If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Понеже няма да се вдигат лихвите по твоите очаквания, защо не отидеш да изтеглиш един хубав кредит? Ще имаш безгрижни месеци, ще ти тръгне бизнеса, ще печелиш и ти, и банката от лихвите, които ще плащаш. Инфлацията ще ти яде лихвата, по твоите думи лихвеният процент няма да се вдига, какво по-хубаво?
Като говоря за вдигане или не вдигане на лихви от ЕЦБ, говоря за ОСНОВНИЯ ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ.
Да ти обяснявам ли по-нататък?
П.П. Хубаво е като ме четеш, че и после коментираш, да го правиш внимателно.
Прочети още веднъж какво съм писал и по-специално следния пасаж: В еврозоната се наблюдава инфлация над допустимия праг от 2% и е въпрос на време ЕЦБ да вдигне лихвените си проценти, за да намали инфлацията.. Днес се очакваше лихвеният процент да не се променя и да остане на ниво 1% и така и стана. Въпрос на време е, т.е. след 3, 6, 9 или в много кофти вариант 12 месеца ЕЦБ да вдигне този процент. И да го вдигне осезаемо.
След около година сегашният председател Трише си заминава и ще дойде шефът на бундесбанката Вебер и тогава гледай какво ще стане с лихвите. Трише каквото можа обърка, френската политика винаги е била да се надува инфлацията и затова винаги франкът им се е обезценявал през годините. Италианците са същите пациенти, затова и френският франк, и италианската лира преди да се заменят с еврото бяха стотици и хиляди франкове и лири за 1 долар.
В България нещата с инфлацията са много по-интересни. Заради борда БНБ не може да печата пари и да надува инфлация и това е най-хубавото нещо, което прави БНБ. Нашият финансов министър вече близо година и нещо се опитва да увеличи инфлацията, за да задвижи икономиката. Вдигна акцизите (горива up, цигари up), сега вдигат водата и скоро ще дигнат тока. Ако хората успеят да поемат и тези увеличения и не намалят потреблението си още повече, ще успеем даже да отбележим ръст на края на годината. Търговците само чакат да се чуе някъде, че се вдигат цени и почват и те да вдигат хляб, олио, месо. Така де, няма да се минават Картинката изглежда благоприятна за изпълнение на бюджета и увеличаване на инфлацията.
Да не се случи само така, че парите на бачкаторите от чужбина да понамалеят или нашите хора тука да решат да ги спестяват, или пък хората да се уплашат, че идват още по-тежки времена и да си намалят още повече потреблението, а малкото пари, които им остават, да ги съхранят за черни дни? Като се прибавят и новите безработни, и пречките, които им прави правителството за получаване на помощи, и нещата спират да са толкова розови Интересно ще е да се види как ще тръгнат нещата и какво ще стане идните няколко месеца
Аз също не очаквам скоро вдигане на лихви от ЕЦБ...
Понеже няма да се вдигат лихвите по твоите очаквания, защо не отидеш да изтеглиш един хубав кредит? Ще имаш безгрижни месеци, ще ти тръгне бизнеса, ще печелиш и ти, и банката от лихвите, които ще плащаш. Инфлацията ще ти яде лихвата, по твоите думи лихвеният процент няма да се вдига, какво по-хубаво?
На фона на тези твои волни разсъждения, на фона на несъществуващи линкове към "Стандарт", ти предлагам следното четиво (за да не спекулираш повече по този въпрос):
SEBULBA единствения шанс на ЕЦБ
да не почне да вдига лихвите след
средата на годината е
икономиката на Китай дотогава
да е прегряла и суровините да
са почнали да поевтиняват !!!!
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
На фона на тези твои волни разсъждения, на фона на несъществуващи линкове към "Стандарт", ти предлагам следното четиво (за да не спекулираш повече по този въпрос):
Банкерите продължават да не пускат на принудителна продажба голяма част от имотите, обезпечение на вече станалите лоши кредити. Това се прави за да не се "изсипят" на пазара изведнъж голяма част от имоти на привлекателни цени и да се подбие още повече цената на жилищата. Кризата обаче си продължава и вече почнаха да горят и едри получатели на кредити. Още колко ли време ще издържат банкерите, преди да почнат да пускат повече обезпечения на пазара? Дали ще дочакат по-добри дни и по-високи цени на НИ или няма да могат?
