IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    ла ла ла ла...ърммм... ла ла ла ла...моят блог... ла ла ла ла... моят блог... ла ла ла ла...
    Лаладжията, великотърновският субект, не ме занимай с блога си и други щуротии, дето нямам никакво желание да ти чета писаниците. Твърдиш, че можеш да правиш прогнози и ти се сбъдвали. Пиши тука какво мислиш за процентното изменение на средната цена за квадратен метър жилищна площ за България в Q1, Q2, Q3, Q4 през 2011 г.? Ей това очаквам от теб:

Средно за България 2011: Q1 x%; Q2 y%; Q3 z%; Q4 w%;
    Средно за София 2011: Q1 a%; Q2 b%; Q3 c%; Q4 d%;

Взимаш за начало стойностите за Q4 на 2010 и на тяхна база ще смятаме процентите. Ако можеш да направиш прогноза, постни я тука. Ако не можеш, не ме занимавай повече да се правиш на прогностик.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
      [FONT="Lucida Sans Unicode"]Виж ся, лаладжийските ти простотии при мен няма да минат. Дал си прогноза за дъно в началото на 2011, после един пичага от форума те е светнал, че леко си се объркал и си почнал да си преправяш постовете. Пичът е бил хитряга и ти е цитирал целия пост, да не може после да казваш ама то това писах, а пък то друго, трето, пето...
      ................................
      Ти,

верно реши да чупиш тъпомера, ърмм ...?

Я, да "погледнем" какво съм писал на 23.10 17:16
      в коментарите на блог-а си?

--------------------------------------------------
      въпрос:
      анонимен написа:
      Корекция, в горното да се чете : "Ще ми бъде интересно да стана свидетел, коя ще бъде движещата сила (мотиватор) на "бичи капан" при имотките .... Ъррммм :-]]"
      ---------------------
      отговор:
      Много фактори са и икономически, и психологически.

Като основен засега е промяната в Наредба 30 на БНБ ( по памет ), която позволи на баМките да задържат имотките, колкото време си искат. По-рано имаше изискване до 2 години макс. и затова не наблюдаваме изсипвания от тяхна страна на пазара.

Няма такова нещо като задължителен бултрап, до скоро и аз не го "виждах" как ще се получи при имотките и даже съм спорил от началото на спада, че в БГ-то няма индикации за такъв.

Но в настоящата ситуация по всяка вероятност статистиката ще отчете в края на годината край на рецесията в БГ. Това ще вдъхне нови очаквания в хората, което вероятно ще се отрази и на цените. И после вероятно след средата на годината, ще стане ясно, че дори и да има ръст икономиката ни, той едва ли ще е достатъчен, за да я балансира и успешно да приключат реформите в цели сектори.

Тогава е вероятно да наблюдаваме ново силно движение надолу.

Поздрави!

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963
      ----------------------------------------------------------

Сега си помисли хубаво Тъпаков,

в октомври месец още не бяха дали прогнозата за ръст на икономиката от 3.6% от ДянкоФф ( щото нямаше приет бюджет още за 2011 г. ) .... едва после се продиха и съмненията в коментарите на анализаторите, че подобен ръст ще бъде твърде оптимистичен.

--------------------------------------------------------

Та, за такива кретени кат' Пешо Лукса и тИбя съм го пуснал тоя блог, да си стоят коментарите ми с датите, а не да ти слушам простотиите, дет' едва ли не аз съм не знаел какво съм написал.

Прегледай ми коментарите и ще видиш, че т'ва дет' съм го шпрехал тогава, почна да се говори месеци по-късно. Виж и за пикливата инфлация какво съм написал, дет' ЪП-ърчетата я сънуват всяка нощ.

Отделно говоря за възможен сценарий. Май ще излезеш по-объл и от Вувузелата.

Ай, не ме занимавай повече със себе си!
      Last edited by marandi; 22.12.2010, 17:22.

Коментар

Виж ся, лаладжийските ти простотии при мен няма да минат. Дал си прогноза за дъно в началото на 2011, после един пичага от форума те е светнал, че леко си се объркал и си почнал да си преправяш постовете. Пичът е бил хитряга и ти е цитирал целия пост, да не може после да казваш ама то това писах, а пък то друго, трето, пето...

