If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
По т.2 - моето не е теза! Такива са Фактите! Както виждаш Активите ПОКРИВАТ ВСИЧКИ Пасиви (вкл. депозита на у-ние Банково + Задълж. към др. депозанти...) Неслучайно писах "и няколко други пера"!
.
Беше споменал всички активи, но в контекста излизаше, че са всички активи на цялата централна банка.
Аз се постарах да внеса някаква корекция към т.н. популярно обяснение за правилото на паричен съвет, което обикновено се формулира като: за всеки емитиран лев (дори не се влиза в подробности как е емитиран), ЦБ трябва да държи в резерва си 0,5113 евра.
Здрасти Julius,
Да опитам да прецизирам изказа, тогава:
1. Ако съобразя моето предложение, то тогава трябва са коригирам задължително, че към монетарните активи следва да се прибавят и други бързоликвидни активи (ценни книжа) на управлението.
2. При съобазяване на твоята теза, нека утичним, че Всички резервни активи на Управление Емисионно покриват паричната база и правителствения депозит.
По т.1 - Да!
По т.2 - моето не е теза! Такива са Фактите! Както виждаш Активите ПОКРИВАТ ВСИЧКИ Пасиви (вкл. депозита на у-ние Банково + Задълж. към др. депозанти...) Неслучайно писах "и няколко други пера"!
M/у другото преди време бях писал на едно хлапе /fenixsz май беше?/ за негативите на нашия модел на борд - точно за въпросното голямо покритие, ама сега не ми се рови по старите постове.
Бебчо,
Феникса и на мИня ми липсва, оня беше маниак - хихи
Въпросните активи както виждаш включват не само парични средства, а и монетарно злато и инвестиции в ценни книжа.
То като гледам фиск. резерв вече е паднал дори под депозита на Банк. у-ние...
M/у другото преди време бях писал на едно хлапе /fenixsz май беше?/ за негативите на нашия модел на борд - точно за въпросното голямо покритие, ама сега не ми се рови по старите постове.
Здрасти Julius,
Да опитам да прецизирам изказа, тогава:
1. Ако съобразя моето предложение, то тогава трябва са коригирам задължително, че към монетарните активи следва да се прибавят и други бързоликвидни активи (ценни книжа) на управлението.
2. При съобазяване на твоята теза, нека утичним, че Всички резервни активи на Управление Емисионно покриват паричната база и правителствения депозит.
Това за допълнителните покрити пера е нещо, което ми е убягнало до сега и ми стана доста интересно. Благодаря!
Чудя се само, няма ли да е по-коректно ако заменим фразата "резервните активи" с "монетарните активи"?
Въпросните активи както виждаш включват не само парични средства, а и монетарно злато и инвестиции в ценни книжа.
То като гледам фиск. резерв вече е паднал дори под депозита на Банк. у-ние...
Коментар