Първоначално изпратено от darkside
Разгледай мнение

Тъй като Русата ми тиква доста обширно е изследвало имотните неволи, мо'а споделя малко опит.
Като цяло имаме 45 годишен период на почти пълна държавна централизация и след началото на "прехода", опит към пълна децентрализация.
От тази база лесно могат да се проследят кога и как са се зараждали колективните сгради като тип строителство, райони и прочие.
Неведнъж съм казвал, че в момента в БГ-стан в над 2/3 от случаите се предлагат проблеми с голямо "П", а не жилища, па камо ли "животното", наречено ДОМ.
Ся в момента с интерес следя енергийната битка между германските "санировки" и руските нови АЕЦ. Тъй като сме с комплексарски политици от поне 130 години насам, съм сигурен, че ще "обслужим" охотно и двете страни, които логично се изключват една спрямо друга като философия.
Та, навремето като думах в този форум, че частичните санировки ще се окажат незаконни. Имаше една камара льохмани, дет' мно'у ми се смееха какви глупости плещя. Още по-смешно ми беше, че изхождаха на базата, че това било държавна политика и зат'ва още по-охотно лочеха кредитен ресурс за "упражнението" от баМките.
Както винаги моите доводи рядко се чуват, но учудващо нямат пропуск. Вероятно е от цвета на косата ми.
Та, с две думи, всеки който има панелка, която беше ( и е ) обвързана в доживотен брак с монополисти кат' Топлофикация ( опити за газификация и сие "екстри" ), ся ще трябва да приготвят още "само" едни 5000 кинта на домакинство за 'убавата работа да си модерен, пардон "саниран" и то пак с охотното съдействие за кредит от държавата.
Т'ва си е поредната порция дълг за телюгите, които охотно хрупат всичко, което им се маскира, че е "модерно".
Демек, рефреша на сградния фонд в страната стана неотложен - сега и веднага като формите ще са различни от гледна точка допълнителен дълг. Или коя сграда по още колко стинки тря'а нагласи.
Не е лоша дума рефреша, но не се прави ударно през 50 години, а малко по-плавничко.
Свга може да се посмеете пак на Русите ми размисли, па аз ще се посмея кат' вземе някой да ми покаже жилище, което да не е проблем и да е без пари. Демек кат' т'ва дет' го дири безимотното ми клоши Питанката, та зат'ва вечер заспива и сутрин става с обявите на ЧСИ.
Ама, то все няма от тоз' модел дет' го дири

Ай, Чиърс, че пресъхвам след 3 пасажа ...

П.П. Майна, забравих да спомена, че много ви харесвам града. Миналия месец бях на 2 пъти там за общо 10 дена в х-л Тримонциум и х-л Санкт Петербург. Като хора и излъчване на града много ми допадате.
Ся да не се надуеш

Коментар