IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
    Аз от теб никакви знания не съм видял - само copy/paste на неща,написани от някой друг.Жалко,че не си си направил труда да ги разбереш...или просто толкова си можеш
    Хората са грамотни - могат да прочетат кой и кога е започнал с обидите и да си направят извода кой на чие ниво.
    Не е престъпление да не знаеш - лошо е,когато невежия се опитва да поучава другите.
    Повярвай ми,спя много спокойно - не съм като някои,дето по сред нощите се ровят из нета що е туй инфлация и да се чудят какво да отговорят.
    Хихи,

споко, бря. Махни сълзливите латиноси дет' пробутваш и да караме по същество.

1. В исторически план ти познаваш ли други видове пари, от тези, които съм описал?

2. Кои са "настоящите" пари?

3. Кои пари в исторически план доказано оказват влияние при процеси инфлация/дефлация. Писах, че към "днешна" дата това са единствено и само книжните!

4. Научи ли, че електронните пари не са книжни пари?

Сега вместо да се правиш на шут, кажи разбра ли тия 4 точки дотук? Защото аз твърдях това и колкото повече ми копираш постовете и се смееш, толкова по-смешен ставаш ти

С копи и пейст не става, братле. Трябва и малко "русота"

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
      Вескоу, това не е форум за социално слаби, да се оплакват от цените на киселото мляко и парното и олиото. Като гледам какво си писал, май и ти не правиш разлика между някои основни понятия и затова не може да се включиш и ползотворно в дискусията (което пък може би е плюс). Чети сега определенията и ги запомни, за да разбираш нещата по-добре:....
      Когато някой тарикат си купи жилище с цел продажба на по-високи цена след 2 години, той е инвеститор. Не го купува за да задоволява своите потребности от жилище, а за да извлече печалба. Някои хора правят разлика между инвеститор и спекулант - спекулантите са хора, които имат много кратък инвестиционен хоризонт и разчитат на рязка промяна в цената на притежавания актив. Но си остават инвеститори, не потребители/консуматори
      Та такива ми ти дрънканици [/FONT]
      Това за дискусията искрено ме разсмя. Даже затова ти отговарям. Ако си забелязал нито веднъж не съм коментирал рекламите ти на ЧСИ. Та ако беше чел по-внимателно щеше да видиш че за пенсионерите думата инвестиция съм е писал в кавички. А че не смятам жилището за инвестиция, един друг форумен шут си го е сложил в пописа
      Иначе мерси за определенията. Вчера почти се зачетох в книгите дето ми препоръча Петър, ама имам и по-интересни занимания.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Адаптивен е Въсото от Варна, ама е с мръсно подсъзнание и е неблагодарник за капак на всичко, което направихме за него. Помня как му викахме вкупом всички да продава на 800 еврака в широкия център на Варна за да не се набута, но той като продаде на 500 доказа приказката за Тома неверни. И въпреки това пак трябва да ни целува ръка, щото с тези пари сега може да си купи 1,5 на това, което е продал. Ама от него не очаквай и една бира...
        Малей, съвсем случайно врътнах назаде и гледам кви глупости си ръсил. Но в интерес на истината да та информирам, че за парите които взех за мойто "кими" преди година, сега с пазарлък мога да си купя малко по-малък таван на Ш+З.
        За цени ще имаш прави да говориш като купиш поне един кенеф

Коментар

Аз от теб никакви знания не съм видял - само copy/paste на неща,написани от някой друг.Жалко,че не си си направил труда да ги разбереш...или просто толкова си можеш
          Хората са грамотни - могат да прочетат кой и кога е започнал с обидите и да си направят извода кой на чие ниво.
          Не е престъпление да не знаеш - лошо е,когато невежия се опитва да поучава другите.
          Повярвай ми,спя много спокойно - не съм като някои,дето по сред нощите се ровят из нета що е туй инфлация и да се чудят какво да отговорят.
          +1

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Колкото и да си въртиш дупарката все ще ти влиза повече

Виждаш, че нищо не съм променил в писанията си и колкото и да ги "дъвчим" те все са си верни.

