Първоначално изпратено от onufri
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
[QUOTE=LANDLORD . Продажбите в големите градове се увеличиха двойно и се очаква по-хубавите имоти скоро да се изчерпят предвид намалелия интерес към строителството.
--------------------
Не знам откъде черпиш тази информация,но не си ли се замислял,че сделките може да са се увеличили,щото продавачите най-после са се осъзнали,че неизбежния спад на цените се е случил и са почнали да продават на цените на купувачите?Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение.....................
Ако ти живееш в къщата на тъста си, наистина е зле. Ако имаш и семейство и редите в една чаша 8 четки за зъби, тогава май ти е време за ипотека. Аз не бих живял като заврян зет и 2 дни!
Относно лекия спад на цените-само 10%, разбираемо е защо има толкова изнервени вечни кандидат купувачи. Продажбите в големите градове се увеличиха двойно и се очаква по-хубавите имоти скоро да се изчерпят предвид намалелия интерес към строителството.
--------------------
http://stroimedia.bg/news/index.pcgi?material_id=2227
Ето ти и една малка задачка:
Според НСИ:
Та за София цените за 2008 - 2330лв, за 2010 - 1569лв
За Варна - 2008 - 2117лв, за 2010 - 1579 лв.
(2330-1569)/1569=48%
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеА аз имам познати,които доста добре са ориентирани в цените,но улу4иха момента на най-високите цени. И край Морското взеха около 1200 е/м2. да отделят повече пари,за да вземат нещо хубаво.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеКакво е това твое изрудено подсъзнание да питаш наляво и надясно всеки кой какви имоти имал?
Имаше едни с такова мислене в една държавна служба, Държавна Сигурност се казваше. Май си нейна рожба? А вярно, ти беше завършил магистратура за 3 месеца в Симеоново унивърсити, там вас ви учат на тези неща.
Що се отнася до моето имотно състояние - това не те интересува, и въпреки това, ако искаш поразрови се по-назад, там съм писал какво имам. Нямам намерение на всеки сульо, щото ме бил питал какво съм бил купил да му отговарям, отде да знам, може да си ти този с каскета и флашките
Бай дъ уей, не е хубаво да живееш в къщата на тъста си, лошо, лошо, в службата ще ти се подиграват...
Ако ти живееш в къщата на тъста си, наистина е зле. Ако имаш и семейство и редите в една чаша 8 четки за зъби, тогава май ти е време за ипотека. Аз не бих живял като заврян зет и 2 дни!
Относно лекия спад на цените-само 10%, разбираемо е защо има толкова изнервени вечни кандидат купувачи. Продажбите в големите градове се увеличиха двойно и се очаква по-хубавите имоти скоро да се изчерпят предвид намалелия интерес към строителството.
--------------------
http://stroimedia.bg/news/index.pcgi?material_id=2227
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениетова е лаф бре. така се казва. човека казва, че е говорил със съпругата си. така се прави когато става въпрос за семейно имущество (или както там му викат юристите). пък и да не е семейно, само негова да си е къщата няма нищо лошо в това да говори със съпругата си. хората когато си имат доверие обсъждат, споделят ....
Иначе това е класика:
срещам един познат на улицата и като разбрах, че бачкал брокерче, го питам за моя кимизарник кви пари мога да очаквам. Като ми каза сто бона се облещих, Мислих цял месец, говорих с жената и го пуснахме. Естествено никой не ги даде
И въобще нужно ли е да коментираме човек, който има очаквания на казаното от брокер? Ммм дааа, аз пък ако му кажа, че можеше да го продаде не за 80К а за 280К сигурно сега ще си изяде т...ките от яд и вече няма да има спокойна нощ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЕй това "говорих с жената" най-ми харесва - ТИПИЧНИЯТ БЪЛГАРСКИ МЪЖ!!!! ГЛАВАТА НА семействотоБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеОказва се, че на фона на всички лъжи на Любо - "маслото" и други бедни и безимотни клошари и неудачници, цените на имотите спрямо 2009г. са спаднали със скромните 10%. Това ми беше ясно отдавна, но форумните лекета се опитваха да внушат друго.
..................................
http://money.bg/news/id_1451053513
значи е лъжа, че за последните 2,5 г цените са паднали с 40%?
Работата е, че на теб ти е абсолютно ясно, че цените са паднали с 40%, обаче твърдиш обратното. На това как се казва? Ако не знаеш ще ти кажа - лъжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение....................