НСИ-то е умряла работа, много от статистиките им са компрометирани, те затова махнаха предишния им шеф, защото се стараеше да отчита реално нещата, и сложиха сегашната послушна и посредствена кифла.

Достигането на дъното на цените е тема, по която всяка по-голяма агенция за НИ се изказва на всяко тримесечие и се мъчи да убеди аудиторията, че повече няма да има спад в цените на имотите. Отскоро почнаха да им пригласят и банките, даже и ти реши да се правиш на експерт. Та така още две години спокойно може да си обяваваш дъно, не ми пречи на мен тая работа въобще. Реалността е друга.

Като се правиш на прогностик, постни тука % промяна в цените на НИ за Q1, Q2, Q3 и Q4 за 2011 и после % промяна в цените на НИ конкретно за София за четирите куотъра, Q1, Q2, Q3, Q4. Да го има черно на бяло и да видим дали ще познаеш. Постни ги тука във форума, за да не можеш да ги променяш после както ти е угодно.
        Защончо,

мисля, че не си разбрал правилно Маранди.

Това, че Q1 ще има дъно, и ще има бултрап, означава, че ще има поредно дъно, но не и последно, когато настроените за повишение на цените ще бъдат хванати в капан. И оттам, всички ъпъри вкупом по пързалката към поредното дъно...

Бъркаш поредното дъно с ДЪНОТО/THE BOTTOM

Pozdrawi

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
          както казва едно прителче с бар и бензиностанция има два основни типа хора такива които просто искат да си живеят живота и след като си платят сметките да им останат пари за някоя друга ексурзиика да си купят нещо /да не кажа че това е дотъпно за над 70% от хората/ и такива които искат да успяват като нон стоп си реинвестират парите и стават по големи и поголеми /има и процент бачкери които живеят като скотове за да харчат в бг ама това е друг въпрос /

лошото е че в бг това което е дотъпно за 70% там е много трудно постижимо за много малко хора ще си бачкте някъде с женати взимате едни пари и като платите сметките и разходите за живот и неостанало нищо

в бизнес случая по принцип нямаш проблем до някакъв момент в които настъпиш някои с връзки по мазола или до момент в които за да разстеш още ти трябва да търсиш връзки...
          Не знам много вицове за бай-Ганьо, но знам много действителни случки, ето една:

Пътувах с автобус, минавахме през Словения и спряхме на бензиностанция да заредим. Наизкачаха пушачите навън (2ч през нощта, 5-6 градуса), да пушат. Обаче някой от тях се усети и каза, че това било бензиностанция и не трябвало да се пуши навън. Та тогава, за да спазят това правило, решиха да се върнат в автобуса и да пушат вътре. И го направиха. Въпреки, че бяха само 5 човека, от 30. Обаче понеже шофжорът пуши и така можело, нищи, че по стъклата на автобуса има стикери, че не се пуши вътре. На въпросът защо пушат в автобуса, те казаха - това е тяхно право.

Ето тоз бай-Ганьо да ми иде да живее в Мюнхен или Чикаго! И ако запали цигара, където е забранено, и ако му изкочи единполица, особено американските, онези огромните, направо ще загуби идея какви са му правата

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Ъмм ... дал съм прогноза за Q1 ( в превод 1-во тримесечие на 2011 г. ) за всички имотки в БГ-стан по НСИ какво ще отчете при жилищните имотки.
            Ся се надявам до 2020 годинка да проумееш какво точно съм казал.
            Виж ся, лаладжийските ти простотии при мен няма да минат. Дал си прогноза за дъно в началото на 2011, после един пичага от форума те е светнал, че леко си се объркал и си почнал да си преправяш постовете. Пичът е бил хитряга и ти е цитирал целия пост, да не може после да казваш ама то това писах, а пък то друго, трето, пето...
            Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Добави и мИня - имотно "дъно" в Q1 на 2011 г.
            Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
            Що ли ми се струва, че ще се поизложиш малко с тоя бултрап?
            НСИ-то е умряла работа, много от статистиките им са компрометирани, те затова махнаха предишния им шеф, защото се стараеше да отчита реално нещата, и сложиха сегашната послушна и посредствена кифла.

