IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнение
    Ти ли го списваш тоя парцал. Нещо много препратки правиш към него. Какво да ти чета нещастните писания. Написал си 2 реда. Как оценяваш високия риск. Аз затова те и питам за да видят всички в форума какъв смешник си. Иначе си имам откъде да чета. Не се притеснявай.
    Виждам те колко си чел, хич не съм притеснен.
    Виждам те и колко си разбрал - от туй дето си го чел.

Коментар

• marandi , четох ви спора за инфлацията и за хартиените и електронните пари, та можеш ли да ми кажеш от агрегатите на бнб , кои са според теб хартиени, кои електронни ,
      и кои се връзват с инфлациата от 4.5 % за миналата година ??
      Last edited by Imotenbalon; 03.02.2011, 13:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Глупости! И къде отиват тия пари? Това, че държавата изземва повече пари от едни за сметка на други, означава само, че засилва преразпределителната си функция
        Хе хе хе,

голяма глупост. Държавата била вземала повече за да била преразпределяла

Ти да не очакваш държавата като ти вземе после да ти ги върне?????

Инфлация породена от административно вдигане на цени и данъци, а не породена от растеж (търсене на работна ръка - повишаване на заплатите, повишаване на потребителското търсене - повишаване на цените), та такава инфлация административно наложена води единствено и само до обедняване на хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Мастър Онуфрев,

имам симпатии към тИбя предвид, че си ми зодийка. Също изпитвам симпатии, когато някой прояви известна доза съмнение и иска да си изясни даден детайл от знанията си.

С огромно огорчение забелязвам, че чалгарския стил на Вувузелката31 е заразителен и така се деформира цялата идея на форумното пространство, а то е на първо място да сме добронамерени един към друг и да сме си полезни взаимно с информация - безпристрасна и коректна, всекиму според таланта и способностите. Демек да се забавляваме

За да не бъда голословен ти предлагам следното:

- залагаме по един нотариален акт на идентични ценово имоти - да кажем 50к-100к или колкото предложиш;
          - отваряме отделна тема дали инфлацията касае само и единствено книжни пари; където започваме да дискутираме само двамата;
          - изясняваме ролята и функциите на електронните пари и дали влияят на инфлацията спрямо досегашните икономически школи и теории;
          - накрая останалите участници от форума решават кой е крив и кой прав;
          - залога остава ... сещаш се къде

П.П. Като аз обещавам, че ще ти върна залога, щот' не ми трябва и искам само да ми обещаеш никога повече да не изпадаш на чалгарско ниво, защото не ти отива. Да използваш думичките "Благодаря & Извинявай" по-често, когато някой безвъзмездно споделя труда и таланта си, защото този "някой" ( който и да е и в който и форум да е ), не е длъжен да го прави, налЕ?

За Смехур31 въвеждам "квота" по 2 негови кимита, дори само да ме "заговори". И по 1 кими на всеки мой отговор към него. Грамотността и образованието винаги са били скъпи ...

П.П.П. Още 2 дена се пропиляха от времето ми, а после сладко бебе БГ-Ред ще ме пита кога ще е готов следващия ми материал!? Какво да му отговоря като времето ми "отива" за глупости - хихи

Чиърс на бебетата сладки!
          Мосю Маранди,

Аз изпитвам симпатии към теб не поради факта,че си ми зодийка,а поради факта,че си от малкото хора тук пишещи нещо смислено.Радвам се,че имаш самочувствие на знаещ и на фона на голяма част от пишещите тук то е абсолютно оправдано!От,друга страна,имаш навика да се мислиш за последна инстанция на истината и когато нямаш достатъчно аргументи се опитваш да шикалкавиш и да прилагаш метода с омаловажаване на знанията на другите.Това,за твое съжаление обаче,не е и не може да бъде аргумент в спор!
          Това тук е форум,който освен забавление би трябвало и да е място за дискусии по теми,които не винаги са забавни.Ако има човек към,когото да съм добронамерен тук,то това си ти.Това не означава,че трябва да си затварям очите,когато в нещо не съм съгласен с теб
          Относно предложението ти ще започна от зад напред:
          - как очакваш участниците във форума да преценят кой крив кой прав след като самия ти нямаш високо мнение за голяма част от тях?!
          - нямам нищо против да отворим тема за инфлацията,където да дискутираме.Опасявам се,обаче,че ще я оспамят.
          - не мога да откликна на предложението ти за залога поради поради две основни причини - първо,нямам нотариален акт на такава стойност и второ, чужди имоти не ми трябват
          Но,тъй като ти отправяш подобно предизвикателство,предполагам че си подготвен и разполагаш с предложения от теб залог и е съвсем нормално да докажеш,че го имаш!Ако не го направиш по достстъчно убедителен начин,то предизвикателството ти по никакъв начин не би се различавало от един обикновен кръчмарски спор!А това обезсмисля и дискусиите по основната тема.

