IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
    1.Хубаво е,че си копирал количественото уравнение.Да се надяваме,че и знаеш какво изразява.
    2.Цитираната директива най-общо казано определя електронните пари като парична стойност,която представлява задължение на емитента и се изплаща в размера на внесената като предплата сума(в случая на кредитните карти - в размера на орпеделения лимит).По тази си същност електронните пари не се различават много от менителниците.Не знам дали си запознат,но доста икономисти определят и менителниците като отделен вид пари.Но нито менителниците,нито електронните пари създават допълнителна парична маса,тъй като,както и ти првилно си отбелязал,тя зависи изцяло от дейността на ЦБ.От тази гледна точка и книжните и електронните пари,въпреки че са на различен носител,имат еднаква същност.Най-малкото,че са взаимно заменяеми - винаги можеш да си изтеглиш пари от картата или да си внесеш.Така,че процесите инфлаця/дефлация касаят и двете по еднакъв начин.На този фон не мога да си обясня тази глупост:"Парите се делят на книжни, стокови, електронни и метални. Тук е добре да се подчертае, че инфлация/дефлация са процеси, които касаят единствено и само книжните пари. Точка! "
    В същото време твърдиш това:"в дългосрочен план винаги инфлацията се оказва парично явление"От това какво излиза,че електронните пари не са пари ли?!
    Досега си обяснявах упорството ти да не си признаеш грешката с някакъв инат,но вече си мисля,че е плод на невежество и непознаване на материята.
    ФЕИЛ.......
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Изумен съм, че толкова популярно понятие като "инфлация" се оказва толкова "непознато".

Единствено бебе Защотко написа досега, че има инфлация на разходите???

Т'ва е един от видовете инфлация. Има и други ... ама, не ги чух досега?

Оттам следва още по-голямата простотия - да се коментират "неща", които сякаш не са ясни??

За какво говорим ... ?!?
      Най-трагичното е,че е непознато само за теб
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Вероятно, моя е грешката да си мисля, че това, което аз знам го "знаят" и всички останали?

За да не стават "грешки", никога не предполагах, че може да има по-голям малоумник от Вувузелката31 - явно е, че може ....

Също вероятно не съм предполагал, че в 1 пост мога да прочета толкова много простотии....

Ти му говориш, че в Управление Емисионно пише ( ясно и категорично ) - банкноти и монети, то ти дрънка простотии ...

Безсилен съм в случая и рядко си го позволявам да го кажа, но го бях казал на Милото по един друг повод и то беше: Ти си тъп, тъп, тъп и много тъп!!!
        Малеееееее,ама ти до сред нощите ли мисли какво да напишешМдааааааа,когато няма аргументи,почват обидите.
        В едно обаче си безкрайно прав - няма начин човек да бъде толкова тъп,че да "знае" колкото теб!
        Я,бе,талантлив гению,я обясни на простолюдието Управление емисионно като емитира банкнотки,тези банкнотки стигнат до теб и ти изприпкаш до банката да си ги внесеш по сметка и след това по тази сметка ти издадат дебитна карта и жената(ако някоя е била толкова малоумна да те вземе ,разбира се) те изпрати до супера да купиш хляб и салам и на касата платиш с дебитната карта, с к'ви пари плащаш,бе,льохман - електронни или книжни?Тръгнал глупака за банкова система да ми говори
        Last edited by onufri; 04.02.2011, 08:12.
        Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Намаляваща облагаема база, не означава че "просто ще намалят данъците.....".
          Както винаги тъпо, тъпо, тъпо....но какво да се очаква от Зелка31?

Я кажи сега държавата от какво прави бюджета си: от облагаемата база или от данъците?

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
            Не, мазен, не казвам това, само , че си прекалено тъп, за да го разбереш. Не преиначавай думите ми.
            И какво съм преиначил? Защо не кажеш?

Единственото, което казваш са обиди, аргументи липсват!

Та от целия ми пост единствено казах, че според теб държавата ще намаля данъците. Какво съм преиначил? Или и ти смяташ, че ще се вдигат данъците, но ще се намаля облагаемата основа?
            И в крайна сметка с намалена облагаема основа и повишени данъци в хората повече или по-малко пари ще остават след данъците?
            Ех Бубинкоооо, така си се оплел в собствената си неграмотност преплетена с твоите лични желания. Желанието е хубаво нещо, ама не е достатъчно.
            Last edited by luboil; 04.02.2011, 07:47.

Коментар

• Изумен съм, че толкова популярно понятие като "инфлация" се оказва толкова "непознато".

Единствено бебе Защотко написа досега, че има инфлация на разходите???

Т'ва е един от видовете инфлация. Има и други ... ама, не ги чух досега?

Оттам следва още по-голямата простотия - да се коментират "неща", които сякаш не са ясни??

