП също
    и след като той полу4и например 1000лв. заплата по4ва да ги хар4и и пак създава БВП за още хиляда когато ги изхра4и

демек с 1000 лв се създава бвп за 2000лв.

това е нелоги4ното според мен лошото е 4е и спора по тази тема не е особено полезен
    Много е важно за чий домати ги харчи.
    Тук сме малки (а и почти всичко е вносно), но в САЩ е много важно дали държавният чиновник ще си купи Тойота или Шевролет. Тойотата намалява БВП, Шевролетът го увеличава.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Асене, не знам доколко ме познаваш от форума, но трябва да знаеш, че много рядко пиша, че греша.... защото рядко греша.

Относно държавните заплати и БВП.
      Ето каква ми е логиката, пък ти ако искаш я обори:

На един държавен чиновник се плаща заплата. С тази заплата той може да купи македонски домати (намалява БВП), може да купи български (подпомага БВП).
      Колкото повече му увеличавам заплатата, то той толкова повече ще влияе на БВП. Но аз не знам кога какви домати ще купува - вносни или български.
      Виж колко простичко и кратко ти го написах.
      Пък и тук не сме, за да се харесваме...
      това 4е държавния служител като изхар4и пари за домати създава БВП е така

въпроса е 4е те смятат самото плащане от държавата на работника за създаване на БВП също
      и след като той полу4и например 1000лв. заплата по4ва да ги хар4и и пак създава БВП за още хиляда когато ги изхра4и

демек с 1000 лв се създава бвп за 2000лв.

това е нелоги4ното според мен лошото е 4е и спора по тази тема не е особено полезен
      Last edited by zloblivi_podritvaniq; 06.01.2011, 22:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
        хм,харесваше ми повече,когато НЕ ми вярваше,че чиновническите заплати са включени ......
        само не разбирам защо ти и маранди го намирате "логично" ?
        не е логично,абсурдно е!точно и тва ми бе първия постинг,когато повдигнах темата...... много правилно НЕ вярваше ,защото е НЕлогично.......
        а сега,след като аз и после маранди ти казвахме,че е включено,изведнъж го намери за логично?
        тва,че е така не значе че ТАКА ТРЯБВА ДА Е !
        само злокобния все още не е попаднал в "ефекта " на знанието и поставя под съмнение фактите......
        логично е ако сървис икономиката се брои за БВП ,то и държавния сектор да се брои в бВП ..... проблема е,че цялата сървис икономика НЕ трябва да се изчислява в БВП ,защото няма нищо общо с него и при задлъжняване на държавата се получава дефектно изразяване на реалността !!!!!
        само злобливия вижда мултиплицирането на БВП чрез дублажа в смесването на пърчасинг пауър индекса в изчисляването на БВП !
        пример:
        аз произвеждам домати за 100 000 лева -имам 100 000 единици в БВП........ такев със заплатата си купува тези домати .......
        реалното производсто е 100 000 ,обаче заплатата на такев също се брои като БВП - и имаш мултиплициране на данните със 100 % !
        или пък дето казваше,че военните разходи се считатат за част от БВП и е нормално да са там.......
        ами да ,там са, ама защо да е нормално ?
        бг кат купи 10 танка и тва било ръст в БВП ?
        напротив-тва трябва да са разходи и те са ,НО не трябва да се броят като приръст!

интересна мми е психологията на хората-когато не знаят нещо и им се вижда неправилно,започват да се съмняват.....но когато им се даде доказателство,вместо да отрекат самите формули или закони в случая,търсят по телето вол,за да се самоубедят .....казват си-по умни хора са ги писали законите и формулите.......требе да има логика......
        а реалността ананне и маранди е,че законите и формулировките в много случаи са писани от абсолютни гамени.......особено в бг ....
        такъв БВП е нормален за изчисление в държави с мощни сървис икономики , заради колосалните им инвестиции извън държавата - както са например сащ и англия ......
        за държава като бг този тип на изчисление е абсурден,защото нямаш капиталови потоци в следствие на инвестиции ....... освен ако бг не си е изнесла производството в китай,ама аз още не знам за такова нещо
        Асене, не знам доколко ме познаваш от форума, но трябва да знаеш, че много рядко пиша, че греша.... защото рядко греша.

Относно държавните заплати и БВП.
        Ето каква ми е логиката, пък ти ако искаш я обори:

На един държавен чиновник се плаща заплата. С тази заплата той може да купи македонски домати (намалява БВП), може да купи български (подпомага БВП).
        Колкото повече му увеличавам заплатата, то той толкова повече ще влияе на БВП. Но аз не знам кога какви домати ще купува - вносни или български.
        Виж колко простичко и кратко ти го написах.
        Пък и тук не сме, за да се харесваме...

