IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
    там поне си знаеш 4е нямаш избор
    Форекс Майстора натвърди на същото за комплексите. Там също нямаш избор. Плащаш - има охрана и поддръжка, не плащаш - няма. Същото е и с тока - плащаш - светло и топло, не плащаш - тъмно и студено, че и интернет даже няма.

П.П. На всичкото отгоре, в услугите охрана и поддръжка няма регулатори и може да се оплакваш само на арменския поп.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ти ако знаеш електроразпределителните дружества колко печелят.... Ама на - искат вдигане на тока - ДКЕВР им го дава, а ние го плащаме.
      там поне си знаеш 4е нямаш избор

Коментар

Да, затова и казах, че не става.

Ама като фалират +30% от "комплексарите"? Пак си става разграден двор, само дето фирмата за поддръжка няма да е фалирала.
        Сложна работа,

а ве няма ли някой адвокат тука да ни каже как се решава този казус!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Ами ако поддържащата фирма фалира, к'во правим? Става разграден двор?
          Да, затова и казах, че не става.

Ама като фалират +30% от "комплексарите"? Пак си става разграден двор, само дето фирмата за поддръжка няма да е фалирала.

Коментар

но като се замисля
            35 лева са ужасно много

ако комлекса е от 4 блока примерно общата сума платена на месец трябва да е 15 000

това са доста пари за фирма която ти осигрурява подстригване на трева, 4иста4ки и охрана
            нали ги знам охраните на блок колко взимат
            тия мизерници

нали ще умра от инфаркт само като ги знам 4е пе4елят от нищото
            Ти ако знаеш електроразпределителните дружества колко печелят.... Ама на - искат вдигане на тока - ДКЕВР им го дава, а ние го плащаме.

Коментар

Не знам дали юридически е възможно, но ако цената на поддръжката е била включена в цената на жилището в момента на придобиването му (нещо като анекс към нотариалния акт), то сега нямаше да има подобни проблеми.

П.П. Не става. Щото, ако поддържащата фирма фалира след 2 години, ходи гони Михаля за парите.
              Ами ако поддържащата фирма фалира, к'во правим? Става разграден двор?
              Много надълбоко в тъмните дебри на правото нагазихме...Според мен такава издръжка за поддръжка е финансова тежест на имота и тази тежест трябва да е записана в регистъра. Т.е. ако купуваш такъв апартамент и вадиш свидетелство за наличие или липса на винансови тежести там трябва да е записано това. Все едно ако купиш апартамент с гледане на баба до живот.

И към иксеос - спорът е не дали да има или не такива такси, а защо не са прозрачни разходванията

Коментар

Не стоят точно така нещата. Имаше/има едни застрахователни фирми, където един път да си направиш каското на колата и трябваше да им станеш доживотен клиент. Щото, а не подновиш полицата следващата година, а ти е изчезнала колата в следващите 2-3 дни.

Тези в Цариградски трябва да започнат да очакват "случки" в общите пространства и не само там, ако фирмата свали охраната и поддръжката на комплекса. Като нищо може и някоя нощ самосвал да изсипе по средата строителни отпадъци. Дружба 1 също е недалеч с нейните небезизвестни жители.
                "Комплексен" е проблемът. Баш като за комплекс.
                но като се замисля
                35 лева са ужасно много

ако комлекса е от 4 блока примерно общата сума платена на месец трябва да приблизително 15 000 лв.

това са доста пари за фирма която ти осигрурява подстригване на трева, 4иста4ки и охрана
                нали ги знам охраните на блок колко взимат
                тия мизерници

и нали ще умра от инфаркт само като ги знам 4е пе4елят от нищото

Коментар

Ами аз съм съгласен ве!

Тука според мен проблемът е в това (конкретния случай), че инвеститорът като е продавал е прикрил разни условия. И се е получила манджа с грозде.
                  Нали казах, че трябва да има и такива комплекси със поддръжка, но да е ясно още от началото, а не половината които купят да искат да плащат, а другата половина да не искат, щото или не знаели, или били неуки...

За гащите по балконите просто няма за какво да говорим...

А за конкретния случай, тази фирма ако реши един ден, че трябва да взема не 35, а 135 лева...може ли ?
                  Не знам дали юридически е възможно, но ако цената на поддръжката е била включена в цената на жилището в момента на придобиването му (нещо като анекс към нотариалния акт), то сега нямаше да има подобни проблеми.