В еврозоната се наблюдава инфлация над допустимия праг от 2% и е въпрос на време ЕЦБ да вдигне лихвените си проценти, за да намали инфлацията. След като това стане, ресурсът ще се оскъпи и след малък времеви лаг високите лихви ще стигнат и до българските банки - собственост на чужди европейски банки. Висока цена на ресурса - още по-високи лихви за кредитополучателите. Какво ще се случи тогава? Дали ще започнат най-после да се реализират повече обезпечения?
Банкерите продължават да не пускат на принудителна продажба голяма част от имотите, обезпечение на вече станалите лоши кредити. Това се прави за да не се "изсипят" на пазара изведнъж голяма част от имоти на привлекателни цени и да се подбие още повече цената на жилищата. Кризата обаче си продължава и вече почнаха да горят и едри получатели на кредити. Още колко ли време ще издържат банкерите, преди да почнат да пускат повече обезпечения на пазара? Дали ще дочакат по-добри дни и по-високи цени на НИ или няма да могат?
В еврозоната се наблюдава инфлация над допустимия праг от 2% и е въпрос на време ЕЦБ да вдигне лихвените си проценти, за да намали инфлацията. След като това стане, ресурсът ще се оскъпи и след малък времеви лаг високите лихви ще стигнат и до българските банки - собственост на чужди европейски банки. Висока цена на ресурса - още по-високи лихви за кредитополучателите. Какво ще се случи тогава? Дали ще започнат най-после да се реализират повече обезпечения?
Аз по принцип нямам никви интереси
към НИ в РъБъ, но ми е
любопитно какво ще дадеш
като прогноза , защото добре ги
осмисляш нещата!!!!!!
Успех в скучаенето !!!
Прогнози в РъБъ си е висш пилотаж.
По-лесно е да давам прогнози за ЮКей ( да кажем ), дет' в началото на миналата годинка спорехме с моя приятел Пешо Лукса, че там се получава класически бултрап на имотките, ама той дебела кратуна, ъп-каше кат' замаян.
Тук нЕма данни за нищо, само стъкминистан, дет' "статистическата" грешка е в пъти по-голям порядък от измененията. Демек, събира се вечерта седянката, сядат на масата, плесват по няколко ракии и на другия ден според махмурлука се преценява к'ви данни да се дадат като "официални"
Ай, чиърс с една бирка!
П.П. Дал съм прогноза до края на тази година, та затова ти изтрих началото, щот' май не четеш какво съм ти писал?
Ами................
Не знам през колко време,
но в началото на годината
с цел до към края
Аз по принцип нямам никви интереси
към НИ в РъБъ, но ми е
любопитно какво ще дадеш
като прогноза , защото добре ги
осмисляш нещата!!!!!!
Успех в скучаенето !!!
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Прочетох !!!
Помислих , че вече си насмогнал
Та затова подмятам да припомня.....
С кое да насмогна, че не мога да се сетя? Русото си е скучаещ милионер - хихи
Шегувам се, 4-5 дена не значи да са един след друг, другия месец вероятно ще е готова статията и то ако имам муза, щот' не пиша "насила". Не съм на "заплата", налЕ - та, пиша кат' ми е кеф
П.П. Казах ти да ми прегледаш прогнозата за имотките от месец октомври и ще се ориентираш. За момента има голяма вероятност да се случи тя. Демек, ако не си я чел - "дъно" ся в Q1 на 2011 г. на жилищните по НСИ по средни цени за БГ-стан, 2-3 тримесечия на лек ръст и после надолЕ пак. Т'ва е последното от преди 3 месеца. На колко време искаш да давам прогнози за имотките? През 20 дена ли?
За Варна нищо утешително -- беднотията им наближава тази в Търговище и при пробив отива към нивото на Ямбол Докато във Видин отдавна е пълно блаженство
Коментар