Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
т'ва, което искаш от мен, означава поне 10 часа да ровя източници с данни, да налагам графики, да екстраполирам и т.н. След цялата хамалогия, дет' шъ метна, накрая имам поне 2-3 часа, за да го направя в 1-2 странички кратичко и логично навързано, щот' 'орицата не обичат да четат фермани.
За цялата работа ( никога не слагам под общ знаменател, ни най-малко па тИбя ), но обикновено накрая даже няма и едно "Мерси, братле, че си блъскал!", а напротив, започва поредното оплюване, етикети и дирене на кусури

П,П, Можеш и сам да си го свършиш това. Отвори в НСИ и погледни данните за инженерно ( инфраструктурата на Бойко ) и гражданското строителство ( жилищното ) в БГ-стан за последните 5 години и къде има зверски спад. Освен обемите как са се движили като продукция си извади и БВП на страната и ги налагай като дял.
После отвори да видиш баМковото кредитиране как се е движило в същия период, пак го наложи отгоре. После ще забележиш, че 'орицата като твърдо решиха да не задлъжняват повече в последните няколко години, как "внезапно" държавата се сети от една страна да се "бори" с незаконното строителство ( разрушаването също го сравнявай спрямо БВП ) от една страна, а от друга "внезапното" саниране, което стана "неотложно".
Демек телюгите да поемат още дълг, който не искат чрез саниране. Отделно проблемите на Германия къде да си пробутва излишъците на продукция и да си крепи износа, па ся налЕ сме ЕНП.
После го наложи т'ва с данъчните приходи за периода ( в частност ДДС ), после се позагледай в проблема с безработицата за периода, който така и още не могат да решат и се чудят откъде да се "изфабрикуват" нови стоки и услуги и пак го наложи за същия период.
Кофти на цялата тая история е, че прехода от планова икономика, където енергийната ефективност въобще не беше на почит, сега да минаваме към ефективна, ще удари приходите на държавата от монополистите, където няма вече сметка, която да е прозрачна.
И затова след поредното дране чрез саниране, после няма да се учудя, ако пак се даде зелена светлина на АЕЦ, с цел оправдание защо тока трябва да продължи да поскъпва, тъй като при спаднали приходи от оборот, в БГ-стан веднага опъват другата струна - цената.
Всичко това е хипотетично, понеже т'ва са сметките на държавата, а дали ще сработят при колективните сгради ( където ти нямаш проблем ), ще поживеем - ще видим. Но "сметките" вече явно са направени, щом започна това пришпорване.
Аз лично имам доста резерви, понеже БГ-станеца не е прост, за разлика от държавата ни, където двойните стандарти между нормалните 'орица и хъхряците, между законни и незаконни обекти са вид "държавна" политика в последните 20 години, заради "заветния" глас на гласоподавател Х.
Чиърс, че пресъхнах от толкова писане!

Коментар