За 3 дена трудничко се постигат такива знания, но явно ти си използвал все пак това време да попрочетеш и .... изненада - сладкото Маранди бил прав!

И понеже вече взе да се усещаш, че от всички прочели дискусията, само ти не си разбрал какво съм казал в тия 2 изречения, мина в стила на Вувузелката, демек чалгарския.

През цялото време ти дискутирах твоите писания и пропуски в знанията, нищо повече.

Не очаквам да ми се извиниш - спи спокойно!
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Така,де,попрочете 3 дена из чичко гугъл,видя че си писал пълни глупости и обърна палачинкатаЛошо няма - поне си се поограмотил
              Едва ли ще те разбера и след 3 додини - не очаквам толкова бързо да се научиш да се изразчваш правилно
              Колкото и да си въртиш дупарката все ще ти влиза повече

Виждаш, че нищо не съм променил в писанията си и колкото и да ги "дъвчим" те все са си верни.

За 3 дена трудничко се постигат такива знания, но явно ти си използвал все пак това време да попрочетеш и .... изненада - сладкото Маранди бил прав!

И понеже вече взе да се усещаш, че от всички прочели дискусията, само ти не си разбрал какво съм казал в тия 2 изречения, мина в стила на Вувузелката, демек чалгарския.

През цялото време ти дискутирах твоите писания и пропуски в знанията, нищо повече.

Не очаквам да ми се извиниш - спи спокойно!

Коментар

Мамин сладък, аз и сега го твърдя това нЯщо. Вероятно трябва да ти се обяснява по-подробно, че първото изречение е "исторически" преглед що е то пари. А, второто изречение казва кои са "днешните".

Понеже за 3 дена не успя да разбереш какво съм казал в тия изречения, убедих се, че и след 3 години пак ще ти е трудно да ме "разбереш"
                Така,де,попрочете 3 дена из чичко гугъл,видя че си писал пълни глупости и обърна палачинкатаЛошо няма - поне си се поограмотил
                Едва ли ще те разбера и след 3 додини - не очаквам толкова бързо да се научиш да се изразчваш правилно

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  А за второто, ако има инфлация, а заплатите не растат, а дори намалят, това не е ли обедняване?
                  Забогатяване е. За този, който ги плаща. Инфлацията не създава и не унищожава богатство, тя само се явява инструмент за неговото преразпределение (втория по сила)

Коментар

Т'ва в черничкото е абсолютна глупост. Все едно чета някое броки
                    Маранди е прав. За съжаление да предвидиш точно какви лостови механизми в икономиката ще задейства инфлацията е много трудно. Най малкото защото е много трудно да прецениш скороста с която ще се развие, периода от време в който доходите ще компенсират ръста на цените и щетите които ще бъдат нанесени между двете... В историята примери много, но класическото развитие (гледахме го и в БГ преди няколко години) е - 1. Цените на стоките от първа необходимост растат, много бързо (в рамките на година) 2. Заплатите и те растат но догонват в рамките на 3-5 години 3. Всички цени на стоки смятани за луксозни или инвестиция, падат с голям процент (естествено спрямо която и да е не засегната от инфлацията валута), защото хората се оттървават от тях за да си покриват нужди от първа необходимост.

Та така.........

Коментар

Я,сладурко-папурко,обърнал палачинката
                      А преди твърдеше това:"Парите се делят на книжни, стокови, електронни и метални. Тук е добре да се подчертае, че инфлация/дефлация са процеси, които касаят единствено и само книжните пари. Точка! "
                      Радвам се,че възгледите ти търпят развитие.
                      Мамин сладък, аз и сега го твърдя това нЯщо. Вероятно трябва да ти се обяснява по-подробно, че първото изречение е "исторически" преглед що е то пари. А, второто изречение казва кои са "днешните".