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
          не е логично,абсурдно е!точно и тва ми бе първия постинг,когато повдигнах темата...... много правилно НЕ вярваше ,защото е НЕлогично.......

........ а реалността ананне и маранди е,че законите и формулировките в много случаи са писани от абсолютни гамени.......особено в бг ....
          такъв БВП е нормален за изчисление в държави с мощни сървис икономики , заради колосалните им инвестиции извън държавата - както са например сащ и англия ......
          за държава като бг този тип на изчисление е абсурден,защото нямаш капиталови потоци в следствие на инвестиции ....... освен ако бг не си е изнесла производството в китай,ама аз още не знам за такова нещо
          Асенка,

на мИня тоже ми е неприятно постоянно да чета за сменени счетоводни стандарти и прочие сменени стандарти и методология, щот' ги "синхронизирали" с тия в ЕС.

Не знам дали са логични или нелогични - на мИня не ми е секси от т'ва, щот' ми писна и нека да ги изравняват напълно с останалите вече, а не да карат на "полусъединител" и аз да сричам как е в БГ-стан, как е при другите, кое съвпада, кое - не и да си пощя Русата кратуна накъде ще задуха ветреца

П.П. Иначе за горе черничкото трябва да задраскаш Кейнс първо от икономическите школи, а той не е БГ-станец ( за съжаление ) - хихи

Коментар

SEBULBA, на лошо отиват нещата. Уж падала безработицата, пък що така аналогът в САЩ на нашите няколко хипермаркета се сдухва?
            И то баш декември и когато борсата в САЩ се пръсна от растеж....

Target Corp. (TGT) said same-store sales increased 0.9% last month, falling far short of analysts' estimates and sending shares down sharply. ж The stock dropped 5% to $56 in recent premarket trading as the gain compared with the 4% increase predicted by analysts in a Thomson Reuters poll. ж "Strength in grocery and apparel was offset by softness in the electronics, toys and some home categories,"
            Ей ти едно четиво:

2011: A hiring boom, even at 9% unemployment

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Тая ти прогноза бай Маранди ше продължава да бъде актуална , но ми е чудно защо си я "обвързал " с т.нар. " Валутен Борд " ,след като такъв в БГ няма и не е имало ! Има елементи на Валутен Борд ( между които и фиксиран курс на местната към чуждестранната валута ,който БНБ уж поддържа )

Тия неща ги спомена дори и Ханке в едно от последните си интервюта преди да нахлупи каскета на Агента Виктор и да се хване пътя към американско
              Валутният борд, както му думат у БГ-стан е един от многото видове валутни режими ( мисля, че бяха 12 вида - по памет ). Та, за съжаление отново не виждам нищо уникално в БГ-стан.

Отдавна са открили вече, че небето е синьо, водата мокра и че БГ-станския кв. метър стана 8-то чудо на света.

Сорка, че не откривам нищо уникално и неповторимо, все пак са празници и трябва да съм по-оптимистичен - хихи

Чиърс!

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                хм,харесваше ми повече,когато НЕ ми вярваше,че чиновническите заплати са включени ......
                а сега,след като аз и после маранди ти казвахме,че е включено,изведнъж го намери за логично?
                само злокобния все още не е попаднал в "ефекта " на знанието и поставя под съмнение фактите......
                логично е ако сървис икономиката се брои за БВП ,то и държавния сектор да се брои в бВП ..... проблема е,че цялата сървис икономика НЕ трябва да се изчислява в БВП ,защото няма нищо общо с него и при задлъжняване на държавата се получава дефектно изразяване на реалността !!!!!
                само злобливия вижда мултиплицирането на БВП чрез дублажа в смесването на пърчасинг пауър индекса в изчисляването на БВП !
                пример:
                аз произвеждам домати за 100 000 лева -имам 100 000 единици в БВП........ такев със заплатата си купува тези домати .......
                реалното производсто е 100 000 ,обаче заплатата на такев също се брои като БВП - и имаш мултиплициране на данните със 100 % !
                или пък дето казваше,че военните разходи се считатат за част от БВП и е нормално да са там.......
                напротив-тва трябва да са разходи и те са ,НО не трябва да се броят като приръст!

