IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Нито ми е криво, нито ми е гадно, все още живея в БГ и мисля да не се местя, никого не плюя.

Обаче когато някой почне открито да лъже, да не се надява на ръкопляскане. Тези улици, за които говориш са изплатени многократно от заплатилите нещастнищи в този комплекс. Така, че е мнооооого лицемерно да се казва, че инвеститорът от джоба си ги бил направил. Че той като е толкова ларж, що не охранява и поддържа комплекса за негова сметка, а? Аи кажи бе отворко!
    Малии, малии, благия инвеститор, дето заробил собствениците на имоти...
    буха ха ха
    Ми то безплатно няма бе, мазен отворко. Винаги някой го плаща, когато е направено. Тия, дето реват, да не са купували бре. Бати добитъците, да продават и да бягат обратно в кочината, откъдето са излезли, като им е скъпо (50 стотинки на кв. на месец ) На никой не му се занимава с аутсайдери...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
      Пишман прогнозисте Марандев,

Явно не четеш какво ти се пише, а си знаеш твоето и това е. Ако искаш да комуникираме, трябва все пак като те питат нещо, да отговаряш. Имам тука няколко въпроса за теб, отговори им еднозначно и тогава спори. Помня, че един път пак ти бях поставил едни въпроси и се измъкна, което говори красноречиво за това какви са ти знанията.
      • БНБ може ли да кредитира правителството? Да/Не? За теб може и трети отговор, Ъррммм, ля ля ля ля
      • БНБ може ли да кредитира неплатежоспособна банка?
      • БНБ може ли да кредитира платежоспособна банка, която предоставя материални активи като обезпечение?
      • При възникване на ликвиден риск БНБ задължена ли е да кредитира банка на обявения от нея ОЛП?
      • Ако средномесечната стойност на ЛЕОНИА е 2%, БНБ може ли да обяви стойност на ОЛП 15%? А 5%? А 3,14%?

И последно - знаеш ли какъв са отговорите на горните въпроси, ако вместо БНБ става дума за ЕЦБ?
      Да, знам ги отговорите и какво от това?

Ти научи ли поне на кого е ОЛП и дали БНБ не е кредитор от последна инстанция? Щот', ако това не си научил още, не си "блъскай" главата повече с допълнителни въпроси. Няма смисъл

П.П. Да не забравяме и другата ти култова реплика, повтаряна многократно, че инфлацията нямала значение за цените на имотките и затова да сме си отворели друга тема? Или и това не си го казвал ти, ърмм ..?
      Last edited by marandi; 08.02.2011, 19:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
        Сладур си ти,Маранди!Кефиш яко!На тебе вярно човек не трябва да си губи времето да ти обяснява - ти така или иначе не вдеваш!
        Цитираш нещо без да си го прочел,а да се опиташ да го разбереш да не говорим!Хубаво е,че сам си се самоопределил като чалгар,че да ми спестиш тези усилия.
        Ти знаеш ли каква е разликата между "обявява" и 'определя"?!
        И не си прави труда да пишеш повече по този върпрос - само от 17 години се занимавам с тези неща,а за някои от тях имам своя скромен принос,така че спести си усилията да ставаш още по-смешен.Вземи прочети,поинтересувай се,поразпитай хора знаещи,щото е срамота човек с претенции да не знае основни неща за централната банка на страната си.
        Аман от чели,недочели и недоразбрали недорасляци!
        П.С.Видя ли в любимата ти формула къде са електронните пари или да взема да ти ги тресна в челото,че ми писна от тъпотията ти.
        Знам, че съм сладур, но мерси все пак

Сега, ПОКАЖИ къде аз в досегашната дискусия съм използвал думата "ОПРЕДЕЛЯ" за ОЛП?!?

Ако, не можеш да я покажеш, значи си обикновен лъжец, налЕ? И затова ти казах 100 пъти, че ми дължиш извинение!

После думата "ОБЯВЯВА", както е по закона за БНБ равно ли е, че ОЛП е на БНБ или не е на БНБ, както твърди "Защотката"?

Като си със 17 години стаж по баМките, кажи на кого е ОЛП ? На арменския поп? Само това питам?

После, дискусията с теб беше при инфлационни процеси кои пари се гледат, налЕ?

И аз ти казах, че се гледа паричната маса при процеси инфлация/дефлация и че книжните пари НЕ СА равни на електронните и книжните пари не са електронни пари, както ти твърдиш. Така ли беше?

Айде, сега ми ги "тресни" къде са електронните пари от формулата пред всички във форума да ги видим къде ги "видя" в уравнението? Плийз ...?

Отварям скоба, говорим само за БГ-стан, която е в борд.
        Last edited by marandi; 08.02.2011, 21:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
          Абе не сте много справедливи с Маранди, без да съм му адвокат... Естествено е да не знае човек отговорите на всички тези въпроса (и аз въпреки че толкова години съм прекарал по търговските банки не мога без да проверя да отговоря).
          Рапанчи,

мерси за подкрепата!

"Нападат", защото сътвориха едни шльоковици и постоянно гледат да разводняват писанията си и да ми "приписват" думи, които не съм казал.

Аз ще се оправя сам, спокич

Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

Пишман прогнозисте Марандев,

Явно не четеш какво ти се пише, а си знаеш твоето и това е. Ако искаш да комуникираме, трябва все пак като те питат нещо, да отговаряш. Имам тука няколко въпроса за теб, отговори им еднозначно и тогава спори. Помня, че един път пак ти бях поставил едни въпроси и се измъкна, което говори красноречиво за това какви са ти знанията.
            • БНБ може ли да кредитира правителството? Да/Не? За теб може и трети отговор, Ъррммм, ля ля ля ля
            • БНБ може ли да кредитира платежоспособна банка, която предоставя материални активи като обезпечение?
            • При възникване на ликвиден риск БНБ задължена ли е да кредитира банка на обявения от нея ОЛП?
            • Ако средномесечната стойност на ЛЕОНИА е 2%, БНБ може ли да обяви стойност на ОЛП 15%? А 5%? А 3,14%?

И последно - знаеш ли какъв са отговорите на горните въпроси, ако вместо БНБ става дума за ЕЦБ?

Абе не сте много справедливи с Маранди, без да съм му адвокат... Естествено е да не знае човек отговорите на всички тези въпроса (и аз въпреки че толкова години съм прекарал по търговските банки не мога без да проверя да отговоря). Това са много специфични въпроси, на които човек който не се занимава с това няма от къде да им знае отговорите. Все едно някой да Ви пита " При какъв процент инвалидност. потвърден от ТЕЛК спират да се се отпускат скъпо-струващи лекарства при болните от незнам си мкава болест"..... И кава е връзката с цените на недвижимите имоти? Който не пуши не значи че е педераст... И що нападате човека? Ама Вие си знаете... За мен не е много колегиално - очевидно момчето пише някои неща така како ги вижда и тълкува. Дори да не е прав лошо няма - кажете му че вие на база опита Ви като еди кави си специалисти знаете еди какво си...... А не: Отговори на 11 въпроса, ама инфлация, ама стагфлация, ама техники за deep throat.......

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
              Ха-ха-ха, ами им е направил вътрешните улици в комплекса, ти ли бре, клоун лубрициран? Плюещи малоимотковци нещастни, на вас всичко ви е криво, всичко ви е гадно, в България, няма нищо хубаво... Аутсайдери, с това и ще си останете - с плюенето. Ето една статия специално за вас, черногледи неудачници:
              http://www.economist.com/node/17722557
              Нито ми е криво, нито ми е гадно, все още живея в БГ и мисля да не се местя, никого не плюя.

Обаче когато някой почне открито да лъже, да не се надява на ръкопляскане. Тези улици, за които говориш са изплатени многократно от заплатилите нещастнищи в този комплекс. Така, че е мнооооого лицемерно да се казва, че инвеститорът от джоба си ги бил направил. Че той като е толкова ларж, що не охранява и поддържа комплекса за негова сметка, а? Аи кажи бе отворко!
              Малии, малии, благия инвеститор, дето заробил собствениците на имоти...
              буха ха ха

Коментар

• И след втората не за

Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Булби е пич бе, ноктите си реже без упойка ни гък , ни вопъл, ни стон

И тоя номер с цигарите с една ръка , го може :

http://www.youtube.com/watch?v=KZogyBwGifE
                Шпартльо, от войната май са ти останали вредни навици. Когато ще пишеш тука, обаче употребявай алкохола с мезе:
                http://www.mb7.org/play/288252

Коментар

• Пишман прогнозисте Марандев,

Коментар

Буба...
                    .....................................
                    Ха х аха ...смях голям
                    .......................................
                    Баш българския пишман инвеститор да се мине...буха ха ха......
                    Булби е пич бе, ноктите си реже без упойка ни гък , ни вопъл, ни стон

И тоя номер с цигарите с една ръка , го може :

http://www.youtube.com/watch?v=KZogyBwGifE
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Буба

Ха ха ха,

такова животно като " за сметка на инвеститора " няма.

