Първоначално изпратено от Jekata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ипотечен кредит - да го върна ли предсрочно или не?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЕдин чакан и полезен законопроект http://newsline.bg/read_more.php?post=11252"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Един чакан и полезен законопроект http://newsline.bg/read_more.php?post=11252http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от dekploy Разгледай мнениеЗдравейте искам да ви попитам, ако ипотекирам апартамента си в провинцията и си купя друг да кажем в София и след 1г спра да връщам кредита какво се случва освен че ще ми вземат ипотекирания апартамент после ще дължа ли още пари или с това приключват задълженията ми към банката.
Благодаря предварително
Коментар
-
Първоначално изпратено от dekploy Разгледай мнениеЗдравейте искам да ви попитам, ако ипотекирам апартамента си в провинцията и си купя друг да кажем в София и след 1г спра да връщам кредита какво се случва освен че ще ми вземат ипотекирания апартамент после ще дължа ли още пари или с това приключват задълженията ми към банката.
Благодаря предварително
Коментар
-
Благодаря предварително
Ако след продажбата остане непокрит дълг, той (Ипотекарният кредитор) се нарежда сред останалите кредитори и си търсят правата по общия ред.
На този етап у нас няма такова положение:
с това приключват задълженията ми към банката.
Благодаря предварително
Коментар
-
Благодаря предварително
След като банката ти продава пари срещу лихва, значи имаш да плащаш пари на банката, не апартаменти да ѝ даваш. Ако спреш да погасяваш заема, следва продажба на ипотекирания апартамент. Ако сумата не стигне за погасяването на кредита, тогава следват още мерки за събиране на пари.
Извинявай, но въпросът ти е много наивен. Като онзе теглили кредити във франкове и съответно връщащи франкове, обаче обясняват че банката им вдигнала вноската в левове Взели хората франковете, после може и да са ги обърнали веднага без дори в брой да ги вземат, в левове или друга валута, но обясняват че искат да плащат в левове ... А като си взел франкове следва да връщаш франкове. Че и ти така, вземаш пари, а искаш да връщаш апартамент.
Коментар
-
Ипотечен кредит
Здравейте искам да ви попитам, ако ипотекирам апартамента си в провинцията и си купя друг да кажем в София и след 1г спра да връщам кредита какво се случва освен че ще ми вземат ипотекирания апартамент после ще дължа ли още пари или с това приключват задълженията ми към банката.
Благодаря предварително
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеПогасих го вече преди година. Повече не мисля да купувам каквото и да е било на кредит. Както се казва, един път извадих късмет. Повече никога не мисля да я играя същата игра със заеми. Имот бих купил евентуално по-нататък за детето, ама чакам 400 евро квадрата. Над тая цена и лев отгоре не давам. Не съм на зор и при никакво положение няма да купя над тая цена.
Коментар
-
Погасих го вече преди година. Повече не мисля да купувам каквото и да е било на кредит. Както се казва, един път извадих късмет. Повече никога не мисля да я играя същата игра със заеми. Имот бих купил евентуално по-нататък за детето, ама чакам 400 евро квадрата. Над тая цена и лев отгоре не давам. Не съм на зор и при никакво положение няма да купя над тая цена.
Коментар
-
Погасявай, да съгласен съм, но след това веднаха се хвърляй на следващата ипотека. Колкото по-бързо погасиш първата , толкова по-бързо може да влезеш в следващ имот и така ти се увеличават активите неограничено!
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеМного колеги са ти го написали - погасявай всичко и гледай напред. Точно момента спестените пари в Европа се оформя да станат горещ картоф..ако се пусне печатницата - така че плащай и си свиркай свободен.
Реално погледнато винаги когато ти се наложи ще можеш да изтеглиш нова ипотека върху апп и предполагам, че условията в никакъв случай няма да се по-лоши от текущите по които плащаш.
успехИмот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Много колеги са ти го написали - погасявай всичко и гледай напред. Точно момента спестените пари в Европа се оформя да станат горещ картоф..ако се пусне печатницата - така че плащай и си свиркай свободен.
Реално погледнато винаги когато ти се наложи ще можеш да изтеглиш нова ипотека върху апп и предполагам, че условията в никакъв случай няма да се по-лоши от текущите по които плащаш.
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
е защо фирмата, нали има какво да заложи и при това не е на акт 14 дори и в най трудните години винаги са взимали апартаменти за залог за да си "стартираш бизнеса" верно че въпроса е колко ще дадът ... но ако дават доста под цената (на която може да се продаде бързо, може и с продажба да се процедита) признавам че не съм следил активно пазара на кредитите, но ако и апартаменти вече не приемат просто не ми се мисли накъде е тръгнала ситуацията...
Коментар
-
aбе аз много мога да говоря точно за тези неща - имам предостатъчно казуси по въпроса, но всеки си има мнение. А ако си мислиш, че с току-що създадена фирма ще ти отпуснат кредит, значи си около 4 години назад във времето Иначе постановката ти е принципно правилна, но не приложима за момента И да, сега не е 97-ма, но някои неща са си същите...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар