IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    ЧНГ и от мИня на бебетата сладки!

Гледам, че сте се разгорещили, ако имате време ето ви последното ми материалче кат' прогнозка за 2011 г.:

БГ Емигрантът и Европейските средства - ключови за 2011 г.

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/01/04/.661837

П.П. Успешна нова годинка на всички!

Чиърс!
    Честита и на тебе бай МарАнди...

Какъв ти е коментара на някои изказвания за 60% инфлация през следващите 5 години и затова, че цените на НИ в София през 2008(лятото) са били 570 ерака?

Коментар

• ЧНГ и от мИня на бебетата сладки!

Гледам, че сте се разгорещили, ако имате време ето ви последното ми материалче кат' прогнозка за 2011 г.:

БГ Емигрантът и Европейските средства - ключови за 2011 г.

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/01/04/.661837

П.П. Успешна нова годинка на всички!

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        ?!?!

Специално тебе очакваш да разбереш за какво иде реч
        Определени групи използват обедняването в своя изгода като го определят като неминуемата инфлация...
        Много хора се надяват, че като изрекат една лъжа много пъти, тя ще стане истина. А за съжаление когато кажат една лъжа много пъти, хората вярват в нея, въпреки, че нищо не се е променило...

http://www.youtube.com/watch?v=DS6gNxp-RI0

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Забелязвам тотално неразбиране на процесите.
          Ixeos е пуснал препечатка на Инвестор от някакъв блогър.
          Той започва да се заиграва с инфлацията на храните, че водела до обезценка на парите, т.е. давайте да харчим, вместо да пестим. Това е погрешно тълкувание. Увеличението цените на хляба, саламите, тока, бензина, парното няма да повиши желанието ни да харчим - не можем да ядем повече хляб, салами, консумираме ток или отопление. Така просто ни взимат парите (ОБЕДНЯВАМЕ), нищо друго не се случва в икономиката ни.
          ?!?!

Специално тебе очакваш да разбереш за какво иде реч
          Определени групи използват обедняването в своя изгода като го определят като неминуемата инфлация...
          Много хора се надяват, че като изрекат една лъжа много пъти, тя ще стане истина. А за съжаление когато кажат една лъжа много пъти, хората вярват в нея, въпреки, че нищо не се е променило...

Коментар

Банката го е заклала, не той.
            Такива бяха цените тогава. Имам двама познати, които продадоха ЕПК на подобни цени в Младост 2 и 3.
            Имай предвид, че тези ЕПК са ЧИСТА жилищна площ.
            Не е банката!!!!!
            Сами се КОЛЯТ !!!
            Режат си живо МЕСО
            и дават на лихварите
            да смучат !!!!!
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
              Браво пич, кефиш ме. С тая врътка си скъсил наполовина разстоянието до Центъра. Още една такава операция и си на жълтите павета

А тоя дето ти е платил по 1154 евро/м2 в Младост 3 преди 2 години, направо си го заклал от финансова гледна точка ...
              Банката го е заклала, не той.
              Такива бяха цените тогава. Имам двама познати, които продадоха ЕПК на подобни цени в Младост 2 и 3.
              Имай предвид, че тези ЕПК са ЧИСТА жилищна площ.

Коментар

• Първоначално изпратено от dim11
                Продадох ЕПК 55 м2 за 63500 евро в Младост
                купувам ЕПК 65 м2 за 36000 евро без държавните такси в Дианабат
                В Младост бях го ремонтирал малко
                тука е за ремонт ама такава ми е работата та не трагедия
                Браво пич, кефиш ме. С тая врътка си скъсил наполовина разстоянието до Центъра. Още една такава операция и си на жълтите павета

А тоя дето ти е платил по 1154 евро/м2 в Младост 3 преди 2 години, направо си го заклал от финансова гледна точка ...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  Не му изнася на Бубарко да го каже така...
                  Защото самата дума "обедняване" е психологически удар по ъпърите.
                  Те (ъпърите+брокерите) не случайно използват психологически насочена терминология, за пример:
                  "Здравословен растеж"... т.е. по здравосложно е да дадеш 1000 евро/кв отколкото 300
                  Забелязвам тотално неразбиране на процесите.
                  Ixeos е пуснал препечатка на Инвестор от някакъв блогър.
                  Той започва да се заиграва с инфлацията на храните, че водела до обезценка на парите, т.е. давайте да харчим, вместо да пестим. Това е погрешно тълкувание. Увеличението цените на хляба, саламите, тока, бензина, парното няма да повиши желанието ни да харчим - не можем да ядем повече хляб, салами, консумираме ток или отопление. Така просто ни взимат парите (ОБЕДНЯВАМЕ), нищо друго не се случва в икономиката ни.