Достигането на дъното на цените е тема, по която всяка по-голяма агенция за НИ се изказва на всяко тримесечие и се мъчи да убеди аудиторията, че повече няма да има спад в цените на имотите. Отскоро почнаха да им пригласят и банките, даже и ти реши да се правиш на експерт. Та така още две години спокойно може да си обяваваш дъно, не ми пречи на мен тая работа въобще. Реалността е друга.

Като се правиш на прогностик, постни тука % промяна в цените на НИ за Q1, Q2, Q3 и Q4 за 2011 и после % промяна в цените на НИ конкретно за София за четирите куотъра, Q1, Q2, Q3, Q4. Да го има черно на бяло и да видим дали ще познаеш. Постни ги тука във форума, за да не можеш да ги променяш после както ти е угодно.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
              +1

там имат съвсем друга психология, съвсем други приоритети, съвсем друг бит и начин на живот То за да кажем къде е най-добре да се живее в света, трябва да видим къде психологията, бита и начина на живот са най-близка до нашите, защото българин, ако е над 25 г и отишъл в чужбина да живее с мисъл да прави семейство, .ще изживее културен шок.
              както казва едно прителче с бар и бензиностанция има два основни типа хора такива които просто искат да си живеят живота и след като си платят сметките да им останат пари за някоя друга ексурзиика да си купят нещо /да не кажа че това е дотъпно за над 70% от хората/ и такива които искат да успяват като нон стоп си реинвестират парите и стават по големи и поголеми /има и процент бачкери които живеят като скотове за да харчат в бг ама това е друг въпрос /

лошото е че в бг това което е дотъпно за 70% там е много трудно постижимо за много малко хора ще си бачкте някъде с женати взимате едни пари и като платите сметките и разходите за живот и неостанало нищо

в бизнес случая по принцип нямаш проблем до някакъв момент в които настъпиш някои с връзки по мазола или до момент в които за да разстеш още ти трябва да търсиш връзки...
              mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                За мен най-хубавото място за живеене и градене на семейство е София.
                Живял съм в Чикаго и в Мюнхен, които са прекрасни градове

HUGE FAIL

Или не си имал достатъчно средства, за да си позволиш каквото искаш или не си могъл да се интегрираш.

Живял съм в Германия, близо до Мюнхен.
                Last edited by javcho; 22.12.2010, 16:51.

Коментар

• .....

я сега да видиме как са имотките в сащ с тоя повишен риск при ипоте4ните кредити

Коментар

....................
                    Маранди казва в прав текст - след януари 2011 яко и постоянно качване на цените. Демек купувайте сега! Всеки да си преценява сам обаче дали са много или малко 40 000 лв. над реалната цена и дали си струва И преди две години разни брокери и банкери говориха, че е спрял спада на НИ, сигурно и след две години ще говорят същото.[/FONT]
                    Ъмм ...

дал съм прогноза за Q1 ( в превод 1-во тримесечие на 2011 г. ) за всички имотки в БГ-стан по НСИ какво ще отчете при жилищните имотки.

Ся се надявам до 2020 годинка да проумееш какво точно съм казал.

П.П. Иначе, ако още един път ми извадиш коментар от целия контекст на поста ми с цел пиклива манипулация, следващия път ще те наредя до дружките ти, които ги водя "дребен, рогат добитък" - демек охльови кат' Пешо Лукса и Вувузелата31.

ОК?

Писна ми от ахмаци в тоя форум, дет' не могат и да четат вече ТОЧНО какво съм написал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                      Моето впечатление и от двата града е като ти го почваш и така си и остана... И в Чикаго и в Мюнхен средата много ми допадна - естествено впечатлението е различно но позитивно. Забавленията са от друг тип, някак по изискани, но и там си има 24 часови барове и публични домове, яко кръчми и дискотеки итн. Може би защото и аз съм малко по намръщен и студен човек нямах проблема с адаптацията и липсата на компания... Някак много лесно влезох в техният начин на живот, което след почти 40 години не успявам да направя в БГ (говорим в личен план) - продължавам да полудявам от простотията, мръсотията, корупцията, беднотията, липсата на всякаква логика в развитието на обществото, дразнят ме комунистите - бизнесмени, дразнят ме крайностите не съобразени със никакъв социален елемент - пенсия 100 лв. заплата на шефа на борсата 7 000 итн.