Ха х аха ...смях голям

Този който го казва или е балък или манипилира. Всичко е калкулирано в цената. Баш българския пишман инвеститор да се мине...буха ха ха
                      Ха-ха-ха, ами им е направил вътрешните улици в комплекса, ти ли бре, клоун лубрициран? Плюещи малоимотковци нещастни, на вас всичко ви е криво, всичко ви е гадно, в България, няма нищо хубаво... Аутсайдери, с това и ще си останете - с плюенето. Ето една статия специално за вас, черногледи неудачници:
                      http://www.economist.com/node/17722557

Коментар

• Буба
                        О-о-о, фалитко, беше се поизгубил нещо... Как е? Късиш ли, а ? Та пътя до комплекса е асфалтиран, както и вътрешните улички в него (за сметка на инвеститора), маркировки, тротоари, всичко... Естествено е добре да знаеш къде е Лидъл, ако направят магазин за банани и портокали втора употреба, на втората минута си там гарантирано...
                        Ха ха ха,

такова животно като " за сметка на инвеститора " няма.

Ха х аха ...смях голям

Този който го казва или е балък или манипилира. Всичко е калкулирано в цената. Баш българския пишман инвеститор да се мине...буха ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Онуфрев,

казах ти не е лошо чиляк да е чалгар! Кофти е, ако не е такъв, а се подведе по чалгари кат' Смешник31. Ще те "помоля" да престанеш да ми "обясняваш" на мен кое какво е, щот' твоето е мнение, а аз ти вадя законовата уредба. Демек ... факти:

Чл. 20 (2) При възникването на системен риск за стабилността на банковата система
                          управление „Банково“ осъществява функциите на кредитор от последна инстан-
                          ция
                          при условия, определени в този закон и в приетите от управителния съвет
                          нормативни актове.

Член 16 (15). (предишна т. 14 – ДВ, бр. 10 от 2005 г., изм. – ДВ, бр. 59 от 2006 г., в
                          сила от 1 януари 2007 г., изм. – ДВ, бр. 101 от 2010 г., в сила от 30 юни 2011 г.)
                          издава, отказва издаване и отнема лицензи на банки, на оператори на платежни
                          системи, на платежни институции и на дружества за електронни пари при усло-
                          вия и по ред, определени със закон;

Член 2 (3) Без да се засягат целите по ал. 1 и 2, Българската народна банка подкрепя
                          политика
                          на устойчив и неинфлационен растеж.

Член 25 (3) Българската народна банка осигурява печатането на банкноти и сечене-
                          то на монети, както и опазването и съхраняването на непуснати в обращение
                          банкноти и монети и опазването и унищожаването на изтеглени от обращение
                          банкноти и монети.

Чл. 35. Българската народна банка обявява основния лихвен процент за съ-
                          ответния период съгласно определена от управителния съвет методика и го об-
                          народва в „Държавен вестник“.

П.П. Винаги имаш план Б, да станеш още по-голям чалгар. Изборът си е твой!

Не очаквам да ми благодариш!