П.П.Аз не обещавам нищо да ти връщам,тъй като не възнамерявам нищо да ти взимам.
          Вместо да си пилееш времето и "таланта" в безсмислени писания,можеше да отговориш кратко и ясно на зададените от мен въпроси,някои от които предполагат дихотонен отговор,който не отнема нито много време,нито много талантТогава,може би,и ти щеше да се научиш да използваш в речника си думички като "Благодаря,че ме коригира" и "Съжалявам,не съм се изразил правилно",особено когато самия ти твърдиш колко е важно човек да се изразява точно и правилно.
          П.П.П Хора,които вместо конкретни и аргументирани отговори предлагат мерене на разни работи ги слагам в категорията "дървени философи.Кой ще попадне в тази графа,си зависи от самия него
          Last edited by onufri; 16.02.2011, 16:07.
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Жалко, че Маранди говори за икономика, без да разбира от инфлация. Ако разбираше, щеше да има някаква тежест в лекотата си. Но няма. Той е един жалък сривлблогар , разчитащ на някоя мома-софиянка да му върже заради уменията му. Моми софианки не връзвайте на комплексаря Маранди. Толкова е тъп, че не може и да се обиди. Камо ли да ви излъже да ви се настани безплатно в имота!
            Избрани цитати из "Маранди" (само от преди два месеца)

Уф, трябва да се започне отнякъде и големия “спор” в момента в България е дали има инфлация или дефлация.

Категорично дефлация!
            Ти в магазин не си ли влизал, бре? Чрез фотосинтеза ли се храниш, или зареждаш ППС-то си с безплатно сено? Смех....

Коментар

• Жалко, че Маранди говори за икономика, без да разбира от инфлация. Ако разбираше, щеше да има някаква тежест в лекотата си. Но няма. Той е един жалък сривлблогар , разчитащ на някоя мома-софиянка да му върже заради уменията му. Моми софианки не връзвайте на комплексаря Маранди. Толкова е тъп, че не може и да се обиди. Камо ли да ви излъже да ви се настани безплатно в имота!

Коментар

Тъй като ме "заговори", дотук 2 кимита. Понеже не си се научил как се пише все още "незнаеш" и се налага да ти отговоря - още 1 кими.

П.П. Ако тръгна да ти коментирам неграмотните постове за инфлацията, там имаш около 20 грешки поне. За да ти отговоря - ще ти трябват още 20 кимита.

Ама, ти нямаш толкова ...
                ..............
                Ти усещаш ли се какво четат всички от вчера?
                Аз пиша за инфлацията, ти мълчиш или обиждаш, без да имаш мнение. Това и най-голямите дебили ще се сетят, че е твоята неграмотност!Освен това, пишеш за кимита, всъщност не се сещаш, че неграмотността ти прозира по всички икономически въпроси. Защо просто не кажеш: Аз съм неграмотен сривлогар , а заблуждаваш толкова народ, че разбираш от икономически теории. Аз ще ги нахъсам да те съдят измомнико!!!!!!! Ако някой не спечели под твое давление, ще го съветвам да те съди до гроб. Тогава ще ти видя смешните глупости дето си написал. Щото си много нагъл, но не се сещаш, че рабогтещите имат повече инструменти от безработните гащиници какъвто си ти и къкъвто си бил винаги
                Last edited by LANDLORD 31; 03.02.2011, 01:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Май вувузелката така те срази с икономически знания, че ти просто даже незнаеш какво да отговориш беден нещастнико! Семплостта ти си личи отвсякъде и прозира. НЯМАШ ОТГОВОР и няма и да имаш никога, щото си неграмотен. Жалко, въпреки русотата ти
                  Тъй като ме "заговори", дотук 2 кимита. Понеже не си се научил как се пише все още "незнаеш" и се налага да ти отговоря - още 1 кими.

П.П. Ако тръгна да ти коментирам неграмотните постове за инфлацията, там имаш около 20 грешки поне. За да ти отговоря - ще ти трябват още 20 кимита.

Ама, ти нямаш толкова ...