Коментар

По-правилно е да кажеш: "Очаквам РЕАЛНО ОБЕДНЯВАНЕ на населението в България с 50-60% за следващите 5 години."

Кажи кое точно ще накара новонапечатаните долари и евра да влязат в икономиката ни?
                    Ниският долар и съответно деноминираните в долари суровини привнасят в България ОБЕДНЯВАНЕ, не инфлация.
                    Не му изнася на Бубарко да го каже така...
                    Защото самата дума "обедняване" е психологически удар по ъпърите.
                    Те (ъпърите+брокерите) не случайно използват психологически насочена терминология, за пример:
                    "Здравословен растеж"... т.е. по здравосложно е да дадеш 1000 евро/кв отколкото 300

Коментар

Този анализ ми хареса доста:
                      http://www.investor.bg/news/article/110511/363.html

Някои акценти:
                      Ммм даа,

не лошо...

Обаче чакай сега коментари от рода, как се молели за по-високи лихви по депозитите, как нямало кредитополучатели, как депозитарите трябвало да го духат, а ве как в края на краищата депозитарите са виновни за цялата криза...

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                        Очаквам реална инфлация от общо около 50-60% в България за следващите 5 години. И то главно дължаща се на фактори извън страната. За последните 5 години е малко над 36%, а за следващите 5 очаквам да е по-висока, и то най-вече заради прясно напечатаните трилиони в ЕЗ и САЩ. Нещо неясно?
                        По-правилно е да кажеш: "Очаквам РЕАЛНО ОБЕДНЯВАНЕ на населението в България с 50-60% за следващите 5 години."

Кажи кое точно ще накара новонапечатаните долари и евра да влязат в икономиката ни?
                        Ниският долар и съответно деноминираните в долари суровини привнасят в България ОБЕДНЯВАНЕ, не инфлация.

Коментар

На мен този анализ ми прилича на молитва за по-високи лихви по депозитите , молитва която няма да бъде чута.

Коментар

Честито! Дай повече инфо какво си взел в Дианабад. Дали е тухла или панелка, колко струва на квадрат ... и за колко си шитнал апартамента в Младост 3 преди 2 години.
                            Продадох ЕПК 55 м2 за 63500 евро в Младост
                            купувам ЕПК 65 м2 за 36000 евро без държавните такси в Дианабат
                            В Младост бях го ремонтирал малко
                            тука е за ремонт ама такава ми е работата та не трагедия

Коментар

• Войната за спестяванията ни ще се ожесточи през 2011 г.

http://www.investor.bg/news/article/110511/363.html

Някои акценти:

Ситуацията вероятно ще стане още по-екстремна тази година. Повече западни държави /плюс още някои като Япония, Австралия и др/ са затънали в колосални дългове, от които могат да се измъкнат по два начина - затягайки драстично коланите или отпускайки паричната си политика.

С първия вариант политиците губят изборите, докато във втория налагат един скрит инфлационен данък върху спестителите, които не винаги разбират какво става. В САЩ например официалната статистика отчита поскъпване от 1-2%, докато неофициалната Shadowstats дава 6-8%.
                              Докато накрая всички се откажат от долара, което ще е трудно решение защото американците освен печатници за пари имат и други неща - бомбандировачи, танкове, самолетоносачи. Плюс отвратителния навик да започват война с всеки, който накърнява "жизнените им интереси". А какъв по-голям интерес от този да имаш възможност да произвеждаш долари, които не ти струват нищо, а с тях да си купуваш всякакви хубави неща, които други са изработили с много труд и разходи?
                              С това печатане на пари от страна на централните банки вече не се знае дали кредитът, който се ползва за инвестиции, е в резултат на спестявания или е просто инструмент на някаква нова икономическа парадигма. Парадигма, при която миналото (спестяванията) нямат значение, защото централните банки целенасочено ги обезценяват. Значение има единствено бъдещето, което се крепи на кредита.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                .................
                                Да се надяваме, че е така Чичка. Най-доброто доказателство за това, че съжаляваш, че си обидил някой е да пиеш с него чаша мерло.
                                Каня те!

Благодаря !!!
                                Нека първо да изядем "две шепи сол с теб", а тогава и хубаво мерло ще пийнем.....

Коментар

Working...
                                X