интересна мми е психологията на хората-когато не знаят нещо и им се вижда неправилно,започват да се съмняват.....но когато им се даде доказателство,вместо да отрекат самите формули или закони в случая,търсят по телето вол,за да се самоубедят .....казват си-по умни хора са ги писали законите и формулите.......требе да има логика......
                а реалността ананне и маранди е,че законите и формулировките в много случаи са писани от абсолютни гамени.......особено в бг ....
                асене аз веднага щом го про4етох разбрах 4е е така - щом го пише зна4и е така

но просто не ми зву4еше логи4но
                това е

и още не ми зву4и но това е без зна4ение

Коментар

• Първоначално изпратено от mirin Разгледай мнение
                  Градинките в Цариградски днес !
                  Взети от статията на МЪРШАТА от стадото дето не иска да си плаща и без това незаконните такси.
                  Ами като не могат да живеят на чисто да се изнасят в кочините си. На снимките виждам две паднали сухи листа, подредени в икебана специално да бъдат снимани

Коментар

• .....

вулви съвсем сериозно ти казвам
                    заеби ги тия имоти защото една стотинка няма
                    да искараш
                    пазара е мъртъв

намери си някакво друго занимание
                    продавай зеле например или гледай болни деца
                    или нещо не зависимо какво щото ситуацията е направо коми4на

продава4ите се надяват и мислят 4е купува4те из4акват - а то няма купува4и

пълен смях е вси4ко

Коментар

• Градинките в Цариградски днес !
                      Взети от статията на МЪРШАТА от стадото дето не иска да си плаща и без това незаконните такси.

Коментар

Маранди, мерси за снощния ти отговор.
                        Днес, като се позамислих, ами то е много ясно - парите на държавните трябва да се включват към БВП, щото с тях се купуват разни благинки - демек, увеличават потреблението.
                        А за осигуровките по тях - да, не би трябвало да влизат в БВП, защото те практически не влизат в потреблението.... най-много някоя "любима" банка да начислява банкови такси по преводите им.

Кой би снощи?
                        пример:

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          ..в октомври съм дал възможен сценарий за опасност от бултрапец в Q1 на 2011 г...
                          Тая ти прогноза бай Маранди ше продължава да бъде актуална , но ми е чудно защо си я "обвързал " с т.нар. " Валутен Борд " ,след като такъв в БГ няма и не е имало ! Има елементи на Валутен Борд ( между които и фиксиран курс на местната към чуждестранната валута ,който БНБ уж поддържа )

Тия неща ги спомена дори и Ханке в едно от последните си интервюта преди да нахлупи каскета на Агента Виктор и да се хване пътя към американско
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                            Малко поодрусват крушата, за да оправдаят QE 3. Трябва оправдание да въртиш постоянно печантицата. Винаги (дебело да подчертая), безконтролното печатане на пари е водило до едно и също!
                            винаги казваш

засега след q1 имахме дефлация
                            ще видиме какво следва

отделно подобрени в сащ и европа не зна4и
                            подобрени е бг

само наща борса не се ка4ва
                            това не те ли впе4атлява

предполагам не
                            както и аз не се впе4атлих от блок4ето ти

Коментар

SEBULBA, на лошо отиват нещата. Уж падала безработицата, пък що така аналогът в САЩ на нашите няколко хипермаркета се сдухва?
                              И то баш декември и когато борсата в САЩ се пръсна от растеж....

Target Corp. (TGT) said same-store sales increased 0.9% last month, falling far short of analysts' estimates and sending shares down sharply. ж The stock dropped 5% to $56 in recent premarket trading as the gain compared with the 4% increase predicted by analysts in a Thomson Reuters poll. ж "Strength in grocery and apparel was offset by softness in the electronics, toys and some home categories,"
                              Малко поодрусват крушата, за да оправдаят QE 3. Трябва оправдание да въртиш постоянно печантицата. Винаги (дебело да подчертая), безконтролното печатане на пари е водило до едно и също!

Коментар

• Пфу ... мноу сте писали днес, бря - хихи

Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                                Та имотите щели да.........

Миранди не каза дали
                                ще правиш прогноза
                                дето вчера те помолих???????
                                Трябват ми 4-5 дена да посмятам, а сега точно ги нямам.

По-нататък с удоволствие

П.П. Иначе в октомври съм дал възможен сценарий за опасност от бултрапец в Q1 на 2011 г. за средни жилищни цени по НСИ за БГ-то. Прегледай ми коментарите отдолЕ под статията:

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963
                                Last edited by marandi; 06.01.2011, 22:09.

Коментар

Working...
                                X