Редно е да ми отговориш като те попитах, спада на цените на имотите какво ти донесе лично на теб?
Имаше едни с такова мислене в една държавна служба, Държавна Сигурност се казваше. Май си нейна рожба? А вярно, ти беше завършил магистратура за 3 месеца в Симеоново унивърсити, там вас ви учат на тези неща.
Що се отнася до моето имотно състояние - това не те интересува, и въпреки това, ако искаш поразрови се по-назад, там съм писал какво имам. Нямам намерение на всеки сульо, щото ме бил питал какво съм бил купил да му отговарям, отде да знам, може да си ти този с каскета и флашките
Бай дъ уей, не е хубаво да живееш в къщата на тъста си, лошо, лошо, в службата ще ти се подиграват...
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеУникална глупост!!! Когато през 2007-2008г. инфлацията беше на по-високи нива, лихвите по ипотечни кредити бяха на по-ниски. Лаици до безумие има в този форум с гръмкото име "Инвестор"!
Между другото жилищните кредити, които населението в България дължеше на банковата й система бяха:
1)
- в края на 2006г. - 3,518,390 хил. лв.
2)
- в края на 2008г. - 8,257,348 хил. лв.
3)
- в края на януари 2011г. - 9,258,159 хил. лв.
Или за едва две години (от края на 2006 до края на 2008) има увеличение от над 134%...
Хайде дори и да не се бяха увеличили със същия процент както през 2007-2008, жилищните заеми можеха да се увеличат от края на 2008г. до края на януари 2011г. поне с 4.7 милиарда лв. както през 2007-2008, а вместо това се увеличиха с едва 1 милиард лв.
Ех, колко "неблагодарно" е населението в България, че не иска да тегли повече жилищни кредити отколкото през 2007-2008, а вместо това има "наглостта" да спестява...
http://www.bnb.bg/Statistics/index.htmLast edited by Inform; 08.03.2011, 03:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЕй това "говорих с жената" най-ми харесва - ТИПИЧНИЯТ БЪЛГАРСКИ МЪЖ!!!! ГЛАВАТА НА семейството
А в това изречение не схващам смисъла.....
срещам един познат на улицата и като разбрах, че бачкал брокерче, го питам за моя кимизарник кви пари мога да очаквам. Като ми каза сто бона се облещих, Мислих цял месец, говорих с жената и го пуснахме. Естествено никой не ги даде
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениемастър, ти си ясен, за къщата и аз съм съгласен и мястото е готово с ПУП и т.н. ама малкия има още 3 години да избута гимназия и е мятаме. Иначе за спада и ти ми скачаш с офертни цени от вестници. Възможно е да е имало някакво зомбиране и хвърляне на кредити за известен период, но това са били малко хора и кратко време. Ако някой ЕвгМин си е купил август 2007 бутиков мезонет, каквото и да значи това, по 3500 евра квадрата, средната цена за месеца може да е била 2700. Ама на база 5 сделки щото няма толкоз будали с пачки просто. Масовите покупки сртаваха предните две години на цени 500-700 евро. Хората не са поголовно прости и чак пък всички да не си правят сметката. Все си мисля, че живея във Варна и имаме доста познати и колеги, е един не познавам да е купил на цена над 1000. Това са някакви невроятни рекламни цени и сигурно строителната гилдия е имала интерес да са високи, но нормални хора не знам да са купували. И както винаги давам конкретен пример, срещам един познат на улицата и като разбрах, че бачкал брокерче, го питам за моя кимизарник кви пари мога да очаквам. Като ми каза сто бона се облещих, Мислих цял месец, говорих с жената и го пуснахме. Естествено никой не ги даде, чак след година се намери на 80 хиляди. Та по-интересното е че сега със същата пачка ако тръгнеш, същите квадрати и строителство в същия район просто НЯМА да намериш.
А в това изречение не схващам смисъла.....
Коментар
-
Повишаването на инфлацията има един много положителен ефект - увеличаване на лихвите за жилищните заеми - по този начин повишаването на инфлацията несъмнено има много положителен ефект върху цените на жилищата.
http://bnb.bg/Statistics/StMonetaryI...Rate/index.htm
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=14
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЗа да се върнем в темата:
Ти какви имоти си купи последните две години, когато цените паднаха с 40%?
П.П. Много е хубаво, когато чуеш от устата на ъпър, че цените са паднали с 40%, направо е невероятно...
Редно е да ми отговориш като те попитах, спада на цените на имотите какво ти донесе лично на теб?
Коментар
Коментар