IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пропуснах да спомена, че когато тук сме дискутирали какво е ОЛП на БНБ и индекси като Леониа, вас ви нямаше в тоя форум.

Но ми е много забавно някой да ми ги "обяснява" после и да твърди, че ОЛП не е на БНБ, ами е на папата или арменския поп. Да ми "обяснява", че БНБ не е кредитор от последна инстанция. Или някой да ми "обяснява", че електронните пари били книжни, само дет' някой трябва да е издал лиценз ( ама той може и да го отнеме ) и да ги напечата, а после да упражнява и контрол, този "някой".

Та, с подобни кретенски твърдения ( мнения ), после ми се "обяснява" кое какво било ... ?!

П.П. Иначе бебета сладки си знаят - чиърс
    Last edited by marandi; 07.02.2011, 21:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
      Маранди,ОЛП го изчислява БНБ,но не го определя!За разлика от другите централни банки.Причината за това е валутния борд.За това при нас ОЛП се изчислява на база ЛЕОНИА.
      Това е цитат от сайта на БНБ:"Методиката за основния лихвен процент първоначално е базирана на доходността на краткосрочните държавни ценни книжа на първичния пазар, а от 01.02.2005 г. - на равнището на лихвения процент на междубанковия паричен пазар.

При режима на паричен съвет основният лихвен процент не е лихва, по която БНБ оперира на паричния пазар."
      Онуфрев,

казах ти не е лошо чиляк да е чалгар! Кофти е, ако не е такъв, а се подведе по чалгари кат' Смешник31. Ще те "помоля" да престанеш да ми "обясняваш" на мен кое какво е, щот' твоето е мнение, а аз ти вадя законовата уредба. Демек ... факти:

Чл. 20 (2) При възникването на системен риск за стабилността на банковата система
      управление „Банково“ осъществява функциите на кредитор от последна инстан-
      ция
      при условия, определени в този закон и в приетите от управителния съвет
      нормативни актове.

Член 16 (15). (предишна т. 14 – ДВ, бр. 10 от 2005 г., изм. – ДВ, бр. 59 от 2006 г., в
      сила от 1 януари 2007 г., изм. – ДВ, бр. 101 от 2010 г., в сила от 30 юни 2011 г.)
      издава, отказва издаване и отнема лицензи на банки, на оператори на платежни
      системи, на платежни институции и на дружества за електронни пари при усло-
      вия и по ред, определени със закон;

Член 2 (3) Без да се засягат целите по ал. 1 и 2, Българската народна банка подкрепя
      политика
      на устойчив и неинфлационен растеж.

Член 25 (3) Българската народна банка осигурява печатането на банкноти и сечене-
      то на монети, както и опазването и съхраняването на непуснати в обращение
      банкноти и монети и опазването и унищожаването на изтеглени от обращение
      банкноти и монети.

Чл. 35. Българската народна банка обявява основния лихвен процент за съ-
      ответния период съгласно определена от управителния съвет методика и го об-
      народва в „Държавен вестник“.

П.П. Винаги имаш план Б, да станеш още по-голям чалгар. Изборът си е твой!

Не очаквам да ми благодариш!

П.П.П. "Питанката" е поредния чалгар, дет' му болднах от поста, че ОЛП не бил на БНБ и БНБ не била последна кредитна инстанция. И такъв кат' него ще ми обяснява на мен какво е ОЛП и коя е БНБ. Дали не ми е смешно?! Я, да помисля ....
      Last edited by marandi; 07.02.2011, 22:29.

Коментар

• Ето нещо интересно:

Налагане на нови такси!!!

Буха ха ха, държавата нямало да вдига данъци, нямало да има нови такси и т.н.

В знак на обществен протест, временно сайтът няма да бъде достъпен.

Причините за това са тоталното неглижиране от страна на Министерство на правосъдието на сериозните проблеми в сферата на съдебното изпълнение в България, а конкретен повод са промените в чл. 431, ал. 4 от ГПК., в сила от 01.01.2011 година.