П.П.П. "Питанката" е поредния чалгар, дет' му болднах от поста, че ОЛП не бил на БНБ и БНБ не била последна кредитна инстанция. И такъв кат' него ще ми обяснява на мен какво е ОЛП и коя е БНБ. Дали не ми е смешно?! Я, да помисля ....
                          Сладур си ти,Маранди!Кефиш яко!На тебе вярно човек не трябва да си губи времето да ти обяснява - ти така или иначе не вдеваш!
                          Цитираш нещо без да си го прочел,а да се опиташ да го разбереш да не говорим!Хубаво е,че сам си се самоопределил като чалгар,че да ми спестиш тези усилия.
                          Ти знаеш ли каква е разликата между "обявява" и 'определя"?!
                          И не си прави труда да пишеш повече по този върпрос - само от 17 години се занимавам с тези неща,а за някои от тях имам своя скромен принос,така че спести си усилията да ставаш още по-смешен.Вземи прочети,поинтересувай се,поразпитай хора знаещи,щото е срамота човек с претенции да не знае основни неща за централната банка на страната си.
                          Аман от чели,недочели и недоразбрали недорасляци!
                          П.С.Видя ли в любимата ти формула къде са електронните пари или да взема да ти ги тресна в челото,че ми писна от тъпотията ти.
                          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Марандитов, време е вече да спреш да пишеш в тоя форум, защото само спамиш. Чети какво пише хубаво в закона, защото си личи, че бъркаш жестоко някои понятия.
                            чл. 33 (1) Българската народна банка не може да предоставя кредити на банки освен в случаите по ал. 2. Оттук БНБ не може да дава кредити на правителството.
                            (2) При възникване на ликвиден риск, засягащ стабилността на банковата система, Българска народна банка може да предоставя кредити в левове на платежоспособна банка за срок не по-дълъг от 3 месеца, ако те са напълно обезпечени със залог на злато, чуждестранна валута или други подобни бързо ликвидни активи.
                            Има да четеш за това как стоят нещата. Първо, за да се случи това кредитиране, трябва да се случат куп неща като условия, които са описани в специална наредба, и друго - банката трябва да направи залог на злато! или Евро! срещу кредит в левове! Фактически това значи, че тя си обменя златото или еврото срещу левове Да пише някъде, че може да получи заем срещу бъдещи вземания? НЕ! Заем срещу ипотека? НЕ! Заем срещу активи, които не са бързоликвидни? НЕ! Още нещо, указан ли е лихвения процент, на който ще се отпуска кредита?НЕ! Казано ли е каква е стойността му? НЕ!
                            Виж как хубаво си го цитирал. Браво! БНБ ОБЯВЯВА! БНБ ОБЯВЯВА! не определя, не установява, не указва, не налага. ОБЯВЯВА! Има неща, които зависят от БНБ. За тях БНБ нарежда, или издава наредби. За нещата, които прави, в законите е написано, че БНБ може и че има право, че ги определя, че нарежда. За ОЛП БНБ го обявява. Съгласно приета методика. А именно като средно аритметична величина на индекса ЛЕОНИА. Това е голямата разлика между ЕЦБ и БНБ. И това е, което ти не можеш да разбереш. ЕЦБ казва: от днес нашият лихвен процент ще бъде толкова. Ние ще отпускаме заеми на банки и правителства по този лихвен процент. Няма институция, която да каже: не, не може да е толкова лихвата. ЕЦБ определя и решава какъв ще е нейният основен лихвен процент.
                            При БНБ и условията на валутен борд нашата банка просто съобщава, просто ОБЯВЯВА какъв е средномесечния % на индекса ЛЕОНИА. Който е просто статистическа величина.

Всеки, който прави прогнози и смята обявеният средномесечен % на ЛЕОНИА за основен лихвен процент на Централна банка и механично замества тази стойност в уравнения, които не разбира, просто строи въздушни кули
                            Мастър Питанков,

Не ми "обяснявай" аз какво съм "казал" като цитирам закона за БНБ в БГ-стан, че ставаш още по-смешен!

Ако взема да ти поправям поредната емоционална шльоковица, дет' си сътворил .... ( отиде )!? Може просто да ме попиташ: "Сладко бебе Маранди, какво си имал предвид с еди кои си думи?" - и може и да ти обясня, ако съм на кеф. А, аз винаги съм на кеф

Коментирай себе си и то без да разводняваш..

Кой твърди, че ОЛП не бил на БНБ? Аз или ти?

Пише ли ти го в закона за БНБ, че тя е кредитор от последна инстанция? Пише го! Ти по кои закони живееш, бря? По своите ли?

И накрая за "капак" тръгваш да оборваш закона на БНБ със .... закона на БНБ? На това се вика ..... ( ти си го кажи какво )

П.П. Един съвет - по-малко пиши, че още повече глупости стават! Укей? Виждам, че се опитваш да си замажеш предните простотии с нови, ама какъв е смисъла да ти поправям и тези, като целта ти е да си "замажеш" предните!