П.П. Не става. Щото, ако поддържащата фирма фалира след 2 години, ходи гони Михаля за парите.
                  Last edited by anon6706; 06.01.2011, 19:01.

Коментар

А за конкретния случай, тази фирма ако реши един ден, че трябва да взема не 35, а 135 лева...може ли ?
                    Точно и аз щях да попитам същото.....
                    Ако догодина реши да си купи х5 и го включи като разход, какво ще защити собствениците...?

Коментар

• Бъркаш адресата нещо.
                      Наемателя си е наемател. Може да има 500 000, като му е по-изгодно да живее под наем, дава си 1000 лева наем на хазяина и да се оправя. Тия такси ще ги търсиш от собственика.

И не виждам какво се правят на мега инвеститори. Явно не си оставал без работа, пък на следващия месец да имаш да плащаш ипотека, пък после тия такси 35 лв. Тия 35 лв са нищо, ако ги имаш. За това говорят.

Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                      Настроен съм зле към наематели, които се представят за мега Енвеститори. И аз съм бил под наем - етап от живота, нема как. Ама не съм се правил на турбо Енвеститор. Конкретни проблеми със съседи нямам. По-лошо е. Като изляза на улицата и видя трагично поддържаните сгради навсякъде с веещи се гащи от балконите и ми се скапва настроените. Затова поддържам тезата за задължителна сума, която да отива за поддръжката на тия сгради, за да не мязат като гробници. И всякакви хора дето обясняват какво робство е плащането на поддръжка - за мен по-голяма робство е сивотата и мизерията, до която липсата на поддръжка води.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                        Настроен съм зле към наематели, които се представят за мега Енвеститори. И аз съм бил под наем - етап от живота, нема как. Ама не съм се правил на турбо Енвеститор. Конкретни проблеми със съседи нямам. По-лошо е. Като изляза на улицата и видя трагично поддържаните сгради навсякъде с веещи се гащи от балконите и ми се скапва настроените. Затова поддържам тезата за задължителна сума, която да отива за поддръжката на тия сгради, за да не мязат като гробници. И всякакви хора дето обясняват какво робство е плащането на поддръжка - за мен по-голяма робство е сивотата и мизерията, до която липсата на поддръжка води.
                        Ами аз съм съгласен ве!

Тука според мен проблемът е в това (конкретния случай), че инвеститорът като е продавал е прикрил разни условия. И се е получила манджа с грозде.
                        Нали казах, че трябва да има и такива комплекси със поддръжка, но да е ясно още от началото, а не половината които купят да искат да плащат, а другата половина да не искат, щото или не знаели, или били неуки...

За гащите по балконите просто няма за какво да говорим...

Коментар

за мен вси4ко си е справедливо
                          искал си да живеш в такъв комлекс
                          съгласил си се да плащаш

а и всяка една услуга не можеш да спреш да я плащаш защото живееш там и не можеш да спреш да я ползваш

а щом ползваш нещо трябва да си платиш
                          тая фирма да не работи за тоя дето духа
                          Не стоят точно така нещата. Имаше/има едни застрахователни фирми, където един път да си направиш каското на колата и трябваше да им станеш доживотен клиент. Щото, а не подновиш полицата следващата година, а ти е изчезнала колата в следващите 2-3 дни.

Тези в Цариградски трябва да започнат да очакват "случки" в общите пространства и не само там, ако фирмата свали охраната и поддръжката на комплекса. Като нищо може и някоя нощ самосвал да изсипе по средата строителни отпадъци. Дружба 1 също е недалеч с нейните небезизвестни жители.
                          "Комплексен" е проблемът. Баш като за комплекс.

Коментар

• Така е бе, злоби :-)
                            Ама никъде не видях да казват, че искат да живеят в такъв комплекс.
                            Влизаш встрани от темата :-)

Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                            съгласил си се да плащаш

а и всяка една услуга не можеш да спреш да я плащаш защото живееш там и не можеш да спреш да я ползваш

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
                              Нещо много си зле настроен към наемателите, така разбирам...

Коментар

съгласил си се да плащаш

Тука най-вероятно проблемът е следния:

Или условията за поддръжка са били скрити от купилите там, или купилите са били неграмотни, или пък хич не им е пукало тогава.

Работата е там, че и такива комплекси трябва да има, защото има хора, които са готови да плащат за определени услуги, дали те са ефикасни е друга работа.
                                Затова трябва при такава продажба открито и ясно да се обявяват точно какви са условията...ако има желаещи ще купят...

Коментар

Working...
                                X