Коментар

Мастър Онуфрев,

П.П.П. Още 2 дена се пропиляха от времето ми, а после сладко бебе БГ-Ред ще ме пита кога ще е готов следващия ми материал!? Какво да му отговоря като времето ми "отива" за глупости - хихи

.................
                    Ама какъв материал моля ви се от неграмотни автори. Кажете какъв материал предлагате за неграмотни? Да не е неграмотен материал?

Коментар

• Май вувузелката така те срази с икономически знания, че ти просто даже незнаеш какво да отговориш беден нещастнико! Семплостта ти си личи отвсякъде и прозира. НЯМАШ ОТГОВОР и няма и да имаш никога, щото си неграмотен. Жалко, въпреки русотата ти

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                        всъшност се тълкува че инфлацията е начин да излъжеш населението да получава по малко за труда си и по то този начин да си повишаваш конкурентоспособността ... цялата техника била в това да става толкова плавно че профсъюзи и население да не пропищят за индексиране преди да си получил дивидентите от повишената конкурентноспособност....
                        + 1

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                          Ееее,така няма да стане "нямаш хал-хабер...."Мисля,че ти е ясно,че имам много хабер от доста неща(умря ми циганката)Наистина исках да разбера дали сериозно мислиш,че инфлация/дефлация са процеси,които касаят само книжните пари,защото доста категорично го беше заявил.А смятам,че човек трябва,когато пише,макар и във форум,пълен с дебили,да пише коректно,щото може и някой читав човечец да се излъже да прочете написаното
                          Не съм искал да бъда победител на едро,дребно или вселенско ниво - исках да си поспорим приятно и в крайна сметка да направим нещата по-ясни
                          Мастър Онуфрев,

имам симпатии към тИбя предвид, че си ми зодийка. Също изпитвам симпатии, когато някой прояви известна доза съмнение и иска да си изясни даден детайл от знанията си.

С огромно огорчение забелязвам, че чалгарския стил на Вувузелката31 е заразителен и така се деформира цялата идея на форумното пространство, а то е на първо място да сме добронамерени един към друг и да сме си полезни взаимно с информация - безпристрасна и коректна, всекиму според таланта и способностите. Демек да се забавляваме

За да не бъда голословен ти предлагам следното:

- залагаме по един нотариален акт на идентични ценово имоти - да кажем 50к-100к или колкото предложиш;
                          - отваряме отделна тема дали инфлацията касае само и единствено книжни пари; където започваме да дискутираме само двамата;
                          - изясняваме ролята и функциите на електронните пари и дали влияят на инфлацията спрямо досегашните икономически школи и теории;
                          - накрая останалите участници от форума решават кой е крив и кой прав;
                          - залога остава ... сещаш се къде

П.П. Като аз обещавам, че ще ти върна залога, щот' не ми трябва и искам само да ми обещаеш никога повече да не изпадаш на чалгарско ниво, защото не ти отива. Да използваш думичките "Благодаря & Извинявай" по-често, когато някой безвъзмездно споделя труда и таланта си, защото този "някой" ( който и да е и в който и форум да е ), не е длъжен да го прави, налЕ?

За Смехур31 въвеждам "квота" по 2 негови кимита, дори само да ме "заговори". И по 1 кими на всеки мой отговор към него. Грамотността и образованието винаги са били скъпи ...

Last edited by marandi; 03.02.2011, 00:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                            Ами като си просто - почвай да четеш оттук:
                            http://www.investopedia.com/terms/s/speculation.asp
                            Ти ли го списваш тоя парцал. Нещо много препратки правиш към него. Какво да ти чета нещастните писания. Написал си 2 реда. Как оценяваш високия риск. Аз затова те и питам за да видят всички в форума какъв смешник си. Иначе си имам откъде да чета. Не се притеснявай.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                              всъшност се тълкува че инфлацията е начин да излъжеш населението да получава по малко за труда си и по то този начин да си повишаваш конкурентоспособността ... цялата техника била в това да става толкова плавно че профсъюзи и население да не пропищят за индексиране преди да си получил дивидентите от повишената конкурентноспособност....
                              Правилно! Да, но има и печеливши.Реално това са добиващите суровини, зърнопропроизводители и др.
                              При повишена инфлация които пръв успее да продаде продукта си на по-високите цени, печели... Тези на заплата като цяло са прецакани, на бюджетна заплата (издръжка) - най-много...Кризата ще я платят бедните, пенсионерите и долното ниво на средната класа....

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                При класическа инфлация се покачва не само цената на хляба, но и цената на труда (заплатите).
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X