Виж ако трябва да избирам между Мюнхен и Чикаго, въпреки всичко бих избрал Мюнхен....
                      +1

там имат съвсем друга психология, съвсем други приоритети, съвсем друг бит и начин на живот То за да кажем къде е най-добре да се живее в света, трябва да видим къде психологията, бита и начина на живот са най-близка до нашите, защото българин, ако е над 25 г и отишъл в чужбина да живее с мисъл да прави семейство, .ще изживее културен шок.

Коментар

Ако тръгна да пиша подробно ще трябва да напиша цял ферман...
                        Но ще се опитам да ти обясни моите доводи в няколко изречения. От трите града най-подредения, поддържан и чист град е Мюнхен, като Чикаго малко отстъпва в това отношение. Но за сметка на това този град и многото небостъргачи, молове и т.н. те зашеметяват и това става най-великия град (...първоначално!). Но като позаседнеш и тези неща ти станат ежедневие започваш да обръщаш внимание на много по-дребни неща, а именно най-обикновенния социален живот, който поне според мен е пълна трагедия особено в САЩ. Аз не съм домашар, а изключително социален човек, въпреки че наближавам 40 и нон-стоп си ходя с приятели по заведения, дискотеки, кръчми, риболов, стрелба, купони и т.н. Даже и жената никога не отказва за купони . Чувам се с близките ми хора с и без повод. Тези неща в САЩ и Германия ги няма. Та те в САЩ да си отидат на гости се разбират 1 месец предварително... А пък да излезеш сам с момиче да пиеш бира се води dating...
                        Освен това американците са най-големите лицемери на света.
                        Конкретно за доходите... Повечето хора , които заминават за САЩ специално си правят сметката да правят пари там, да живеят като скотове и да ги харчат после тук. Аз точно това не го искам...
                        В България има някаква странно изкривена представа за богатството на средностатистическия американец... 90% от хората, които познавам американци да кажем имат къща, хубава кола, басейни, среден лукс. Но също така не познавам американец на който дълговете му да са под $200 000 . Та те само за образованието си дължат над 100 000. Данъците и разходите за смет, вода, нет, кабелна, мобилен и т.н. са убийствени. Ако чека ти е за $1000 седмично между 35-50%(в зависимост от щата) въобще не ги получаваш, а след това покриваш останалите разходи. За справка наема на прилична къща на около час с кола от Чикаго е около $2500 на месец. В същото време тази къща струва $300-500 хил. В същото време в този тип селища почти няма детски градини, няма тротоари по улиците и нве познаващ съседите си... Те дори не желаят да се запознаят с теб, освен ако не си някоя готина руса мацка.. .............. изморих се да пиша, но горе долу това е.

Моето впечатление и от двата града е като ти го почваш и така си и остана... И в Чикаго и в Мюнхен средата много ми допадна - естествено впечатлението е различно но позитивно. Забавленията са от друг тип, някак по изискани, но и там си има 24 часови барове и публични домове, яко кръчми и дискотеки итн. Може би защото и аз съм малко по намръщен и студен човек нямах проблема с адаптацията и липсата на компания... Някак много лесно влезох в техният начин на живот, което след почти 40 години не успявам да направя в БГ (говорим в личен план) - продължавам да полудявам от простотията, мръсотията, корупцията, беднотията, липсата на всякаква логика в развитието на обществото, дразнят ме комунистите - бизнесмени, дразнят ме крайностите не съобразени със никакъв социален елемент - пенсия 100 лв. заплата на шефа на борсата 7 000 итн.

Виж ако трябва да избирам между Мюнхен и Чикаго, въпреки всичко бих избрал Мюнхен....