Понеже за 3 дена не успя да разбереш какво съм казал в тия изречения, убедих се, че и след 3 години пак ще ти е трудно да ме "разбереш"

Коментар

[FONT="Lucida Sans Unicode"]

Рапанов, значи темата за инфлацията се чопли най-вече заради две неща: защото се знае, че ако инфлацията се увеличи и от 1-2% стане на 10-15%, парите се обезценяват бързо и много Затова при голяма инфлация цената на реалните активи, в това число и НИ, започва да се увеличава. Оттам и дискусията - ако имаме голяма инфлация, над 10%, то цената на НИ ще се покачва.
                        Т'ва в черничкото е абсолютна глупост. Все едно чета някое броки

Коментар

Демек, кат' ме "четеш" е добре да кажеш правилно сладкото Маранди отбелязва факта, че инфлацията е винаги и единствено само парично явление. Т.е., ако утре приемем за официална разменна едница краставиците и там е въпрос на време да тръгнат процеси на инфлация/дефлация
                          Я,сладурко-папурко,обърнал палачинката
                          А преди твърдеше това:"Парите се делят на книжни, стокови, електронни и метални. Тук е добре да се подчертае, че инфлация/дефлация са процеси, които касаят единствено и само книжните пари. Точка! "
                          Радвам се,че възгледите ти търпят развитие.

Коментар

Хихи,

споко бря - ще те поограмотя още малко.

А, ако използвам чек той в коя категория попада? Към книжните или към електронните? Ърмм ..?
                            Както е казал един мъдрец:"Уморих се да споря с глупци"
                            Продължавай да се самообразоваш с чичко гугъл и може да откриеш отговора - безплатните уроци свършиха

Коментар

Рапанов, значи темата за инфлацията се чопли най-вече заради две неща: защото се знае, че ако инфлацията се увеличи и от 1-2% стане на 10-15%, парите се обезценяват бързо и много Затова при голяма инфлация цената на реалните активи, в това число и НИ, започва да се увеличава. Оттам и дискусията - ако имаме голяма инфлация, над 10%, то цената на НИ ще се покачва.
                              Не винаги инфлацията води до големи повишения в цените на НИ. Ти описваш случай, когато лихвената политика на съответната централна банка е "behind the curve", поради което и в САЩ се наду имотния балон. За съжаление, повечето централни банки в последните 20-на години са винаги "behind the curve".

Коментар

Марандев, инфлацията не е феномен на книжните пари и това какво пише в баланса на управление Емисионно срещу статията банкноти и монети в обръщение няма отношение към инфлацията. Инфлацията е по-скоро феномен на паричното предлагане. Не ми се спори по тая тема, ако искаш да си спорите с останалите форумни герои си отварайте нова тема за инфлацията и това е.
                                Питанка, ай недей почва и ти да четеш каквото ти се иска да "прочетеш" от това, което съм написал, кат' Онуфрев.

Още през 16 век Томас Грешъм дефинира, че лошите пари, постепенно изместват добрите пари. Визирал е, че ако имаш 2 монети с различно съдържание на злато - тази с по-малкото съдържание е въпрос на време да измести тази с по-високото съдържание.

В наши дни т'ва правило е познато като закон на Грешъм.

Тогава е нямало книжни хартийки, но учудващо т'ва правило се пренася и после

Демек, кат' ме "четеш" е добре да кажеш правилно сладкото Маранди отбелязва факта, че инфлацията е винаги и единствено само парично явление. Т.е., ако утре приемем за официална разменна едница краставиците и там е въпрос на време да тръгнат процеси на инфлация/дефлация

Иначе си прав, че тази темица е дъвчем, защото ЪП-ърчетата не разбират, че високи нива на инфлацията във времето, водят до обедняване и ниски нива на икономически ръст. Т.е. ще "изоставаме" от тия, които уж сме щели да "гоним".

Затова им думам да не се радват на висока инфлация, а по-скоро да "плачкат"
                                Last edited by marandi; 04.02.2011, 13:27.

Коментар

Working...
                                X