С тях се въведе задължителното заплащане на такси за информацията, която съдебния изпълнител / частен и държавен / получава относно имущественото състояние на длъжника от държавни и общински органи. Тези такси се заплащат от взискателите по изпълнителните дела, но са за сметка на длъжника и с тях се увеличава размерът на задължението му. Не техния размер / от порядъка на 2 – 3 лева до над 100 лева /, а фактът, че се изисква заплащане на таксите по отделно и на парче, е това, което в момента блокира работата на съдебните изпълнители / частни и държавни /.
        http://www.sales.bcpea.org/protest.html

Според мен държавата вече си е показала какво и е отношението към имотите - такси и данъци ъпппп, цени - надолууууу

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Откъде имам информация ли ? От ЧСИ , имам познати. Като са много хубави възбранените имоти , защо мой познат ЧСИ си купи жилище от пазара , а не от възбранените при него или негов колега ? Просто си купи много хубаво жилище човека.
          Eй ама не се спря!!!

Бил имал информацията от ЧСИ!!!

А бе я се вземи в ръце бе, ти какво си мислиш, че ние пием нафта?

И какво общо има чси-то с броя на недовършените имоти и тези под възбрана? И отде я взема тази инфо? О агенцията по вписванията? Някой специално на него ще му прави извадка колко от възбранените са недовършени...

Буха ха ха

аи бегай бе смешник, хич не ти е ясно как работи администрацията...

Коментар

• Tрейдъра айде да вземеш да ми разясниш какво е това чудо хубаво жилище в София.

Коментар

• luboil

Откъде имам информация ли ? От ЧСИ , имам познати. Като са много хубави възбранените имоти , защо мой познат ЧСИ си купи жилище от пазара , а не от възбранените при него или негов колега ? Просто си купи много хубаво жилище човека.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Бате Пешо

Така са се стекли обстоятелствата , това има построено.Знаеш го много добре , има и хубави имоти , но са рядкост и затова и цените им са като за хубави имоти - милиони а не 200 к. евро.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                  Хубавото нещо, светлината в края на тунела е увеличаването на броя на възбраните, който достига 31% от броя на всички продажби за тримесечието. Или може да се окачва, че съдебните изпълнители ще успеят да формират вторичен пазар с размер 30-40% от този на първичния пазар на имоти. Купувачът вече има алтернатива, надутите цени на брокерите вече не са за всички, всеки който е малко с акъла си и има някой скътан лев или има възможност да намери временно пари, вече има възможност лесно и удобно да закупи имот на приемлива и ненадута цена. Пак ще повторя, има вторичен пазар с размер 30-40% от първичния, пазар с ясни правила, пазар, удобен за купувача - няма вътрели от страна на брокери, няма отказване или изненадващо повишаване на цената от собственика - тарикат. Има си правила, правилото за минимум 20% спад в цената за следваща продажба при нестанала предишна, има много удобства. Не съм ЧСИ, но да се отричат предимствата на този пазар е просто нелепо.
                  В тази връзка: Както се вижда, в САЩ също се увеличават продажбите, но забележете и още какво се увеличава (Distressed homes), а също и какво става с цените по сделките.

Existing-home sales rose sharply in December, when sales increased for the fifth time in the past six months, according to the National Association of REALTORS®.

Existing-home sales, which are completed transactions that include single-family, townhomes, condominiums and co-ops, rose 12.3 percent to a seasonally adjusted annual rate of 5.28 million in December from an upwardly revised 4.70 million in November, but remain 2.9 percent below the 5.44 million pace in December 2009.

Lawrence Yun, NAR chief economist, said sales are on an uptrend. “December was a good finish to 2010, when sales fluctuate more than normal. The pattern over the past six months is clearly showing a recovery,” he said. “The December pace is near the volume we’re expecting for 2011, so the market is getting much closer to an adequate, sustainable level. The recovery will likely continue as job growth gains momentum and rising rents encourage more renters into ownership while exceptional affordability conditions remain.”

The national median existing-home price for all housing types was $168,800 in December, which is 1.0 percent below December 2009. Distressed homes rose to a 36 percent market share in December from 33 percent in November, and 32 percent in December 2009.

http://www.realtor.org/press_room/ne.../01/sharp_rise

Коментар

Какви имоти са възбранени - недовършени и без изглед да се завършат в голямата си част. То страшно хубав пазар се сформира , ако въобще това е пазар - на ЧСИ глупостите.Кой нормален човек , ще тръгне да си купи жилище - проблеми от ЧСИ ? НА ЧСИ не им пука , че имотите са документално неизрядни , там са големи чудеса. Факт е че има ръст на продажбите вече ,макар и малък той предстои да се усили - вятъра сменя посоката си. А за нормалните цени не ставай смешен , всяка цена платена от някой за нещо е нормална и просто цена.
                    Що не се вземеш в ръце????

Ти какъв си, че казваш, че възбранени са едва ли не само недовършени имоти? Аи кажи откъде имаш тази информация или пак само въздухарски приказки?
                    Факт е, че има ръст от колосалната цифра от 213 повече продажби. Смях голям!!!
                    А и да не забравя, че в твоите мнения, основна компонента е думата "ЩЕ".
                    Ще ще, ама дали ще е ще, а?

Коментар

Истина е , добрите имоти които се предлагат на пазара никак не са много и бързо ще се изчерпят още при леко възтановяване на търсенето.
                      Липсва втората компонента - купувачите на тия уникални имоти - еле пък на уникалните им цени
                      Тия шлагери са демоде вече.

Коментар

Истина е , добрите имоти които се предлагат на пазара никак не са много и бързо ще се изчерпят още при леко възтановяване на търсенето.
                        Добри имоти в София няма.Няма.Има претенции за такива но наистина добри просто няма.Не ме разсмиваи спални по 10 квадрата и хол боксовете не са имоти.Да вземат и кенефа да го вкарат в хол-бокса та като ядеш буламач и пръднеш по два дена да ти напомня какъв глупак си.Трейдъра ти изобщо имаш ли представа какво е добър имот.Това на което ти казваш добро е правено от хора с умствени увреждания.Запомни не съм пандизчия да живея в хол-бокс 20 квадрата и никога няма да стане.Тези боклуци не са за мен

Коментар

• SEBULBA

D.Y.F-091066

Коментар

• Zashtontcho

Какви имоти са възбранени - недовършени и без изглед да се завършат в голямата си част. То страшно хубав пазар се сформира , ако въобще това е пазар - на ЧСИ глупостите.Кой нормален човек , ще тръгне да си купи жилище - проблеми от ЧСИ ? НА ЧСИ не им пука , че имотите са документално неизрядни , там са големи чудеса. Факт е че има ръст на продажбите вече ,макар и малък той предстои да се усили - вятъра сменя посоката си. А за нормалните цени не ставай смешен , всяка цена платена от някой за нещо е нормална и просто цена.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                              Имотният пазар в София се събужда"Има тенденция луксозните имоти в София скоро да се изчерпят..."
                              Себулбов, виж каква е хавата ся. Според Агенцията по вписванията през третото тримесечие на 2009 е имало продадени 4 686 и възбранени 1 009 имота, през третото тримесечие на 2010 е имало продадени 4 899 и възбранени 1701. Или има ръст в броя на продажбите за куотъра с 4,45%! (а възбраните растат с 40,69% ). Това накара брокерите и превдо-инвеститорите да си помислят, а по-наивните и тези в кофти положение, и да повярват, че тренда се обръща и цените ще почнат да растат. Някои хитри банкери започнаха да си задържат още повече имотите за продан и да се сърдят, че нямало да ги пускат за продажба на безценица.
                              Какво обаче се случва реално с имотите? Нека да видим четвъртото тримесечие. През 2009 имаме за него 9 472 продажби и 1 335 възбрани, през четвъртото тримесечие на 2010 имаме 6 850 продажби и 2 152 възбрани! Спадът на броя на продажбите за това тримесечие е -38,27%! (възбраните продължават да растат с 37,96%). 40% спад на продажбите за тримесечието за една година. Какви са тези новини за ръст, които си постнал? Повдигаш морала на разтакованата и разкрачена и разчекната брокерска дружинка? Тези позивни няма да хванат дикиш в тоя форум, сред повечето му участници.