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                          нямаше да отговарям, ама нали си форумния шут, пак ме разсмя. Добре че си сложи подписа, да не ти напомням.
                          Ти някога имал ли си мнение??? Иска ти се поевтинеят жилищата и като си харесаш някой с обосновано мнение, примерно маранди, и започваш да кудкудякаш и пригласяш. Съответно пускаш лайномета срещу тези които не ти утърват. Това при пълна липса на собствена мисъл. Точно поведение на възраст между детската градина и прогимназия.
                          Ахъ,

гледам, пак много итЕлектуално си писал

Поне съм те разсмял, докато ти много години наред лъга хората как имотЯта щели да поскъпват. Заради такива като теб няма да ти казвам колко унищожени български съдби има. Ама, разбира се, на теб какво ти пука, стига да има ъп А това, че съм съгласен с Маранди какво пише, какво? Страх ли те е?

Ммм даааа,
                          харесва ли ти подписа ми? Ами, как да го кажа, ти го имотоизлюпи

П.П. Има много ъпъри, с които се води хубава дискусия, но с Ландлорд31, Себулба, Ровъра и Веско, просто дискусия наистина няма...само ъппппппп
                          Last edited by luboil; 22.12.2010, 15:43.

Коментар

... ще се опитам да ти обясни моите доводи в няколко изречения, а именно най-обикновенния социален живот, който поне според мен е пълна трагедия особено в САЩ.
                            Мерси, винаги ми е интересно да чета лични наблюдения, но малко се отклонихме от темата. Нямах предвид къде да емигрираш и да гледаш семейство, а за сравняване на недвижимите имоти и начина на живот. Защото много ме дразнят някои като кажат да си купя в Лас Палмас, че било по-евтино. Не е важно къде евтино, а къде си струва. И Рапана може да се учудва, но аз съм чувал от доста по-успели хора, че в България си е най-добре. По обясними причини не казвам София

Коментар

А пък да излезеш сам с момиче да пиеш бира се води dating...
                              Е, и? Тук по-различно ли се води?
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                                За такъв отговор щеше да стигне анкета. Имах предвид някакви доводи все пак. Примерно ниски разходи за жилище, поддържани улици и чисти тротоари, богат културен живот и т.н. За да може човек да се ориентира според нличните си предпочитания.
                                Ако тръгна да пиша подробно ще трябва да напиша цял ферман...
                                Но ще се опитам да ти обясни моите доводи в няколко изречения. От трите града най-подредения, поддържан и чист град е Мюнхен, като Чикаго малко отстъпва в това отношение. Но за сметка на това този град и многото небостъргачи, молове и т.н. те зашеметяват и това става най-великия град (...първоначално!). Но като позаседнеш и тези неща ти станат ежедневие започваш да обръщаш внимание на много по-дребни неща, а именно най-обикновенния социален живот, който поне според мен е пълна трагедия особено в САЩ. Аз не съм домашар, а изключително социален човек, въпреки че наближавам 40 и нон-стоп си ходя с приятели по заведения, дискотеки, кръчми, риболов, стрелба, купони и т.н. Даже и жената никога не отказва за купони . Чувам се с близките ми хора с и без повод. Тези неща в САЩ и Германия ги няма. Та те в САЩ да си отидат на гости се разбират 1 месец предварително... А пък да излезеш сам с момиче да пиеш бира се води dating...
                                Освен това американците са най-големите лицемери на света.
                                Конкретно за доходите... Повечето хора , които заминават за САЩ специално си правят сметката да правят пари там, да живеят като скотове и да ги харчат после тук. Аз точно това не го искам...
                                В България има някаква странно изкривена представа за богатството на средностатистическия американец... 90% от хората, които познавам американци да кажем имат къща, хубава кола, басейни, среден лукс. Но също така не познавам американец на който дълговете му да са под $200 000 . Та те само за образованието си дължат над 100 000. Данъците и разходите за смет, вода, нет, кабелна, мобилен и т.н. са убийствени. Ако чека ти е за $1000 седмично между 35-50%(в зависимост от щата) въобще не ги получаваш, а след това покриваш останалите разходи. За справка наема на прилична къща на около час с кола от Чикаго е около $2500 на месец. В същото време тази къща струва $300-500 хил. В същото време в този тип селища почти няма детски градини, няма тротоари по улиците и нве познаващ съседите си... Те дори не желаят да се запознаят с теб, освен ако не си някоя готина руса мацка.. .............. изморих се да пиша, но горе долу това е.
                                Last edited by Мажоритаря; 22.12.2010, 14:25.
                                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X