IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ипотечен кредит - да го върна ли предсрочно или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Мен ако питаш - имаш ли парите, чисти дълговете и си свиркай.
    Утре не се знае кое как ще те изклати.
    Слушай Жеката, няма да сбъркаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Един чакан и полезен законопроект http://newsline.bg/read_more.php?post=11252
      Кое му е полезното - ще доведе до свиване на кредитирането и увеличаване на самоучастието на кредитополучателя, а - и лихвите ще се вдигнат заради увеличения риск за банките...
      "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Един чакан и полезен законопроект http://newsline.bg/read_more.php?post=11252
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от dekploy Разгледай мнение
          Здравейте искам да ви попитам, ако ипотекирам апартамента си в провинцията и си купя друг да кажем в София и след 1г спра да връщам кредита какво се случва освен че ще ми вземат ипотекирания апартамент после ще дължа ли още пари или с това приключват задълженията ми към банката.
          Благодаря предварително
          Освен , че банката ще ти вземе ипотекирания апартамент и ЧСИ ще го продаде на 50 % от пазарната цена( щото е в провинцията ...) , ще влезеш в просрочия и наказателните лихви, които в краткосрочен план ще предизвикат разделата и с новозакупеният.........

Коментар

Здравейте искам да ви попитам, ако ипотекирам апартамента си в провинцията и си купя друг да кажем в София и след 1г спра да връщам кредита какво се случва освен че ще ми вземат ипотекирания апартамент после ще дължа ли още пари или с това приключват задълженията ми към банката.
            Благодаря предварително
            Ма ти си бил голям сладур.За да прецакаш банката се иска повечко акъл.Помисли повечко.

Коментар

Благодаря предварително
              Ипотекарният кредитор има право да се удолетвори с предимство пред останалите кредитори от продажбата на ипотекираното в негова полза имущество.
              Ако след продажбата остане непокрит дълг, той (Ипотекарният кредитор) се нарежда сред останалите кредитори и си търсят правата по общия ред.
              На този етап у нас няма такова положение:
              с това приключват задълженията ми към банката.
              Благодаря предварително

Коментар

Благодаря предварително
                Банката какво ще ти продаде? Апартамент или пари?
                След като банката ти продава пари срещу лихва, значи имаш да плащаш пари на банката, не апартаменти да ѝ даваш. Ако спреш да погасяваш заема, следва продажба на ипотекирания апартамент. Ако сумата не стигне за погасяването на кредита, тогава следват още мерки за събиране на пари.
                Извинявай, но въпросът ти е много наивен. Като онзе теглили кредити във франкове и съответно връщащи франкове, обаче обясняват че банката им вдигнала вноската в левове Взели хората франковете, после може и да са ги обърнали веднага без дори в брой да ги вземат, в левове или друга валута, но обясняват че искат да плащат в левове ... А като си взел франкове следва да връщаш франкове. Че и ти така, вземаш пари, а искаш да връщаш апартамент.

Коментар

• Ипотечен кредит

Благодаря предварително

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                    Погасих го вече преди година. Повече не мисля да купувам каквото и да е било на кредит. Както се казва, един път извадих късмет. Повече никога не мисля да я играя същата игра със заеми. Имот бих купил евентуално по-нататък за детето, ама чакам 400 евро квадрата. Над тая цена и лев отгоре не давам. Не съм на зор и при никакво положение няма да купя над тая цена.
                    Значи няма да купиш никога, разбирам те, ама банките не те разбират и ще ти помогнат в "подходящия" момент

Коментар

• Погасих го вече преди година. Повече не мисля да купувам каквото и да е било на кредит. Както се казва, един път извадих късмет. Повече никога не мисля да я играя същата игра със заеми. Имот бих купил евентуално по-нататък за детето, ама чакам 400 евро квадрата. Над тая цена и лев отгоре не давам. Не съм на зор и при никакво положение няма да купя над тая цена.

Коментар

• Погасявай, да съгласен съм, но след това веднаха се хвърляй на следващата ипотека. Колкото по-бързо погасиш първата , толкова по-бързо може да влезеш в следващ имот и така ти се увеличават активите неограничено!

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        Много колеги са ти го написали - погасявай всичко и гледай напред. Точно момента спестените пари в Европа се оформя да станат горещ картоф..ако се пусне печатницата - така че плащай и си свиркай свободен.

Реално погледнато винаги когато ти се наложи ще можеш да изтеглиш нова ипотека върху апп и предполагам, че условията в никакъв случай няма да се по-лоши от текущите по които плащаш.

успех
                        Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Не обичам да плащам лихви, но за сметка на това много обичам да взимам

Коментар

• Много колеги са ти го написали - погасявай всичко и гледай напред. Точно момента спестените пари в Европа се оформя да станат горещ картоф..ако се пусне печатницата - така че плащай и си свиркай свободен.

Реално погледнато винаги когато ти се наложи ще можеш да изтеглиш нова ипотека върху апп и предполагам, че условията в никакъв случай няма да се по-лоши от текущите по които плащаш.

успех
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• е защо фирмата, нали има какво да заложи и при това не е на акт 14 дори и в най трудните години винаги са взимали апартаменти за залог за да си "стартираш бизнеса" верно че въпроса е колко ще дадът ... но ако дават доста под цената (на която може да се продаде бързо, може и с продажба да се процедита) признавам че не съм следил активно пазара на кредитите, но ако и апартаменти вече не приемат просто не ми се мисли накъде е тръгнала ситуацията...
                              mWPCloud.com

Коментар

• aбе аз много мога да говоря точно за тези неща - имам предостатъчно казуси по въпроса, но всеки си има мнение. А ако си мислиш, че с току-що създадена фирма ще ти отпуснат кредит, значи си около 4 години назад във времето Иначе постановката ти е принципно правилна, но не приложима за момента И да, сега не е 97-ма, но някои неща са си същите...
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X