Хубавото нещо, светлината в края на тунела е увеличаването на броя на възбраните, който достига 31% от броя на всички продажби за тримесечието. Или може да се окачва, че съдебните изпълнители ще успеят да формират вторичен пазар с размер 30-40% от този на първичния пазар на имоти. Купувачът вече има алтернатива, надутите цени на брокерите вече не са за всички, всеки който е малко с акъла си и има някой скътан лев или има възможност да намери временно пари, вече има възможност лесно и удобно да закупи имот на приемлива и ненадута цена. Пак ще повторя, има вторичен пазар с размер 30-40% от първичния, пазар с ясни правила, пазар, удобен за купувача - няма вътрели от страна на брокери, няма отказване или изненадващо повишаване на цената от собственика - тарикат. Има си правила, правилото за минимум 20% спад в цената за следваща продажба при нестанала предишна, има много удобства. Не съм ЧСИ, но да се отричат предимствата на този пазар е просто нелепо.

Аз обаче продължавам да се чудя на някои от брокерите. Свестният брокер е посредник. Това значи, че на него не му пука дали имотът се продава за себестойност или не, не му пука дали се продава за толкова, колкото иска собственика или не. Пука му само от това да извърши продажбата. Сега е идеално време за него и кошмар за неговите събратя, които работеха на надути цени и делкаха част от горниците на имотите със собственици и предприемачи. Какво от това, че цените падат? Един добър брокер знае цената на НИ и знае на какви цени може да се реализира. Какво от това, че цените падат тогава? Работете с тези собственици, които знаят какви са реалностите и искат адекватни цени. Важното е да се правят сделки и да се взимат комисионни. Няма смисъл да се трошат нерви, да се обикаля нахалос и да се затормозявате с разни идиоти, дето искат да продават на 5 000 евро метъра или с другия тип идиоти, дето искат да купуват на 100 евро метъра. Не вървете срещу пазара, не пикайте срещу вятъра, не се опитвайте да заблуждавата хората - вместо това правете каквото прави истинският посредник - среща търсенето и предлагането и осъществява сделка. Не брои мухи, не обикаля нахалос.

Имоти винаги ще се продават и купуват, това е част от живота. Пазарът обаче става по-зрял с всяка изминала година. Изживя се бума, изживя се еуфорията и сега се навлиза в друга фаза. Има вторичен пазар, който казва коя цена е надута и коя не е. Купувачите вече са по-взискателни, повечето от тях са виждали и панелка в Люлин, и нова кооперация с псевдо-подземен гараж и нещо като градинка отпред. Има и такива, които са по-глупави и са склонни да плащат надути цени, но тях пък вече банките не ги одобряват и не им позволяват да правят глупости Шпаклованите стени в модни цветове и ламинатът вече не са критерий за лукс, ламинатните кухни и мебели с поръчкови размери пък съвсем, пвц дограмите не се считат за последен писък и за гаранция за качество, не мислете, че фаянсът с нестандартна форма и апликация, смесителят с причудлива форма, прахово-боядисаната лира, хромираната душ кабина с овални стъкла, или новото моноблокче в банята ще прехвърлят апартамента, който продавате в категорията лукс.
                              Вместо това запомнете следното - брокерът не се интересува от цените, интересува се да срещне търсенето и предлагането и да сключи сделка. И да вземе комисионна. Който иска да продава скъпо, да си продава сам, който иска да купува без пари, да си търси сам.

Коментар

• Аз само не разбрах кои са тия хора дето си имат пари предостатъчно....

Коментар

Working...
                                X