За какво говорим ... ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                1.Хубаво е,че си копирал количественото уравнение.Да се надяваме,че и знаеш какво изразява.
                2.Цитираната директива най-общо казано определя електронните пари като парична стойност,която представлява задължение на емитента и се изплаща в размера на внесената като предплата сума(в случая на кредитните карти - в размера на орпеделения лимит).По тази си същност електронните пари не се различават много от менителниците.Не знам дали си запознат,но доста икономисти определят и менителниците като отделен вид пари.Но нито менителниците,нито електронните пари създават допълнителна парична маса,тъй като,както и ти првилно си отбелязал,тя зависи изцяло от дейността на ЦБ.От тази гледна точка и книжните и електронните пари,въпреки че са на различен носител,имат еднаква същност.Най-малкото,че са взаимно заменяеми - винаги можеш да си изтеглиш пари от картата или да си внесеш.Така,че процесите инфлаця/дефлация касаят и двете по еднакъв начин.На този фон не мога да си обясня тази глупост:"Парите се делят на книжни, стокови, електронни и метални. Тук е добре да се подчертае, че инфлация/дефлация са процеси, които касаят единствено и само книжните пари. Точка! "
                В същото време твърдиш това:"в дългосрочен план винаги инфлацията се оказва парично явление"От това какво излиза,че електронните пари не са пари ли?!
                Досега си обяснявах упорството ти да не си признаеш грешката с някакъв инат,но вече си мисля,че е плод на невежество и непознаване на материята.
                Вероятно, моя е грешката да си мисля, че това, което аз знам го "знаят" и всички останали?

За да не стават "грешки", никога не предполагах, че може да има по-голям малоумник от Вувузелката31 - явно е, че може ....

Също вероятно не съм предполагал, че в 1 пост мога да прочета толкова много простотии....

Ти му говориш, че в Управление Емисионно пише ( ясно и категорично ) - банкноти и монети, то ти дрънка простотии ...

Безсилен съм в случая и рядко си го позволявам да го кажа, но го бях казал на Милото по един друг повод и то беше: Ти си тъп, тъп, тъп и много тъп!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                  И кой бе, глупав - ще го плати после тоя дефицит?
                  Ти ли?
                  Всички, Мирко, всички... аз обичам да съм солов играч когато се взимат пари Като се плаща масрафа, нужна е солидарност естествено...

Коментар

Просто парче си и това е! Твърдя, че държавата може да похарчи повече, отколкото е събрала, с цената на бюджетен дефицит. Както и да е, марш в "Б" групата, неграмотен нултак комарджийски такъв... Трол нещастен...
                    И кой бе, глупав - ще го плати после тоя дефицит?
                    Ти ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                      Хаха, е баш на вас с акцийките от БФБ-то ще ви даде държавата, няма спор!
                      Тия изстрелващи се нагоре графики бяха много модерни през 2007-2008. После всичките акционери изведнъж станахте "дългосрочни" и още чакате соFUCKса да наближи 2000 пункта, че да си приберете печалбите
                      Крукс, това е графиката за последните 3 месеца. Аре познай кой е най-покачващия се борсов индекс в света от началото на годината. Знаеш ли кое е най-сладкото на движение на СОФИКС от 200 до 1600 - като го хванеш 2 пъти

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                        Е ти съвсем се оплете!!!!

Нали ти се каза, че тази инфлация, която искат да създадат ще бъде вследствие на администриране на цени и данъци и акцизи и всякакви такси, демек вдигане на всичко изброено. Това което казваш е точно обратното, че щели да намаляват данъците...
                        Смяххххххх
                        Не, мазен, не казвам това, само , че си прекалено тъп, за да го разбереш. Не преиначавай думите ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                          Хахаха, ти току-що обяви че държавната администрация, полицията, армията не само работят без пари - а и плащат на държавата че да има как да върне повече отколкото е взела бухахахаха х комебранибра
                          Просто парче си и това е! Твърдя, че държавата може да похарчи повече, отколкото е събрала, с цената на бюджетен дефицит. Както и да е, марш в "Б" групата, неграмотен нултак комарджийски такъв... Трол нещастен...

Коментар

• Намаляваща облагаема база, не означава че "просто ще намалят данъците.....".

Коментар

Много просто - с намаляваща облагаема база, държавата трябва да посрещне същите или по-големи плащания.
                              Е ти съвсем се оплете!!!!

Нали ти се каза, че тази инфлация, която искат да създадат ще бъде вследствие на администриране на цени и данъци и акцизи и всякакви такси, демек вдигане на всичко изброено. Това което казваш е точно обратното, че щели да намаляват данъците...
                              Смяххххххх

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                Хе хе хе,

голям веселяк си

Хайде кажи тогава, защо щом така твърдиш социалните функции, здравеопазване са забравени от бога в БГ? И как горното, което си опровергава това, че хората обедняват?
                                Много просто - с намаляваща облагаема база, държавата трябва да посрещне същите или по-големи плащания.

Коментар

Working...
                                X