Тук ще ти подскажа: може просто да си признаеш, че си дал мнение, което се е оказало невярно и плод на емоция, а Русото внимателно те е коригирало и толкоз. Не се умира от това, спокич.

Похвално е, че си сетил да попрочетеш и някое законче, ама да го беше направил по-рано. И още един съвет - първо си намести нещата в киферицата и тогава пиши какво си мислиш, че си разбрал. Щот' пак не си в час. Ок?

Демек, първо се ограмотяваш - после пишеш - иначе стават хуморески кат' твоите
                            Last edited by marandi; 08.02.2011, 01:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Чл. 20 (2) При възникването на системен риск за стабилността на банковата система
                              управление „Банково“ осъществява функциите на кредитор от последна инстан-
                              ция
                              при условия, определени в този закон и в приетите от управителния съвет
                              нормативни актове.
                              Марандитов, време е вече да спреш да пишеш в тоя форум, защото само спамиш. Чети какво пише хубаво в закона, защото си личи, че бъркаш жестоко някои понятия.
                              чл. 33 (1) Българската народна банка не може да предоставя кредити на банки освен в случаите по ал. 2. Оттук БНБ не може да дава кредити на правителството.
                              (2) При възникване на ликвиден риск, засягащ стабилността на банковата система, Българска народна банка може да предоставя кредити в левове на платежоспособна банка за срок не по-дълъг от 3 месеца, ако те са напълно обезпечени със залог на злато, чуждестранна валута или други подобни бързо ликвидни активи.
                              Има да четеш за това как стоят нещата. Първо, за да се случи това кредитиране, трябва да се случат куп неща като условия, които са описани в специална наредба, и друго - банката трябва да направи залог на злато! или Евро! срещу кредит в левове! Фактически това значи, че тя си обменя златото или еврото срещу левове Да пише някъде, че може да получи заем срещу бъдещи вземания? НЕ! Заем срещу ипотека? НЕ! Заем срещу активи, които не са бързоликвидни? НЕ! Още нещо, указан ли е лихвения процент, на който ще се отпуска кредита?НЕ! Казано ли е каква е стойността му? НЕ!
                              Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Чл. 35. Българската народна банка обявява основния лихвен процент за съответния период съгласно определена от управителния съвет методика и го обнародва в „Държавен вестник“.
                              Виж как хубаво си го цитирал. Браво! БНБ ОБЯВЯВА! БНБ ОБЯВЯВА! не определя, не установява, не указва, не налага. ОБЯВЯВА! Има неща, които зависят от БНБ. За тях БНБ нарежда, или издава наредби. За нещата, които прави, в законите е написано, че БНБ може и че има право, че ги определя, че нарежда. За ОЛП БНБ го обявява. Съгласно приета методика. А именно като средно аритметична величина на индекса ЛЕОНИА. Това е голямата разлика между ЕЦБ и БНБ. И това е, което ти не можеш да разбереш. ЕЦБ казва: от днес нашият лихвен процент ще бъде толкова. Ние ще отпускаме заеми на банки и правителства по този лихвен процент. Няма институция, която да каже: не, не може да е толкова лихвата. ЕЦБ определя и решава какъв ще е нейният основен лихвен процент.
                              При БНБ и условията на валутен борд нашата банка просто съобщава, просто ОБЯВЯВА какъв е средномесечния % на индекса ЛЕОНИА. Който е просто статистическа величина.

Всеки, който прави прогнози и смята обявеният средномесечен % на ЛЕОНИА за основен лихвен процент на Централна банка и механично замества тази стойност в уравнения, които не разбира, просто строи въздушни кули

Коментар

• Само за Маранди/за всички останали-бел ден/:
                                ........................
                                Финанси (на латински: financia — наличност, доход) е съвкупност от икономически отношения в процесите на формиране, разпределение и използване на централизираните и децентрализираните фондове за парични средства. В ежедневието думата финанси се използва като синоним на пари. Ключова дума в сферата на финансите се явява бюджета. Глаголът финансирам означава снабдявам с пари. Съществува и научна дисциплина наречена "Финанси".

Коментар

Working...
                                X